2011

31.12.11  Mooie afsluiter in Mechelen!

Naar jaarlijkse gewoonte gingen we de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar naar de Nekkerhal in Mechelen, waar de 31e editie van Jumping Mechelen plaatsvond. De traditionele "hengstendag" was dit jaar op dinsdag. Bij de zevenjarigen, die in de grote piste mochten aantreden, ging Dirk van start met de Nonstop zoon Esperanto van Paemel. Esperanto en Dirk mochten als eerste de piste betreden en een fitte Esperanto toonde meteen wat hij in zijn mars heeft met een knappe nulronde waarin hij zijn vermogen etaleerde. Als eerste combinatie in de barrage, nam Dirk risico's om een korte tijd neer te zetten, wat resulteerde in een 9e plaats.

Ook Cicero Z van Paemel kwam dinsdag voor het eerst aan de start, hetzij in de Sires of The World, de proef die hij vorig jaar in de wacht sleepte. Een frisse Cicero had er duidelijk zin in en sprong een geweldige nulronde. In de barrage nam Dirk de kortste weg door meteen na de eerste sprong een korte wending te maken naar de tweede. Een misverstand tussen beiden en een fout resulteerde in een 11e plaats. Op donderdag gingen ze van start in de Grote Prijs waarin Cicero duidelijk nog niet alert genoeg was, want hij kreeg meteen een fout op de eerste hindernis. Toch zagen we een superspringende Cicero, die duidelijk meer in zijn mars had. Het was dan ook in de Last Chance, Prijs Stad Mechelen, dat Cicero volledig bij de les was. Dirk en Cicero waren één van de 17 combinaties die mochten aantreden in de barrage. Als 3e gingen ze van start en Dirk realiseerde een knappe foutloze rit. Dirk en Cicero sloten CSI-W Mechelen af met een mooie 4e plaats, wat belooft voor 2012.

Don Camillo van Paemel, die in eigendom is van Starhorses, sprong donderdag in een 1m40 proef in de tweesterren CSI. Onder het zadel van Thiago Ribas da Costa behaalde hij een tijd die goed was voor de derde plaats, maar een fout op de laatste hindernis verwees hen naar een 6e plaats.

Klik hier voor de video van Esperanto.
Klik hier voor de foto's van Esperanto.
Klik hier voor de video van Cicero in de Sires.
Klik hier voor de video van Cicero op vrijdag.
Klik hier voor de foto's van Cicero.

24.12.11  Beste wensen voor 2012!

23.12.11  Barbarossa geklasseerd in London

Onder het zadel van de Fransman Aldrick Cheronnet nam de Darco zoon van Quechua, Barbarossa van Paemel, deel aan de London International Horse Show in Olympia. Op de eerste dag reeds gingen ze van start in de 1m50 Christmas Pudding Stakes waarin ze zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Barbarossa wist wederom de 0 op het scorebord te houden en deed dit in een tijd die goed was voor de 7e plaats. De 1m55 Earls Court Olympia Christmas Cracker stond de volgende dag op het programma van Barbarossa en Cheronnet. De vos sprong wederom een nulronde, maar kregen nu een foutje in de barrage wat hen een 8e plaats opleverde.

Op de Nationale merrieprijskamp BWP te Agribex namen verscheidene Cicero nakomelingen deel. De beste prestatie kwam wederom van de bekende Cicero dochter Have Patience van het Westhof. Deze elegante vierjarige merrie behaalde een 5e plaats in de B reeks. Have Patience is in eigendom van Dave Coppens en werd gefokt uit Tina van de West-Gavers (Palestro vd Begijnakker x Jazz). De in eigendom van Vincent Coppens zijnde Honey (Cicero Z x Pavarotti vd Helle) belandde op een 8e plaats in dezelfde reeks. Kien van Koekshof werd 6e in de B-reeks voor jaarlingen. Kien is een dochter van de Contender merrie Berenice van Koekshof en werd gefokt bij Jaak Evens te Bocholt. Kavalia van het Heidehof (Cicero Z x Darco) werd in de A-reeks voor jaarlingen eveneens 8e geklasseerd. Kavalia is in eigendom van Jessica Pauels uit Butgenbach. De Cicero x Darco dochter Iron Lady van fokker Hilaire Donvil uit Bunsbeek werd 9e bij de A reeks voor de driejarige paarden. Ideale van de Nachtegaele behaalde een 10e plaats in de B reeks. Ideale is een dochter van Cicero uit de Quickfeuer van Koekshof merrie Wendy van de Nachtegalehoeve en werd gefokt door Stal Nachtegaele.

Have Patience van het Westhof

11.12.11  Eclipse 6e in Genève

Uit de eerste jaargang van Cicero Z van Paemel werd de nu zevenjarige Eclipse geboren uit een Skippy II merrie. Zoals reeds op de site verschenen staat Eclipse, in eigendom van Filip Vanlaethem, gestald bij Philippe Le Jeune. Dit weekend mocht de merrie mee naar de CHI Genève waar ze van start ging in de 1m35 Youngster Tour, die bestond uit 2 omlopen. Eclipse bleef de eerste dag foutloos en belandde op een knappe 7e plaats. De volgende dag sprong ze wederom een foutloze ronde en kon zich kwalificeren voor de barrage. In de barrage haalde ze een snelle tijd, maar kreeg een spijtige fout onderweg. Eclipse en Le Jeune stonden op een mooie 6e plaats.

Bonanza van Paemel (Darco x Sheyenne de Baugy) was aanwezig op de vijfsterren CSIO in Barcelona onder de Zwitserse ruiter Grégoire Oberson. Op de openingsdag kwamen ze aan de start van een 1m40 proef tegen de klok. Bonanza sprong een foutloze ronde, wat een 13e plaats opleverde. De volgende proef was een 1m45-1m50 met een winning round. Bonanza bleef knap foutloos en stond na de eerste ronde op de mooie 5e plaats, die hij wist te behouden na een eveneens foutloze barrage.
Bonanza behaalde eerder dit jaar al een 8e plaats in een 1m35 proef in La Coruña.

