2016


24-12-2016  Vrolijk kerstfeest en beste wensen voor 2017!

20-12-2016  Super Izzy in de prijzen
Wat een paard. Izzy by Picobello deed het uitstekend de laatste weken van het jaar. De Cicero Z x Capriano ruin sprong onder Bertram Allen eerst naar een 4e plaats in een 1m50 proef gedurende de Longines Masters in Parijs. De week erna nam Bertram Izzy mee naar de London International Horse Show. Daar werden ze niet alleen 5e in de 1m60 Christmas Cracker, maar ook nog eens 8e in de 1m60 5* Grote Prijs van Londen.

Op de CHI de Genève behaalde Fenia van Klapscheut
(Cicero Z x Ahorn Z) een 3e plaats met Marcel Marschall in een 1m45 proef, gevolgd door Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) en Maelle Martin op 5. In Roosendaal werd Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) 4e in een 1m45 proef onder Albert Zoer. Gracefull W (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) en Alisa Danilova werden er 8e in een 1m30 proef.

In Lier werd onze knappe Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro Z) 9e in een 1m35 proef onder Dirk Demeersman. Check Point Z (Cicero Z x Gran Corrado) en David Malfait werden 3e in een 1m30 proef. Kim Ball (Cicero Z x Argentinus) werd 9e bij de vijf- en zesjarige paarden met Jeroen Appelen.

Cicera de la Vayrie Z (Cicero Z x April Night XX) behaalde een 3e plaats in een 1m40 proef onder Tobias Bachl in Salzburg. Jarvi de Sclef (Cicero Z x Cartier vd Heffinck) en Rik Hemeryck werden 9e en 10e in de proeven zevenjarige paarden tijdens CSI Opglabbeek.

Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo XX) wist tijdens de 
Flanders Indoor Prestige Cup in het Zilveren Spoor de 1m40 proef te winnen met José Thiry. In de Grote Prijs werd de combinatie nipt 2e. Voor Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) en Geoffrey Cobbaut was er een 6e plaats in een 1m30 proef.

Klik hier voor de video van Jaguar.

Fenia van Klapscheut
28-11-2016  Winst voor Heartstring en Casper
De achtjarige Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) ontwikkelt zich zeer goed onder Bertram Allen. In de 1m60 Grote Prijs van CSI München sprong de combinatie naar een knappe 8e plaats. In de 1m40 youngster tour werd Cicera de la Vayrie B Z (Cicero Z x April Night XX) 9e met Tobias Bachl. Tijdens CSI Toronto sprong Cicero II (Cicero Z x Guidam) naar een 6e en 8e plaats in 1m45 proeven onder het zadel van Harrie Smolders.

In Oliva was Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender) duidelijk in vorm. Onder Katharina Offel won hij de finale voor zesjarige paarden, na een 5e en ex aequo eerste plaats.  Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera XX) en Aisling Byrne bleven ook twee dagen foutloos. Voor Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) was er een 9e plaats in de 1m45 Grote Prijs met Aldrick Cheronnet. Ulysses van Paemel
(Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) en Fabian Gachnang werden 6e in een 1m30 proef.

Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo XX) behaalde een ex aequo 2e plaats met José Thiry in de puissance over 2m08 tijdens CSI Rouen. In Lier sprong Heartstring (Cicero Z x Heartbreaker) naar de overwinning bij de vijf- en zesjarige paarden onder Jamie Wingrove.

In SenTower in Opglabbeek vond de Horse Auction Belgium plaats. Het duurste veulens werd de fraaie Cicerano St. Hubertushoeve Z (Cicero Z x Cumano x Feo) voor een mooie prijs van € 13.000.

Heartstring
07-11-2016  Cicero 46e op de WBFSH Sire Ranking!
Oh wat waren we blij toen we de nieuwe WBFSH Sire Ranking zagen verschijnen! Onze grote oogappel Cicero Z van Paemel springt maar liefst van de 83e naar de 46e plaats! De nakomelingen van onze knappe hengst doen het werkelijk fantastisch, ondanks het feit dat de meerderheid van zijn nakomelingen slechts 10 jaar of jonger zijn. Cicero zorgt voor zeer fiere fokkers en eigenaars!

06-11-2016  Winst voor Hamlet
Hamlet van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) blijft duidelijk zijn goede vorm behouden. In Lexington wist hij een 1m40 te winnen en werd hij met Lucy Deslauriers ook nog eens 10e in een 1m45 proef.

Ook de derde week van de
Mediterranean Equestrian Tour in Oliva deden de Cicero nakomelingen het goed. Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender) behaalde een knappe 2e plaats bij de zesjarige paarden onder Katharina Offel. Ook Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera XX) bleef dubbel foutloos onder Aisling Byrne. Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) werd 7e in een 1m35 proef onder Aldrick Cheronnet. Verder sprongen Cicero's Isaura (Cicero Z x Lacantus) & Andrej Pavlovic en FTS Elliot (Cicero Z x Lancelot) & Neal Fearon een foutloze 1m40 ronde.

Op Jumping Luik behaalde Jarvi de Sclef (Cicero Z x Cartier vd Heffinck) een 10e plaats in de youngster tour onder Rik Hemeryck. Dirka des Brumes (Cicero Z x Voltaire) en Damien Plume werden de eerste dag ex aequo eerste. In Mostaganem werd Ilorence Bormes (Cicero Z x Utrillo Z) 5e in een 1m25 proef onder Ali Boughrad.

Op CSI Wegrzce werd Ikita von der Weretherbach (Cicero Z x Lambada v Berkenbroeck) 5e in een 1m35 proef onder Valdemaras Zukauskas. Connection (Cicero Z x Clinton) & Harry Charles sprongen dubbel foutloos in een 1m40 proef tijdens CSI Mijas.

Dirka des Brumes
31-10-2016  Winst voor Janina in Oliva
In Oliva wist de mooie Janina 40 (Cicero Z x Caresino) de winst binnen te halen bij de zevenjarige paarden. Met Stefanie van den Brink was ze ook al ex aequo eerste, net als  Retro III (Cicero Z x For Pleasure) en Felix Mccartney. nadat ze ook al ex aequo eerste werden. Bij de zesjarige paarden bleef Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera XX) twee dagen foutloos onder Aisling Byrne.

Jirka van de Kerkenbulck (Cicero Z x Hardi) behaalde een 7e plaats in een 1m35 accumulator met Lore Decock op de CSI Dunkerque. Voor Kavalia vh Heidehof (Cicero Z x Darco) en Pascale Haep was er een 7e plaats in de finale voor zesjarige paarden, nadat ze de dag ervoor al 10e werden. Dit tijdens het Horse and Friends Events in Opglabbeek.

Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) sprong naar een knappe 2e plaats in de 1m45 Grote Prijs van een nationale show in Royan onder het zadel van de Fransman Aldrick Cheronnet.

Janina 40
23-10-2016  Winst voor Goemaar en Ikita
Ook in Harrisburg deed Hamlet van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) het goed. Met Lucy Deslauriers behaalde hij een 2e en 9e plaats in 1m40 proeven en een 3e plaats in een 1m45 proef. Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) sprong op haar beurt naar een 8e plaats in een 1m45 proef tijdens CSI-W Helsinki. Voor Cicero II (Cicero Z x Guidam) en Harrie Smolders was er een 10e plaats in een 1m45 proef van CSI-W Oslo.

In het Azelhof in Lier sprong Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo XX) naar een 2e plaats in een 1m40 proef onder José Thiry. Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) sprong drie dagen foutloos bij de zevenjarige paarden. In de finale was er voor haar en Jonna Ekberg een 6e plaats.

Goemaar
(Cicero Z x Carbonnieux vd Helle) wist onder het zadel van Korntawat Samran de 1* 1m40 Wereldbeker van CSI Pattaya te winnen. Winst was er ook voor Ikita von der Weretherbach (Cicero Z x Lambada v Berkenbroeck) en Valdemaras Zukauskas in de zesbarenproef van CSI Tallinn. Jackson vh Dauwhof (Cicero Z x Frühlingsball) bleef er twee dagen foutloos in de youngster tour. Met Urmas Raag behaalde hij een 4e plaats.

In Le Mans behaalde Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) een 3e plaats in een 1m40 proef onder Max Thirouin. Voor Goran Imperio Egipcio (Cicero Z x Littorio) was er een 5e plaats in een 1m40 proef met Luis Sabino Gonçalves in Vilamoura. Izerro (Cicero Z x Olisco) & Kerry Mc Cahill werden 4e en Aragorn 94 (Cicero Z x Fatal Z) & Maria Do Rosário Libano Monteiro 9e in 1m20 proeven.

In Oliva sprong Retro III (Cicero Z x For Pleasure) naar een 6e plaats in de finale voor zevenjarige paarden onder Felix Mccartney, nadat ze ook al ex aequo eerste werden. Bij de zesjarige paarden was er een ex aequo eerste plaats voor Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender) & Katharina Offel en Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera XX) & Aisling Byrne.

Dolitaire Chavannaise
09-10-2016  Opnieuw winst voor Fenia
Een nieuwe maand, een nieuwe overwinning voor Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z). Ditmaal won de merrie de 1m45 LR proef in Wiener Neustadt onder het zadel van de Duitser Marel Marschall. Voordien werd de combinatie ook al 6e in een 1m40 proef. Galand van het Venushof (Cicero Z x Pachat II) werd 8e in een 1m35 proef met Marietta Robitza.

