2017


23-12-2017  Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!
Rendez-Vous, Sissi en de hele Van Paemel familie wensen jullie een vrolijk kerstfeest en een spetterend 2018!
 

20-11-2017  Ciska en Hercules klasseren zich
Tijdens CSI Rouen zadelde Aldrick Cheronnet zijn schimmelmerrie Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) op voor de krachtproef. De combinatie wist op een 4e plaats te eindigen in deze Puissance.

In BraziliŰ wist ook Hercules van Paemel (Cicero Z x Darco) te overtuigen. Onder het zadel van Fabio Sarti werd de ruin knap 5e in de nationale 1m50-1m55 Grote Prijs van Haras Agromen.


31-10-2017  Zoon Kyra van Paemel SF goedgekeurd
In Montpellier bleef Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) foutloos in een 1m40 proef. Onder Aldrick Cheronnet behaalde ze zo een 10e plaats.

Daarnaast was er nog goed nieuws vanuit Frankrijk. Een zoon van de door ons gefokte Kyra van Paemel (Numero Uno x Carthago Z) werd tijdens de meeting in Saint L˘ goedgekeurd voor het Selle Franšais stamboek. Easy Star Devil is een zoon van Quartz du Chanu en wist te overtuigen tijdens het vrijspringen.


18-10-2017  Winst voor Luna
Op de Winterjumping in Zellik wist Luna van Paemel (Numero Uno x Randel Z) haar eerste nationale Grote Prijs te winnen. Met Jelle Limbourg bleef de zesjarige Luna dubbel foutloos in de 1m25 proef en dit in de snelste tijd.


02-10-2017  Luna 3e in finale
In het Hippisch Centrum in Bonheiden wist Luna van Paemel (Numero Uno x Randel Z) opnieuw in de prijzen te springen. Onder het zadel van Jelle Limbourg behaalde de merrie een 3e plaats in de finale voor zesjarige paarden, nadat ze eerder al 9e werd.

We zijn ook blij met onze nieuwe Quidam de Revel x Calando I merrie Vomaga. We wisten haar samen met haar For Pleasure dochter Fiesta van Paemel aan te kopen.


25-09-2017  Kingston 10e troosting WK en Mambo voor het leven Z gekeurd
Het Domein Zangersheide in Lanaken was afgelopen week het toneel voor het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden. Onze Zangersheide goedgekeurde hengst Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) maakte ook zijn optreden in het WK voor zevenjarige paarden. In de eerste ronde viel er jammer genoeg een balk naar beneden, maar in de tweede kwalificatieronde bleef Kingston knap foutloos onder Filip Lacus. Ondanks dat er geen finale op het programma stond, wist Kingston het WK nog mooi af te sluiten met een snelle foutloze ronde en een uiteindelijke 10e plaats in de troosting.

Op zaterdag mocht ook Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) aantreden in Lanaken. De vijfjarige hengst diende zich voor zijn definitieve goedkeuring onder het zadel te tonen aan de hengstenjury. Mambo deed het goed en werd dan ook voor het leven goedgekeurd bij Studbook Zangersheide.

Op de Grand National Barbaste behaalden Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) en Aldick Cheronnet een mooie 8e plaats in de 1m50 Grote Prijs.

11-09-2017  Bronzen medaille voor Festo
In het Arezzo Equestrian Centre vond afgelopen weekend het Italiaans Kampioenschap voor Young Riders plaats. Camilla Franci zadelde hiervoor haar Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) op. Samen met haar zwarte parel behaalde ze een knappe bronzen medaille.

In Lier sprong onze Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) dubbel foutloos in de finale voor zevenjarige paarden onder Filip Lacus.

04-09-2017  Hawa´ derde
Hawa´ van Paemel (Nonstop x Randel Z) bleef knap foutloos onder de Canadees David Arcand in een 1m45 proef en wist zich zo van een derde plaats te verzekeren tijdens het CSI Rockwood.

Op de Zangersheide Online Auction wisten we het hoogste bod te plaatsen op Clint van de Haterbeek Z (Cicero Z x Chellano Z). We verwelkomen Clint ook graag op onze stal.