Tijdens de CSI in het Franse Caen nam Barbarossa van Paemel (Darco x Remondo) deel onder Aldrick Cheronnet. Op de eerste dag gingen ze van start in een 1m45 proef waarin ze een foutloos basisparcours reden, maar 2 fouten kregen in de barrage. Zondag werd Barbarossa nog eens opgezadeld voor de 1m50 Grote Prijs. De 10 jarige ruin sprong nogmaals een foutloos parcours en mocht hierdoor aantreden in de barrage. Hierin kreeg de machtige vos een foutje, waardoor de combinatie op een mooie 9e plaats eindigde.

Eclipse

20.11.11  Cicero 2e in Grote Prijs Wieze

Na enkele weken in het buitenland op concours te zijn geweest, nam Dirk Demeersman deel aan de driesterren wedstrijd van Wieze. Voor de Carthago zoon Cicero Z van Paemel was het de eerste keer in de Oktoberhallen. Op de eerste dag was Cicero nog wat onwennig in de kleine piste en moest hij 3 fouten laten optekenen in de 1m45 proef. Zaterdag was Cicero meer bij de les en liet hij een hele mooi ronde zien. Spijtig genoeg kregen ze nog een pechfoutje onderweg. Vandaag mochten Cicero en Dirk starten in de 1m50 Grote Prijs, die naar gewoonte van de afgelopen dagen selectief bleek te zijn. Cicero liet duidelijk merken dat hij in vorm was met een foutloze ronde waarin hij zijn vermogen tentoonstelde. Zo kwalificeerden Dirk en Cicero zich voor de barrage als 1 van de 7 foutloze combinaties op 54 deelnemers. In de barrage slaagde niemand erin om de 0 op het scorebord te houden. Met een foutje zetten Cicero en Dirk een snelle tijd neer die goed was voor een fantastische 2e plaats. Enkel Maurice Van Roosbroeck en Dylano verbeterden hun tijd.

Klik hier voor de video van de Grote Prijs.
Klik hier voor de foto's.

09.11.11  Cicero behaalt ereplaatsen in Verona

In het Italiaanse Verona ging dit weekend de vijfsterren CSI-W door. Dirk Demeersman verscheen daar als enige Belg, vergezeld van onze Cicero Z van Paemel, Diamond's Billy en Bufero vh Panishof. De eerste dag ging Cicero van start in een 1m50 proef op tijd. Een goed springende Cicero bewees dat het venijn hem in de staart zit, met een pechfout op de laatste hindernis. Zaterdag startte Dirk hem eveneens in een 1m50 proef. Wederom zagen we een super springende Cicero die ruimschoots over de hindernissen sprong. Toch kregen ze onderweg een foutje, maar dankzij een relatief snelle tijd zijn ze nog op een mooie 10e plaats beland. Op de laatste dag nam Cicero onder Dirk de 1m45 proef met ingesloten barrage voor zijn rekening. Hij was duidelijk in goede doen door twee foutloze rondes af te leggen in een snelle tijd, die goed was voor een knappe 7e plaats.

Klik hier voor de video van het 1m50 parcours.
Klik hier voor de foto's.

01.11.11  Cicero nakomelingen vooraan in aanlegtest

Op de nationale aanlegtest voor drie- en vierjarige paarden, dat werd georganiseerd door het BWP gewest Geel, namen twee vierjarige nakomelingen van Cicero Z van Paemel deel. Houdini van Moretus deed het schitterend met een tweede plaats, op slechts 1 punt verschil met de eerste. Houdini werd bereden door Talina Menosa en is een zoon van Wanda S (Calido I x Landgraf I). Op de derde plaats stond eveneens een zoon van Cicero. Hertog van 't Dauwhof werd gefokt door Willy Denolf en komt uit Superbe, een Heartbreaker x Pachat II merrie. Hertog verscheen onder het zadel van Bob Janssens. Beide nakomelingen zijn in eigendom van de Roshoeve NV.

Onze donkerbruine krachtpatser, Esperanto van Paemel, mocht midden oktober mee afreizen naar Saint-Lô met ruiter Dirk Demeersman. Op de eerste dag kreeg de Nonstop zoon een 1m35 parcours voorgeschoteld dat hij op een simpele manier foutloos afrondde. De volgende twee dagen kregen ze telkens twee fouten, maar Dirk was zeker niet teleurgesteld in een goed springende Esperanto, die toch wat onder de indruk was van de piste. Dit weekend was de combinatie aanwezig in Hulsterlo waar de Gold League doorging. Esperanto ging vrijdag van start in de 1m30 proef en sprong een mooie nulronde in een tijd die goed was voor de 11e plaats op 116 deelnemers. In de 1m35 proef van de volgende dag bleef Esperanto eveneens foutloos, maar kreeg dan een foutje in de barrage. Ook Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) was met Dirk Demeersman aanwezig in Hulsterlo. Zij sprong enkel op zaterdag in de 1m25 en sprong op een ontspannen manier een foutloze ronde.

Klik hier voor het parcours van Esperanto in Hulsterlo.
Klik hier voor het parcours van Ciska.

05.10.11  Cicero zoon geveild voor € 82.000

Vorige week woensdag werd voor de achtste maal de Dutch Sport Horses Sales georganiseerd in Nederland. Onder de collectie jonge springpaarden bevond zich een vijfjarige nakomeling van Cicero Z van Paemel. De in 2006 geboren ruin werd gefokt door Maria Roosens uit de Ladalco merrie La Luna. Over Golo werd geschreven dat hij imponeert in het parcours met een ongekend vermogen op de sprong en zijn fijne rijkwaliteiten. Golo bleek eveneens de interesse op te wekken van het publiek, want hij veranderde van eigenaar voor een bedrag van maar liefst € 82.000.

Tijdens het wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken nam Gobi van de Roshoeve (Cicero Z x Porche de Bornival) deel aan het WK voor vijfjarige paarden. De merrie sprong de beide kwalificaties foutloos onder de Ierse ruiter Steven Smith. In de finale op zondag wist de merrie eveneens te overtuigen door een foutloos basisparcours en een foutloze barrage, die een 15e plaats opleverde.

