2009

31.12.09  Cicero 7e in Rolex FEI Wereldbeker

Woensdag 30 december om 16u ging de wereldbeker van Mechelen van start. Lucien Somers had een veeleisend parcours gebouwd voor de 40 sterke combinaties. Zoals Bert Prouvé wist te zeggen op Sporza: "Ik denk zeker dat het een parcours is dat op werelbekerniveau staat: een klassiek parcours, zware oxers die heel breed staan. Het gaan zeker de paarden zijn met het vermogen die hier naar boven komen."
Als 14e kwam onze eigen Cicero Z van Paemel aan de start met Dirk Demeersman. Na zijn parcours van maandag waarin hij zich liet opmerken, toonde Cicero opnieuw zijn kwaliteiten. Hij zette een adembenemende foutloze rit neer. Slechts 8 combinaties konden zich plaatsen voor de barrage, waaronder 3 Belgen: Yves Vanderhasselt (Adamo van't Steenputje), Patrick Mc Entee (Ever Mury Marais Z) en Dirk Demeersman met Cicero. Zij moesten als 2e van start gaan in de barrage waarin er één balk uit de lepels ging.
Dirk Demeersman en Cicero eindigden op een geweldige 7e plaats in zijn 1e wereldbeker.

Klik hier voor de video.

29.12.09  Cicero 7e in kwalificatie wereldbeker

Een 5tal maanden na zijn val in San Patrignano maakte Cicero gisteren zijn comeback op het hoogste niveau. Hij nam maandag op het CSI5*  Mechelen deel aan de 1m50 proef die als kwalificatie voor de wereldbeker op woensdag diende. Cicero kwam als 16e aan de start in een sterk deelnemersveld. Hij sprong een fantastische nulronde zonder ook maar in de buurt van het hout te komen. Voor de barrage wisten er zich 21 combinaties te kwalificeren waarvan er slechts 7 foutloos wisten te blijven. Ook Cicero deed het dubbel foutloos en hij werd knap 7e.

Klik hier voor de video.

28.12.09  Esperanto van Paemel in Mechelen

Zondag vonden traditioneel de proeven voor de 4-, 5- en 6-jarige hengsten plaats in Jumping Mechelen. Che Guevara van Paemel (v. Carthago uit Betina) kwam als laatste aan de start bij de 4-jarige. Onder het zadel van Nick Vrins legde hij een foutloos parcours af. En dat de laatste de eerste was, bewees hij door met de beker huiswaarts te keren. Natuurlijk mocht ook Esperanto van Paemel niet ontbreken. Hij nam deel aan de proef voor de 5-jarige hengsten en legde een dubbel foutloos parcours af.

Klik hier voor de video van Esperanto.

23.12.09  Onze beste wensen voor 2010!

04.12.09  Gibson gekeurd voor AES France

Op woensdag 25 november vond de hengstenkeuring van het AES France plaats. Gibson, Cicero Z van Paemel uit Amaretti Z (Amadeus Z x Ramiro Z), nam deel aan deze expertise. Deze 3-jarige hengst wist de jury te charmeren en kreeg groen licht voor de dekdienst.
Na Feingluk de Guldenboom, Frederico van Paemel, Galisco van Paemel en Graffiti van de Worfthoeve is dit dus de 5e zoon van Cicero die goedgekeurd is.

Gibson Gibson

15.11.09  Cicero nakomelingen overheersen in Broechem

Op 11 november vond er in het gewest Broechem de Paardenshow plaats met de daarbij behorende wedstrijd vrijspringen. Onder de 3-jarige paarden bevonden zich ook enkele nakomelingen van Cicero. De merrie G-String van Puyenbroeck (Cicero x Silvio) in eigendom van Jan Vermeiren wist de juryleden zodanig te imponeren dat ze de overwinning behaalde met een score van 82. Gazelle van Moretus (Cicero x Sheyenne de Baugy, Ann Lauwers)  toonde veel vermogen op de sprong en werd zo op de 3e plaats gezet. Op de 5e plaats vonden we Garmex van Mawo, een Cicero zoon uit een Blauer Vogel moeder van Steven Matthijs en Kelly Wouters en ook de 10e plaats werd ingenomen door Gallah III van Jos Wuyts uit de combinatie Cicero x Epsom Gesmeray.