In de 1m45 U25 Grote Prijs van New York wist Hamlet van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) naar een 4e plaats te springen onder het zadel van Lucy Deslauriers. In Canteleu werden Chilhac de Macheco (Cicero Z x Darco) en Marie Pailloux 4e in de 1m35 1* Grote Prijs. Voor Isaura VG (Cicero Z x Heartbreaker) was er een 7e plaats in een 1m25 proef onder Alexandra Rantet.

In Vilamoura behaalde Elietro van de Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) een 7e plaats bij de zevenjarige paarden met Luis Sabino Gonçalves. Met Goran Imperio Egipcio (Cicero Z x Littorio) werd Gonçalves 2e en 10e in 1m35 proeven en 10e in een 1m40 proef.

Betty Boop (Cicero Z x Vainqueur de Cheux) en Jeremy Le Roy werden 6e in een 1m30 proef tijdens CSI Dijon. In Opglabbeek sprong Kavalia van het Heidehof (Cicero Z x Darco) naar een 4e plaats in de finale voor vijf- en zesjarige paarden. Daags vordien was ze met Pascale Haep al eens 5e.

Hamlet
19-09-2016  Top 5 voor Izzy, Fenia en Hyakari
De achtjarige Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) heeft duidelijk zijn goede vorm behouden. Samen met Bertram Allen belandde hij op een knappe 4e plaats in een 1m55 proef tijdens de Global in Wenen. Ook Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) sprong naar een 4e plaats in een 1m50 proef in Donaueschingen onder Marcel Marschall.

Voor Hyakari (Cicero Z x Mont Royal XX) en Andrew Bourns was er een 5e plaats in een 1m50 proef te North Salem. Jacomo von Rocherath (Cicero Z x Nagano) werd 2e in een 1m40 proef onder Theodore Boris. Op de CSI
Ising am Chiemsee behaalden Cicera de la Vayrie B Z (Cicero Z x April Night XX) en Tobias Bachl een 4e plek in een 1m40 proef.

In Bonheiden deden de jonge paarden het goed. Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender) en Katharina Offel sprongen drie dagen foutloos bij de vijf- en zesjarige paarden. In de finale behaalde de combinatie een 4e plaats en daags voordien een 8e plaats. Heartstring (Cicero Z x Heartbreaker) en Jamie Wingrove werden ook eens 7e. Bij de zevenjarige paarden werd Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) ex aequo eerste onder Ruben Lamers. Voor Ilias
(Cicero Z x VDL Oramé) en Chloe Aston was er een 2e en 3e plaats in 1m15 proeven en een 4e plaats in een 1m25 proef.

Jericho St. Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) behaalde een 5e plaats bij de zevenjarige paarden onder Filippo Tabarini tijdens CSI Arezzo. Bij de zesjarige paarden werd Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) 8e met Nils Candon. Voor Emiel (Cicero Z x Radisson) en Rodrigo Silva Morgado was er een 8e plaats bij de zevenjarige paarden op de CSI Kronenberg

Op het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden sprong Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) naar een 4e plaats in de kwalificatie
voor zevenjarige paarden onder het zadel van Max Thirouin. In Moorsele wist de merrie Heartstring (Cicero Z x Heartbreaker) 1e en 3e bij de vijf- en zesjarige paarden te worden onder Jamie Wingrove.

Izzy by Picobello
05-09-2016  Izzy wint in St. Moritz, Fenia in Wolvertem
Een ongezien tafereel tijdens de Longines wedstrijd in St. Moritz. Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) en Bertram Allen snelden naar de overwinning in een 1m45 proef. Ze finishten in een tijd die geëvenaard werd door twee combinaties. Drie ex aequo winnaars dus. Ook Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) wist onder Marcel Marschall op de eerste plaats te eindigen. Op de Stephex Masters waren ze in een 1m45 proef de concurrentie te snel af. Onze Zangersheide gekeurde Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro) behaalde er een mooie 10e plaats in een 1m35 proef.

Bij de zevenjarige paarden wist Emiel (Cicero Z x Radisson) maar liefst twee proeven voor zevenjarige paarden te winnen onder het zadel van Rodrigo Silva Morgado tijdens de Baltica Tour. In Auvers behaalde Jarvi de Sclef (Cicero Z x Cartier vd Heffinck) een 8e plaats in de finale voor zevenjarige paarden met Rik Hemeryck, nadat ze eerder al ex aequo eerste werden.

Cicero II (Cicero Z x Guidam) was de vierde Cicero nakomeling die als winnaar gekroond werd. Onder Harrie Smolders won hij een nationale 1m40 proef tijdens de Gold League in Zandhoven. In Southampton sprong Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) naar een 9e plaats in een 1m45 proef onder Richie Moloney. Voor Hamlet (Cicero Z x Heartbreaker) en Lucy Deslauriers was er een 8e plaats in een 1m40.

Op de Veulenveiling van Borculo waren er ook mooie resultaten! De drie aanwezige Cicero veulens werden voor een mooie prijs verkocht. Catina-K van 't Kattenheye Z (Cicero Z x Caretano Z) en Carlito Z (Cicero Z x Quidam's Rubin)
werden beide voor 13.000 euro toegewezen. Cha Cha Cha Z (Cicero Z x Casco) ging voor 12.000 euro onder de hamer.

Klik hier voor de video van Jaguar.
Klik hier voor de foto's van Jaguar.


22-08-2016  Winst voor Jewel in Auvers
In Roosendaal behaalde Dalton (Cicero Z x Concorde) een 6e en 9e plaats in 1m40 proeven onder Harrie Wiering. Eristov (Cicero Z x Concorde) & Rob De Bruyn, It's Me (Cicero Z x Poor Boy) & Leon Thijssen en Icos (Cicero Z x Contender) & Victor Daem sprongen allen ook een foutloze 1m40 ronde. Voor Holimpia van het Eelshof (Cicero Z x Lys de Darmen) was er winst in een 1m20 proef met Thomas Mertens. Gloria (Cicero Z x Silvio I) en Hilary Scott sprongen een dubbel foutloze ronde in de youngster tour.

Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) en Bertram Allen werden 6e in een 1m35 proef in Lier. Check Point Z (Cicero Z x Gran Corrado) behaalde een 9e plaats met David Malfait in de proef voor vijf- en zesjarige paarden, in dewelke Kim Ball (Cicero Z x Argentinus) en Jeroen Appelen ook foutloos sprongen.

In Auvers wist Jewel De Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) de finale voor zevenjarige paarden te winnen met Max Thirouin. Daags voordien werd de combinatie nipt tweede en ook de eerste dag werden ze ex aequo eerste. Jarvi de Sclef (Cicero Z x Cartier vd Heffinck) en Rik Hemeryck werden ook ex aequo eerste.

Ook in
Mâcon Chaintré deden de zevenjarige paarden het goed. Jessi d'Haverlande (Cicero Z x Grandeur) werd 8e en ex aequo eerste onder Olivier Perreau. Voor Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) en Guillaume Foutrier was er een 6e en 10e plaats. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) behaalde ook nog een 10e plaats in een 1m30 proef onder Daphne Devred Chaix.

Gloria
10-08-2016  Cicero's doen het goed
Tijdens de CSIO Hickstead sprong H&M Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) naar een 8e plaats onder Olivier Philippaerts in een 1m50 proef. Voor Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) en Catherine Van Roosbroeck was er een 4e plaats in een 1m45 accumulator. In Donaueschingen behaalde Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) een 2e plaats in een 1m45 proef onder het zadel van Marcel Marschall.

In Samorin werd Galand vh Venushof (Cicero Z x Pachat II) 9e in de 1m45 Grote Prijs onder Marietta Robitza.
Gipsy (Cicero Z x Brown Boy) en Nina Pangersic behaalden een 10e plaats in een 1m40 proef. In het Azelof in Lier werd Gina (Cicero Z x Nagano) 7e met Dries Goossens in een 1m40 proef, gevolgd door Cicero II (Cicero Z x Guidam) en Harrie Smolders op plaats 9.

In Beervelde vond er het jaarlijkse Flanders Horse Event plaats. Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) en Celine Bradt behaalden een 6e en 9e plaats in 1m30 proeven. Voor It's Me (Cicero Z x Poor Boy) en Sanne Thijssen was er een 5e plaats in een 1m30 proef en een 7e plaats in een 1m35 proef. Kyara van de Haverbilken (Cicero Z x Wandor vd Mispelaere) en Jef Wellens behaalden een 8e plaats in een 1m20 accumulator. Bij de zevenjarige paarden wist onze Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro) dubbel foutloos te springen onder het zadel van Dirk Demeersman. Ook Dirka des Brumes (Cicero Z x Voltaire) deed het dubbel foutloos met Damien Plume.

Ook in Bromont waren de Cicero's duidelijk in vorm. Zo wist Hamlet vd Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) maar liefst twee nationale 1m40 proeven te winnen onder Lucy Deslauriers. Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) en Alison Robitaille werden 5e en 10e in 1m35 proeven. Voor Dalton (Cicero Z x Kashmir v't Schuttershof) was er een 7e, 8e en 9e plaats in 1m30 proeven onder Hubert Lamontagne.

In La
Coruña behaalde Jakarta vd Roshoeve D'14 (Cicero Z x Nagano) een 5e plaats met Graham Lovegrove in een 1m35 accumulator. Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) en Aldrick Cheronnet werden 6e in een 1m35 proef. In een andere 1m35 werd Cesar van Spalbeek Z (Cicero Z x Caretano Z) 9e onder Alberto Marquez.