Esperanto van Paemel verscheen onder Dirk Demeersman aan de start in de troosting voor zevenjarige paarden. Na zijn fantastische 2e plaats op donderdag, kreeg de nieuwe combinatie twee fouten de volgende dag. Zaterdag deed hij het weer knap foutloos en belandden ze op een 12e plaats.

Klik hier voor het parcours van Esperanto.
Klik hier voor de foto's van Cicero in Lanaken.
Klik hier voor de foto's van Esperanto in Lanaken.

Golo

24.09.11  Esperanto 2e in Lanaken

Donderdag begon in Lanaken het wereldkampioenschap voor jonge paarden op het domein van Leon Melchior. Dirk Demeersman verscheen met onze BWP gekeurde Nonstop zoon, Esperanto van Paemel, aan de start bij de zevenjarige paarden. De amper een maand oude combinatie sprong een foutloos 1m40 basisparcours in de eerste kwalificatie om er dan als een speer vandoor te schieten in de barrage. Een geweldig springende Esperanto bleef ver uit de buurt van de hindernissen en toonde zijn souplesse en wendbaarheid. Ze tikten af in een zeer snelle tijd, die enkel werd verbeterd door de Ier Clement McMahon met Rosie Bee. Esperanto en Dirk voegden dus een uitstekende 2e plaats toe aan hun palmares, op ruim 206 deelnemers.

Klik hier voor de video.

19.09.11  Cicero nafok onder het zadel

De door Maria Roosens gefokte Cicero Z van Paemel zoon Golo van 't Nief Geel uit La Luna (Ladalco x Porter) nam afgelopen weekend deel aan de finale voor vijfjarige paarden tijdens de tweesterren CSI in Neeroeteren. In de finale behaalde hij een 6e plaats onder Cecil Tofte. Twee weken geleden kreeg hij een 2e plaats toegewezen met een 8.5 voor vermogen en gereden te zijn. Eerder dit jaar bleef Golo ook foutloos in de VOR wedstrijd Cavalier in Geel met Ben Beevers en behaalde hij een 8e plaats in de VOR wedstrijd te Stal Hazebroek onder Kenneth Fransen bij de vijfjarige paarden met een tijdfout. Met Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z, fokker Jozef Van Gorp) behaalde Fransen hetzelfde resultaat. Gitania sprong vorige maand een foutloze omloop met Ben Beevers tijdens de VOR wedstrijd Katershoeve Seniorenkamp.
Gondor van de Sluishoeve sprong onder het zadel van Marc Bellemans zowel een foutloze ronde in 't Overdijk als in Aalter in een proef voor vijfjarige paarden. Gondor is een Cicero uit Jane (Papi de la Lande x Wibramino) gefokt door Ronny Merckx.
De Cicero dochter Graafvin behaalde de eerste plaats in het beloftecriterium vijfjarigen in ruiterclub Zonnehoef te Zonhoven, waar ze eerder dit jaar eveneens een foutloze ronde sprong in het criterium voor vijfjarige paarden, met Dennis Caubergs. Jozef Ruts fokte Graafvin uit de Nagano merrie Dagana.R.
Uit de fokkerij van Harrie Theeuwes en Peter Van Broekhoven werd Galiant Dream 111 geboren. Galiant (Cicero Z x Recruut) behaalde een 7e plaats na een foutloze barrage in een 1m10 proef in Recht onder Antoine Delepine. De Cicero dochter Gipsy, uit de Brownboy merrie Postoria Brown, behaalde een eerste plaats na een foutloze ronde bij de vijfjarige paarden in de VOR wedstrijd van Loenhout en Stal Hazebroek. De merrie werd gefokt door Rudy Michiels en wordt bereden door Dimitri Taeijmans. 

Golo van 't Nief Geel

13.09.11  Cicero nakomelingen doen het uitstekend op prijskampen

In Battice werd begin deze maand door BWP Luik een prijskamp en een wedstrijd vrijspringen georganiseerd. De Cicero Z van Paemel dochter Kavalia van het Heidehof behaalde de overwinning in de reeks voor vrouwelijke jaarlingen. Kavalia is een fokproduct van Jessica Pauels uit de Darco merrie Tulpia. In diezelfde reeks eindigde de door Veronique Debod gefokte Kalisse de la Pierre (Cicero Z x Latano) op een vierde plaats. De tweejarige Joker de Fallogne kreeg een tweede plaats toegewezen op de prijskamp en een derde plaats bij het vrijspringen. Joker werd gefokt door Sascha Heinen uit de Skippy II dochter Poèsie des Moites Fontaines.

De door Jan Vilain gefokte Joelia van Steenkerke ging bij de tweejarige merries met de eerste plaats aan de haal op de prijskamp in Vleteren. Joelia is een Cicero dochter uit de Bis de la Mare merrie Great Thinker.

Jozefien (Cicero Z x Nagano), die geboren werd bij Jos Michiels-Yskout, behaalde een tweede plaats op de prijskamp van BWP gewest Heist op de Berg in de reeks voor tweejarige merries.

Op de prijskamp in Pittem nam de Cicero Z nakomelinge in eigendom van Comm. V. Boncor 't Westhof, Have Patience vh Westhof, deel. De bruine merrie uit de Palestro vd Begijnakker merrie Tina vd West-Gavers behaalde een knappe tweede plaats in de reeks voor vierjarige merries.

Naast het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden werd er eveneens een wedstrijd vrijspringen georganiseerd in Gèsves. Bij de tweejarigen sprong de Cicero Z van Paemel dochter Diablesse du Finiels naar een knappe derde plaats met een score van 82. Diablesse werd bij fokker en eigenaar Haras du Finiels geboren uit de merrie Velvet (Olympic Ramiro x Attack Z).