08.11.09  Cicero goed gestart in Luik

Het liep als een trein voor Dirk Demeersman en Cicero Z van Paemel in Luik. Na een 4-tal maanden rust en een lichte blessure kwam Cicero vrijdag fris aan de start in een 1m35 proef direct op tijd. Dirk reed een rustige nulronde en behaalde nog een mooie 13e plaats. Zaterdag was hij opnieuw van de partij in een jachtparcours (1m40) met een sterk deelnemersveld. Dirk voelde dat het goed zat en reed zich met een snelle nulronde naar een 4e plaats achter Deusser, Wathelet en Bosteels. Zondag nam Cicero deel aan de 1m40 proef en hij legde ook ditmaal het parcours foutloos af met een tijd die goed was voor de 9e plaats. Kortom een meer dan geslaagd weekend voor Dirk en Cicero!

Klik hier voor de video van zaterdag.
Klik hier voor de video van zondag.

05.11.09  Cicero dochter ex aequo winnares bij merries in Affligem

Naar jaarlijkse gewoonte is er in november het vrijspringen van 2- en 3-jarige paarden tijdens de Week van het Paard in Affligem. 199 paarden passeerden de revue waaronder ook de 2-jarige Himalaya van Paemel (Cicero x Skippy II) in eigendom van Julie Van De Voorde. Uit een score van 230 bleek dat Himalaya de jury wist te bekoren. Bij de merries was ze dan ook ex aequo winnares samen met H Blue Boy (Blue Boy x Athlet Z, De Cock Julie). Op de 128  2-jarige paarden behaalde ze een meer dan verdienstelijke 3e plaats, met de hengst Arko De Houti Z (Asca Z x Landadel, Houdaert Vanessa) als winnaar. 

30.10.09  Coronel Z op Danish International Sales

Coronel Z (Cicero x Caprilli) was geselecteerd voor de Danish International Sales tijdens het CSI Odense. Dat hij zich van zijn beste kant liet zien, was te merken aan de verkoopprijs. Hij werd voor niet minder dan 110.000 DDK (± € 14.780) verkocht naar een Deense springstal. Vorig jaar ging zijn volle broer Cuverdo Z voor  een bedrag van € 18.125 onder hamer op diezelfde veiling. 

26.10.09  Barbarossa wint Grote Prijs CSI 4* Caserta

De 8-jarige Darco zoon uit Quechua, Barbarossa van Paemel, nam afgelopen weekend deel aan de viersterrenwedstrijd van Caserta in Italië. Onder zijn franse ruiter Aldrick Cheronnet startte hij zondag in de Grote Prijs. Door als enige in de basisomloop foutloos te blijven en ook de barrage zonder een springfout af te ronden, tekenden ze voor de overwinning.

18.10.09  Winona van Paemel en Steve Guerdat missen hun debuut niet

Vandaag behaalde Winona van Paemel (v. Darco, uit Quechua), die sinds enkele weken bij de Zwitserse topruiter Steve Guerdat staat, haar eerste resultaat. Het duo is aanwezig op CSI-W Helsinki waar ze vandaag deelnamen aan de International Speed Championships. Winona behaalde een knappe 8e plaats, wat belooft voor de toekomst.

13.10.09  Barbarossa van Paemel in La Mandria

Het eerste weekend van oktober was voor Aldrick Cheronnet en Barbarossa van Paemel meer dan geslaagd. In het zonnige Italië vond de CSI3* van La Mandria plaats. Barbarossa wist zich te kwalificeren voor de Grote Prijs op zondag. Hij belandde op een meer dan verdienstelijke 4e plaats achter winnaar Michel Robert (Kronos d'Ouilly).

05.10.09  Vernieuwde website

Welkom op de vernieuwde website van Stoeterij van Paemel.
Bij deze veel kijkplezier gewenst.

Graag zou ik ook een oproep willen doen aan alle mensen die een Cicero nakomelingen hebben.  Wanneer u foto's heeft, mag u deze altijd doorsturen en we zullen proberen deze zo snel mogelijk op de site te zetten. Tevens als u over oudere nakomelingen beschikt, kan u deze opsturen. Dan kunnen wij ook de veulentjes updaten met recente foto's.

