Archief.     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009

2019


24-12-2019  Beste wensen voor het nieuwe jaar!
09-12-2019  Cuba Libre AES gekeurd
Onze driejarige Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) heeft succesvol deelgenomen aan de AES keuring. Onder het zadel van Frederik Dekens legde de grootramige, met veel vermogen springende hengst twee mooie ronden af. Dit leidde tot zijn goedkeuring.

Cuba Libre zal beschikbaar zijn met vers sperma bij Hengstenhouderij Dekens.


27-11-2019  Kingston en Mambo behalen mooie klasseringen in Valencia
Ook in de laatste twee weken van de Valencia Tour konden zowel Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) als Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) wederom mooie resultaten voorleggen onder Aldrick Cheronnet. In de eerste week werd Kingston knap 9e in de 1m45 Grote Prijs, nadat hij eerder de 1m45 kwalificatieproef foutloos sprong. Voor Mambo was er een 7e plaats in de proef voor zevenjarige paarden. De tweede week sprong Mambo tweemaal naar een 6e plaats in 1m30 proeven. Kingston bleef opnieuw foutloos in een 1m45 LR proef.


09-11-2019  Cicero 18e op WBFSH Ranking 2019!
Wat zijn wij trots op onze oogappel Cicero Z van Paemel. En wat een geweldig jaar hebben zijn vele internationaal presterende nakomelingen achter de rug. Het is namelijk dankzij hun prestaties dat hij voor het vijfde jaar op rij omhoog klimt in de bekende WBFSH Sire Ranking. Onze koning komt de top twintig binnen en pronkt nu op de 18e plaats. We kunnen alleen maar hopen dat dit resultaat volgend jaar kan geëvenaard worden.

Cicero zal volgend jaar opnieuw dagelijks beschikbaar zijn met vers sperma bij Stoeterij Zangersheide. Klaar om de volgende generatie top springpaarden te produceren.

27-10-2019  Kingston en Mambo klasseren zich in Valencia
De Franse ruiter Aldrick Cheronnet nam onze twee Zangersheide goedgekeurde hengsten mee naar Valencia. Beide jongens deden het goed tijdens de Valencia Tour. Zo sprong de negenjarige Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) niet alleen driemaal foutloos, maar wist hij ook telkens een klassering te behalen. Waar hij de eerste dag nog 9e werd in een 1m40 proef, sprong hij daags nadien naar een mooie 6e plaats in de 1m45 Longines Ranking proef. Als kers op de taart wist hij ook in de 1m45 Grote Prijs foutloos te blijven en behaalde zo een knappe 4e plaats. De zevenjarige Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) sprong twee dagen mooi foutloos en behaalde een 4e en 9e plaats in de 1m30 proeven.


22-09-2019  Balouto definitief goedgekeurd voor Studbook Zangersheide
Deze week vond de 25e editie van het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden plaats op de terreinen van Zangersheide te Lanaken. Door zijn eindwinst in de cyclus was Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) automatisch geselecteerd voor het WK. Jammer genoeg liep dit niet zo als gepland en ondanks dat Balouto goed sprong onder Frederik Dekens, volgde geen nulronde. Naast het WK vond ook traditioneel de hengstenkeuring plaats. Balouto diende een standaardparcours te springen voor zijn definitieve goedkeuring te verkrijgen. Onder het oog van de hengstenjury sprong Balouto een mooi rondje en werd zo beloond met zijn levenslange goedkeuring.


01-09-2019  Balouto maakt geslaagd internationaal debuut
Dit weekend nam Frederik Dekens onze vijfjarige Zangersheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) mee naar Sentower Park in Opglabbeek. Frederik zadelde Balouto op voor de proeven voor vijf- en zesjarige paarden. Balouto zette zijn beste beentje voor en wist de drie dagen van het hout te blijven. De tweede dag was hij zelfs de derde beste vijfjarige. Echter, in de finale hield een tijdsfout hen uit de barrage.


26-08-2019  Grand Cru wint GP Ciekocinko
Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) springt nu geruime tijd onder de Zweedse vlag. Met Theodor Linde was hij afgereisd naar de Baltica Tour. Afgelopen zondag slaagde Grand Cru erin de 1m45 Grote Prijs van CSI2* Ciekocinko op zijn naam te schrijven.


18-08-2019  Pech tijdens het BK in Gesves
Afgelopen week vormde Gesves traditiegetrouw het toneel voor het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden. Onze beide vijfjarige paarden die deelnamen aan de cyclus waren geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap. Voor de eindwinnaars van de klassieke cyclus was er een huldiging voorzien en dus mocht ook onze Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) aantreden. Voor Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) en Jelle Limbourg was er een pechfoutje de eerste dag, wat hen uit de finale hield. Balouto sprong beide kwalificaties wel knap foutloos onder Frederik Dekens en mocht zo starten in de finale op zondag. Jammer genoeg viel zondag de eerste balk van het jaar en was het BK ten einde.
We zijn toch heel fier op onze jonge hengst die veel potentieel toont.


