Archief.     2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009

2020


24-12-2020  Beste wensen voor het nieuwe jaar!
17-11-2020  Cicero 29e op WBFSH Ranking 2020!
Wat zijn wij trots op onze koning Cicero Z van Paemel die op de 29e plaats van de WBFSH Sire Ranking 2020 prijkt. Zo dankbaar dat ons 'once in a lifetime' paard en onze oogappel in de top 30 van de wereld blijft. Zeker na zo een raar jaar waar er veel minder wedstrijden waren en een paar belangrijke transfers van Cicero nakomelingen. Een bijzonder paard maakt bijzondere nakomelingen.

Cicero zal volgend jaar opnieuw dagelijks beschikbaar zijn met vers sperma bij Stoeterij Zangersheide. Klaar om de volgende generatie top springpaarden te produceren.

30-10-2020  Mambo verkocht
Enkele dagen geleden hebben we samen met Aldrick Cheronnet onze Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco) verkocht. De achtjarige Ugano Sitte zoon uit Betina van Paemel (Darco x Randel Z) deed het uitstekend met Aldrick en behaalde op bijna elke wedstrijd een klassering. We wensen hem veel succes met zijn nieuwe eigenaar. We zijn er van overtuigd dat hij haar gelukkig zal maken!

Ondertussen sprong Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) naar een 8e plaats in een 1m40 proef tijdens CSI2* Valencia met Aldrick Cheronnet.

18-10-2020  Kingston wint nationale GP Saint Orens
Wat een leuke manier om het weekend te eindigen... Onze Zangersheide goedgekeurde Kingston van Paemel nam deel aan een nationale wedstrijd in Saint Orens, Toulouse. De Numero Uno zoon van onze geliefde Rendez-Vous van Paemel (Randel Z x Graphit) sprong over alle hindernissen en behaalde de overwinning in de 1m40 Grote Prijs met zijn Franse ruiter.


10-10-2020  Moulin Rouge geklasseerd in Vejer de la Frontera
Het is altijd leuk om te zien dat onze fokproducten het goed doen nadat ze verkocht zijn. Vandaag zagen we Moulin Rouge van Paemel debuteren in haar eerste 1m45 proef ooit. En wat voor een debuut. De Numero Uno dochter van onze fokmerrie Cayenne van Paemel Z (Carthago Z x Darco) sprong foutloos en behaalde een 10e plaats met haar Portugese ruiter Duarte Seabra in de CSI3* Vejer de la Frontera, beter gekend als de Sunshine Tour.

Ondertussen doet de vijfjarige Jolie Folie van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Quidam de Revel) het goed in Frankrijk. De merrie die wordt opgeleid door Aldrick Cheronnet begon deze zomer haar eerste parcours te springen. Ze wist knap foutloos te blijven in alle vijf de proeven die ze tot nu toe sprong.23-09-2020  Kingston geklasseerd in St.Tropez
Onze Zangersheide gekeurde Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) startte afgelopen weekend nogmaals in Saint Tropze. In de CSI3* werd hij knap 10e in een 1m45 ranking proef met Aldrick Cheronnet.

11-09-2020  Pech tijdens het BK
Ingevolge COVID-19 vond het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden niet plaats in Gesves, maar werd het verdeeld tussen het Azelhof in Lier en Sentower Park in Opglabbeek. Zowel Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) als Chance van Paemel Z (Cicero Z x Cento) sprongen een prachtige nulronde in de eerste kwalificatieproef voor het Belgisch Kampioenschap voor vierjarige paarden. Jammer genoeg kregen beide een pechfoutje in de tweede kwalificatie.

  Onze zesjarige
Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) toonde absoluut zijn potentieel onder het zadel van Frederik Dekens tijdens het Belgisch Kampioenschap. Helaas kregen zij al een foutje in de eerste kwalificatieproef.


25-08-2020  Kingston 4e nationale GP
De Numero Uno x Randel Z zoon Kingston van Paemel ging afgelopen weekend naar een nationale wedstrijd met Aldrick Cheronnet. Het paar eindigde op een 4e plaats in de nationale 1m40 Grote Prijs van Saint Orens.

Onze paarden in BelgiŽ deden het uitstekend in de STX cyclus. Onze vierjarige
Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) & Chance van Paemel Z (Cicero Z x Cento) en onze zesjarige Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman), Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z), Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro) & Chanel van Paemel Z (Cicero Z x Cento) zijn allemaal gekwalificeerd voor het Belgisch Kampioenschap! Een welgemeende dank u aan onze ruiters Frederik Dekens en Jelle Limbourg, en al de helpende handen!
 
16-08-2020  10e plaats voor Balouto
Dit weekend organiseerde Sportstal Vanderhasselt in Ternat de STX cyclus.

Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) sprong nogmaals een foutloze ronde met Frederik Dekens bij de vierjarige paarden, net zoals Cheetah van Paemel Z (Cardento x Carthago Z) en Jelle Limbourg.