05.09.11  Esperanto springt naar 5e plaats

Dit weekend vond de oudste nationale jumping van het land wederom plaats. Ook Dirk Demeersman was van de partij in Zandhoven met zowel Esperanto van Paemel als Ciska van Paemel Z. Voor Dirk en Esperanto was het de eerste keer dat ze samen op wedstrijd gingen. De eerste dag startte de nieuwe combinatie in de 1m30 proef waarin Esperanto goed sprong, maar een pechfoutje kreeg. De volgende dag gingen ze van start in de 1m35 proef rechtstreeks op tijd. Esperanto sprong met veel vermogen een foutloze ronde onder Dirk en dit in een tijd die goed was voor een knappe 5e plaats. Het was dan ook een geslaagd debuut voor Esperanto en Dirk, tussen wie het lijkt te klikken. Met Ciska sprong Dirk op vrijdag een foutloos parcours in de 1m20 proef.

Klik hier voor de 1m30 proef.
Klik hier voor de 1m35 proef.
Klik hier voor de video van Ciska.
Klik hier voor de foto's van Esperanto.

29.08.11  Don Camillo sterk in Bonheiden

Na sterke prestaties in onder andere Eindhoven, Aalst en Beervelde eerder dit jaar blijft de achtjarige Don Camillo van Paemel zeer goed presteren. De zwarte Darco zoon uit de Remondo merrie Quechua was afgelopen weekend aanwezig in Bonheiden. Met de Braziliaanse stalruiter van eigenaar Starhorses, Thiago Ribas da Costa, startte Don zaterdag in de 1m40 proef. Ze sprongen een knappe nulronde en eindigden op een gedeelde eerste plaats, nadat de barrage werd afgelast na onderling overleg door de slechte weersomstandigheden. Op zondag bleef een geweldig springende Don Camillo eveneens foutloos en plaatste zich voor de barrage. Thiago en Don bewezen nogmaals dat ze een zeer goede combinatie vormen met een zeer snelle barrage. Ze finishten in een tijd die enkel Olivier Philippaerts kon verbeteren en belandden zo op een zeer verdienstelijke tweede plaats.

Klik hier voor de video van de Grote Prijs.

23.08.11  Esperanto en Gigolo naar Dirk Demeersman

De zevenjarige Esperanto van Paemel is een BWP gekeurde zoon van Nonstop uit stammerrie Rendez-Vous van Paemel (Randel Z x Graphit). Net als zijn 'grote broer' Cicero Z van Paemel zal Esperanto's internationale carrière worden verdergezet onder niemand minder dan topruiter Dirk Demeersman. De nieuwe combinatie zal weldra aan de start komen. Naast Esperanto, vervoegde ook de vijfjarige Gigolo van Paemel de stallen van Dirk Demeersman. De BWP gekeurde Cicero Z zoon uit de Sandro merrie Sissi beschikt eveneens over veel potentieel en zal rustig worden opgebouwd.

19.08.11  Eclipse debuteert met winst

Tijdens het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden in Gèsves maakte Eclipse haar debuut met wereldkampioen Philippe Le Jeune in het criterium voor zevenjarige paarden. De Cicero Z van Paemel dochter werd geboren uit zijn eerste jaargang in combinatie met de Skippy II merrie Argentina de Laubry en verhuisde na Beervelde naar de stallen van Le Jeune. In de eerste manche sprong ze zonder het hout te raken, maar kreeg een tijdsfoutje aangerekend. De tweede manche bleef ze eveneens van de balken met een foutloze ronde, maar in de tweede ronde kwam de afstand niet uit in de dubbel, waardoor ze zeven strafpunten verzamelde. In de finale proef van het criterium zette de nieuwe combinatie de puntjes op de i. Een super springende Eclipse plaatste zich voor de barrage na een foutloze ronde. De vermogende Cicero nakomelinge bleef ook in de barrage foutloos in de snelste tijd en zo schreven Eclipse en Le Jeune meteen een proef op hun naam.

Bij de vierjarige paarden sprong de Cicero Z x Darco zoon, Hercules van Paemel, mee. De hengst, die in eigendom is van Starhorses, sprong beide kwalificaties foutloos met Thiago Ribas da Costa en wist zich zo te plaatsen voor het kampioenschap, waar slechts 31 combinaties in slaagden. In het kampioenschap kregen ze spijtig genoeg twee fouten. Houston (Cicero Z x Skippy II, fokker Dirk Van Looveren) had de eerste dag een off-day, maar maakte die weer goed in de tweede kwalificatie, waarin hij een foutloze ronde sprong met Evelien Van Looveren.

In de eerste kwalificatie bij de vijfjarige paarden bleven zowel Gissero (Cicero Z x Garanco) met Stieven Van Bunder, Goldpie van Koekshof (Cicero Z x Lys de Darmen) onder Luc Geerts, Geronimo van 't Moleke (Cicero Z x Equitop de Moyon) met Nick Van Laer, als Gigolo van de Keihoeve (Cicero Z x Darco) onder het zadel van Candy Hernalsteen foutloos. Ze kregen elk een foutje in de tweede kwalificatie.

11.08.11  Video's Dublin online

Zoals u eerder deze week kon lezen, konden Cicero en Dirk meer dan tevreden huiswaarts keren na hun week Dublin, met een knappe 4e en 6e plaats. Wij wouden u dan ook deze twee omlopen met een super springende Cicero niet onthouden.

Klik hier voor de video van zijn 4e plaats.
Klik hier voor de video van zijn 6e plaats.

09.08.11  Cicero in vorm in Dublin

Als achtjarige betrad Cicero Z van Paemel voor het eerst de graspiste, die hem duidelijk lag met o.a. een overwinning in de zesbarenproef, in het Ierse Dublin. Ook nu was Cicero in vorm onder het zadel van Dirk Demeersman. Ze gingen woensdag meteen van start op de vijfsterren CSIO Dublin Horse Show in een 1m45 proef rechtstreeks op tijd. Cicero sprong niet alleen zeer goed, hij bleef ook nog eens foutloos in een redelijk korte tijd, die goed was voor een knappe 4e plaats.
Op zaterdag werd Cicero ingezet in de accumulator proef, die geen gemakkelijke opgave bleek te zijn. Slechts 7 combinaties slaagden erin foutloos te blijven, waaronder Cicero en Dirk. Ze rondden de proef af zonder in de buurt van het hout te komen en bemachtigden een 6e plaats. De video's zullen later beschikbaar zijn.