21-07-2019  Balouto cycluskampioen!
Dit weekend was het D-day in Gesves, waar de laatste manche van de STX-cyclus werd verreden. Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) maakte kans op de eindwinst indien hij opnieuw foutloos sprong. Onder Frederik Dekens deed de Zangersheide goedgekeurde hengst wat van hem verwacht werd en waarop we gehoopt hadden. Balouto sprong nogmaals een knappe foutloze ronde en verzekerde zich zo van eindwinst in de cyclus. Wat zijn we trots op prachtige hengst die zo kampioen van de cyclus bij de vijfjarigen wordt!

07-07-2019  Balouto en Nikita springen foutloos
Bij Stoeterij Mivaro in Schepdaal stond de voorlaatste manche van de STX cyclus op het programma. Onze goedgekeurde hengst Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) etaleerde zijn kwaliteiten met een knappe nulronde. Balouto heeft zo acht op acht rondes foutloos gesprongen onder Frederik Dekens. Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) deed het eveneens foutloos met Jelle Limbourg.


30-06-2019  Kingston springt eerste 1m50 proef
In Saint-Tropez stond voor Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) de viersterren wedstrijd op het programma. Met de Fransman Aldrick Cheronnet sprong hij de eerste dag dubbel foutloos in een 1m40 proef. Op zaterdag mocht Kingston aantreden in zijn allereerste 1m50 proef. Als een echte krachtpatser sprong hij door het parcours. Een jammerlijke fout op de laatste hindernis hield hen echter uit de barrage. Dit belooft voor de toekomst!

23-06-2019  Balouto en Nikita doen het opnieuw foutloos
We trokken dit weekend naar Mons voor de STX cyclus met onze twee vijfjarige paarden. De mooie Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) sprong wederom een foutloze ronde met Frederik Dekens. Ook Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) en Jelle Limbourg lieten alle balken liggen en behielden de nul op het scorebord.


16-06-2019  Jamaica 5e CSI5* Calgary
Op de bekende graspiste van Spruce Meadows wist Jamaica van Paemel zich opnieuw te klasseren. Met de Canadese ruiter Mario Deslauriers bleef de Cicero Z x Darco dochter foutloos in een 1m45 proef en sprong ze naar een 5e plaats in de CSI5* Calgary.

Kingston van Paemel
(Numero Uno x Randel Z) sprong een mooie foutloze ronde in een 1m40 proef van CSI2* Saint-Tropze. Met Aldick Cheronnet finishte hij net buiten de top tien.

Kingston's volle zus, Luna van Paemel
(Numero Uno x Randel Z), wist met Jelle Limbourg een 2e plaats te behalen in een 1m30 proef tijdens de CSI2* Bonheiden.

 
10-06-2019  Festo wint  -  Jamaica 7e in Calgary  -  Balouto en Nikita foutloos
De mooie Jamaica van Paemel (Cicero Z x Darco) doet het goed aan de andere kant van de wereld. Onder het zadel van Mario Deslauriers behaalde ze een knappe 7e plaats in een 1m45 proef tijdens de vijfsterren wedstrijd van Calgary in Spruce Meadows.

Een knap resultaat was er ook voor Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) en zijn Italiaanse amazone Camilla Franci. De combinatie wist namelijk de nationale 1m45 Grote Prijs van Gorla Minore te winnen.


Ook dit weekend was er een STX cyclusmanche, ditmaal in Kuringen. Zowel onze Zangersheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) en Frederik Dekens als Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) en Jelle Limbourg bleven van het hout en noteerden een nulronde.

02-06-2019  Balouto, Nikita en Mambo foutloos
 De STX cyclus vond dit weekend plaats op het recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas. Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) slaagde erin zijn vijfde nulronde te springen met Frederik Dekens. Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) en Jelle Limbourg wisten ook foutloos te blijven bij de vijfjarige paarden.

Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) sprong dan weer op een tweesterrenwedstrijd in Saint-Tropez. Met Aldrick Cheronnet wist hij een 7e plaats in een 1m25 proef te behalen.

19-05-2019  Balouto springt vierde maal foutloos
Door het wegvallen van Courière trok de STX cylus opnieuw naar Basècles. Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) sprong opnieuw een knappe ronde en behield de nul op het scorebord. Onder Frederik Dekens noteert hij zo zijn vierde nulronde op vier deelnames bij de vijfjarige paarden.


05-05-2019  Nulronde voor Balouto, Nikita en Jetset in Lier
Dit weekend ging de manche van de STX cyclus door in het Azelhof in Lier. Wederom sprong onze vijfjarige Zangerheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) foutloos onder Frederik Dekens. Ook Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) bleef van het hout met Jelle Limbourg.