Onze Zangersheide gekeurde
Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) sprong een geweldige dubbel nul en verzekerde zich van een schitterende 10e plaats met Frederik Dekens. Zowel Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) als Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro) sprongen super, maa kregen een pechfoutje in de tweede fase met Jelle Limbourg.


10-08-2020  Cuba Libre en Nikita foutloos
Het Azelhof in Lier was de gastheer voor de volgende STX cyclus. Onze vierjarige goedgekeurde Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) sprong zijn derde foutloze ronde met Frederik Dekens. Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) sprong nogmaals dubbel foutloos in de proef voor zesjarige paarden onder het zadel van Jelle Limbourg.

02-08-2020  Nikita, Coconut en Chanel opnieuw foutloos
Onze zejsarige merries Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z), Chanel van Paemel Z (Cicero Z x Cento) en Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro) herhaalden hun resultaat en sprongen dubbel foutloos onder Jelle Limbourg tijdens de STX cyclus in Gesves.


26-07-2020  Vierde cycluswedstrijd
Dit weekend bracht de STX cyclus ons naar Halkin Stables te Vosselare.

Zowel
Chance van Paemel Z (Cicero Z x Cento) als Cheetah van Paemel Z (Cardento x Carthago Z) sprongen foutloos met Jelle Limbourg in de proef voor vierjarige paarden. Voor Chance was het haar vierde nulronde op vier.

Onze zesjarige dames,
Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z), Chanel van Paemel Z (Cicero Z x Cento) en Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro) waren zondag duidelijk in vorm aangezien Jelle Limbourg met allen een dubbele foutloze ronde wist neer te zetten.
 
20-07-2020  Derde cyclus
Manege Woutershof in Hasselt was het het podium voor de derde STX cycluswedstrijd.

Chance van Paemel Z (Cicero Z x Cento) sprong haar derde foutloze ronde bij de vierjarige paarden onder het zadel van Jelle Limbourg.

Onze zesjarige paarden deden het heel goed, ondanks dat ze allen 4 strafpunten hadden in de tweede fase. We zijn heel blij met onze Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) gereden door Frederik Dekens en Chanel van Paemel Z (Cicero Z x Cento) & Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro) onder Jelle Limbourg.

14-07-2020  Kingston 10e St. Tropez - Cyclus Sentower Park
 Onze Zangersheide gekeurde Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) presteerde opnieuw met zijn Franse ruiter Aldrick Cheronnet. Deze keer was de combinatie aanwezig op de 4* show in Saint-Tropez. Kingston sprong fantastisch onder Aldrick om te eindigen op de 10e plaats in een 1m50 proef.

 Voor de tweede wedstrijd van de STX cyclus moesten we naar Sentower Park in Opglabbeek.

Onze drie vierjarige paarden sprongen allemaal een mooie foutloze ronde. Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) met Frederik Dekens en Chance van Paemel Z (Cicero Z x Cento) & Cheetah van Paemel Z (Cardento x Carthago Z) met Jelle Limbourg.

Chiquita van Paemel Z (Cicero Z x Darco) was diegene die alle balken in de lepels liet liggen onder Jelle Limbourg in de proef voor vijfjarige paarden.

04-07-2020  Eerste STX cyclus
De eerste STX cyclus vond plaats bij Stoeterij Mivaro in Dilbeek. Bijna een thuismatch voor onze paarden.

Bij de vierjarige paarden hadden we twee nulrondes. Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) met Frederik Dekens en Chance van Paemel Z (Cicero Z x Cento) met Jelle Limbourg wisten beide de nulscore te behouden.

De vijfjarige CocaÔne van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) bleef ook foutloos onder Jelle Limbourg.

In de proef voor zesjarige paarden sprong Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) een mooie dubbele foutloze ronde met Frederik Dekens. Jelle Limbourg bleef dubbel nul met Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) en Chanel van Paemel Z (Cicero Z x Cento).

20-06-2020  Jump With Friends
Eindelijk terug wat actie na de lockdown. Onze paarden debuteerden dit weekend op Jump With Friends en waren duidelijk blij om nog eens buiten te mogen. In de proef voor zesjarige paarden, participeerden drie paarden die allen een dubbel foutloze ronde sprongen. Onze Zangerheide gekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) eindigde op een 6e plaats met Frederik Dekens. Balouto werd op de voet gevolgd door onze Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro) en Jelle Limbourg op 7. Voor Nikita van Paemel Z (Numero Uno x Randel Z) was er nog een 9e plaats met Jelle. Onze goedgekeurde Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) bleef foutloos in de proef voor vierjarige paarden met Frederik Dekens. De vijfjarige Chiquita van Paemel Z (Cicero Z x Darco) sprong ook mooi foutloos onder Jelle Limbourg.


30-03-2020  Balouto van Paemel Z
Mag ik u voorstellen... Balouto van Paemel Z

  De mooie en elegante Baloubet du Rouet zoon. Balouto heeft het talent en de wil om te presteren. Als vijfjarige won hij de nationale cyclus na negen foutloze rondes op negen, nadat hij eerder als tweede eindigde in de PAVO hengstencompetitie. Genetisch combineert hij de topverervers Baloubet du Rouet, Colman en Darco met de moederlijn van Cicero Z van Paemel, die gevuld is met paarden die presteren of hebben gepresteerd op 1m50-1m60 niveau.