17.09.09  Nog meer succes

In Limburg, meer bepaald Bocholt had 'van de Bien' succes met J'adore van de Bien (Cicero x Skippy II) die 2e werd bij de veulens en Hera van de Bien (Cicero x Feo) die 4e werd bij de 2 jarigen. Goldina van 't Heideveld (Cicero x Bon Ami) behaalde tevens een 4e plaats bij reeks B van de 3 jarigen. Verder behaalde Goldina ook een knappe 3e plaats in het vrijspringen en een 4e plaats op exterieur in het Provinciaal in Limburg. Waar ook Ginnis van 't Geyzeven (Cicero x Heureka de la Loge) een 3e plaats behaalde. In de prijskamp van gewest Tienen behaalde de 2 jarige Honey (Cicero x Pavarotti van de Helle, Coppens Vincent) een 2e plaats en bij de veulens werd Jamaican Sun (Cicero x Sierappel, Raf & Sofie van Dijck) knap 3e. Honey behaalde tevens een 4e plaats in het provinciaal van Vlaams Brabant. In Wambeek kreeg Jamaica de My (Cicero x Slaney, Mathot - Piens Micheline & Ronny) een mooie 2e plaats toegewezen en Italo de My (Cicero x Slaney) behaalde de overwinning bij de jaarlingen. Op de prijskamp te Pittem behaalde Iksen van 't Hooit (Cicero x Nonstop, Vandewiele Chris) een prachtige 3e plaats. Om te eindigen kreeg Joelia van Steenkerke (Cicero x Bis de la Mare, Vilain Jan) een 4e plaats in Oostvleteren.

In Gesves, op de 'Medaille du Roi' sprong Agwendoline du Feu (Cicero x River Smile xx) naar een knappe 6e plaats. Agwendoline is de volle zus van Chivas van Paemel, een vijfjarige zoon van Cicero. Chivas die een goede cyclus achter de rug had, was ook geselecteerd voor de kwalificaties voor de finale van de 5 jarigen. Door 2 pechfoutjes, te wijten aan concentratieverlies, mocht hij niet aantreden in de finale.

07.09.09  Graceful en Goran toppers op Fences

Zoals de meesten onder jullie wel weten vond van 2 tot 5 september de elite-veiling van de Fences plaats. Onder klinkende namen als Indoctro, Diamant de Semilly, Chin Chin, Calvaro, Quidam de Revel,... bevonden zich ook 2 Cicero-nakomelingen. Gracefull W (Cicero x Quickfeuer v Koekshof x Guidam), een 3-jarige BWP merrie, liet zich opvallen door haar vermogen en souplesse op de sprong. Dit springkanon ging op 3 september onder de hamer. Gracefull werd voor niet minder dan € 48.000 verkocht naar Engeland en was dan ook de veilingtopper van die dag.
Ook Goran van de Ossezak (Cicero x Littorio x Pachat II) mocht aantreden op de laatste dag van de veiling. Deze 3-jarige zoon van Cicero toonde eveneens zijn vermogen en werd ook voor een bedrag van € 48.000 afgeklopt.

Klik hier voor de video van Gracefull W
Klik hier voor de video van Goran vd Ossezak

17.08.09  Nakomelingen scoren ook op exterieurprijskampen

De tijd van prijskampen is weer aangebroken. De meeste gewesten organiseren in de maand juli/augustus een exterieurprijskamp en in de resultaten treffen we ook Cicero-nakomelingen aan op tal van ereplaatsen.
In Geel werd een top 3 gevormd door Cicero-veulens. In de B-reeks ging de mooie Jambla van het Eelshof (Cicero x Remondo, Mertens Wim & Tom) met de overwinning lopen, opgevolgd door Jakarta van de Roshoeve (Cicero x Nagano, Roshoeve) en in de A-reeks werd Jinge van de Kopshoeven (Cicero x Burggraaf, Poets Jozef) 3e. Verder op de prijskamp werd Irina van 't Schriek (Cicero x Remondo, Lommelen Octaaf) bij de jaarlingen knap 3e geplaatst.
Verder in Oud-Turnhout werd Jutha van de Heikenshoeve (Cicero x Quorum de Laubry, Blockx Jan) een mooie 4e plaats toegewezen.

 copyright Galop.be

14.08.09  Ciska bevestigt

Ciska van Paemel Z moest vandaag aantreden in de tweede kwalificatiewedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden. Onder het zadel van Filip Lacus sprong Ciska wederom met gemak en ook deze keer bleven alle balken in de lepels. Door de mooie nulronde is er een kans dat ze zondag zal aantreden in de finale.

