Archief.     2021     2020     2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009

2022

11-07-2022   Balouto 2e Meerdonk
Op de nationale wedstrijd in Meerdonk deden onze jongens het goed. De Zangersheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z begon met een dubbel foutloze ronde in de 1m30 proef om net buiten de top tien te eindigen. De Baloubet du Rouet x Colman zoon sprong de laatste dag naar een knappe tweede plaats in de 1m35 proef onder Andres Vereecke. Met de AES gekeurde Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) sprong Andres dubbel foutloos in de 1m25 proef.

05-07-2022  Moulin Rouge 2e in GP Vilamoura en Coconut 2e in Knokke
Moulin Rouge van Paemel (Numero Uno x Carthago Z) heeft duidelijk de smaak te pakken. Tijdens de tweesterwedstrijd in Vilamoura begon ze haar concours met een 5e plaats in de 1m40 kwalificatieproef. Afsluiten deed ze in stijl met een foutloos basisparcours en foutloze barrage in de 1m45 Grote Prijs. Onder Duarte Seabra eindigde ze op een knappe 2e plaats.

Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro Z) mocht met Andres Vereecke naar het zonnige Knokke voor de driesterwedstrijd. Het duo sprong meteen op de eerste dag naar een knappe tweede plaats in de 1m35 proef op tijd.

De vijfjarige Jazira van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Numero Uno) wist tijdens de STX cyclus in Baudour nog een foutloze ronde te springen onder Jelle Limbourg.

20-06-2022  Moulin Rouge wint in Frente Atlantica
Moulin Rouge van Paemel heeft een succesvol weekend achter de rug. De Numero Uno dochter van Cayenne van Paemel Z (Carthago Z x Darco) wist samen met Duarte Seabra de overwinning te behalen in een 1m40 proef, werd tweede in een andere 1m40 proef en eindigde op een 3e plaats in een 1m30 proef.

Bij Sportstal Vanderhasselt te Ternat stond de volgende STX cycluswedstrijd op het progamma. Jazira van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Numero Uno) en Fiesta van Paemel (For Pleasure x Quidam de Revel) sprongen foutloos onder Jelle Limbourg en Katinka van Paemel Z (Kannan x Darco) deed hetzelfde onder Florence Capel.

18-06-2022  Cassius AES gekeurd
Graag stellen we jullie onze nieuwe AES goedgekeurde hengst voor, Cassius van Paemel Z. Cassius is een zoon van onze Cicero Z van Paemel uit Fortuna van Paemel. Hij is bijgevolg de volle broer van Jamaica van Paemel, die tot op 1m60 sprong onder Mario Deslauriers, en de halfbroer van Malta van Paemel (v. Numero Uno), die tot op 1m45 niveau wordt uitgebracht.

Moeder Fortuna van Paemel is een dochter van Darco uit Quechua van het Lindenhof (Remondo x Graphit). Zij is dus de volle zus van de 1m60 springende Barbarossa van Paemel en Don Camillo van Paemel, de 1m50 springende Winona van Paemel en de 1m45 springende Uncle Sam. Haar halfzussen Cleopatra Z (v. Campus) en Evita van Paemel (v. Nonstop) gaven in combinatie met Cicero Z van Paemel respectievelijk de 1m60 springende Ciska van Paemel Z en de 1m50 springende Jazir vd Roshoeve.

Grootmoeder Quechua vh Lindenhof is daarnaast de halfzus van Rendez-Vous van Paemel, die als moeder van onder meer Cicero Z van Paemel, Kingston van Paemel en Hawaï van Paemel geen verdere uitleg nodig heeft.

13-06-2022  STX cyclus Hasselt
Afgelopen weekend werd de STX cyclus verreden in Hasselt. Zowel Kiss Me Quick van Paemel Z (Kannan x Colman) als Jazira van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Numero Uno) wisten een knappe foutloze ronde neer te zetten onder het zadel van Jelle Limbourg. De zesjarige Chance van Paemel Z (Cicero Z x Cento) sprong eveneens overtuigend dubbel nul met Jelle.

Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) sprong op zijn beurt een dubbel foutloze ronde in een 1m20 proef met Andres Vereecke in Sportstal Vanderhasselt.