Voor Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender) was er een 9e plaats met Katharina Offel in de youngster tour van CSI Valkenswaard. In Verden werd Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) 3e in de youngster tour onder Philip Rüping. Jericho St. Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) & Filippo Tabarini, Gloria (Cicero Z x Silvio I) & Hilary Scott en Déesse Chavannaise (Cicero Z x Calvados) & Emilie Evrard werden ex aequo eerste in Le Touquet. Voor Déese was er ook nog een 9e plaats. In Nice behaalde Havanna van Paemel (Cicero Z x Remondo) een 2e plaats in een 1m30 en een 5e plaats in een 1m25 proef onder Coralie Rollin.


25-07-2016  Goede resultaten van jonge paarden tot Grand Prix
De Cicero nakomelingen blijven sterk presteren op Knokke Hippique. Zo wist Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) de proef voor zevenjarige paarden te winnen onder Guillaume Foutrier. Bij de zesjarige paarden was er een 8e plaats voor Kavalia vh Heidehof (Cicero Z x Darco) en Pascale Haep. Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera XX) stond op plaats 10 met Aisling Byrne. Izerro (Cicero Z x Olisco) en Emre Celikkol werden 10e in een 1m30 proef.

Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) behaalde onder het zadel van Albert Zoer een 10e plaats in de 1m55 Grand Prix van CSI Groß Viegeln. Voor Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) en Aldrick Cheronnet was er een knappe 3e plaats in de zesbarenproef van Vichy. Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) werd op zijn beurt 4e in de Land Rover Puissance van CSIO Dublin onder Marlon Modolo Zanotelli.

In Hasselt sprong Hadise vd Wijngaardhoeve (Cicero Z x Ahorn) naar een 10e plaats in een 1m45 proef onder Savyana Verstappen. In een 1m35 proef werden ze 7e, achter Hascos vd Wijngaardhoeve (Cicero Z x Chellano Z) en Stefan Corten die 5e werden.  Camargo Z (Cicero Z x Landor S) werd ook 10e met Kim Thiry in een 1m35 proef. Hamira vh Roelhof (Cicero Z x Wendekreis) en Stijn Craessaerts behaalden een 6e plaats in een 1m30 proef.

Cesar van Spalbeek Z (Cicero Z x Caretano Z) en Alberto Marquez Galobardes werden 3e en 4e in 1m35 proeven tijdens CSI Vimeiro. Voor Inspector Gadget JPS (Cicero Z x Davignon I) was er een 7e plaats in een 1m35 onder James Gillam in Ottawa. In Ascona sprong Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) naar een 7e plaats in de youngster tour finale onder Pieter Devos.

Ook in Fontainebleau deden de jonge paarden het goed. Zo werd Jarvi de Sclef
(Cicero Z x Cartier vd Heffinck) 4e in de grote prijs voor zevenjarige paarden met Rik Hemeryck. Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) werd op zijn beurt 2e en 5e in 1m35 proeven onder Max Thirouin. Hella vd Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) en Primitivo Nieves behaalden een 7e plaats in de 1m40 kleine grote prijs. Voor Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) was er een 9e plaats in de 1m35 ladies GP onder Daphne Devred Chaix.

In Zuidwolde werd een 1m20 proef gewonnen door Evita Bella (Cicero Z x Glendale) en Sabrina van Rijswijk. Bij de zevenjarige paarden werd Jericho St. Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) 4e met Filippo Tabarini. Voor Eristov (Cicero Z x Concorde) en Rob de Bruyn was er een 7e plaats in de finale voor zevenjarigen.


18-07-2016  Jonge paarden doen het goed
Op het CHIO Aken behaalde Gitania V.G. (Cicero Z x Challano Z) een 3e plaats in een 1m45 proef onder Olivier Philippaerts. Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) en Jonna Ekberg sprongen drie dagen foutloos in de youngster tour.

In Valkenswaard bij Stal Tops vond een concours voor jonge paarden plaats. Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) werd knap 2e bij de zevenjarige paarden onder Max Thirouin. Voor Ecifee (Cicero Z x Lord Z) en Kevin Jochems was er een 8e plaats. Foutloze ronden waren er ook voor de zesjarige Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) & Nils Candon en de vijfjarige Lord Gold vt Dauwhof (Cicero Z x Fruehlingsball) & Ruairidh Bothwell.

In Knokke behaalde Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera XX) een 7e plaats in de finale voor zesjarige paarden met Aisling Byrne. Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) werd dan weer 2e bij de zevenjarige paarden onder Guillaume Foutrier.

In Zuidwolde
behaalde Dalton (Cicero Z x Concorde) een 6e en 7e plaats met Harrie Wiering in 1m35 proeven. Eristov (Cicero Z x Concorde) werd 7e in de finale voor zevenjarige paarden met Rob De Bruijn. Jakarta vd Roshoeve D'14 (Cicero Z x Nagano) sprong met Graham Lovegrove naar een 5e en 7e plaats in 1m35 proeven in Vimeiro.

Hella van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) werd 7e in een 1m40 proef onder Primitivo Nieves in Fontainebleau. De combinatie behaalde ook een 10e plaats in een 1m35 proef. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) en Daphne Devred Chaix werden 6e in een 1m30 proef.


11-07-2016  Fenia wint in Knokke
Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) heeft haar start niet gemist tijdens Knokke Hippique. Onder Marcel Maschall wist de merrie een 1m50 proef te winnen. Op de 6e plaats stonden Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) en Catherine Van Roosbroeck. I Circa d'Or (Cicero Z x Pluriel) werd 6e in een 1m35 proef en 9e in een 1m30 met Marie Kundycki.

Ook de jonge paarden deden het goed in Knokke bij de zeven- en achtjarigen. Jarvi de Sclef (Cicero Z x
Cartier vd Heffinck) en Rik Hemeryck bleven de drie dagen foutloos, met een 5e plaats in de finale. Ook Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) en Jonna Ekberg sprongen de drie dagen een nulronde.  Voor Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) was er een foutloze troosting met Ruben Lamers. Onze bloedmooie Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro) sprong drie dagen super en wist op vrijdag foutloos te blijven.

In Spruce Meadows sprong de krachtige Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) naar een 3e plaats in een 1m50 proef onder het zadel van Richie Moloney. Hamlet vd Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) werd tweemaal 3e in 1m40 proeven met Lucy Deslauriers. Ook Jamaica van Paemel (Cicero Z x Darco) doet het goed. Met Mario Deslauriers werd ze tweemaal 3e en eens 10e in 1m30 proeven.

Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) werd dan weer 5e in de 1m45 Grote Prijs van Keysoe onder het zadel van Jake Saywell.
In Arnhem behaalde It's Me (Cicero Z x Poor Boy) een 3e plaats met Sanne Thijssen in een 1m35 proef.

Klik hier voor de foto's van Jaguar.


01-07-2016  Winst voor Gotti in Derby, voor Izzy in GCL en Gautcho foutloos in NC
De Cicero nakomelingen wisten wederom op verschillende locaties te imponeren. Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) wist een ongeloofelijke nulronde neer te zetten in de 5* Furusiyya FEI Nations Cup van CHIO Rotterdam. Met Catherine Van Roosbroeck etaleerde de ruin zijn onbegrensd vermogen en wist zo het beste Belgische resultaat neer te zetten. In de zesbarenproef behaalde Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) een knappe 2e plaats met Olivier Philippaerts. Met Cerise de Brumes (Cicero Z x Nonstop) wist Van Roosbroeck ook nog een 6e plaats te behalen in een 1m45 proef.

Ook Gotti van Paemel (Cicero Z Calido I) bewees over veel vermogen te beschikken. Samen met David Simpson wist hij  de 1m60 Derby Trial te winnen door als enige dubbel foutloos te springen op de All England Jumping Course in Hickstead.

In Monaco was het de pas achtjarige Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) die aan het langste eind trok. Onder het zadel van Bertram Allen won Izzy de 1m50-1m55 Global Champions League van Monaco door een dubbel foutloze ronde in het team van Valkenswaard United.

Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) sprong naar een 2e plaats in een 1m50 proef
op de CSI Selva di Val Gardena met Marcel Marschall. Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo xx) en José Thiry werden 3e in een 1m40 proef en 7e in een 1m45 proef te Bonheiden. Voor It's Me (Cicero Z x Poor Boy) was er ook een 3e plaats in een 1m40 proef onder Sanne Thijssen in Kronenberg.

Ook aan de andere kant van de wereld was er een overwinning. Op de bekende Spruce Meadows ging
Hamlet (Cicero Z x Heartbreaker) aan de haal met een 1m40 proef onder Lucy Deslauriers. De combinatie werd ook nog 5e in een 1m30. Voor Jacomo von Rocherath (Cicero Z x Nagano) was er een 4e en 8e plaats in 1m40 proeven met Theodore Boris. Jamaica van Paemel (Cicero Z x Darco) werd ook nog 6e in een 1m30 proef onder Mario Deslauriers.


19-06-2016  Hyakari klasseert zich in Tryon
In Tryon wist de vermogende Hyakari (Cicero Z x Mont Royal xx) te imponeren. Met Andrew Bourns werd de schimmel 2e in een 1m50 proef en 10e in de 1m60 Grote Prijs.

In Roeser behaalde Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) een 3e plaats in een 1m45 proef onder Albert Zoer. In een andere 1m45 proef werd Cornus (Cicero Z x Sable Rose) 10e met Sofian Misraoui.

Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) werd ditmaal 3e in de
Puissance van Bolesworth International met David Simpson, na zijn overwinning vorig jaar. Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera XX) sprong er dubbel foutloos bij de zesjarige paarden onder Aisling Byrne.

