Archief. 2015            2014            2013           2012             2011             2010             2009


20-03-2016  Verschillende overwinningen
De laatste week van de Sunshine Tour is positief afgerond. Voor de jonge paarden vond de ultieme finale plaats. Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) wist een 5e plaats te behalen in de finale voor zevenjarige paarden met Ruben Lamers. De dag ervoor was er niet alleen een 8e plaats voor Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) en Ferenc Szentirmai bij de zevenjarigen, maar ook voor Esperado (Cicero Z x Concorde) en Jake Saywell in de tweede reeks. Voor Jericho St.Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) was er nog een 4e plaats met Carina Tringolo de week ervoor. Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender) werd knap 7e in de finale van de zesjarige paarden. Daags voordien werd hij nog 10e onder het zadel van Katharina Offel.

In de laatste twee weken waren er ook twee overwinningen voor Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde). Met Ferenc Szentirmai sprong hij naar de eerste plaats in een 1m45 proef en een 1m40 proef. Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) sloot de Sunshine Tour af met een 8e plaats in een 1m40 proef onder Jake Saywell.

Ook Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) wist een 1m40 proef in de wacht te slepen. Met Marcel Marschall was ze bijna 4 seconden sneller dan de tweede combinatie in San Giovanni. In Wellington behaalde Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) een 3e plaats in een 1m40 onder Nina Fagerström.
Voor Inspector Gadget JPS (Cicero Z x Davignon) en Jill Henselwood was er eveneens een 3e plaats in een 1m40 proef, ditmaal op het Desert Circuit VIII. Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) werd 5e in een 1m40 proef onder Olivier Philippaerts in 's Hertogenbosch.

In Vilamoura was er ook een overwinning voor Crime Star de Tiji Z (Cicero Z x Quickstar). Hij was de snelste in een 1m30 proef onder
Martin Dinesen Neergaard. Goran Imperio Egipcio (Cicero Z x Littorio) en Luis Sabino Gonçalves werden 2e in een 1m35 proef. In Mijas behaalde Frederico van Paemel (Cicero Z x Graf Grannus) een 8e en 10e plaats in 1m35 proeven onder Mike Patrick Leichle. Betty Boop (Cicero Z x Vainqueur de Cheux) & Jeremy Le Roy werden 5e en 6e in 1m30 proeven tijdens CSI Royan.

Tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva behaalde Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) een 8e plaats bij de zevenjarigen, nadat ze de voorbije twee dagen ook al foutloos bleef onder Guillaume Foutrier. Ook
Janina 40 (Cicero Z x Caresino) en Stefanie Van Den Brink sprongen tweemaal dubbel foutloos. In Arezzo was Ckeritto vd Axelhoeve Z (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) in goede doen. Met Ignace Philips werd hij 2e en 3e bij de zesjarige paarden.

Fenia van Klapscheut
07-03-2016  Mambo Zangersheide gekeurd
In Lanaken vond op het domein Zangersheide de voorjaarshengstenkeuring plaats voor Studbook Zangersheide. Wij stelden onze vierjarige Mambo van Paemel voor onder het zadel van Eve Giron. Mambo is een zoon van Ugano Sitte uit Betina van Paemel (Darco x Randel Z). Betina is een halfzus van onze Cicero Z en heeft reeds de BWP gekeurde Carthago Z zoon Che Guevara van Paemel gegeven. Mambo zelf is een ruime hengst in het type van Darco met een zeer goede galop en een zuivere manier van springen. Kortom hij bezit de genen voor een mooie toekomst. Ook Zangersheide wist Mambo te appreciëren en beloonde hem met de goedkeuring.

Klik hier voor enkele foto's.


06-03-2016  Verscheidene ereplaatsen voor Cicero's
In Vejer de la Frontera deden de Cicero's het opnieuw goed. Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) behaalde een 9e plaats in een 1m50 proef onder Jake Saywell. Voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) en Jérôme Guery was er een 3e plaats in een 1m40 proef. Hella vd Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) wist tweemaal foutloos te blijven in 1m45 proeven met Primitivo Nieves Zorrilla. Jolidora St.Hubertushoeve (Cicero Z x Landor S) en Joao Janeiro werden 8e in een 1m10 proef.