04.08.11  Selectie Gèsves

Vorige week vonden de kwalificaties voor het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden plaats in Gèsves. Bij de vijfjarigen deed de Cicero Z van Paemel dochter, Godess + het schitterend. De merrie sprong niet alleen een foutloze ronde onder Marco Van Der Schraelen, maar behaalde ook nog eens een knappe 9e plaats op meer dan tweehonderd combinaties. Godess + is een nakomelinge van Diva + (Up to Date x Skippy II) in eigendom van fokker Roger Van Nuffelen. Onder het zadel van Luc Geerts toonde Goldpie van Koekshof eveneens zijn kwaliteiten op de sprong. De ruin, die in eigendom is van Jacques Evens, is een Cicero Z x Lys de Darmen. Geronimo van 't Moleke, een zoon van Cicero Z uit de Equitop de Moyon merrie Equina Z, bleef ook foutloos in een zware selectieproef met Nick Van Laer.  De vermogende Farinelli van Paemel (Cicero Z x Darco) wist zich eveneens te selecteren voor het kampioenschap voor zesjarigen door de omloop foutloos af te leggen onder Sebastien Berlemont.

Tijdens het tweede weekend van juni werd de CSI Alessandria georganiseerd in Italië. De Cicero zoon Feingluk de Guldenboom nam deel aan de proeven voorbehouden voor zesjarige paarden onder het zadel van Ignace Philips. De eerste dag kregen ze een fout, maar belandden nog op de 10e plaats. De volgende dag bleef de AES gekeurde hengst uit Honny Moon (Hors La Loi II x Remondo) zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos, wat hem een knappe 3e plaats opleverde. 

Afgelopen weekend behaalde Fleur van Paemel een 4e plaats in een 1m25 proef op de Zellik Riding Club na twee foutloze omlopen met Natalie Geeraerts. Fleur, die in eigendom is van de familie Van Malcot, is een dochter van Cicero en de Sandro merrie Sissi en is dus de volle zus van de gekeurde Gigolo van Paemel.
Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) sprong onder Dirk Demeersman een dubbel foutloze ronde in de Gold League wedstrijd van Moerzeke.

Klik hier voor de video van Ciska.

20.07.11  Nakomelingen Cicero doen het goed

Begin deze maand werd in Alden Biesen een prijskamp voor jaarlingen en merries van 4 en ouder gehouden. Kien van Koekshof, die vorig jaar nog een derde plaats op het Nationaal BWP Veulenkampioenschap behaalde, kreeg een tweede plaats toegewezen van de jury bij de vrouwelijke jaarlingen. Kien is een dochter van Cicero Z van Paemel uit de Contender merrie, Berenice van Koekshof, en is in eigendom van Jaak Evens uit Bocholt.

Op de prijskamp van het gewest Wambeek werd de vijfjarige Gellah III voorgesteld door Sportstal Vanderhasselt uit Ternat. De Cicero dochter uit de Epsom Gesmeray nakomelinge, Utah III, bemachtigde eveneens een tweede plaats.

In Brecht organiseerde BWP Hoogstraten afgelopen weekend een prijskamp voor springpaarden. De driejarige Idéale van de Nachtegaele is een dochter van Cicero Z uit Wendy van de Nachtegalehoeve (Quickfeuer van Koekshof x Uniform). In eigendom van Marcel Jacobs kreeg ze een derde plaats in de reeks A.

Aan de cycluswedstrijden nemen eveneens enkele nakomelingen van Cicero deel. De vierjarige Hummer (Cicero Z x Skippy II) van fokker Walter Konings bleef foutloos in Hasselt onder het zadel van Khalifa Mletan Abdulfattah. De Cicero Z zoon Gallantino uit de merrie Black Lady (Sire Major de la Cour x Nonstop) legde in Flémalle en Meerdonk de omlopen foutloos af met Lies Steenackers. Gigolo van de Keihoeve (Cicero Z x Darco) sprong met Candy Hernalsteen foutloze rondes in Gèsves en Courrière. In Meerdonk kreeg de ruin, in eigendom van Ronny Bergiers, een tijdsfoutje. Gazelle van Moretus (Cicero Z x Sheyenne de Baugy) deed het foutloos in Gèsves en behaalde een derde plaats in een 1m proef te Jumping Boutersem met Rani de Doncker. De vijfjarige Gissero (Cicero Z x Garanco) sprong foutloos onder Stieven Van Bunder in Gèsves, Flémalle, Courrière en Hasselt. Fenia van Klapscheut is een zesjarige Cicero Z x Ahorn Z merrie en bleef dubbel foutloos in Flémalle. Ze haalde ook de barrage in Gèsves, maar kreeg twee fouten, onder Steven Van Rossem.

Gallantino

18.07.11  Net niet in Aken

Cicero Z van Paemel was onder het zadel van Dirk Demeersman als zeven- en achtjarige reeds aanwezig op de machtige graspiste van CHIO Aachen. Toen sprong hij nog de proeven voor jonge paarden, maar dit jaar stonden de 'dikkere' proeven op het programma. Dinsdag ging Cicero van start in de 1m45 rubriek, waarin hij nog wat onder de indruk was. Een goed springende Cicero kreeg een fout op de derde hindernis. Ook de volgende dag moest hij de ring verlaten met een spijtige fout op hindernis twee in een 1m50 proef. Zaterdagavond sprong Cicero in een 1m50 accumulator. Cicero was super aan het springen, maar kreeg een fout op de joker.

Esperanto van Paemel sprong twee weken geleden in Bonheiden. De eerste dag startte Nick Vrins hem in een 1m30 proef, die hij met 3 tijdsfouten afrondde. Woensdag ging Esperanto van start in een 1m40 rubriek. De vermogende Esperanto sprong zonder moeite over de hindernissen, maar een tijdsfoutje hield hem uit de barrage. In de 1m35 sprong hij dubbel nul, wat hem een 13e plaats opleverde.

Klik hier voor de foto's van Aken.
Klik hier voor de video van Aken.