In Sancourt behaalde EMS Illusion van de Bien
(Cicero Z x Feo) een 8e plaats met Benny Naessens in een 1m40 proef. Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) werd 4e in de finale voor zevenjarige paarden onder Guillaume Foutrier. Voordien werden ze ook al 9e. Emiel (Cicero Z x Radisson) werd op zijn beurt 3e in de finale voor zes- en zevenjarige paarden met Rodrigo Silva Morgado in Asten.

Tijdens de internationale wedstrijd in Lier sprong onze zevenjarige Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro) drie dagen overtuigend foutloos in een 1m30 proef en twee 1m35 proeven onder het zadel van Dirk Demeersman. Voor Gala D (Cicero Z x Cascadeur) & Tobias Thoenes en It's Me (Cicero Z x Poor Boy) & Sanne Thijssen waren er foutloze 1m40 rondes.

Klik hier voor de foto's van Jaguar.


08-06-2016  Winst voor Casper J&J Z, Jewel de Kwakenbeek en Cicero's Electric
De schimmelmerrie Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) voelde zich duidelijk goed in het prachtige Rome. In de Piazza di Siena sprong ze met Marcel Marschall tweemaal in de prijzen. Ze werden knap 6e in een 1m55 proef en 10e in een 1m50 proef. Op het CSIO Lissabon wist Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) zich ook tweemaal te klasseren.  Onder Jack Dodd werd hij 5e en 10e in 1m45 proeven. Jakarta vd Roshoeve (Cicero Z x Nagano) behaalde een 5e plaats in een 1m40 proef met Graham Lovegrove.

Ook Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) deed het weer uistekend met Olivier Philippaerts. De merrie wist een 5e plaats te behalen in een 1m50 rankingproef in Sankt Gallen. In Wierden werd Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) 10e in een 1m40 proef onder Camilla Franci. Dalton (Cicero Z x Concorde) plaatste zich als 6e in een 1m35 proef met Harrie Wiering. It's Me (Cicero Z x Poor Boy) werd 10e in een andere 1m35 proef onder Sanne Thijssen.

Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo XX) behaalde een 7e plaats in de 1m45 Grote Prijs van Bonheiden met José Thiry. In de finale van zesjarige paarden werd Kirr Royal van Paemel (Cicero Z x Sandro) 5e onder Joe Clee, nadat ze al ex aequo eerste werden.

Ook de jonge paarden waren in vorm. Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender) sprong naar de overwinning met Katharina Offel bij de vijf- en zesjarige paarden in Opglabbeek. F (Cicero Z x Tampa) volgde op de 5e plaats met Sven Van Dijck, nadat ze eerder 2e werden. Ook Levato Cantalobos
(Cicero Z x Poor Boy) sprong dubbel foutloos met Maarten Driessen.

Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) behaalde de overwinning bij de zevenjarige paarden. Met Alison
Robitaille-Firestone was hij de concurrentie te snel af in Devon. In Vittel bleek ook Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) te sterk voor de anderen. Onder het zadel van Max Thirouin won hij de finale voor zevenjarige paarden. Jakarta vd Roshoeve D'14 (Cicero Z x Nagano) volgde op een 8e plaats met Graham Lovegrove, na een eerdere 8e plaats. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) en Daphne Devred Chaix werden 10e in een 1m35 proef.

In Chantilly werd Emiel
(Cicero Z x Radisson) 9e bij de zevenjarige paarden met Rodrigo Silva Morgada na een foutloze ronde. Ook Ecifee (Cicero Z x Lord Z) & Kevin Jochems, Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) & Pieter Devos en Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) & Jonna Ekberg bleven foutloos.

Jessi d'Haverlande (Cicero Z x Grandeur) sprong drie dagen foutloos in Arnas met Olivier Perreau bij de zevenjarige paarden. In de finale wisten ze een 8e plaats te behalen. I Circa d'Or (Cicero Z x Pluriel) werd 7e in een 1m35 proef onder Dayro Arroyave in Reims.

 photo 13335668_10154257881453383_2539908288454507382_n_zpsn9oa0n8r.jpg
24-05-2016  Winst voor Gitania V.G.  en Gotti
Opnieuw deden de Cicero nakomelingen het uitstekend over het Europese grondgebied. Zo wist Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) de zesbaren proef te winnen in Béthune onder het zadel van David Simpson. Voor Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) was er dan weer winst in een 1m50 accumulator in Wiesbaden. Met Olivier Philippaerts was de merrie daags voordien ook al 5e in een 1m50 proef.

Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) behaalde onder Albert Zoer
een knappe 4e plaats in de 1m60 Grote Prijs van Bourg en Bresse. Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) werd daar 8e in de zesbarenproef met Aldrick Cheronnet en Jarvi de Sclef (Cicero Z x Cartier vd Heffinck) werd ex aequo eerste bij de zevenjarige paarden met Rik Hemeryck. Op het CSIO La Baule bleek Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) goed te aarden. De merrie behaalde een 2e plaats in een 1m45 proef en een 5e plaats in een 1m40 proef onder Catherine Van Roosbroeck. Voor Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) was er een tijdsfout in een 1m50 proef.

Ook de jonge paarden waren in vorm. Zo sprong Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) naar een 3e plaats in de finale voor zevenjarige paarden in Valkenswaard. De andere week behaalde Retro III (Cicero Z x For Pleasure) een 9e plaats in de finale voor zevenjarige paarden met Danielle Goldstein.

Ikita von der Weretherbach (Cicero Z x Lambada van Berkenbroeck) werd 6e in een 1m30 proef onder Valdemaras Zukauskas tijdens de CSI Celje. In Fontainebleau behaalde Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) een ex aequo eerste plaats en een 8e bij de zevenjarige paarden met Max Throuin. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) sprong met Daphne Devred Chaix naar een 6e plaats in een 1m30 proef en werd daarnaast 10e in de 1m35 Ladies Grand Prix. Voor Betty Boop (Cicero Z x Vainqueur de Cheux) en Jeremy Le Roy was er nog een 5e plaats in een 1m40 proef.

 photo 13237605_10154232917953383_5887611344176776769_n_zpsemytcmwn.jpg
11-05-2016  Winst voor Grand Cru en Cerise
In het Franse Le Touquet ging Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) aan de haal met de eerste plaats in de 1m45 kwalificatie. Onder de Brit Jake Saywell bleef hij foutloos in de snelste tijd. Ook met Havinia van de Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) wist Saywell zich te klasseren. Ze behaalden een 4e plaats in een 1m40 proef.

Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) voelde zich dan weer uitstekend in Hamburg. De merrie werd 4e en 6e in 1m50 proeven onder Olivier Philippaerts. In Mannheim wist Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) naar een 4e plaats te springen in een 1m50 proef. Onder Marcel Marschall werd ze ook nog 9e in een 1m40 proef. Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) werd ook nog 4e in de zesbaren proef met Albert Zoer.

In Bonheiden was er winst voor Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) en Catherine Van Roosbroeck in de 1m45 kleine grote prijs. Net over de grens in Valkenswaard waren de Cicero nakomelingen ook succesvol. Zo behaalde Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) een 5e plaats in een 1m45 proef met Bertram Allen. Bij de zevenjarige paarden werd Ecifee (Cicero Z x Lord Z) 6e onder Kevin Jochems, terwijl Lassandra vd Schranshoeve (Cicero Z x Chellano Z) 6e werd bij de vijfjarige paarden onder Kristof Cleeren.

Tijdens CSI Palaiseau was er een 5e plaats voor Chilhac de Macheco (Cicero Z x Darco) en Geoffrey Breant in een 1m30 proef en een 7e in een 1m35. Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) sprong naar een 4e plaats bij de zevenjarigen onder Guillaume Foutrier. In Drammen behaalde Java S Fair (Cicero Z x Burggraaf) een 8e plaats met Martine Ottesen een 1m25 proef. Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) en Nils Candon werden 10e bij de zesjarige paarden in Gorla Minore.

Grand Cru van Paemel
02-05-2016  Winst voor Himalaya - Jonge paarden doen het goed
De Longines Spring Classic of Flanders is traditioneel de uitvalsbasis voor het Belgisch kampioenschap voor zevenjarige paarden. Spijtig genoeg viel het kampioenschap letterlijk in het water. Onze Jaguar van Paemel (Cicero Z van Paemel x Sandro) sprong een fantastische eerste manche onder Dirk Demeersman. De Zangersheide gekeurde hengst verkeerde in goede doen, maar het slechte weer was een serieuze domper. In de tweede manche besloot Dirk dan ook vroegtijdig de ring te verlaten na een pechfout, gezien de slechte toestand van het terrein. De gezondheid van Jaguar staat namelijk voorop en we wouden geen blessure riskeren. Voor Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) pakte de kwalificaties wel goed uit en hij mocht naar de finale. Met Ruben Lamers sprong hij nogmaals foutloos en plaatste zich in de barrage. Hier ging het spijtig genoeg mis, maar toch nog een knappe 4e plaats voor de combinatie!

Een ex aequo eerste plaats in de eerste manche was er ook voor Choki Doki T Z (Cicero Z x Palestro vd Begijnakker) & Werner Dierckx en Dirka des Brumes (Cicero Z x Voltaire) & Damien Plume. Chine van 't Schanshof Z (Cicero Z x Heartbreaker) & Cedric Gysbrechts en Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) & Pieter Devos werden ex aequo eerste in de tweede manche. Voor
Jana's Princes (Cicero Z x Major de la Cour) was er een mooie 3e plaats in de troosting onder Jan Caers.

Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) wist dan weer een 1m40 proef te winnen met Geoffrey Cobbaut, nadat ze eerder al 9e werden.
Hascos vd Wijngaardhoeve (Cicero Z x Chellano Z) sprong onder het zadel van Stefan Corten naar een 5e plaats in een 1m40 proef. Izerro (Cicero Z x Olisco) werd 9e in een 1m30 proef onder Jan Vlemmix.