Op deze Sunshine Tour was er verder een 8e plaats voor Cesar van Spalbeek Z (Cicero Z x Caretano Z) en
Alberto Marquez Galobardes bij de zevenjarige paarden. Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) & Ruben Lamers en Dirka des Brumes (Cicero Z x Voltaire) & Loris Barrittella bleven tweemaal foutloos. Ook voor Katharina Offel's Casper J&J Z (Cicero Z x Wendekreis) waren er twee foutloze rondes bij de zesjarigen. Corto Maltese d'Elifine Z (Cicero Z x Pachat II) werd ex aequo eerste bij de vijfjarige met Alexander Sueur.

Goran Imperio Egipcio (ex Goran van den Ossezak) (Cicero Z x Littorio) behaalde een 3e plaats in een 1m40 proef onder Luis Sabino Gonçalves in Vilamoura. Voor Crime Star de Tiji Z (Cicero Z x Quick Star) was er een 2e en 4e plaats in 1m30 proeven met 
Martin Dinesen Neergaard. Elietro vd Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) werd 6e bij zevenjarige paarden onder Joao Azevedo Silva. Ook Flavio (Cicero Z x Erdball) wist dubbel foutloos te blijven bij de zesjarigen onder het zadel van Daniel Moseley.

Tijdens CSI Le Mans sprong Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) naar een 2e plaats bij de zevenjarige paarden. Met Max Thirouin werd hij eerder ook al ex aequo eerste.
Zijn echtgenote Daphne Devred Chaix behaalde een 9e plaats in een 1m30 proef met Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland). In Wellington werd Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) 9e in de zevenjarige paarden onder Laura Kraut. Ze werden daarnaast ook nog 10e in een 1m35 proef.

Casper J&J Z & Katharina Offel
29-02-2016  Cicero's doen het goed op de equestrian tours
Op de Sunshine Tour sprong Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) zijn eerste 1m50 Grote Prijs. Izzy kwam niet in de buurt van de balken, maar een luttele tijdfout bracht hem op een knappe 6e plaats onder Bertram Allen. De combinatie werd de eerste dag ook al 6e in de 1m45/1m50 openingsproef. In de 1m45 proeven was er tweemaal een 5e plaats voor Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) en Jake Saywell.

Het was natuurlijk eerst de beurt aan de jonge paarden in Vejer de la Frontera. Bij de zevenjarige paarden werd Jericho St.Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) 7e met Carina Tringelo, gevolgd door Cesar van Spalbeek Z (Cicero Z x Caretano Z) en Alberto Marquez Galobardes op 8. Ruben Lamers en Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) bleven tweemaal foutloos, Esperado (Cicero Z x Concorde) en Jake Saywell eenmaal.  Katharina Offel is helemaal gek van de zesjarige Casper J&J Z (Cicero Z x Wiensender). De combinatie sprong de drie dagen foutloos, wat hen een 6e plaats opleverde. Ksicedoro St.Hubertushoeve (Cicero Z x Landor S) sprong tweemaal een foutloze ronde onder Ruben Lamers. De vijfjarige Corto Maltese d'Elifine Z (Cicero Z x Pachat II) bleef tweemaal foutloos onder Alexander Sueur.

De talentvolle Heartstring verkeerde duidelijk in bloedvorm gedurende de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. Zo wist ze voor de tweede maal de overwinning te behalen bij de zesjarige paarden en werd ze ook nog 4e in de finale onder Jamie Wingrove. Wingrove bleef ook eens foutloos met Cindero (Cicero Z x For Pleasure). Voor Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) was er een 8e plaats in de finale met Nils Candon. In een 1m40 proef behaalde Caredo C (Cicero Z x Obsession B) een 7e plaats onder Lieven Devos.

Tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington behaalde Cicero II (Cicero Z x Guidam) een 3e en 6e plaats in 1m40 proeven met Harrie Smolders. Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) en Nina Fagerström werden 4e in een andere 1m40 proef. Ook voor I Watch (Cicero Z x Darco) was er een 4e plaats, dit in een 1m35 proef met Allison Epstein. Voor Inspector Gadget JPS (Cicero Z x Davignon) en Jill Henselwood was er een 8e plaats in een 1m45 proef in het Thermal Desert Horse Park.