28-08-2017  Kingston 2e in finale
Onze Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) had een goede vorm te pakken tijdens de concours in Maisons Laffitte. Onder Filip Lacus bleef hij de drie dagen knap foutloos in de youngster tour. Op de eerste dag was er een ex aequo eerste plaats en een 8e plaats op de tweede dag. In de finale klasseerden ze zich voor de barrage na een foutloze rit. Kingston bleef hier nogmaals foutloos in een snelle tijd, die uiteindelijk een knappe 2e plaats opleverde.

 
21-08-2017  Ciska in goede doen
Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) wist goed te presteren onder Aldrick Cheronnet. Op de viersterren wedstrijd van La Coru˝a sprong ze naar een 9e plaats in een 1m45 proef. Daarnaast werd ze nog 2e en 3e in 1m35 proeven. In Valence deed de combinatie het dan weer goed in de zesbarenproef. Ze behaalden een 2e plaats op een hoogte van 1m85.

 
06-08-2017  Aankoop BWFA
Tijdens het Flanders Horse Event in Beervelde vindt traditiegetrouw de BWFA veiling plaats op zaterdagavond. In de collectie springveulens waren ook twee knappe zonen van onze Cicero Z van Paemel. We zijn dan ook blij om zowel Rigo van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) als Rembrandt AEG (Cicero Z x Baloubet du Rouet) in onze stallen te verwelkomen.

24-07-2017  Mambo foutloos in Valkenswaard
  Voor de Zangersheide goedgekeurde Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) stond afgelopen week zijn eerste internationale concours op het programma. In de Tops International Arena te Valkenswaard sprong Mambo onder Filip Lacus de eerste dag dubbel foutloos. Ook in de andere proeven voor vijfjarige paarden liet Mambo mooie dingen zien.

03-07-2017  Ciska wint zesbaren
In Vichy zadelde de Fransman Aldrick Cheronnet Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) op voor de zesbarenproef. Niet zonder succes zo bleek. De krachtige schimmelmerrie wist over de hoogte van 1m95 foutloos te blijven, net als twee andere combinaties, en haalde zo de gedeelde overwinning binnen.


22-05-2017  Luna wint in Lier
In het Azelhof in Lier deed Luna van Paemel (Numero Uno x Randel Z) het zeer goed onder Jelle Limbourg. Nadat de merrie er tweemaal naar de zevende plaats in de proeven voor zesjarige paarden sprong, wist ze als kers op de taart ook nog overtuigend de finale te winnen.


15-05-2017  Kingston maakt indruk op BK
De grote graspiste in Lummen is het gekende toneel voor het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarige paarden. Ook onze Zangersheide goedgekeurde Kingston van Paemel was van de partij met Filip Lacus. De Numero Uno zoon van Rendez-Vous van Paemel (Randel Z x Graphit) liet zich opvallen in de positieve zin. In de eerste ronde bleef Kingston ver van het hout, maar een foutje op het water resulteerde jammer genoeg in vier strafpunten. De tweede ronde leverde Kingston pas echt een knappe prestatie. Door hevige regenval en rukwinden dienden Kingston en Filip halfweg in hun parcours te stoppen. Op het moment dat de regen minderde en de wind wat was gaan liggen, dienden ze hun parcours af te werken. Kingston bleef koel en sprong een fantastische nulronde. Dit belooft voor de toekomst!

27-04-2017  Festo wint Grote Prijs in Arezzo
Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) haalde afgelopen weekend de overwinning binnen in Arezzo. Met zijn Italiaanse amazone Camilla Franci sprong hij niet alleen dubbel foutloos in de 1m45-1m50 Young Riders Grote Prijs, maar bleek hij ook de snelste. Zo kroonde de zwarte hengst zich tot terechte winnaar in het Arezzo Equestrian Centre.

 
24-04-2017  Gigolo gekeurd voor Fins stamboek
De elfjarige Cicero Z x Sandro zoon Gigolo van Paemel kreeg afgelopen weekend zijn goedkeuring bij het Finse stamboek. Na een jammerlijke blessure was een terugkeer in de sport geen optie meer. Na een aantal opties te hebben overwogen, besloten we om Gigolo als dekhengst aan te bieden in Finland. De knappe hengst werd goed onthaald door de Finse jury en kreeg de goedkeuring.