Tijdens de CSI Linz-Ebelsberg plaatste Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) zich als 5e in een 1m45 proef met Marcel Marschall. Calero Z (Cicero Z x Sandro) & Aleksandra Kozanecka werden 3e en 5e in 1m35 proeven.

In Maubeuge sprong I Circa d'Or (
Cicero Z x Pluriel) naar een 10e plaats in een 1m40 proef onder Dayro Arroyave. Voor Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) en Guillaume Foutrier was er een gedeelde 8e plaats en een ex aequo 1e plaats bij de zevenjarige paarden. Ook tijdens het concours in Aken was er een youngster tour. Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) behaalde er een 3e plaats onder Ferenc Szentirmai. Foutloos bleef ook Janina 40 (Cicero Z x Caresino) en Stefanie Van Den Brink. In Barbizon werd Jiggly (Cicero Z x Wiensender) ex aequo eerste bij de zevenjarige paarden onder Kevin Staut.

Op de CSI Chepstow behaalde Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) een 10e plaats in een 1m45 proef en een 9e in een 1m40 onder het zadel van Jake Saywell.
Java S Fair (Cicero Z x Burggraaf) wist dan weer een 1m30 proef te winnen in Drammen onder Martine Ottesen.

Klik hier voor de eerste manche van Jaguar.
Klik hier voor de foto's van Jaguar.

25-04-2016  Jaguar 9e finale zevenjarigen Lummen
Ook op de laatste week van de Spring Tour in Lummen deden de Cicero's het goed. Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) bleef twee dagen van het hout in 1m40 proeven en sprong naar een 8e plaats onder Lorenzo de Luca. Voor Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) was er een dubbel foutloze 1m45 ronde onder Catherine Van Roosbroeck.

Voor onze prachtige Jaguar van Paemel was er een knappe 9e plaats in de finale, nadat hij eerder al dubbel foutloos sprong. De Cicero Z x Sandro zoon toonde met Dirk Demeersman nogmaals zijn eindeloos vermogen en souplesse. Ook Just Me D (Cicero Z x Skippy II) bleef dubbel foutloos onder Pieter Devos. In de kwalificatie was er een 9e plaats voor Jana's Princes (Cicero Z x Major de la Cour) en Jan Caers. Nog foutloos waren Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) & Ruben Lamers, Jackpot
(Cicero Z x Phillip S) & Francois Wery en Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) & Jonna Ekberg. Bij de zesjarigen sprong Falco (Cicero Z x Notaris) tweemaal foutloos met Trevor Been en Kassento (Cicero Z x Saygon) eenmaal met Vicky Van de Poel.

In Oliva was er voor Ulysses van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) en Fabian Gachnang een 6e en 7e plaats in 1m40 proeven en een 3e in een 1m30. Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera xx) behaalde op zijn beurt een 6e plaats met Aisling Byrne bij de zesjarige paarden. Zowel Hella vd Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) en Primitivo Nieves als Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) en Aldrick Cheronnet bleven foutloos in een 1m45 proef en dubbel foutloos in een 1m40 proef. Ciska behaalde ook nog een 7e plaats in een 1m30.

Bij de zevenjarige paarden wist Retro III (Cicero Z x For Pleasure) zowel met Felix McCartney als met Samantha Mcintosh ex aequo te eindigen in Eschweiler. Hetzelfde resultaat was er voor Jessi d'Haverlande (Cicero Z x Grandeur) en Olivier Perreau in Mâcon Chaintré.

Klik hier voor de video van Jaguar.
Klik hier voor de finale.

11-04-2016  Wereldwijde klasseringen
Op de laatste week van Z-Tour in Lanaken wist Gigolo(Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) zijn goede vorm te behouden. Met Albert Zoer werd hij 3e in de 1m50 kwalificatie voor de Grote Prijs en sprong hij naar de 5e plaats in de 1m50 Grote Prijs zelf. Gala D (Cicero Z x Cascadeur) & Tobias Thoenes behaalden een 5e en 8e plaats in 1m45 proeven, terwijl Douglass Chavannais (Cicero Z x Ogano Sitte) een foutloze 1m40 ronde sprong onder Hans-Dieter Dreher. Kirr Royal van Paemel (Cicero Z x Sandro) deed het dan weer foutloos bij de zesjarige paarden onder Joe Clee.

In Arezzo verkeerde ook Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) in goede doen. Met Olivier Philippaerts klasseerde de merrie zich viermaal, met een 2e plaats in een 1m50 proef en een 5e, 7e en 8e plaats in 1m40 proeven.
Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) sprong driemaal foutloos met Ferenc Szentirmai, wat resulteerde in een 6e en 10e plaats bij de zevenjarige paarden. Ook met Kashmire (Cicero Z x Lancelot) behaalde Szentirmai een 10e plaats en voor Cicera JB (Cicero Z x Grannus) en Thomas Ryan waren er twee foutloze ronden bij de zesjarige paarden.

Op de Spring Tour in Lummen deden de Cicero nakomelingen het ook uitstekend. Zo behaalde Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo xx) de overwinning in een 1m45 proef onder José Thiry en werden
Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) en Jake Saywell 4e en 7e in andere 1m45 proeven. Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) behaalde met Catherine Van Roosbroeck een 2e en 3e plaats in 1m35 proeven. Voor Hascos vd Wijngaardhoeve (Cicero Z x Chellano Z) en Stefan Corten was er een 6e plaats in een 1m30 proef, gevolgd door Gigolo vd Keihoeve (Cicero Z x Darco) en India Hertoghe op 9. Evico (Cicero Z x Ahorn) plaatste zich als 6e in een andere 1m30 onder Johnny Stevens. Ook in de 1* Grote Prijs werd de combinatie 6e, gevolgd door Delta de la Sure (Cicero Z x Larome) met Gilles Dunon op 7. Voor hen was er nog een 4e plaats in een 1m20 proef.

Bij de zevenjarige paarden was er in de finale een 7e plaats voor Eristov (Cicero Z x Concorde) en Rob De Bruyn. Eerder was er al een 7e plaats voor Déesse Chavannaise (Cicero Z x Calvados) en Emilie Evrard. Ook Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) en Pieter Devos bleven dubbel foutloos. Als ex aequo eerste bij de zesjarige paarden finishten Kim Ball (Cicero Z x Argentinus) onder Jeroen Appelen, Kentucky DV (Cicero Z x Gotspe) met Aurelien Viguier en Falco (Cicero Z x Notaris) onder Trevor Been.

Voor Java S Fair (Cicero Z x Burggraaf) was er  in Oliva een 3e plaats met Martine Ottesen in een 1m35. Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) werd 5e in een 1m35 proef onder Jake Saywell. Gallantino (Cicero Z x Sire Major de la Cour) die nog dubbel nul wist te springen in een 1m40 in Oliva, werd in Hardelot knap 7e in een 1m45 proef onder Michael Duffy.

In Cagnes sur Mer bleef Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) drie dagen foutloos bij de zesjarige paarden, met een 10e plaats onder Nils Candon. Voor Jessi d'Haverlande (Cicero Z x Grandeur) en Olivier Perreau was er ook een 10e plaats bij de zes- en zevenjarige paarden. Cornus (Cicero Z x Sable Rose) en Sofian Misraoui bleven twee dagen foutloos in de 1m45 proef en de 1m40.

Hamlet (Cicero Z x Heartbreaker) wist zich aan de andere kant van de wereld drie dagen te klasseren. Met Lucy Deslauriers werd hij tweemaal 8e en eens 9e in de 1m25-1m30 proeven tijdens CSI Miami. In Wellington was er ook een 2e plaats bij de zevenjarige paarden voor Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) onder Laura Kraut.  Connection (Cicero Z x Clinton) behaalde dan weer een 2e plaats met Hans De Vries in de ZZ GP van Indoor Tolbert.

Gala D & Tobias Thoenes
 
30-03-2016  Winst voor Gigolo op de Z-Tour
Op de Z-Tour in Lanaken verkeerde Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) in bloedvorm onder de Nederlander Albert Zoer. Zo bleven ze de eerste dag rustig foutloos, om de dag erna de 1m45 kwalificatie van de Grote Prijs in de wacht te slepen. In de Grote Prijs zelf was er nog een knappe 3e plaats. Voor Gala D (Cicero Z x Cascadeur) was er een 9e plaats in een 1m40 proef onder Tobias Thoenes. Emiel (Cicero Z x Radisson) wist zich drie dagen te klasseren onder Rodrigo Silva Morgado met een 4e plaats in een 1m35 proef en een 6e en 9e plaats in 1m30 proeven. Hans-Dieter Dreher behaalde een 10e plaats met Douglass Chavannais (Cicero Z x Ogano Sitte) in een 1m30 proef. Evico (Cicero Z x Ahorn) werd mooi 3e in een 1m30 proef onder Johnny Stevens. Iris (Cicero Z x Carthago Z) werd 6e en 7e in 1m20 proeven onder Sanda Nicol.

In Oliva vindt nog steeds de Medi
terranean Equestrian Tour plaats. Bij de zevenjarige paarden wist Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) te presteren onder Guillaume Foutrier. Zo was er een overwinning en driemaal een 3e plaats. Janina 40 (Cicero Z x Caresino) werd eens 10e met Stefanie Van Den Brink, nadat ze eerder altijd al foutloos sprongen. Java S Fair (Cicero Z x ) en Martine Ottesen werden 6e in een 1m30 proef.