Klik hier voor de video.

12.08.09  Ciska net buiten tijd

The place to be deze week is Gesves, waar het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden plaatsvindt. Vandaag was het de beurt aan de 5-jarige paarden die de eerste kwalificatiewedstrijd liepen. Ook Ciska van Paemel Z was voor deze proef gekwalificeerd. Ciska sprong een prachtig parcours waarbij alle balken in de lepels bleven. In hun enthousiamse werd de tijd uit het oog verloren en kregen ze een tijdsfoutje aangerekend.

Klik hier voor de video.

05.08.09  Esperanto in Gesves

Esperanto van Paemel heeft gisteren deelgenomen aan de kwalificatieronde voor 5 jarigen te Gesves. Esperanto verkeerde in bloedvorm en had dan ook geen enkel probleem met deze pittige proef. Hij legde het parcours binnen tijd en foutloos af. Esperanto heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft. Voor wie het zelf wil zien, klik hier.

 

02.08.09  Bevredigend resultaat op BWFA

Naar jaarlijkse gewoonte werd op de Flanders Horse Event in Beervelde de Belgian Warmblood Foal Auction gehouden. Onder de 23 geselecteerde veulens bevond zich ook een Cicero-nakomeling. Janina (Cicero Z x Caresino x Corrado I) bleek niet alleen zeer mooi van exterieur te zijn, maar ze liet ook zien over de nodige beweging te beschikken. Janina's grootmoeder is de moeder van Contact vd Heffinck en haar overgrootmoeder tekende voor het moederschap van de wereldberoemde Clinton. Deze Cicero-dochter ging dan ook voor een bedrag van € 14.000 onder de hamer.

Janina

30.07.09  Cijfers zijn binnen

Onze dekhengst Cicero Z van Paemel wordt binnen het BWP naar waarde geschat door de fokkers. Hij had in 2008 het meeste nakomelingen van alle BWP dekhengsten binnen het stamboek.

 

20.07.09  Cicero 6e in CSI 5* San Patrignano

Na een korte rustperiode bevindt Cicero zich nu samen met Tymoon in het zonnige San Patrignano. Dat Cicero de eerste dag nog niet bij de les was, resulteerde in de 1m50 proef in 2 fouten. Maar op de 2e dag was hij weer in het juiste ritme. Cicero nam deel aan een 1m45 proef waar hij zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos bleef. Cicero eindigde op een mooie 6e plaats. Hierdoor mocht hij ook aantreden in de Grote Prijs. De combinatie moest vroegtijdig de piste verlaten omdat ze ten val kwamen op de 3e hindernis. Zowel Dirk als Cicero stellen het goed.

Het basisparcours kunt u hier bekijken.

13.07.09  Barbarossa van Paemel sterk bezig

Barbarossa van Paemel, de 8-jarige Darco-ruin uit Quechua, heeft de laatste maand enkele knappe ereplaatsen behaald in internationale wedstrijden onder het zadel van Aldrick Cheronnet. Gisteren trad Barbarossa aan in de Grote Prijs van het CSI*** Vichy. De snelste tijd, maar een balkje resulteerde in een 3e plaats.

Eerder deze maand op het CSI** San Sebastian nam Barbarossa deel aan de Grote Prijs. In deze GP slaagde hij er samen met Guy Goosen (Tinka's Son) als enige in foutloos te blijven over de 2 rondes. Met een verschil van 0.07 seconde werd hij 2e.

En dat is nog niet alles. Op 19 juni waren Barbarossa en Cheronnet aanwezig op het CSI*** Vidauban. Daar nam hij de eerste dag deel aan een 1m50 proef die hij ook meteen op zijn naam schreef.

27.06.09  Esperanto in Moorsele

Esperanto van Paemel was gisteren aanwezig in Moorsele. In de eerste manche sprong de krachtige Nonstop-zoon zonder problemen foutloos. In de tweede manche kreeg hij voor het eerst dit jaar een fout wat  hem weerhield van de barrage.

 

22.06.09  Video Linz beschikbaar

Toen Cicero in Linz aanwezig was, heeft hij een knappe 2e plaats behaald in het Championat of Linz. Hiervan is nu een video beschikbaar.