In het Vilamoura Equestrian Centre werd Crime Star de Tiji Z (Cicero Z x Quick Star) 3e in een 1m30 proef onder het zadel van Martin Dinesen NeergaardFlavio (Cicero Z x Erdball) wist dubbel foutloos te blijven met Daniel Moseley bij de zesjarige paarden. De zesjarige Cyclone (Cicero Z x Heartbreaker) sprong ook foutloos onder Goncalo Ribeiro Pinto.  Elietro vd Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) & Joao Azevedo Silva waren foutloos in de zevenjarigen.

Op de CSI Vestfold sprong Java S Fair (Cicero Z x Burggraaf) naar een 3e en 6e plaats in 1m25 proeven onder het zadel van Martine Ottesen. Inno van het Roelhoef (Cicero Z x Caretano) werd 5e in een 1m15 met Malin Vågnes Jakobsen.


Heartstring & Jamie Wingrove
22-02-2016  Winst voor Ginnis en Heartstring
Ook deze week wist Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) een topklassering binnen te halen. Onder het zadel van Albert Zoer werd hij 3e in het 1m50 Championat van Neumünster. De achtjarige Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) behaalde een 3e plaats met Catherine Van Roosbroeck in een 1m40/1m45 proef tijdens CSI Lier.

Op de Spaanse Sunshine Tour was het meteen prijs voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) en Jérôme Guery. Zo behaalden ze de overwinning in de 1m45/1m50 openingsproef. Bij de zevenjarige paarden wist Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) drie dagen foutloos te springen onder Ruben Lamers, met onder andere een 8e plaats. Jericho St. Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) bleef tweemaal foutloos onder Carina Tringelo, net als de zesjarige Ksicedoro St. Hubertushoeve (Cicero Z x Landor S) en Ruben Lamers. Voor de zevenjarige Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) & Jonna Ekberg en vijfjarige Corto Maltese d'Elifine Z (Cicero Z x Pachat II) & Alexander Sueur was er ook een foutloze ronde.

In Oliva wist de zesjarige Heartstring (Cicero Z x Heartbreaker) naar de eerste plaats te springen met Jamie Wingrove, nadat ze eerder al 3e werd. In deze proef bleef ook Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) foutloos onder Nils Candon. Bij de zevenjarigen bleven Gloria (Cicero Z x Silvio I) & Hilary Hinde en Diva Chavannaise (Cicero Z x Ogano Sitte) & Ivan Dalton beiden foutloos. Dalton wist ook nog een 9e plaats te behalen met Ikita von der Weretherbach (Cicero Z x Lambada van Berkenbroeck) in een 1m30 proef. Caredo C (Cicero Z x Obsession B) en Lieven Devos werden 6e in een 1m40 proef.

In Vilamoura behaalde Flavio (Cicero Z x Erdball) een 10e plaats bij de zesjarige paarden onder David Moseley. Crime Star de Tiji Z (Cicero Z x Quick Star) en Martin Dinesen Neergaard werden er ook nog 4e in een 1m35 proef.

In Wellington was er een 10e plaats in een 1m40 voor Cicero II (ex Chapeau) (Cicero Z x Guidam) onder Harrie Smolders. Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) behaalde op zijn beurt een 6e plaats bij de zevenjarige paarden met Laura Kraut.

Ginnis van 't Geyzeven
21-02-2016  Kingston wint hengstencompetitie Sentower
In Sentower Park in Opglabbeek vond de derde manche van de pavo hengstencompetitie plaats. Onze zesjarige Numero Uno x Randel Z zoon, Kingston van Paemel, verkeerde er in bloedvorm.  De halfbroer van Cicero sprong met veel flair en souplesse een foutloze ronde, waardoor hij in de ingesloten barrage mocht starten. Onder Filip Lacus bleef de Zangersheide gekeurde hengst nogmaals knap foutloos en dit in een zeer scherpe tijd. De chrono bleek uiteindelijk onklopbaar en zo behaalde de vermogende Kingston zijn eerste zege met een ruime voorsprong.