In Bonheiden was er een 3e plaats voor Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) en Catherine Van Roosbroeck  in een 1m45 proef. F (Cicero Z x Eurocommerce Tampa) en Sven van Dijck werden 3e in de finale van de zesjarige paarden en 4e de dag ervoor. Kim Ball (Cicero Z x Argentinus) en Jeroen Appelen bleven ook twee dagen foutloos. Ecifee (Cicero Z x Lord Z) behaalde een 3e plaats met Kevin Jochems in de finale van de zevenjarige paarden. J'Adore VD Keihoeve (Cicero Z x Pachat II) & Appelen waren ook dubbel foutloos.

In Mijas wist Frederico van Paemel (Cicero Z x Graf Grannus) constant te presteren met Mike Patrick Leichle. Zo werd de combinatie 4e, 6e en 10e in de 1m40 proeven. Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) sprong naar een 7e plaats onder Laura Kraut in een 1m35 proef op het Winter Equestrian Festival. Idéale by Marstyl (Cicero Z x Burggraaf) werd er 8e in een andere 1m35 proef.

Tijdens CSI Arezzo
behaalde Cicera de la Vayrie B Z (Cicero Z x April Night) een 10e plaats met Tobias Bachl in een 1m35 proef. Ook de jonge paarden deden het er goed. Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) en Ferenc Szentirmai werden 3e bij de zevenjarige paarden. Met Kashmire (Cicero Z x Lancelot) bleef hij dubbel foutloos bij de zesjarige paarden, waarin Cicera JB (Cicero Z x Grannus) tweemaal foutloos sprong onder Thomas Ryan. Alroche' (Cicero Z x Lancer II) werd ex aequo 1e bij de vijfjarige paarden onder Mauro Jr. Matteucci.

Op de CSI Cagnes sur Mer was er een 9e plaats voor Jiggly (Cicero Z x Wiensender) en Kevin Staut in een 1m30 proef. Jarvi de Sclef (Cicero Z x Cartier vd Heffinck) werd 9e en ex aequo 1e bij de zevenjarige paarden onder Rik Hemeryck. Ook Jessi d'Haverlande (Cicero Z x Grandeur) en Olivier Perreau werden ex aequo 1e.
Hetzelfde resultaat was er voor Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) bij de zesjarigen onder Nils Candon.

Gigolo - Albert Zoer
 
23-03-2016  Kingston 2e in Hulsterlo, 4e in eindklassement
Wat een geweldige hengstencompetitie hebben we achter de rug! Het begon meteen goed toen onze Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro) de zevenjarigen wist te winnen onder Dirk Demeersman op de eerste manche in het Azelhof in Lier. Om het plaatje compleet te maken sprong Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) in de derde manche ook naar de overwinning met Filip Lacus.

Afgelopen weekend stond de finale op het programma in Stal Hulsterlo te Meerdonk.
Aangezien de hengstencompetitie voor Jaguar niet op het programma stond, is hij na de manches in Lier niet meer aangetreden.Voor Kingston werd er wel gekozen om deel te nemen aan alle manches. In de finale bewees onze zwartbruine hengst opnieuw over alle capactiteiten te beschikken. Het scheelde dan ook geen haar of hij had zijn tweede overwinning beet. Met enkele honderdsten van een seconde verschil werd hij echter tweede. Een knappe prestatie van de vermogende Kingston en Filip. Nadat ze wat pech hadden in de andere manches, kwamen ze zo toch nog op een mooie 4e plaats in het eindklassement op één punt verschil van de 3e.

 Voor de bloedmooie Jaguar is het buitenseizoen daarentegen begonnen. Vorige week nam hij reeds deel aan de Gold League in Opglabbeek. In de 1m30 proeven noteerde hij een nulronde en een foutloos basisparcours met Dirk Demeersman. Afgelopen weekend sprong Jaguar mee in Sint-Katelijne-Waver met de Groentenjumping VOR wedstrijd georganiseerd door Stal Ceulemans. Op zaterdag was hij simpel foutloos in een 1m25 proef. Ook zondag deed hij het foutloos in de 1m25 GP en wist zich te kwalificeren in de barrage. Uiteindelijk werd de combinatie 8e.

Klik hier voor de video van Kingston.
Klik hier voor de video van Jaguar op de Groentenjumping.
Klik hier voor de video van Jaguar in Opglabbeek eerste dag.
Klik hier voor de video van Jaguar in Opglabbeek tweede dag.

20-03-2016  Verschillende overwinningen
  De laatste week van de Sunshine Tour is positief afgerond. Voor de jonge paarden vond de ultieme finale plaats. Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) wist een 5e plaats te behalen in de finale voor zevenjarige paarden met Ruben Lamers. De dag ervoor was er niet alleen een 8e plaats voor Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) en Ferenc Szentirmai bij de zevenjarigen, maar ook voor Esperado (Cicero Z x Concorde) en Jake Saywell in de tweede reeks. Voor Jericho St.Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) was er nog een 4e plaats met Carina Tringolo de week ervoor. Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender) werd knap 7e in de finale van de zesjarige paarden. Daags voordien werd hij nog 10e onder het zadel van Katharina Offel.

In de laatste twee weken waren er ook twee overwinningen voor Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde). Met Ferenc Szentirmai sprong hij naar de eerste plaats in een 1m45 proef en een 1m40 proef. Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) sloot de Sunshine Tour af met een 8e plaats in een 1m40 proef onder Jake Saywell.

Ook Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) wist een 1m40 proef in de wacht te slepen. Met Marcel Marschall was ze bijna 4 seconden sneller dan de tweede combinatie in San Giovanni. In Wellington behaalde Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) een 3e plaats in een 1m40 onder Nina Fagerström.
Voor Inspector Gadget JPS (Cicero Z x Davignon) en Jill Henselwood was er eveneens een 3e plaats in een 1m40 proef, ditmaal op het Desert Circuit VIII. Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) werd 5e in een 1m40 proef onder Olivier Philippaerts in 's Hertogenbosch.

In Vilamoura was er ook een overwinning voor Crime Star de Tiji Z (Cicero Z x Quickstar). Hij was de snelste in een 1m30 proef onder
Martin Dinesen Neergaard. Goran Imperio Egipcio (Cicero Z x Littorio) en Luis Sabino Gonçalves werden 2e in een 1m35 proef. In Mijas behaalde Frederico van Paemel (Cicero Z x Graf Grannus) een 8e en 10e plaats in 1m35 proeven onder Mike Patrick Leichle. Betty Boop (Cicero Z x Vainqueur de Cheux) & Jeremy Le Roy werden 5e en 6e in 1m30 proeven tijdens CSI Royan.

Tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva behaalde Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) een 8e plaats bij de zevenjarigen, nadat ze de voorbije twee dagen ook al foutloos bleef onder Guillaume Foutrier. Ook
Janina 40 (Cicero Z x Caresino) en Stefanie Van Den Brink sprongen tweemaal dubbel foutloos. In Arezzo was Ckeritto vd Axelhoeve Z (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) in goede doen. Met Ignace Philips werd hij 2e en 3e bij de zesjarige paarden.

Fenia van Klapscheut
07-03-2016  Mambo Zangersheide gekeurd
In Lanaken vond op het domein Zangersheide de voorjaarshengstenkeuring plaats voor Studbook Zangersheide. Wij stelden onze vierjarige Mambo van Paemel voor onder het zadel van Eve Giron. Mambo is een zoon van Ugano Sitte uit Betina van Paemel (Darco x Randel Z). Betina is een halfzus van onze Cicero Z en heeft reeds de BWP gekeurde Carthago Z zoon Che Guevara van Paemel gegeven. Mambo zelf is een ruime hengst in het type van Darco met een zeer goede galop en een zuivere manier van springen. Kortom hij bezit de genen voor een mooie toekomst. Ook Zangersheide wist Mambo te appreciëren en beloonde hem met de goedkeuring.

Klik hier voor enkele foto's.


06-03-2016  Verscheidene ereplaatsen voor Cicero's
In Vejer de la Frontera deden de Cicero's het opnieuw goed. Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) behaalde een 9e plaats in een 1m50 proef onder Jake Saywell. Voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) en Jérôme Guery was er een 3e plaats in een 1m40 proef. Hella vd Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) wist tweemaal foutloos te blijven in 1m45 proeven met Primitivo Nieves Zorrilla. Jolidora St.Hubertushoeve (Cicero Z x Landor S) en Joao Janeiro werden 8e in een 1m10 proef.

Op deze Sunshine Tour was er verder een 8e plaats voor Cesar van Spalbeek Z (Cicero Z x Caretano Z) en
Alberto Marquez Galobardes bij de zevenjarige paarden. Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) & Ruben Lamers en Dirka des Brumes (Cicero Z x Voltaire) & Loris Barrittella bleven tweemaal foutloos. Ook voor Katharina Offel's Casper J&J Z (Cicero Z x Wendekreis) waren er twee foutloze rondes bij de zesjarigen. Corto Maltese d'Elifine Z (Cicero Z x Pachat II) werd ex aequo eerste bij de vijfjarige met Alexander Sueur.

Goran Imperio Egipcio (ex Goran van den Ossezak) (Cicero Z x Littorio) behaalde een 3e plaats in een 1m40 proef onder Luis Sabino Gonçalves in Vilamoura. Voor Crime Star de Tiji Z (Cicero Z x Quick Star) was er een 2e en 4e plaats in 1m30 proeven met 
Martin Dinesen Neergaard. Elietro vd Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) werd 6e bij zevenjarige paarden onder Joao Azevedo Silva. Ook Flavio (Cicero Z x Erdball) wist dubbel foutloos te blijven bij de zesjarigen onder het zadel van Daniel Moseley.