05.07.11  Honey wint prijskamp Tienen

Zaterdag werd de prijskamp springen en dressuur van BWP Tienen georganiseerd. Twee nakomelingen van Cicero werden ingeschreven en deden het uitstekend. De vierjarige Honey is een Cicero dochter uit Rendal (Pavarotti vd Helle x Renoir, fokker Hilaire Donvil) in eigendom van Vincent Coppens. De mooie Honey wist de jury te charmeren en ze kaapte de eerste plaats weg en kreeg een nationale selectie toegewezen. Iron Lady (Cicero Z x Darco) behaalde in de reeks voor driejarige springmerries een derde plaats. Zij is nog steeds in eigendom van haar fokker Hilaire Donvil.
BWP Torhout organiseerde een gelijkaardige prijskamp en hier werd de driejarige merrie, Ina vh Klein Reigaertsvliet, vijfde. Ina is een Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter dochter in eigendom van Koen van de Sompele.

De vijfjarige Gibson is een Cicero nakomeling uit Amaretti Z (Amadeus Z x Ramiro) uit de fokkerij van Dirk van Looveren. De hengst, in eigendom van Pauline Vialsoubrane, behaalde een 4e plaats in een proef voor vijfjarige paarden in het Franse Cluny met Benoit Parent. De ruin Balisto du Maillet sprong zowel in Compiegne als in Bois-le-Roi een foutloze omloop bij de vierjarige paarden. Deze Cicero zoon werd gefokt door Delphine Mambour en is nu in eigendom van Max Thirouin, die eveneens zijn ruiter is.
De door Jan Cox gefokte Goemaar doet het ook zeer goed in de Franse cyclus. Met Caroline Tetot bleef hij tweemaal foutloos in Cruejouls en Aurillac. In Rodez Combelles belandde de Cicero Z x Carbonnieux vd Helle, in eigendom van Nicolas Athanassiadis, op een 7e en 8e plaats. De zevenjarige Chivas van Paemel Z (Cicero Z x River Smile xx) behaalde een 9e plaats in een 1m30 proef in Vittel met ruiter/eigenaar Steve Rousseau. Onder Tony Cadet sprong Haroen van de Kopshoeven een foutloze omloop in Lamballe en twee foutloze rondes in Dinard bij de vierjarigen. De Cicero in combinatie met de Burggraaf dochter Ladonja werd gefokt door Jozef Poets en werd gekocht door Rachid Djema.

Quechua's laatste Darco nakomeling, Hannibal van Paemel, is eveneens aanwezig in Frankrijk. Hannibal staat in de stallen van Aldrick Cheronnet en nam onder het zadel van Cheronnet reeds deel aan 10 wedstrijden. De soepele krachtpatser rondde elke omloop foutloos af.

Hannibal van Paemel

29.06.11  SBB finale Merksplas

De finale van de SBB competitie werd afgelopen weekend verreden in Merksplas. Bij de vierjarige paarden namen drie nakomelingen van Cicero deel. De Cicero zoon uit Bora van de Leeuw (Skippy II x Amadeus Z), Houston, liet zijn kwaliteit op de sprong zien en bleef dubbel foutloos onder Evelien Van Looveren, dochter van fokker Dirk Van Looveren. Onder Koen Buyens sprong H2O (Cicero Z x Fleuri du Manoir, fokker Johan van de Vliet) twee foutloze rondes en behaalde een ex aequo eerste plaats. Hypnose, een Cicero dochter uit een Goliath moeder, gefokt door Philip Verbergt, behaalde dezelfde plaats door twee foutloze omlopen met Kelly Van den Brande. Hamira van het Roelhoef toonde haar vermogen en sprong hoog boven de hindernissen. Deze Cicero dochter uit een Wendekreis x Flugel van la Roche merrie, gefokt door Gaston Thiry, bleef eenmaal foutloos met Ben Thiry.
Gigolo van Paemel, de Cicero zoon uit Sissi (Sandro x Argentan), toonde dat hij geen moeite had met de hoogte bij de vijfjarigen en sprong met veel vermogen een foutloze ronde onder Nick Vrins. Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) bleef ook eenmaal foutloos. Gallantino (Cicero Z x Sire Major de la Cour, fokker Paul Steenackers) sprong met Lies Steenackers eveneens een foutloos parcours. De door Roger Van Nuffelen gefokte Godess + (Cicero Z x Up to Date) hield de teller ook eenmaal op nul met Marco Van der Schraelen.

Klik hier voor de video van Gigolo.
Klik hier voor de foto's van Gigolo.

Hypnose

23.06.11  Gigolo en andere Cicero's in Heusden

Terwijl Don Camillo van Paemel vorig weekend aanwezig was in Aalst, sprong zijn 'grote' broer, Barbarossa van Paemel, in Vidauban. Don Camillo ging zaterdag aan de haal met de derde plaats in de kleine Grote Prijs en Barbarossa kon zondag met de Franse ruiter Aldrick Cheronnet op diezelfde plaats beland zijn in de Grote Prijs, ware het niet dat een fout hen verwees naar de 5e plaats.

De SBB competitie in Heusden vond twee weken geleden plaats. Onze BWP gekeurde Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro) nam deel bij de vijfjarigen onder Nick Vrins. De opvallend mooie zoon van Cicero deed het tweemaal knap foutloos en wist ook zijn barrage zonder fouten te springen, wat hem een ex aequo eerste plaats opleverde. Ook Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge, fokker Boudewijn Schepers) belandde op de eerste plaats na 3 foutloze omlopen met Jasper Schepers.
Goldpie van Koekshof, de Cicero zoon uit een Lys de Darmen uit de stal van Jaak Evens, realiseerde eveneens 2 foutloze omlopen, maar kreeg een fout in de barrage met Luc Geerts. Hetzelfde resultaat was er voor Gucci of Roses (Cicero Z x Major de la Cour, fokker Danny Roosens) onder het zadel van Sven Grouwels. Een andere Cicero zoon, Giorgio Armani Bygaerts D'08, kreeg eveneens een fout in de barrage met Benny Schepers. De door Paul Steenackers gefokte Gallantino (Cicero Z x Sire Major de la Cour) kreeg twee fouten na twee foutloze omlopen met Lies Steenackers.
De andere gekeurde Cicero zoon, Galisco van Paemel, raakte ook geen balk, maar mocht niet aantreden in de barrage door een tijdsfout met Nick Vrins. Onder Pieter Kenis sprong Gitano, een Cicero uit de Dublin dochter Igaro met als fokker Willemse Rik Beerse, een foutloos parcours. Gicero van het Lemmenshof (Cicero Z x Sun Light) was ook eenmaal foutloos met Kristof Lemmens. Bij de vierjarigen wist de Cicero nakomeling, H2O, eveneens eenmaal foutloos te blijven onder Koen Buyens.