06-06-2022  Coconut klasseert zich
Andres Vereecke trok met Balouto en Coconut naar de nieuwe wedstrijdlocatie in Grote-Brogel. Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) liet mooie dingen zien en sprong zijn eerste 1m45 proef. Een foutje op de voorlaatste hindernis weerhield hen helaas van een mooie klassering. Voor Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro Z) was er een 7e plaats in de proef voor zeven- en achtjarige paarden. Ook in de finale bleef ze knap foutloos, doch een korte wending in de barrage verraste haar.

Ons fokproduct Moulin Rouge van Paemel (Numero Uno x Carthago Z) deed het goed tijdens de CSIO3* Madrid. Samen met haar Portugese ruiter Duarte Seabra behaalde ze een 6e plaats in een 1m40 proef.

Voor Fiesta van Paemel (For Pleasure x Quidam de Revel) en Kiss Me Quick van Paemel Z (Kannan x Colman) was er ook een foutloze ronde met Jelle Limbourg tijdens de STX cycluswedstrijd in Ghlin.

29-05-2022  Kingston 6e 1m50 Opglabbeek
Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) trok zijn goede vorm door en sprong met Andres Vereecke nogmaals naar een klassering. King en Andres behaalden een 6e plaats in de 1m50 kwalificatieproef tijdens de viersterrenwedstrijd te Opglabbeek.

22-05-2022  Kingston 4e 1m55 GP en Balouto wint 1m40 Opglabbeek
Wat een weekend! Onze ruiter Andres Vereecke zakte dit weekend af naar Sentower Park te Opglabbeek met de vier "Van Paemels" en ze namen elk hun prijs mee naar huis. Als jongste telg sprong de zesjarige Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) twee dagen foutloos in de proeven voor vijf- en zesjarige paarden. Coconut van Paemel Z kwam aan de start in de proeven voor zeven- en achtjarige paarden. De Cicero Z x Sandro Z dochter behaalde een mooie 4e plaats en kreeg een pechfoutje in de finale. Onze achtjarige Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) sloot zijn wedstrijd af in schoonheid, met een knappe overwinning in de 1m40 3* proef. Als kers op de taart deed Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) het fantastisch in de 1m55 Grote Prijs. Met een foutloos basisparcours wist Kingston zich samen met Andres te plaatsen voor de barrage. Het duo bleef opnieuw foutloos en eindigde op een prachtige 4e plaats!

08-05-2022  Killer Queen verkocht
Het is zeker niet van onze gewoonte, maar soms moeten we eens afscheid nemen van bepaalde paarden. Na twee foutloze manches in de STX cyclus trok onze vijfjarige Killer Queen van Paemel Z de aandacht. De Kannan dochter uit Kaiserin van Paemel (Cicero Z x Sandro Z) valt op met haar uitstekende techniek, behendigheid en wil om te presteren. We zijn dan ook blij dat Killer Queen terechtgekomen is op een stal waar ze haar mogelijkheden zullen bieden. We hopen haar dan ook snel terug te zien in de ring onder Louke Baeten!

Bij Mivaro in Dilbeek werd dit weekend ook de volgende cycluswedstrijd gereden. Voor Fiesta van Paemel (For Pleasure x Quidam de Revel), Jazira van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Numero Uno) en Kiss Me Quick van Paemel Z (Kannan x Colman) was er mooie nulronde onder Jelle Limbourg.

02-05-2022  Balouto over 1m90 in Maubeuge
Afgelopen weekend stond de internationale wedstrijd in Maubeuge op het programma. Onze achtjarige Zangersheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) had er duidelijk zin in. Hij begon de driesterren wedstrijd met een 7e plaats in een 1m35 proef en eindige met een 4e plaats in een 1m35 proef. Op zaterdag startte Andres de mooie Balouto in de zesbarenproef en dit bleek hem duidelijk te liggen. Het duo stootte door tot de vierde ronde waarbij de laatste hindernis over een hoogte van maar liefst 1m90 gebouwd stond. Balouto wist over deze 1m90 hindernis te springen, maar kreeg helaas een fout op de voorlaatste, zodat ze op een knappe 5e plaats eindigden.

Voor de AES gekeurde Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) was er op de eerste dag ook een ex aequo eerste plaats met Andres in de proef voor zesjarige paarden na een foutloze ronde.