Tijdens CSI Le Mans sprong Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) naar een 2e plaats bij de zevenjarige paarden. Met Max Thirouin werd hij eerder ook al ex aequo eerste.
Zijn echtgenote Daphne Devred Chaix behaalde een 9e plaats in een 1m30 proef met Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland). In Wellington werd Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) 9e in de zevenjarige paarden onder Laura Kraut. Ze werden daarnaast ook nog 10e in een 1m35 proef.

Casper J&J Z & Katharina Offel

29-02-2016  Cicero's doen het goed op de equestrian tours
Op de Sunshine Tour sprong Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) zijn eerste 1m50 Grote Prijs. Izzy kwam niet in de buurt van de balken, maar een luttele tijdfout bracht hem op een knappe 6e plaats onder Bertram Allen. De combinatie werd de eerste dag ook al 6e in de 1m45/1m50 openingsproef. In de 1m45 proeven was er tweemaal een 5e plaats voor Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) en Jake Saywell.

Het was natuurlijk eerst de beurt aan de jonge paarden in Vejer de la Frontera. Bij de zevenjarige paarden werd Jericho St.Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) 7e met Carina Tringelo, gevolgd door Cesar van Spalbeek Z (Cicero Z x Caretano Z) en Alberto Marquez Galobardes op 8. Ruben Lamers en Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) bleven tweemaal foutloos, Esperado (Cicero Z x Concorde) en Jake Saywell eenmaal.  Katharina Offel is helemaal gek van de zesjarige Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender). De combinatie sprong de drie dagen foutloos, wat hen een 6e plaats opleverde. Ksicedoro St.Hubertushoeve (Cicero Z x Landor S) sprong tweemaal een foutloze ronde onder Ruben Lamers. De vijfjarige Corto Maltese d'Elifine Z (Cicero Z x Pachat II) bleef tweemaal foutloos onder Alexander Sueur.

De talentvolle Heartstring verkeerde duidelijk in bloedvorm gedurende de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. Zo wist ze voor de tweede maal de overwinning te behalen bij de zesjarige paarden en werd ze ook nog 4e in de finale onder Jamie Wingrove. Wingrove bleef ook eens foutloos met Cindero (Cicero Z x For Pleasure). Voor Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) was er een 8e plaats in de finale met Nils Candon. In een 1m40 proef behaalde Caredo C (Cicero Z x Obsession B) een 7e plaats onder Lieven Devos.

Tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington behaalde Cicero II (Cicero Z x Guidam) een 3e en 6e plaats in 1m40 proeven met Harrie Smolders. Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) en Nina Fagerström werden 4e in een andere 1m40 proef. Ook voor I Watch (Cicero Z x Darco) was er een 4e plaats, dit in een 1m35 proef met Allison Epstein. Voor Inspector Gadget JPS (Cicero Z x Davignon) en Jill Henselwood was er een 8e plaats in een 1m45 proef in het Thermal Desert Horse Park.

In het Vilamoura Equestrian Centre werd Crime Star de Tiji Z (Cicero Z x Quick Star) 3e in een 1m30 proef onder het zadel van Martin Dinesen NeergaardFlavio (Cicero Z x Erdball) wist dubbel foutloos te blijven met Daniel Moseley bij de zesjarige paarden. De zesjarige Cyclone (Cicero Z x Heartbreaker) sprong ook foutloos onder Goncalo Ribeiro Pinto.  Elietro vd Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) & Joao Azevedo Silva waren foutloos in de zevenjarigen.

Op de CSI Vestfold sprong Java S Fair (Cicero Z x Burggraaf) naar een 3e en 6e plaats in 1m25 proeven onder het zadel van Martine Ottesen. Inno van het Roelhoef (Cicero Z x Caretano) werd 5e in een 1m15 met Malin Vågnes Jakobsen.


Heartstring & Jamie Wingrove
22-02-2016  Winst voor Ginnis en Heartstring
Ook deze week wist Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) een topklassering binnen te halen. Onder het zadel van Albert Zoer werd hij 3e in het 1m50 Championat van Neumünster. De achtjarige Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) behaalde een 3e plaats met Catherine Van Roosbroeck in een 1m40/1m45 proef tijdens CSI Lier.

Op de Spaanse Sunshine Tour was het meteen prijs voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) en Jérôme Guery. Zo behaalden ze de overwinning in de 1m45/1m50 openingsproef. Bij de zevenjarige paarden wist Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) drie dagen foutloos te springen onder Ruben Lamers, met onder andere een 8e plaats. Jericho St. Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) bleef tweemaal foutloos onder Carina Tringelo, net als de zesjarige Ksicedoro St. Hubertushoeve (Cicero Z x Landor S) en Ruben Lamers. Voor de zevenjarige Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) & Jonna Ekberg en vijfjarige Corto Maltese d'Elifine Z (Cicero Z x Pachat II) & Alexander Sueur was er ook een foutloze ronde.

In Oliva wist de zesjarige Heartstring (Cicero Z x Heartbreaker) naar de eerste plaats te springen met Jamie Wingrove, nadat ze eerder al 3e werd. In deze proef bleef ook Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) foutloos onder Nils Candon. Bij de zevenjarigen bleven Gloria (Cicero Z x Silvio I) & Hilary Hinde en Diva Chavannaise (Cicero Z x Ogano Sitte) & Ivan Dalton beiden foutloos. Dalton wist ook nog een 9e plaats te behalen met Ikita von der Weretherbach (Cicero Z x Lambada van Berkenbroeck) in een 1m30 proef. Caredo C (Cicero Z x Obsession B) en Lieven Devos werden 6e in een 1m40 proef.

In Vilamoura behaalde Flavio (Cicero Z x Erdball) een 10e plaats bij de zesjarige paarden onder David Moseley. Crime Star de Tiji Z (Cicero Z x Quick Star) en Martin Dinesen Neergaard werden er ook nog 4e in een 1m35 proef.

In Wellington was er een 10e plaats in een 1m40 voor Cicero II (ex Chapeau) (Cicero Z x Guidam) onder Harrie Smolders. Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) behaalde op zijn beurt een 6e plaats bij de zevenjarige paarden met Laura Kraut.

Ginnis van 't Geyzeven
 
21-02-2016  Kingston wint hengstencompetitie Sentower
In Sentower Park in Opglabbeek vond de derde manche van de pavo hengstencompetitie plaats. Onze zesjarige Numero Uno x Randel Z zoon, Kingston van Paemel, verkeerde er in bloedvorm.  De halfbroer van Cicero sprong met veel flair en souplesse een foutloze ronde, waardoor hij in de ingesloten barrage mocht starten. Onder Filip Lacus bleef de Zangersheide gekeurde hengst nogmaals knap foutloos en dit in een zeer scherpe tijd. De chrono bleek uiteindelijk onklopbaar en zo behaalde de vermogende Kingston zijn eerste zege met een ruime voorsprong.

Klik hier voor de video.

14-02-2016  Cicero's doen het wereldwijd goed
Voor Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) was er afgelopen weekend een 4e plaats in de 1m50 kwalificatie voor de Grote Prijs van Offenburg onder Marcel Marschall. In Braunschweig sprong Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) naar een 5e plaats onder Albert Zoer in een 1m50 proef.

In het Spaanse Oliva vond de Mediterranean Equestrian Tour plaats. Bij de zesjarige paarden wist Heartstring (Cicero Z x Heartbreaker) al meteen te overtuigen. De eerste dag werd ze ex aequo eerste, waarna ze nog 2e en 5e werd. Gloria (Cicero Z x Silvio I) en Hilary Hinde werden ex aequo eerste bij de zevenjarige paarden, net als Diva Chavannaise (Cicero Z x Ogano Sitte) en Ivan Dalton. Gloria sprong daags nadien nog eens dubbel foutloos.  Voor Caredo C (Cicero Z x Obsession B) was er een 5e plaats onder Lieven Devos in een 1m40 proef. Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) en Theresa Krapf werden 8e en 10e in 1m30 proeven.

Op het Winter Equestrian Festival in Wellington wist Hamlet (vd. Lindehoeve) (Cicero Z x Heartbreaker) naar de overwinning te springen in een 1m40 proef. Onder Lucy Deslauriers werd hij ook nog 10e in een 1m45 proef. Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) behaalde een 2e plaats onder Laura Kraut bij de zevenjarige paarden. Met Chuckles (Cicero Z x Flamenco de Semilly) werd Kraut nog 10e in een 1m35 proef.

Op de Sunshine Tour werd Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) 3e in de 1m40 Big Tour onder Betram Allen. Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) behaalde een 7e plaats in een 1m20 proef met Jonna Ekberg.

Tijdens de
CSIU25 in Opglabbeek werd Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) 7e in een 1m35 proef onder Celine Bradt. In Le Mans was er een 2e en 3e plaats voor Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) met Max Thirouin in 1m30 proeven. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) en Daphne Devred Chaix werden 8e in een 1m30 proef.

Inspector Gadget JPS (Cicero Z x Davignon) deed het goed tijdens het 
Thermal Desert Circuit IV. Met de Canadese Jill Henselwood werd hij 5e en 6e in 1m40 proeven. Voor Chicago (Cicero Z x Heartbreaker) was er een 6e plaats in een 1m40 onder Tracey Epp.

Izzy by Picobello

08-02-2016  Ginnis in topvorm
Voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) stond afgelopen weekend de vijfsterren CSIW Bordeaux op het programma. Ze verkeerde in uitstekende vorm onder het zadel van Jérôme Guery. Zo behaalde ze drie top vijf klasseringen in de drie proeven. De nieuwe combinatie werd 2e in een 1m50, 4e in een 1m45 en 3e in een 1m40 proef.