Bij de vierjarige paarden debuteerde Jetset van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Darco) onder Laurie Léonard met een knappe foutloze ronde.


21-04-2019  Balouto en Nikita foutloos cyclus Basècles
De tweede STX cyclusmanche vond plaats in Basècles. Onze vijfjarige paarden Balouto en Nikita deden het beide knap foutloos. Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) laat zo een tweede nulronde optekenen met Frederik Dekens. Voor Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) was het haar eerste deelname met Jelle Limbourg.

14-04-2019  Kingston geklasseerd in Oliva
In Oliva vond een nieuwe week plaats van de Mediterranean Equestrian Tour. Voor Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) was er opnieuw een 10e plaats in een 1m40 proef onder Aldrick Cheronnet. Daarnaast sprong ook Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) opnieuw foutloos met Aldrick in een 1m30 proef.

Kaiserin van Paemel (Cicero Z x Sandro) maakte op haar beurt haar internationaal debuut onder Andres Vereecke tijdens de Z-Tour in Lanaken. Ze sprong drie dagen goed en rondde haar allereerste 1m35 proef mooi af met enkel een pechfoutje.

 
07-04-2019  Balouto start foutloos in cyclus
Afgelopen weekend startte de STX cyclus in Stal Hulsterlo te Meerdonk. Onze Zangersheide goedgekeurde hengst Balouto van Paemel Z begon goed door meteen een foutloze ronde neer te zetten bij de vijfjarige paarden onder het zadel van Frederik Dekens.

31-03-2019  Kingston en Mambo klasseren zich in Oliva
Dit weekend zadelde Aldrick Cheronnet Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) en Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) op voor de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. Kingston sprong naar een 7e plaats in een 1m40 proef nadat hij daags voordien net buiten de top tien finishte in een andere 1m40 proef. Mambo behaalde een 9e plaats in een 1m30 proef.


24-03-2019  Kingston en Mambo geplaatst in Valencia
Aldrick Cheronnet nam onze twee Zangersheide goedgekeurde hengsten Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) en Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) mee naar Valencia. Beide wisten zich te kwalificeren tijdens de Valencia Tour. Voor de vermogende Kingston was er een 10e plaats in een 1m45 Longines Ranking proef, nadat ze eerder al 7e werden in een 1m40 proef. Ook Mambo deed het goed met een 7e en 9e plaats in de 1m30 proeven.


17-03-2019  Balouto 2e finale HC
Onze Zangersheide gekeurde hengst Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) deed het uitstekend in de finale van de PAVO hengstencompetitie. In het Sentower Park te Opglabbeek selecteerde Balouto zich voor de barrage met een foutloze ronde. Onder het zadel van Frederik Dekens hield hij ook in de barrage het scorebord op nul. Dankzij een aantal snelle wendingen wisten ze bovendien nog een knappe 2e plaats te behalen bij de vijfjarige hengsten!

Balouto is dagelijks beschikbaar met vers sperma bij
Hengstenhouderij Dekens.

03-03-2019  Jamaica 5e Wellington
De Cicero Z van Paemel x Darco merrie Jamaica van Paemel behaalde een knappe 5e plaats in de 1m45 openingsrubriek tijdens de viersterren wedstrijd van CSIO Wellington.

24-02-2019  Grand Cru wint - Balouto foutloos HC Gent
De door ons gefokte Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) wist in Oliva tijdens de Mediterranean Equestrian Tour een 1m40 proef te winnen onder zijn Deense ruiter Theodor Linde.

Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) en Frederik Dekens deden het knap foutloos in de PAVO Hengstencompetitie voor vijfjarige hengsten tijdens de Flanders Horse Expo te Gent.

18-02-2019  Balouto foutloos HC Lier
Aldrick Cheronnet nam onze twee hengsten Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) en Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) mee naar Valencia. Kingston eindigde net buiten de top tien in de 1m45 Grote Prijs, na een eerdere mooie foutloze ronde in een 1m45 proef. Ook Mambo deed het goed tijdens zijn eerste show met Aldrick.

In het Azelhof in Lier sprong onze vijfjarige Zangersheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) opnieuw foutloos onder Frederik Dekens tijdens de PAVO Hengstencompetitie.


11-02-2019  Balouto en Kingston foutloos
Eind vorige maand sprong onze Zangersheide gekeurde hengst Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) tweemaal foutloos met Aldrick Cheronnet in de 1m40 proeven tijdens CSI3* Oliva - Mediterranean Equestrian Tour.

Voor onze Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) en Frederik Dekens was er een foutloze ronde bij de vijfjarige hengsten in Sentower Park tijdens de PAVO Hengstencompetitie.