25-04-2022  Kingston 9e 1m60 CSI4* Hagen
Na een positieve ervaring in Lanaken besloot Andres Vereecke om Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) mee te nemen naar de viersterrenwedstrijd in het Duitse Hagen. Andres startte Kingston meteen in een 1m60 proef die verreden werd over twee rondes. Kingston sprong een fantastische nulronde en plaatste zich zo voor de tweede ronde. In de tweede ronde werd Kingston iets te enthousiast en viel helaas een balkje uit de lepels. Dit leverde een fantastische 9e plaats op voor het duo in hun allereerste 1m60 proef.

In Vosselare stond dit weekend de volgende STX cycluswedstrijd op het programma. Jelle Limbourg stuurde Jazira van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Numero Uno), Kahlua van Paemel Z (Kannan x Carthago Z) en Kiss Me Quick van Paemel Z (Kannan x Colman) foutloos over de finish. Katinka van Paemel Z (Kannan x Darco) sprong ook opnieuw foutloos met Florence Capel.

18-04-2022  Kingston & Coconut in Lanaken
Tijdens de tweede week van de Z-Tour in Lanaken sprongen zowel Kingston als Coconut mooie rondes onder Andres Vereecke. Onze achtjarige Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro Z) kwam aan de start in de proeven van de CSIU25. De eerste dag sprong ze dubbel foutloos in de 1m30 proef om de laatste dag een knappe 7e plaats te behalen in de 1m40 proef. Voor Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) was er wat pech met helaas een foutje in de Grote Prijs.

Tijdens de STX cyclus wedstrijd in Gesves sprong Kahlua van Paemel Z (Kannan x Carthago Z) foutloos onder Jelle Limbourg, terwijl Killer Queen van Paemel Z (Kannan x Cicero Z) en Katinka van Paemel Z (Kannan x Darco) foutloos sprongen met Florence Capel.

03-04-2022  STX cyclus Lier
Onze jonge vijfjarige merries hebben hun eerste cycluswedstrijd succesvol achter de rug. Tijdens de tweede manche in Lier sprongen Kahlua van Paemel Z (Kannan x Carthago Z), Fiesta van Paemel (For Pleasure x Quidam de Revel) en Kiss Me Quick van Paemel Z (Kannan x Colman) foutloos onder Jelle Limbourg. Voor Killer Queen van Paemel Z (Kannan x Cicero Z) en Katinka van Paemel Z (Kannan x Darco) was er een foutloze ronde onder het zadel van Florence Capel.

Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) wist samen met Andres Vereecke een foutloze ronde te springen in de 1m45 Longines Ranking om juist buiten de top tien te eindigen tijdens CSI2* Lanaken.

27-03-2022  Cuba Libre debuteert foutloos
Onze zesjarige AES gekeurde hengst Cuba Libre van Paemel Z verhuisde begin dit jaar naar de stallen van Andres Vereecke. De Cicero Z van Paemel x Calvaro Z zoon sprong deze week zijn eerste internationale wedstrijd. De nieuwe combinatie sprong een mooie dubbel foutloze ronde op de tweede dag.

21-03-2022  Balouto 6e jonge paarden Opglabbeek
Andres Vereecke nam dit weekend Kingston van Paemel en Balouto van Paemel Z mee naar Sentower Park in Opglabbeek. De Numero Uno x Randel Z zoon Kingston sprong een mooie foutloze 1m40 ronde in de tweesterwedstrijd, terwijl de Baloubet du Rouet x Colman hengst naar een 6e plaats sprong in de finaleproef voor zeven- en achtjarige paarden.

06-03-2022  Kentucky goedgekeurd
Maak kennis met onze nieuwste goedgekeurde hengst Kentucky van Paemel Z. Deze mooie driejarige hengst heeft veel uitdrukking en bloed. Kentucky is een zoon van de legendarische Kannan uit onze fokmerrie Cayenne van Paemel Z (Carthago Z x Darco). In vrijheid toont hij een mooie techniek en de wil om van het hout te blijven.