Klik hier voor de video.


14-02-2016  Cicero's doen het wereldwijd goed
Voor Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) was er afgelopen weekend een 4e plaats in de 1m50 kwalificatie voor de Grote Prijs van Offenburg onder Marcel Marschall. In Braunschweig sprong Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) naar een 5e plaats onder Albert Zoer in een 1m50 proef.

In het Spaanse Oliva vond de Mediterranean Equestrian Tour plaats. Bij de zesjarige paarden wist Heartstring (Cicero Z x Heartbreaker) al meteen te overtuigen. De eerste dag werd ze ex aequo eerste, waarna ze nog 2e en 5e werd. Gloria (Cicero Z x Silvio I) en Hilary Hinde werden ex aequo eerste bij de zevenjarige paarden, net als Diva Chavannaise (Cicero Z x Ogano Sitte) en Ivan Dalton. Gloria sprong daags nadien nog eens dubbel foutloos.  Voor Caredo C (Cicero Z x Obsession B) was er een 5e plaats onder Lieven Devos in een 1m40 proef. Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) en Theresa Krapf werden 8e en 10e in 1m30 proeven.

Op het Winter Equestrian Festival in Wellington wist Hamlet (vd. Lindehoeve) (Cicero Z x Heartbreaker) naar de overwinning te springen in een 1m40 proef. Onder Lucy Deslauriers werd hij ook nog 10e in een 1m45 proef. Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) behaalde een 2e plaats onder Laura Kraut bij de zevenjarige paarden. Met Chuckles (Cicero Z x Flamenco de Semilly) werd Kraut nog 10e in een 1m35 proef.

Op de Sunshine Tour werd Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) 3e in de 1m40 Big Tour onder Betram Allen. Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) behaalde een 7e plaats in een 1m20 proef met Jonna Ekberg.

Tijdens de
CSIU25 in Opglabbeek werd Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) 7e in een 1m35 proef onder Celine Bradt. In Le Mans was er een 2e en 3e plaats voor Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) met Max Thirouin in 1m30 proeven. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) en Daphne Devred Chaix werden 8e in een 1m30 proef.

Inspector Gadget JPS (Cicero Z x Davignon) deed het goed tijdens het 
Thermal Desert Circuit IV. Met de Canadese Jill Henselwood werd hij 5e en 6e in 1m40 proeven. Voor Chicago (Cicero Z x Heartbreaker) was er een 6e plaats in een 1m40 onder Tracey Epp.

Izzy by Picobello
08-02-2016  Ginnis in topvorm
Voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) stond afgelopen weekend de vijfsterren CSIW Bordeaux op het programma. Ze verkeerde in uitstekende vorm onder het zadel van Jérôme Guery. Zo behaalde ze drie top vijf klasseringen in de drie proeven. De nieuwe combinatie werd 2e in een 1m50, 4e in een 1m45 en 3e in een 1m40 proef.

Ook Gautcho da Quinta behield zijn goede vorm onder Catherine Van Roosbroeck. In Opglabbeek behaalden ze een 5e plaats in de 1m45-1m50 Grote Prijs, nadat ze eerder 7e werden in een 1m40 proef. Bij de jonge paarden wist Korina vd Molekenshoeve (Cicero Z x Darco) een 3e plaats te behalen de eerste dag en werd ze met Kim Thiry 5e in de finale voor vijf- en zesjarige paarden.

In Wellington wisten enkele Cicero nakomelingen zich ook te klasseren gedurende het Winter Equestrian Festival. Zo won Hamlet (vd. Lindehoeve) (Cicero Z x Heartbreaker) een 1m40 proef met Lucy Deslauriers en werden ze 2e in een 1m45. Voor Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) was er een 6e plaats in een 1m45 en een 7e plaats in een 1m40 proef onder Nina Fagerström. Laura Kraut behaalde met haar Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) een 7e plaats bij de zevenjarige paarden.

Tijdens CSI Roosendaal deed Ecifee (Cicero Z x Lord Z) het goed in de youngster tour. De merrie werd 2e in de finale en behaalde daarnaast ook nog een 6e en 7e plaats met Kevin Jochems. In het Azelhof werd de 1m35 Grote Prijs van de Silver Cup gewonnen door Harena van de Rostal (Cicero Z x Lux) onder het zadel van Jorik Vervoort.