Ook Gautcho da Quinta behield zijn goede vorm onder Catherine Van Roosbroeck. In Opglabbeek behaalden ze een 5e plaats in de 1m45-1m50 Grote Prijs, nadat ze eerder 7e werden in een 1m40 proef. Bij de jonge paarden wist Korina vd Molekenshoeve (Cicero Z x Darco) een 3e plaats te behalen de eerste dag en werd ze met Kim Thiry 5e in de finale voor vijf- en zesjarige paarden.

In Wellington wisten enkele Cicero nakomelingen zich ook te klasseren gedurende het Winter Equestrian Festival. Zo won Hamlet (vd. Lindehoeve) (Cicero Z x Heartbreaker) een 1m40 proef met Lucy Deslauriers en werden ze 2e in een 1m45. Voor Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) was er een 6e plaats in een 1m45 en een 7e plaats in een 1m40 proef onder Nina Fagerström. Laura Kraut behaalde met haar Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) een 7e plaats bij de zevenjarige paarden.

Tijdens CSI Roosendaal deed Ecifee (Cicero Z x Lord Z) het goed in de youngster tour. De merrie werd 2e in de finale en behaalde daarnaast ook nog een 6e en 7e plaats met Kevin Jochems. In het Azelhof werd de 1m35 Grote Prijs van de Silver Cup gewonnen door Harena van de Rostal (Cicero Z x Lux) onder het zadel van Jorik Vervoort.

Ginnis van 't Geyzeven

31-01-2016  Gautcho wint kleine GP én Grote Prijs!
In Lier gingen de Winter Equestrian Nights, ofwel de WEN, door in het Azelhof. Voor Gautcho da Quinta (Cicero Z van Paemel x Upsilon vd Heffinck) en Catherine Van Roosbroeck was het een meer dan geslaagd weekend. De super springende ruin wist op vrijdag eerst de 1m45 kleine Grote Prijs in de wacht te slepen alvorens ook de 1m45-1m50 Grote Prijs zelf op zijn naam te schrijven. In een dertien combinaties tellende barrage wisten ze een foutloze ronde te springen en dit twee seconden sneller dan de uiteindelijke nummer twee. De eerste dag bleven ze ook al foutloos in de 1m45 proef, net als Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) en Yves Vanderhasselt. In een nationale 1m30 proef was er nog een 3e plaats voor Izzy vd Middelstede (Cicero Z x Cantos) en Nick Adriaensen.

In Zürich zadelde Bertram Allen de nu achtjarige Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) op voor de 1m35 proeven. In een estafette proef op tijd werden ze 3e samen met Martin Fuchs (Uzo van het Hobos Z). De eerste dag was er ook al een 8e plaats voor het duo.

Tijdens Jumping Amsterdam bleef Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) knap foutloos in de 1m60 Grote Prijs. Onder Albert Zoer kreeg hij een fout in de barrage, wat hen op de 7e plaats bracht. Voor Eristov (Cicero Z x Concorde) was er een 6e plaats in de nationale 1m35 ZZ finale met Rob De Bruijn.

Op een nationale concours in Dörpen, Duitsland was er winst in de 1m40-1m45 S* Grote Prijs voor Connection (Cicero Z x Clinton) en Hans de Vries. In de 1m35- 1m40 M* proef werden ze eerder nog derde.

In Treffen sprong Celine Bradt naar de overwinning met Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) in een 1m30 proef. Elietro vd Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) behaalde een 7e plaats met João Azevedo e Silva in een 1m30 proef en een 10e plaats in een 1m30 in Lisbon. In Oliva was Caredo C (Cicero Z x Obesession B) 8e in een 1m30 onder Lieven Devos.

25-01-2016  Jaguar wint eerste manche hengstencompetitie!
In het Azelhof in Lier vond de eerste manche van de pavo hengstencompetitie plaats. Onze zesjarige Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) sprong een mooie nulronde, maar kreeg spijtig genoeg een tijdsfout aangerekend onder het zadel van Filip Lacus. De nu zevenjarige Jaguar van Paemel was in zeer goede doen met Dirk Demeersman. De vermogende Cicero Z x Sandro zoon sprong een knap foutloos basisparcours, waardoor hij in de aangesloten barrage mocht starten. Dirk en Jaguar demonstreerden en kwamen als snelste over de finish, waardoor ze hun eerste overwinning beet hebben!

Dit was een prachtige afsluiter van een mooie dag. Onze Nero van Paemel (Numero Uno x Cicero Z) deed het zeer goed tijdens de hengstenkeuring en kreeg groen licht voor de derde fase. In de aansluitende Stallion Auction ging hij voor €39.000 onder de hamer. Nero zal nu een stal krijgen bij het Duitse Gestüt Sprehe.

Klik hier voor de video van Jaguar.
Klik hier voor de video van Kingston.

24-01-2016  Cicero Z van Paemel BWP Ambassadeur
Vrijdagavond werd onze zestienjarige Cicero Z van Paemel gehuldigd tot nieuwe BWP Ambassadeur. Dit vormt een mooie bekroning van het jaar 2015 waarin de nakomelingen van Cicero uitblonken in de sport. Gigolo van Albert Zoer won de grote prijzen van Arnhem en Mannheim. Fenia van Klapscheut zegevierde in Leszno en Graz, Merqusio in Wiener-Neustadt en Gautcho da Quinta in de landenprijs van Odense. Op een zomerdag in 2015 wonnen drie Cicero-nakomelingen tegelijk een GP. Ook in de handel liggen de Cicero’s in de markt. Bertram Allen kocht Izzy by Picobello. Onyshchenko zwichtte voor Casual Z. Galisco van Paemel werd verkocht naar Brazilië en Jos Verlooy schafte zich na de verkoop van Domino de achtjarige Cicero II aan bij Tina Lund. Op de Fences Eliteveiling in Frankrijk werd de hengst Moneymaker vd Axelhoeve veilingtopper voor een historisch bedrag van 195.000 euro. Julyssi van Orti was voor 165.000 de duurste ooit op de Woodland’s Sales. Tussendoor werd Klacid of Cicero nog topper van de Limburgse Veulenveiling voor 38.000 euro.

Dankzij een 83e plaats op de WBFSH Sire Ranking en maar liefst 22 nakomelingen op de WBFSH Breeder Ranking wist Cicero het Ambassadeurschap te veroveren.

23-01-2016  Ginnis wint GP Moorsele & Cicero's Electric zevenjarigen op WEF
Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) wist onder het zadel van haar nieuwe ruiter Jérôme Guery de 1m45 Grote Prijs van de Prestige Cup in het Zilveren Spoor te Moorsele op haar naam te schrijven.

In Wellington tijdens het Winter Equestrian Festival was er de eerste week winst voor Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) en Laura Kraut bij de zevenjarige paarden. Daags voordien waren ze nog 9e. Hamlet (Cicero Z x Heartbreaker) werd 4e in een 1m40 en 5e in een 1m45
onder Lucy Deslauriers. Hij sprong de tweede week naar een 8e plaats in een 1m45 proef . Voor  Idéale by Marstyl (Cicero Z x Burggraaf) was er een 2e plaats met Ignacio Maurin in een 1m30 proef.

In Sharjah behaalde Victorieux de Mesille (Cicero Z x Graf Grannus) een 4e plaats onder Abdel Aziz Ali Al Marzouky in de finale voor de jonge paarden. Voordien werd de combinatie al eens 5e. Eerder sprongen ze nog naar een 9e plaats in Abu Dhabi.

Ook in Oliva vindt opnieuw de Mediterranean Equestrian Tour plaats. Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) werd 8e en ex aequo eerste in de proeven voor zevenjarige paarden met Guillaume Foutrier. Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) behaalde een 7e plaats in een 1m30 proef onder Aldrick Cheronnet. In andere 1m30 proeven waren er nog foutloze rondes voor Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) & Theresa Krapf,  Caredo C (Cicero Z x Obsession B) & Lieven Devos en Icarus van Paemel (Cicero Z x Remondo) & Valentine Belooussoff.

Cicero's Electric
10-01-2016  Galisco Nationaal Kampioen Chili - Cicero II wint Masters
In het Azelhof werd tijdens de Memorial Guy Caes de Masters georganiseerd. Van de 17 deelnemers ging de winst uiteindelijk naar Harrie Smolders die Cicero II (Cicero Z x Guidam) hiervoor had opgezadeld. Voor Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) was er een 2e plaats in de Puissance van CSI Liverpool onder het zadel van Shane Breen.

Hospita van de Rostal (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) sprong dubbel foutloos in het Vlaams Kampioenschap. Met Nick Vrins eindigde ze zo op een 6e plaats. Daarnaast was er nog een 10e plaats in een 1m45 proef. Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) heeft opnieuw zijn kwaliteit getoond tijdens Jumping Mechelen. Met Catherine Van Roosbroeck sprongen ze een fantastische nulronde in de Grote Prijs.  Spijtig genoeg lukte het niet in de barrage, waardoor ze net buiten de top tien vielen. Ook voor Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) was er tweemaal een 11e plaats in 1m45 proeven. De pas zevenjarige merrie wist knap foutloos te blijven in de basisparcoursen.

Eind vorig jaar wist de goedgekeurde Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) zich opnieuw in de kijker te springen. Tijdens het Nationaal Kampioenschap van Chili raakte hij geen enkele balk aan. Met Alessandra Battilana werd hij zo gekroond tot kampioen!