Klik hier voor de video van Linz.

20.06.09  Cicero 6e in Championat Nörten-Hardenberg

Dit weekend is Cicero aanwezig in Duitsland. Vandaag nam hij deel aan het Championat van het CSI Nörten-Hardenberg. Cicero sprong een zeer mooi foutloos parcours. In deze 1m50 proef, die tevens als kwalificatie voor de Grote Prijs diende,  waren er 7 van de 47 combinaties die mochten aantreden in de barrage. Cicero behaalde een knappe 6e plaats en mag hierdoor morgen aantreden in de Grote Prijs.

 

07.06.09  Cicero in CSIO Rome, Esperanto in Heusden

Afgelopen weekend was Cicero aanwezig in het prestigieuze CSIO Rome. De eerste dag reden Cicero en Dirk een mooi foutloos parcours, maar noteerden ze 3 tijdsfouten. In de landenwedstrijd verging het hen iets minder. Cicero was op weg naar een nulronde, maar op de laatste lijn tikte hij zowel de eerste als de tweede van de dubbel af. Terwijl Cicero ervaring op deed tussen de grote jongens, sprong zijn halfbroer Esperanto van Paemel zowel in het basisparcours als in de barrage een fantastische nulronde in Heusden.

Klik hier voor de foto's van CSIO Rome.
Klik hier voor een compilatie video van Rome.

20.05.09  Ciska van Paemel wederom foutloos

Gisteren bevond de klassieke cyclus zich in Aalter. Ciska van Paemel nam deel aan deze wedstrijd en ze sprong terug een prachtig foutloos parcours.

Ciska van Paemel

16.05.09  Cicero 2e Championat of Linz

Vandaag behaalde Cicero een fantastische tweede plaats in de kwalificatie van de Grote Prijs, het Championat of Linz. Het Championat was een 1m55 proef in het CSI**** Linz. En dit midden in het dekseizoen. Cicero sprong wederom uit de kunst. Tevens diende deze wedstrijd als kwalificatie voor de Grote Prijs.

© galop.be

11.05.09  Ciska van Paemel opnieuw foutloos in klassieke cyclus

De eerste beperkte jaargang van Cicero is nu 5 jaar oud. Ciska van Paemel (Cicero x Campus) sprong vandaag mee in Gesves in de cyclus, en deed het wederom foutloos. Klik hier om de video te bekijken.

 

06.05.09  We onthouden Cicero

"Cicero heeft ontzettend veel springvermogen, en da's het basisprincipe van een Grand Prix paard" dixit Stanny van Paesschen. Cicero sprong afgelopen zondag de Grote Prijs in Lummen. Hij kreeg een foutje maar dat weerhield hem niet zijn springkwaliteiten ten toon te spreiden. Op sporza werd alvast besloten met "Dirk moet niet ontgoocheld zijn want het zal niet lang meer duren en dit paard is klaar. Afspraak volgend jaar wanneer hij hier dubbel nul rijdt in de landenprijs". "We onthouden dus Cicero". Wie het parcours nog eens wil bekijken kan hier klikken.

02.05.09  Cicero 7e CSIO**** Lummen 1m50

Cicero is na 4 weken wedstrijd nog steeds in vorm. Hij trad zowel gisteren als vandaag aan in de 1m50-proeven van het CSIO Lummen. Op vrijdag sprong hij een bijzonder mooi foutloos parcours. Een fout op de laatste hindernis van de barrage deed hem van de tweede naar de zevende plaats terugvallen. 
Klik hier voor de video.
Deze ochtend ging hij van start in de kwalificatie van de Grote Prijs. Ondanks een foutje kon hij zich kwalificeren. Slechts weinig combinaties legden het parcours foutloos af en bovendien bewees Cicero eens te meer ook snel te kunnen zijn. Morgen zal hij van start gaan in de Grote Prijs 1m60.

Cicero - CSIO Lummen

29.04.09  Foto's Antwerpen & Lummen online

Na 3 weken op wedstrijd in Lummen en Antwerpen hebben we enkele mooie foto's. Er zijn foto's van Jumping Antwerpen en CSI Lummen beschikbaar.