Ondertussen sprong Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) onder de Spaanse zon in Oliva. Tijdens de Mediterranean Equestrian Tour behaalde ze een mooie 4e plaats onder Aldrick Cheronnet na twee foutloze 1m45 proeven.

17-04-2017  Jaguar en Kingston springen foutloos
Onze Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro) sprong in Lanaken tijdens de Z-tour knap foutloos in een 1m50 rubriek onder Dirk Demeersman. Na de barrage finishten ze net buiten de top 10.

Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) sprong dubbel foutloos met Filip Lacus in een 1m30 proef van de Gold League te Sint-Katelijne-Waver.


03-04-2017  Kingston in vorm
Voor Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) stond afgelopen weekend jumping Bonheiden op het programma. Onze Zangersheide goedgekeurde hengst deed het uitstekend in de proeven voor zevenjarige paarden. Onder het zadel van Filip Lacus sprong hij elke dag naar een klassering. De eerste dag was er een 8e plaats, de volgende een 7e plaats en nog een 9e plaats in de finale.

Klik hier voor de video van de eerste dag.
Klik hier voor de video van de finale.


20-03-2017  Goede resultaten voor Festo, Kingston en Mambo
Tijdens CSI Arezzo verkeerde Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) in goede doen. Met zijn Italiaanse amazone Camilla Franci sprong hij naar een 4e plaats in de 1m50 Grote Prijs, nadat hij eerder in de 1m45 kwalificatie reeds een 8e plaats behaalde.

Onze Zangersheide gekeurde hengsten Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) en Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) deden het dan weer goed in de PAVO hengstencompetitie
met Filip Lacus. De zevenjarige Kingston sprong niet alleen dubbel foutloos in de finale, maar wist tevens als tweede te eindigen. De vijfjarige Mambo wist zowel tijdens Gesves als in de finale in Hulsterlo foutloos te blijven.

Klik hier voor de video van Kingston in Hulsterlo.
Klik hier voor de video van Mambo in Gesves.
Klik hier voor de video van Mambo in Hulsterlo.

13-03-2017  Balouto Zangersheide gekeurd!
Afgelopen weekend trokken we naar Lanaken voor de voorjaarshengstenkeuring van het Studbook Zangersheide. Daar stelden we onze driejarige Balouto van Paemel Z voor. Deze mooie Baloubet du Rouet zoon van Isis van Paemel (Colman x Darco) combineert tophengsten in een atletische model. Zijn grootmoeder Betina van Paemel heeft reeds de twee goedgekeurde hengsten Che Guevara van Paemel Z (v. Carthago Z) en Mambo van Paemel (v. Ugano Sitte) gegeven. Zij is tevens de halfzus van onze Cicero Z van Paemel en van Hawa´ en Kingston van Paemel. Balouto zelf overtuigde bij het springen en getuigt van veel potentieel. Hij werd dan ook beloond met de goedkeuring. We duimen alvast voor de toekomst!

Balouto zal met vers sperma beschikbaar zijn bij Hengstenhouderij Dekens.

Klik hier voor de video.

10-03-2017  Jaguar 3e in Jumping Legends
Wat was het fijn om Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro) gisteren te zien springen in 's Hertogenbosch. Voor de 50e editie van Indoor Brabant werd Dirk Demeersman uitgenodigd om deel te nemen aan de Jumping Legends Class. Deze proef bestond uit een aantal van de beste springruiters die het tegen elkaar mochten opnemen. Voor de gelegenheid zadelde Dirk onze achtjarige Jaguar op, die het uitstekend deed! Onder het toeziend oog van een enthousiast publiek sprongen ze tweemaal foutloos en eindigden ze op een knappe 3e plek.

09-03-2017  Winst voor Hawa´
Hawa´ van Paemel (Nonstop x Randel Z) wist met haar Canadese ruiter en eigenaar David Arcand een 1m40 proef te winnen. Tijdens het Winter Equestrian Festival sprong Hawa´ naar de overwinning in de Power and Speed proef met maar liefst 60 combinaties.

23-01-2017  Mambo foutloos in hengstencompetitie
Onze Zangersheide gekeurde hengst Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) deed het afgelopen weekend goed in de eerste manche van de PAVO hengstencompetitie! Onder het zadel van Filip Lacus sprong hij een nulronde in het Azelhof te Lier.

Klik hier voor de video.