Ginnis van 't Geyzeven
31-01-2016  Gautcho wint kleine GP én Grote Prijs!
In Lier gingen de Winter Equestrian Nights, ofwel de WEN, door in het Azelhof. Voor Gautcho da Quinta (Cicero Z van Paemel x Upsilon vd Heffinck) en Catherine Van Roosbroeck was het een meer dan geslaagd weekend. De super springende ruin wist op vrijdag eerst de 1m45 kleine Grote Prijs in de wacht te slepen alvorens ook de 1m45-1m50 Grote Prijs zelf op zijn naam te schrijven. In een dertien combinaties tellende barrage wisten ze een foutloze ronde te springen en dit twee seconden sneller dan de uiteindelijke nummer twee. De eerste dag bleven ze ook al foutloos in de 1m45 proef, net als Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) en Yves Vanderhasselt. In een nationale 1m30 proef was er nog een 3e plaats voor Izzy vd Middelstede (Cicero Z x Cantos) en Nick Adriaensen.

In Zürich zadelde Bertram Allen de nu achtjarige Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) op voor de 1m35 proeven. In een estafette proef op tijd werden ze 3e samen met Martin Fuchs (Uzo van het Hobos Z). De eerste dag was er ook al een 8e plaats voor het duo.

Tijdens Jumping Amsterdam bleef Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) knap foutloos in de 1m60 Grote Prijs. Onder Albert Zoer kreeg hij een fout in de barrage, wat hen op de 7e plaats bracht. Voor Eristov (Cicero Z x Concorde) was er een 6e plaats in de nationale 1m35 ZZ finale met Rob De Bruijn.

Op een nationale concours in Dörpen, Duitsland was er winst in de 1m40-1m45 S* Grote Prijs voor Connection (Cicero Z x Clinton) en Hans de Vries. In de 1m35- 1m40 M* proef werden ze eerder nog derde.

In Treffen sprong Celine Bradt naar de overwinning met Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) in een 1m30 proef. Elietro vd Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) behaalde een 7e plaats met João Azevedo e Silva in een 1m30 proef en een 10e plaats in een 1m30 in Lisbon. In Oliva was Caredo C (Cicero Z x Obesession B) 8e in een 1m30 onder Lieven Devos.

25-01-2016  Jaguar wint eerste manche hengstencompetitie!
In het Azelhof in Lier vond de eerste manche van de pavo hengstencompetitie plaats. Onze zesjarige Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) sprong een mooie nulronde, maar kreeg spijtig genoeg een tijdsfout aangerekend onder het zadel van Filip Lacus. De nu zevenjarige Jaguar van Paemel was in zeer goede doen met Dirk Demeersman. De vermogende Cicero Z x Sandro zoon sprong een knap foutloos basisparcours, waardoor hij in de aangesloten barrage mocht starten. Dirk en Jaguar demonstreerden en kwamen als snelste over de finish, waardoor ze hun eerste overwinning beet hebben!

Dit was een prachtige afsluiter van een mooie dag. Onze Nero van Paemel (Numero Uno x Cicero Z) deed het zeer goed tijdens de hengstenkeuring en kreeg groen licht voor de derde fase. In de aansluitende Stallion Auction ging hij voor €39.000 onder de hamer. Nero zal nu een stal krijgen bij het Duitse Gestüt Sprehe.

Klik hier voor de video van Jaguar.
Klik hier voor de video van Kingston.