Cicero - Hilde Demeersman

27.04.09  Cicero in goede vorm op CSI Antwerpen

Dit weekend was Cicero weer van de partij. Ditmaal op het CSI Antwerpen. Op vrijdag sprong hij de kwalificatie van de Grote Prijs - 1m50. Hij sprong een fantastische nulronde. Klik hier om de video te bekijken.
Op zondag ging hij in de Grote Prijs van start. Hij deed het opnieuw op een goede manier maar een foutje in de driesprong hield hem uit de barrage.
De volgende uitdaging zal CSIO Lummen zijn.


20.04.09  Esperanto dubbel foutloos in Broechem, Cicero tweemaal foutloos in Lummen

Na een succesvol weekend in Lummen ging Esperanto op dit elan verder in Broechem. In de LRV cyclus voor jonge paarden sprong hij beide omlopen foutloos alsook de barrage. Klik hier om de video te bekijken.
De zoon van Esperanto's zus, Che Guevara, deed het eveneens tweemaal foutloos bij de 4-jarigen.
Cicero was aanwezig in Lummen. Hij deed hij twee dagen makkelijk foutloos in de 1m40-proeven, in de Grote Prijs kreeg hij ondanks een mooi parcours een fout op de eerste en laatste hindernis.

13.04.09  Esperanto drie op drie foutloos in Lummen, Cicero twee keer foutloos

De broers Cicero van Paemel en Esperanto van Paemel waren beiden present op het CSI Lummen dit weekend. Esperanto ging tweemaal van start in de proef voor 5-jarigen,  waar hij het twee keer foutloos deed. In de finale deed hij dat nogmaals simpeltjes over. Hij eindigde telkens ex eaquo eerste. Ook voor Cicero was het de eerste buitenwedstrijd. Op donderdag startte hij de dikke proef en op vrijdag de 1m35-proef. Beide proeven legde hij makkelijk foutloos af. In de Grote Prijs op zondag sprong hij fijn, maar concentratieverlies na het water resulteerde in twee fouten.

 

07.04.09  Eerste jaargang Cicero-veulens succesvol in de cyclus

Van de zeven Cicero veulens die geboren zijn in 2004 zijn er twee die deelnemen aan de klassieke cyclus. Ze waren beiden aanwezig dit weekend in Chatelet en maakten beiden een mooie nulronde. Het gaat om Ciska van Paemel (Cicero x Campus) onder Filip Lacus en Chivas van Paemel (Cicero x River Smile) onder Pieter Goyvaerts. Chivas was vorige week ook present in Wisbecq waar hij het eveneens foutloos deed.

29.03.09  Esperanto en zoon Cicero BWP gekeurd

Zowel Esperanto van Paemel (Nonstop x Randel Z) als Galisco van Paemel (Cicero x Feinschnitt) kregen groen licht op de BWP keuring. Esperanto is inmiddels 5 jaar oud en bewees zich al in de LRV cyclus vorig jaar. Dit jaar won hij de hengstencompetitie in Lier en de jumping voor 5-jarigen in het Panhof. Op de keuring sprong hij opnieuw heel goed waarmee hij definitief voor het BWP gekeurd werd. Ook Galisco van Paemel wist de jury te bekoren. Galisco is een product uit de eerste BWP jaargang van Cicero. Ook hij is nu definitief goedgekeurd voor het BWP.
In de hengstencompetitie die op vrijdagavond op het programma stond deed Che Guevara (Carthago uit de zus van Cicero en Esperanto) het opnieuw mooi foutloos.

03.03.09  Esperanto wint opnieuw!

Na een prachtige overwinning in Lier, wist Esperanto nu ook in het Panhof de overwinning op zijn naam te schrijven. Hij sprong foutloos in kwalificaties en finale. Vooral de manier waarop kon de buitenlandse jury bekoren, want op een totaal van zo'n 200 paarden werd  Esperanto als winnaar uitgeroepen.
Ook Che Guevara, een Carthago-zoon uit de halfzus van Cicero en Esperanto wist foutloos te blijven in zowel kwalificaties als in de finale.
Ook Cicero deed het goed dit weekend. Hij wist zich te kwalificeren voor de Grote Prijs van het CSI**** Bremen. Hij sprong heel overtuigend maar kreeg een pechfout en een puntje tijd. Dat er slechts drie combinaties foutloos wisten te blijven in het selecte gezelschap bewijst dat de prestatie van onze 9-jarige Cicero zeker niet slecht was. Via
deze link kan u het parcours van Cicero in de GP van Bremen bekijken (+/- 13:30 min). Om de landenprijs te bekijken kan u hier klikken (+/- 66 min)