Zijn moeder Cayenne gaf in combinatie met Numero Uno reeds de 1m50 springende Moulin Rouge van Paemel en Kyra van Paemel, moeder van de 1m40 springende en Selle Français gekeurde Easy Star Devil (v. Quartz du Chanu). Cayenne is zelf de volle zus van de BWP gekeurde en 1m50 uitgebrachte Che Guevara van Paemel Z. Haar zus Isis van Paemel (v. Colman) gaf de 1m45 springende Z gekeurde Balouto van Paemel Z (v. Baloubet du Rouet) en haar andere zus Jinx van Paemel (v. Numero Uno) is de moeder van de 1m45 springende Otis Blue AC/WB (v. Jaguar van Paemel).

Grootmoeder Betina van Paemel (v. Darco) is de halfzus van de alombekende vererver Cicero Z van Paemel, de Zangersheide gekeurde Kingston van Paemel (ISJ 1m60), Hawaï van Paemel (ISJ 1m60), de BWP gekeurde Esperanto van Paemel (ISJ 1m45), de 1m45 springende Clovis van Paemel Z en AES gekeurde Casanova van Paemel Z. Verder in de moederlijn vinden we onder meer de 1m50-1m60 presterende paarden Barbarossa van Paemel, Don Camillo van Paemel, Ciska van Paemel Z, Jamaica van Paemel en Winona van Paemel.

Kentucky werd goedgekeurd voor het SBS en is dagelijks beschikbaar met vers sperma bij Hengstenhouderij Dekens.27-02-2022  Coconut noteert aantal foutloze rondes
Onze Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro Z) maakte de afgelopen drie weken haar debuut als achtjarige in de CSI1* proeven van de Mediterranean Equestrian Tour te Oliva. Aangezien Coconut zeer weinig ervaring heeft, was het doel vooral om haar de nodige kilometers en parcourservaring te geven.

De eerste dag sprong ze vlot foutloos in de 1m35 proef en herhaalde dit ook de dag nadien in de 1m40 kwalificatieproef. De tweede week bleef ze opnieuw foutloos in de 1m35 proef en had ze een pechfoutje in de tweede fase van de 1m40 proef. Op zaterdag stond dan de 1m40 Grote Prijs op het programma. De elegante en met veel vermogen springende merrie bleef knap foutloos en plaatste zich zo voor de barrage. In de barrage bleef Coco opnieuw van het hout, doch een iets te korte wending bracht haar net te schuin voor een hindernis waardoor een volte nodig was. In de laatste week was er nog een mooie foutloze ronde in de 1m40 proef.


31-01-2022  Kingston van Paemel verhuist naar Andres Vereecke
Sinds een paar weken is onze nu twaalfjarige Kingston van Paemel verhuisd naar de stallen van Andres Vereecke. De Numero Uno x Randel Z zoon werd jarenlang uitgebracht door de Fransman Aldrick Cheronnet, waarbij Kingston onder meer 3e en 7e in de 1m50 Grote Prijzen van CSI3* Valencia, 10e in een 1m50 CSI4* Saint Tropez en 4e in de Grote Prijs van CSI2* Valencia werd. Wij zijn Aldrick uiteraard dankbaar voor al het werk en de mooie resultaten die ze samen behaalden en hopen dat Kingston minstens even succesvol zal zijn met Andres.

Het nieuwe duo sprong afgelopen weekend hun eerste proef bij Stal Vincent Martens te Tielt. Na jaren niet meer indoor gesprongen te hebben, was dit meteen een dubbele test. In de nationale 1m35 Grote Prijs sprong Kingston een overtuigende nulronde en zo heeft deze combinatie zijn eerste parcours succesvol ten einde gebracht. Naast Kingston zadelde Andres ook Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) op in dezelfde proef. Ook Balouto sprong een mooie nulronde.


11-01-2022  Balouto goed van start in het nieuwe jaar
Onze Zangersheide gekeurde Balouto van Paemel Z mocht zijn eerste proeven als achtjarige springen in het Sentower Park te Opglabbeek. De Baloubet du Rouet x Colman zoon kon het jaar niet beter beginnen door drie dagen foutloos te springen. In de proeven voor zeven- en achtjarige paarden behaalde Balouto onder het zadel van Andres Vereecke een 9e plaats de eerste dag, een 8e plaats de tweede dag en een 6e plaats in de finale.