24-01-2016  Cicero Z van Paemel BWP Ambassadeur
Vrijdagavond werd onze zestienjarige Cicero Z van Paemel gehuldigd tot nieuwe BWP Ambassadeur. Dit vormt een mooie bekroning van het jaar 2015 waarin de nakomelingen van Cicero uitblonken in de sport. Gigolo van Albert Zoer won de grote prijzen van Arnhem en Mannheim. Fenia van Klapscheut zegevierde in Leszno en Graz, Merqusio in Wiener-Neustadt en Gautcho da Quinta in de landenprijs van Odense. Op een zomerdag in 2015 wonnen drie Cicero-nakomelingen tegelijk een GP. Ook in de handel liggen de Cicero’s in de markt. Bertram Allen kocht Izzy by Picobello. Onyshchenko zwichtte voor Casual Z. Galisco van Paemel werd verkocht naar Brazilië en Jos Verlooy schafte zich na de verkoop van Domino de achtjarige Cicero II aan bij Tina Lund. Op de Fences Eliteveiling in Frankrijk werd de hengst Moneymaker vd Axelhoeve veilingtopper voor een historisch bedrag van 195.000 euro. Julyssi van Orti was voor 165.000 de duurste ooit op de Woodland’s Sales. Tussendoor werd Klacid of Cicero nog topper van de Limburgse Veulenveiling voor 38.000 euro.

Dankzij een 83e plaats op de WBFSH Sire Ranking en maar liefst 22 nakomelingen op de WBFSH Breeder Ranking wist Cicero het Ambassadeurschap te veroveren.

23-01-2016  Ginnis wint GP Moorsele & Cicero's Electric zevenjarigen op WEF
  Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) wist onder het zadel van haar nieuwe ruiter Jérôme Guery de 1m45 Grote Prijs van de Prestige Cup in het Zilveren Spoor te Moorsele op haar naam te schrijven.

In Wellington tijdens het Winter Equestrian Festival was er de eerste week winst voor Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) en Laura Kraut bij de zevenjarige paarden. Daags voordien waren ze nog 9e. Hamlet (Cicero Z x Heartbreaker) werd 4e in een 1m40 en 5e in een 1m45
onder Lucy Deslauriers. Hij sprong de tweede week naar een 8e plaats in een 1m45 proef . Voor  Idéale by Marstyl (Cicero Z x Burggraaf) was er een 2e plaats met Ignacio Maurin in een 1m30 proef.

In Sharjah behaalde Victorieux de Mesille (Cicero Z x Graf Grannus) een 4e plaats onder Abdel Aziz Ali Al Marzouky in de finale voor de jonge paarden. Voordien werd de combinatie al eens 5e. Eerder sprongen ze nog naar een 9e plaats in Abu Dhabi.

Ook in Oliva vindt opnieuw de Mediterranean Equestrian Tour plaats. Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) werd 8e en ex aequo eerste in de proeven voor zevenjarige paarden met Guillaume Foutrier. Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) behaalde een 7e plaats in een 1m30 proef onder Aldrick Cheronnet. In andere 1m30 proeven waren er nog foutloze rondes voor Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) & Theresa Krapf,  Caredo C (Cicero Z x Obsession B) & Lieven Devos en Icarus van Paemel (Cicero Z x Remondo) & Valentine Belooussoff.

Cicero's Electric
10-01-2016  Galisco Nationaal Kampioen Chili - Cicero II wint Masters
In het Azelhof werd tijdens de Memorial Guy Caes de Masters georganiseerd. Van de 17 deelnemers ging de winst uiteindelijk naar Harrie Smolders die Cicero II (Cicero Z x Guidam) hiervoor had opgezadeld. Voor Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) was er een 2e plaats in de Puissance van CSI Liverpool onder het zadel van Shane Breen.

Hospita van de Rostal (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) sprong dubbel foutloos in het Vlaams Kampioenschap. Met Nick Vrins eindigde ze zo op een 6e plaats. Daarnaast was er nog een 10e plaats in een 1m45 proef. Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) heeft opnieuw zijn kwaliteit getoond tijdens Jumping Mechelen. Met Catherine Van Roosbroeck sprongen ze een fantastische nulronde in de Grote Prijs.  Spijtig genoeg lukte het niet in de barrage, waardoor ze net buiten de top tien vielen. Ook voor Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) was er tweemaal een 11e plaats in 1m45 proeven. De pas zevenjarige merrie wist knap foutloos te blijven in de basisparcoursen.

Eind vorig jaar wist de goedgekeurde Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) zich opnieuw in de kijker te springen. Tijdens het Nationaal Kampioenschap van Chili raakte hij geen enkele balk aan. Met Alessandra Battilana werd hij zo gekroond tot kampioen!