2018


23-12-2018  Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!

09-12-2018  Cicero 21e op WBFSH Sire Ranking
Ongelooflijk! Dat was onze eerste reactie bij het zien van de nieuwe WBFSH Sire Ranking. Ongelooflijk trots en o zo blij voor onze witte koning Cicero Z van Paemel. Dankzij de goede prestaties van zijn talrijke nakomelingen klimt hij dit jaar maar liefst twintig plaatsen omhoog naar de 21e plaats. Fier op onze kanjer!

Cicero is tijdens het dekseizoen dagelijks beschikbaar bij Zangersheide.


03-12-2018  Kingston 10e GP Barcelona
Onze Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) verhuisde eveneens naar de stallen van Fransman Aldrick Cheronnet. De nieuwe combinatie begint elkaar te kennen en doet het goed. Zo behaalden ze afgelopen weekend een 10e plaats in de 1m45 Grote Prijs van CSI2* Barcelona met een tijdsfout.

12-11-2018  Cuba Libre wint vrijspringen - Jaguar 8e GP Oliva
Nadat Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) het goed deed tijdens het vrijspringen in Ghlin, namen we hem mee naar Wambeek. Tijdens de finale van de Belgian Free Jump Tour bij Sportstal Vanderhasselt sprong Cuba Libre zowaar nog beter wat hem de overwinning opleverde in de National Free Jump Contest voor tweejarige mannelijke paarden.

Tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva werd onze Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro Z) knap 8e in de 1m40 Grote Prijs onder het zadel van Aldrick Cheronnet
.


02-10-2018  Afscheid van Rendez-Vous van Paemel
Lieve Rendez-Vous, RV'ke, la mama... Met jou verliezen we de Koningin van onze stal. Je grote persoonlijkheid zal hier enorm gemist worden. Een dame met karakter, bruisend van energie, maar met een gouden hart. Altijd moest je eerst geflost worden vooraleer je begon te eten. Met Cicero heb je ons natuurlijk het mooiste cadeau gegeven. Dank u voor al die mooie jaren, hoewel het er te weinig waren. Een grote leegte blijft achter nu je weg bent. Gelukkig leef je voort in al je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. En vooral in ons hart. Slaapzacht RV.

09-09-2018  Cuba Libre 6e vrijspringen
We trokken met onze tweejarige hengst Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) richting Ghlin voor een wedstrijd vrijspringen. Met een 18 voor vermogen belandde de grote schimmel op een mooie 6e plaats.


13-08-2018  Jamaica 7e 1m60 GP
Afgelopen weekend was er opnieuw een knappe prestatie van Jamaica van Paemel. De Cicero Z dochter van Fortuna van Paemel (Darco x Remondo) wist namelijk een 7e plaats te behalen in de 1m60 Grote Prijs van CSI3* Bromont onder het zadel van Mario Deslauriers.

In Gèsves vond dan weer het
Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden plaats. Onze Zangersheide gekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) sprong een knappe foutloze eerste kwalificatieronde, maar kreeg een pechfoutje in de twee ronde. Dit betekende dus jammer genoeg geen finale met Frederik Dekens, maar we zijn zeer tevreden van zijn prestatie over het hele jaar!

 
06-08-2018  Jaguar 10e
Onze Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro) verhuisde enkele maanden geleden naar de stallen van de Franse ruiter Aldrick Cheronnet. De nieuwe combinatie behaalde een 10e plaats in een 1m40 proef tijdens de CSI Courlans - Lons le Saunier.

22-07-2017  Balouto foutloos in Gesves
  In Gèsves werd de laatste ronde van de STX cylus verreden. Onze vierjarige Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) bevestigde nogmaals zijn echte wedstrijdmentaliteit door een foutloze ronde te springen met Frederik Dekens. In de eindranking van de STX cyclus voor vierjarige paarden brengt dit Balouto op een knappe 11e plaats.

Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) sprong eveneens foutloos met Jelle Limbourg in een proef voor vierjarige paarden tijdens de HGVBB wedstrijd te Mivaro.

09-07-2017  Jamaica 2e in Calgary
Jamaica van Paemel (Cicero Z x Darco) behaalde een mooi resultaat in Calgary. Tijdens de vijfsterren wedstrijd greep de merrie net naast de overwinning in een 1m45 proef en belandde op de tweede plaats onder het zadel van Mario Deslauriers.


24-06-2018  Nulronde voor Balouto in Mons
Deze week ging de manche van de STX cyclus door in Mons, Ghlin. Wederom bleef onze vierjarige Zangerheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) van het hout. Zo konden Balouto en Frederik Dekens nogmaals een foutloze ronde noteren.


11-06-2018  Balouto opnieuw foutloos cyclus Kuringen
Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) bevestigde zijn goede vorm door ook tijdens de cyclusmanche in Kuringen een nulronde te springen onder Frederik Dekens. Balouto is dagelijks beschikbaar met vers sperma bij Hengstenhouderij Dekens.