Balouto is dagelijks beschikbaar met vers sperma bij Hengstenhouderij Dekens.
 
29-03-2020  Cuba Libre van Paemel Z
Mag ik u voorstellen... Cuba Libre van Paemel Z

De aansprekende harmonieus gebouwde prestatiehengst. Cuba Libre springt met gemak, flexibiliteit en kracht. Deze eigenschappen erfde hij van zijn voorouders  Cicero Z van Paemel, Calvaro Z en Quito de Baussy die allemaal succesvol waren op 1m60 niveau. Dit jaar werd Cuba Libre ex aequo winnaar van de PAVO hengstencompetitie voor vierjarige paarden. Als tweejarige won hij de wedstrijd vrijspringen in Ternat en eindigde hij op een derde plaats in de Belgian Freejump Tour.

Cuba Libre is dagelijks beschikbaar met vers sperma bij Hengstenhouderij Dekens.
 
 
24-03-2020  RIP Sissi
Lieve Sissi, vandaag hebben we met veel pijn in het hart en een zwaar gemoed afscheid moeten nemen van jou. 28 jaar lang hebben we jou -hopelijk- een mooi leven gegeven. Want ook al ben je niet bij ons op stal geboren, je had het hart van Luc al veroverd toen je amper 3 dagen oud was en hij besloot jou aan te kopen. Een prachtige verschijning, een keizerin... Een dame met pit, vol doorzettingsvermogen en soms wat ongeduldig, maar met een gouden karakter. Eigenschappen die je ook aan jouw kinderen hebt meegegeven. Sissi, we zullen jou ongelooflijk hard missen. Slaapzacht.

08-03-2020  Kingston 7e GP Valencia
Op de eerste dag van het CSI3* Valencia sprongen Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) en Aldrick Cheronnet naar een 10e plaats in een 1m40 class. Op zondag zadelde Aldrick Kingston op voor de Grote Prijs. Kingston sprong een fantastische ronde en liet alle balken in de lepels liggen van het 1m50 hoge parcours. Helaas hield een tijdsfout hen uit de barrage, maar eindigden ze nog op een mooie 7e plaats.


01-03-2020  Cuba Libre foutloos
Zowel Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) als Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) sprongen heel goed met Frederik Dekens in de PAVO hengstencompetitie op Stal Vincent Martens. De vierjarige Cuba Libre leverde nogmaals een nulronde af. Balouto toonde eveneens een mooie ronde met een pechfout op de laatste hindernis van de barrage.


21-03-2020  Second clear for Cuba Libre
We zijn trots op hoe onze twee jongens gesprongen hebben tijdens de derde wedstrijd van de PAVO hengstencompetitie in Flanders Horse Expo met Frederik Dekens. Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) sprong een knappe nulronde bij de vierjarige hengsten. Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) sprong ook heel goed, maar had pech op de laatste hindernis. Hopelijk meer geluk de volgende keer!

Beide hengsten zijn dagelijks beschikbaar met vers sperma bij Hengstenhouderij Dekens.

14-02-2020  Kingston geklasseerd in Valencia
Dit weekend was Aldrick Cheronnet in Valencia met onze twee hengsten, Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) en Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco). Mambo sprong twee dagen foutloos in 1m30 proeven. Kingston begon met een 10e plaats in een 1m40 proef en hij deed de volgende dag nog beter. Kingston en deAldrick behaalden een mooie 9e plaats in  1m45 Longines Ranking proef.

09-02-2020  Kingston 3e Grote Prijs Valencia
Wat een manier om het weekend af te sluiten! Onze tienjarige Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) sloot zijn eerste wedstrijd van het jaar af met een knal! Nadat ze de CES Valencia Tour gestart waren met een rustige nulronde in een 1m40 proef, startte Aldrick Cheronnet hem in de Grote Prijs op zondag. Kingston was duidelijk in vorm and sprong met gemak het 1m50 parcours foutloos, wat een barrageplaats opleverde. In een barrage met 12 deelnemers bleven Kingston en Aldrick nogmaal foutloos en sprongen zo naar een fantastische 3e plaats!

02-02-2020  Balouto 4e hengstencompetitie Lier
De tweede wedstrijd van de PAVO hengstencompetitie in het Azelhof was een goede voor onze jongens! De AES gekeurde Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) begon de dag met een mooie foutloze ronde onder Frederik Dekens in de proef voor vierjarige hengsten. Voor de zesjarige hengsten wordt het basisparcours onmiddellijk gevold door een ingebouwde barrage. Onze Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) & Frederik Dekens waren de eerste om dubbel foutloos te springen, wat resulteerde in een mooie 4e plaats.

11-01-2020  Balouto foutloos in STX Youngster Cup
Onze Zangersheide gekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) begon zijn jaar goed. Met Frederik Dekens sprong hij een foutloze ronde in de STX Youngster Cup voor zesjarige paarden in het Azelhof te Lier.