20.06.11  Cicero en Don Camillo in Aalst

België heeft er een nieuwe driesterren jumping bij dankzij Filip Vanlaethem en Luk Van Puymbroeck. Dirk Demeersman was eveneens aanwezig in Jumping Aalst International vergezeld van Cicero Z van Paemel. Op donderdag startte de combinatie in een 1m45 proef rechtstreeks op tijd als warming-up. Cicero sprong een mooie ronde en bleef foutloos. In diezelfde proef sprong ook zijn neef, Don Camillo van Paemel (Darco x Remondo), met Thiago Ribas da Costa, die een 7e plaats behaalde. De hengst, in eigendom van Starhorses, lijkt zijn ruiter gevonden te hebben, want ze deden het ook fantastisch in de kleine Grote Prijs. Daar behaalden ze na een foutloos basisparcours en een foutloze barrage een knappe 3e plaats.
Zondag ging Cicero van start in de Grote Prijs, die select bleek te zijn met slechts 7 foutloze combinaties. Cicero sprong eveneens een foutloze ronde en kwalificeerde zich voor de barrage, die werd gehouden met 11 combinaties. Een met veel vermogen springen Cicero verloor zijn concentratie in de barrage, die plaatsvond in de gietende regen, en kreeg twee fouten. Cicero en Dirk eindigden op de 10e plaats.

Eclipse, de dochter van Cicero uit een Skippy II merrie, sprong zaterdag dubbel foutloos in de proef voor zevenjarige paarden. De vermogende merrie is in eigendom van organisator Filip Vanlaethem en werd gereden door Melissa Seneca.

Klik hier voor de video van donderdag.
Klik hier voor de video van de Grote Prijs.
Klik hier voor de foto's.

14.06.11  Cicero heeft pech in De Steeg

Cicero Z van Paemel en Dirk Demeersman waren vorig weekend present op de viersterren Outdoor Gelderland op het Nederlandse Landgoed Middachten. Cicero kwam tweemaal aan de start op het prachtige terrein op zondag en maandag. In de 1m50 proef op zondag was Cicero niet helemaal geconcentreerd toen hij begon, want hij tikte meteen de balk uit de lepels van hindernis 1 en 3. Maandag begon de combinatie aan de Grote Prijs. Een superspringende Cicero liet nogmaals zien dat hij met de hoogte geen probleem had, maar het venijn zat hem in de staart, waar ze spijtig genoeg een fout kregen op de laatste hindernis.

Klik hier voor de video.
Klik hier voor foto's.

06.06.11  Cicero en Don Camillo doen het goed

Cicero Z van Paemel sprong dit weekend in het Zwitserse St. Gallen mee de vijfsterren CSIO. Met Dirk Demeersman startte hij donderdag in een 1m40 op tijd, waarin ze rustige, foutloze ronde sprongen. Zondag werd Cicero ingezet in de 1m45 accumulator op tijd. In deze proef behaalden ze een knappe 6e plaats.

Don Camillo van Paemel (Darco x Remondo) is de laatste tijd heel goed bezig. Vorige week was hij aanwezig op de tweesterren CSI Bonheiden, waar hij een 1m40 rechtstreeks op tijd op zijn naam schreef. De AES gekeurde hengst, in eigendom van Starhorses, sprong dit weekend op de CSI van Eindhoven. Hij behaalde de eerste dag een 10e plaats in een 1m40 proef met zijn Braziliaanse ruiter Thiago Ribas da Costa. Op zondag wist de combinatie een 3e plaats te behalen in de 1m50 Derby.

Gallantino (Cicero Z x Sire Major de la Cour) deed het foutloos in de cyclus van Moerzeke met Lies Steenackers. Net als Gigolo van de Keihoeve (Cicero Z x Darco), die ook een foutloze ronde sprong met Candy Hernalsteen in Gesves. Gazelle van Moretus (Cicero Z x Sheyenne de Baugy) deed het foutloos in Aalter onder Rani De Doncker.

In Frankrijk blijven de Cicero nakomelingen het eveneens goed doen. De vierjarige Balisto du Maillet, een Cicero Z uit de merrie Samia, deed het uitstekend in Liverdy-en-Brie en Fontainebleau, waar hij de vier omlopen foutloos aflegde met Max Thirouin. Ook Chivas van Paemel Z (Cicero Z x Rivel Smile xx) vertoeft in Frankrijk. Hij behaalde met Steve Rousseau een 7e plaats in een 1m30 proef in Lamblore. De AES gekeurde Frederico van Paemel, een Cicero uit Goldika (Graf Grannus), in eigendom van Frederic Salomez en David Lalu, sprong een nulronde in Canteleu met Johann Dussaux. Gibson (Cicero x Amadeus Z) behaalde een derde plaats in een proef voor vijfjarige paarden met Benoit Parent in Tartas. Givaro AC (Cicero x Darco, in eigendom van Olivier Risselin) bleef foutloos in Le Pin-au-Haras en in Bayeux met Benoit Maheu.

Klik hier voor de video van de overwinning van Don Camillo.
Klik hier voor de derby.