28-05-2018  Balouto foutloos cyclus Basècles
Frederik Dekens slaagde er ook tijdens de STX cyclus in Basècles Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) foutloos rond te sturen bij de vierjarige paarden. We zijn alvast benieuwd naar wat de toekomst zal brengen voor deze goedgekeurde hengst!

 
14-05-2018  Kingston, Mambo en Balouto foutloos
Ook tijdens de STX cyclus manche in Sint-Niklaas wist Balouto van Paemel Z te bevestigen. De vierjarige Zangerheide goedgekeurde Baloubet du Rouet x Colman zoon bleef mooi foutloos onder Frederik Dekens.

In het Sentower Park te Opglabbeek behaalde Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) een 8e plaats in een 1m35 proef met Filip Lacus.  Met Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) bleef hij drie dagen foutloos in de proeven voor zesjarige paarden. Dit resulteerde in een 4e plaats in de finale, na een eerdere 10e plaats.

30-04-2018  Van Paemel paarden springen foutloos
De krachtige Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) mocht afgelopen weekend alweer een klassering aan zijn palmares toevoegen. Onder Camilla Franci sprong hij naar een 8e plaats in de 1m45 Grote Prijs van CSI2* Samorin.

In het Azelfhof te Lier mochten we opnieuw een foutloze ronde voor onze vierjarige Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) optekenen. Met Frederik Dekens bleef hij ver van het hout in deze manche van de STX cyclus. Ook Luna van Paemel (Numero Uno x Randel Z) deed het goed in de cyclus. Ze behaalde samen met Jelle Limbourg een 8e plaats in de proef voor zevenjarige paarden.

Tijdens CSI Bonheiden zadelde Filip Lacus onze twee hengsten Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) en Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) op. Voor Kingston was er een 10e plaats in een 1m40 proef
. In de proef voor zesjarige paarden bleef Mambo dubbel foutloos met Filip Lacus.


02-04-2018  Balouto foutloos eerste manche STX cyclus
Na de mooie resultaten in de PAVO hengstencompetitie is onze vierjarige Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) nu goed begonnen aan de STX cylus. In Stal Hulsterlo te Meerdonk sprong hij meteen een foutloze ronde onder Frederik Dekens.

Balouto is beschikbaar met vers sperma bij Hengstenhouderij Dekens.


12-03-2018  Balouto en Mambo foutloos HC Gesves
Onze Zangersheide gekeurde hengsten Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) en Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) deden het dan weer goed in de PAVO hengstencompetitie te Gesves. Balouto bleef mooi foutloos met Frederik Dekens bij de vierjarige hengsten. De zesjarige Mambo deed het foutloos met Filip Lacus en behaalde een 8e plaats.

Tijdens de wedstrijd vrijspringen in Wambeek behaalde Kili Watch van Paemel Z (Kannan x Carthago Z) een 5e plaats.

Eind vorige maand wist Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) nog foutloos te blijven in een 1m45 proef met Camilla Franci tijdens CSI Vilamoura.

17-02-2018  Cicero 41e WBFSH Sire Ranking!
Eindelijk werd de gecorrigeerde WBFSH Sire Ranking gepubliceerd! Traditioneel kan de Sire Ranking midden november geconsulteerd worden. Er bleek echter een fout gemaakt te zijn in de puntentelling van de nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel. Dit werd nu rechtgezet zodat Cicero op de 41e plaats staat. We zijn dan ook heel trots op onze oogappel, die voor het derde jaar op rij stijgt.

12-02-2018  Balouto foutloos HC Opglabbeek
Ook tijdens de tweede manche van de PAVO Hengstencompetitie bleef onze Balouto van Paemel Z van het hout. De vierjarige Baloubet du Rouet x Colman zoon sprong knap foutloos onder het zadel van Frederik Dekens in het Sentower Park te Opglabbeek.

22-01-2018  Balouto foutloos HC Lier
Eind januari staat traditiegetrouw de hengstenkeuring van het BWP op het programma. Dit betekent inmiddels eveneens het startschot voor de PAVO Hengstencompetitie. In het Azelhof in Lier maakte onze vierjarige Zangersheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) zijn eerste optreden. Onder Frederik Dekens sprong Balouto meteen een mooie nulronde.

Op de hengstenkeuring werd een Iron Man vd Padenborre zoon uit de door ons gefokte Farahdiba van Paemel (Cicero Z x Skippy II) geselecteerd voor de derde fase. Op de aansluitende Stallion Auction werd Pifte vh Houtemhof verkocht voor het mooie bedrag van 48.000 euro.

02-01-2018  Kingston 10e in Mechelen
Onze Zangersheide gekeurde hengst Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) sprong met Filip Lacus naar een 10e plaats in de proef voor zevenjarige hengsten tijdens Jumping Mechelen.