 

17.02.09  Esperanto wint hengstencompetitie Lier

In de winter equestrian nights in Lier toonde Esperanto ten volle zijn kwaliteiten. Opnieuw maakte hij een foutloze rit en wist hij te imponeren. Daarbij toonde hij dat hij ook heel snel kan zijn. Zonder overdreven toeren uit te halen maakte hij een snelle rit en haalde hij de overwinning binnen. Ook Che Guevara, een zoon van Carthago uit de halfzus van Cicero en Esperanto (v Darco), maakte een bijzonder mooie nulrit en eindigde ex aequo eerste onder het zadel van Nick Vrins.

13.02.09  Graffit vd Citadel wint vrijspringen Open Vlaams Brabantse rijpaardenshow
Graffit (Cicero x Palestro) won afgelopen zaterdag het vrijspringen in de open Vlaams Brabantse rijpaardenshow. Dit fokproduct van Rik Beelen behaalde vorig jaar al een mooie derde plaats. Dit jaar was hij minder kijkerig en kon hij ten volle zijn springkwaliteiten laten zien. Op de vierde plaats belandde eveneens een nakomeling van Cicero, nl Grey Mist (Cicero x Pavarotti), gefokt door Hilaire Donvil.

13.02.09  Winona op dreef

Ook Cicero's nichtje Winona van Paemel (v. Darco) laat van zich horen. Winona won in het CSI Manerbio zowel de kleine Grote Prijs als de 1m40-proef op vrijdag. Vorige week werd ze met Ignace Philips nog 4e in de GP in Truccazzano. De moeder van Winona en de moeder van Cicero zijn zussen.

02.02.09  Esperanto bevestigt in zijn eerste manche hengstencompetitie

Na een succesvol optreden op de BWP hengstenkeuring bevestigde Esperanto van Paemel zijn kwaliteiten in de hengstencompetitie in Moerzeke. Hij reed een hele mooie nulrit in kwalificeerde zich zo voor de barrage. Esperanto is nog groen en we willen hem langzaam opbouwen voor het grotere werk. Hij reed een mooie barrage met een strafpunt tijd op het scorebord. Esperanto is een zoon van Nonstop uit dezelfde moeder als Cicero van Paemel.

18.01.09  Succes voor Stoeterij van Paemel op BWP hengstenkeuring

Dit jaar trokken we met onze beloftevolle springcrack Esperanto van Paemel naar de hengstenkeuring. Esperanto is een zoon van Nonstop uit dezelfde moeder dan Cicero. Esperanto toonde veel uitdrukking als hengst maar vooral veel vermogen en kwaliteit op de sprong. Hij kreeg dan ook het vertrouwen van de jury en werd gekeurd en geselecteerd voor de derde fase. Esperanto was echter niet het enige fokproduct van onze stal die op de keuring aanwezig was. Galisco van Paemel, een zoon van Cicero x Feinschnitt x Carneval, is niet meer in onze eigendom maar het deed ons veel plezier om te zien hoe goed hij het deed op de keuring. Hij kon ook de jury charmeren en kreeg groen licht. Ook hij zal aantreden op de derde fase in Oud-Heverlee.

  

02.01.09  Goldpie van Koekshof maakt indruk in Vrijspringen Mechelen

Goldpie van Koekshof (Cicero x Lys de Darmen) was de enige Cicero-nakomeling die deelnam aan het vrijspringen in Mechelen. Hij maakte een heel goede beurt en eindigde op een mooie 8e plaats op 65 deelnemers. Hij behaalde onder meer een 9,5 op afdruk en techniek en een 9 op vermogen en galop. Goldpie is gefokt en nog steeds in eigendom van Jacques Evens.


copyright picture: www.tempsdeposes.be
Cicero zelf toonde zich niet in zijn allerbeste vorm afgelopen weekend. Na enkele succesvolle weken op hoog niveau had hij een mindere wedstrijd in Mechelen. We verkiezen hem op natuurlijke wijze op te bouwen naar het grote werk en dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Hij is nog maar acht jaar en liet in de Grote Prijs ondanks twee fouten, heel mooie dingen zien.