31.05.11  Barbarossa en Esperanto in vorm

De tienjarige Darco zoon van Quechua (Remondo x Graphit), Barbarossa van Paemel, was vorig weekend aanwezig op het CSIO Lissabon met zijn ruiter Aldrick Cheronnet. Op de eerste dag ging hij met de Fransman van start in de 1m50 kwalificatieproef rechtstreeks tegen de tijd. Barbarossa sprong een vlotte en foutloze ronde, wat hem een mooie 6e plaats en een ticket voor de Grote Prijs opleverde. Op zondag gingen ze van start in de 1m60 Grote Prijs en wisten hun basisparcours foutloos af te leggen. In de barrage bleven ze nogmaals uit de buurt van het houden en werden knap 5e. De overwinning was voor Nicola Philippaerts met Carlos VHP Z.

Onze BWP gekeurde Esperanto van Paemel (Nonstop x Randel Z) zakte met ruiter Nick Vrins af naar de De Warre voor de CSI Neeroeteren. Daar nam hij deel aan de twee proeven voor 6 en 7 jarige paarden. De eerste dag sprong hij zowel zijn basisparcours als zijn barrage foutloos en bemachtigde hij een 8e plaats. De volgende proef sprong hij eveneens dubbel foutloos.

In Lommel ging de achtste omloop van de SBB competitie door. Bij de vijfjarige paarden was de merrie Graffit van de Citadel (Cicero Z x Palestro vd Begijnakker) driemaal foutloos met Carlo Bruyninckx. Goldpie van Koekshof (Cicero Z x Lys de Darmen) realiseerde eveens drie foutloze omlopen onder het zadel van Luc Geerts. Ook Glamador-H (Cicero Z x Wendekreis) wist driemaal foutloos te blijven onder Kris Hermans. De Cicero zoon Gicero van het Lemmenshof sprong twee foutloze omlopen en kreeg 9 strafpunten in de barrage met Kristof Lemmens. Gucci of Roses (Cicero Z x Major de la Cour) bleef eenmaal foutloos met Sven Grouwels.

16.05.11  Cicero's in de SBB competitie

Naar jaarlijkse gewoonte ging de SBB competitie voor jonge paarden vorige maand van start. Ook enkele nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel namen deel aan de voorbije wedstrijden. De vijfjarige Godess + wist haar in Broechem voor te barrage te kwalificeren na twee foutloze omlopen. Deze Cicero Z dochter uit de Up to Date merrie Diva + werd gefokt door Roger Van Nuffelen. Onder Marco Van der Schraelen sprong ze ook een foutloze barrage.
 De door Paul Steenackers gefokte Gallantino (Cicero Z x Sire Major de la Cour) bleef eveneens dubbel foutloos in Broechem, maar kreeg een foutje aangerekend in de barrage. In Bekkevoort wist hij zowel zijn twee omlopen als de barrage foutloos af te leggen met Lies Steenackers. De daaropvolgende wedstrijd in Kieldrecht bleven ze eenmaal foutloos. Ook in de klassieke cyclus in Gèsves reden ze een nulronde.
Ginnis van 't Geyzeven, gefokt door Boudewijn Schepers uit een Heureka de la Loge dochter, bleef met Jasper Schepers eenmaal foutloos in Broechem, Emblem en Bekkevoort. In Kieldrecht bleef de combinatie foutloos over beide omlopen, gevolgd door ook een foutloze barrage.
Stieven van Bunder reed met Gissero (Cicero Z x Garanco, gefokt door André Vorsselmans) eenmaal zonder fouten rond in Broechem. Net als de nu vijfjarige Glamador-H, gefokt uit Impala (Wendekreis) door Victor Hermans, onder Kris Hermans. Dit duo sprong nogmaals een foutloze ronde in Emblem.
Ook Goldpie van Koekshof (Cicero Z x Lys de Darmen, Jaak Evens) sprong twee wedstrijden mee met Luc Geerts. In Emblem bleef hij nog maar één omloop foutloos, maar in Kieldrecht wist hij de drie omlopen zonder een fout af te leggen.
De Cicero Z zoon, Gicero van het Lemmenshof, kreeg in Emblem een tijdsfoutje aangerekend met Kristof Lemmens. De vierjarige Hypnose bleef in Broechem eenmaal foutloos met amazone en eigenares Kelly van den Brande. In Emblem lieten ze de volgende week twee nulrondes optekenen.
De vijfjarige Cicero Z zoon, Gucci of Roses, uit Allure vd Mullegracht (Major de la Cour x Akzent II) sprong in Kieldrecht drie foutloze omlopen met Sven Grouwels. In Bekkevoort en de tweede week in Kieldrecht bleef hij eenmaal foutloos.
Farahdiba van Paemel (Cicero Z x Skippy II) sprong onder Tim Cordemans twee nulrondes in Bekkevoort, maar kreeg twee fouten in de barrage. In Kieldrecht ten slotte deed ze het een keer foutloos.

Ginnis van 't Geyzeven

16.05.11  Cicero 7e in 1m50 La Baule

Het Kentucky team ging onze Belgische kleuren gaan verdedigen in de vijfsterren CSIO van La Baule. In de Nations Cup behaalden ze een knappe 2e plaats. Ook Cicero Z van Paemel was van de partij. De eerste dag startte Dirk Demeersman hem meteen in een 1m50 proef. Cicero begon goed, maar hij was zo onder de indruk van de piste dat Dirk besloot om de ring te verlaten en hem de volgende dag in de 1m40-45 proef te starten. Ze bleven de eerste ronde foutloos en kregen 6 strafpunten in de aansluitende etappe. Op zaterdag sprong Cicero opnieuw de 1m50 kwalificatie voor de Grote Prijs rechtstreeks op tijd, dit keer met meer succes. Een super springende Cicero bleef uit de buurt van het hout en in een sterk deelnemersveld behaalden Dirk en Cicero een mooie 7e plaats.

Door de goeie prestaties van de laatste maanden staat Cicero momenteel op een knappe 8e plaats in de Z-ranking samen met zijn topruiter Dirk Demeersman.

Klik hier voor de video.

 

04.05.2011  Cicero en zijn nakomelingen

De laatste week in Lummen bij de familie Postelmans werd traditioneel afgesloten met een 4 sterren CSIO, die sinds dit jaar bekend staat onder de naam 'Hyundai Spring Classic'. Op donderdag ging Dirk Demeersman met Cicero Z van Paemel van start in een 1m40 proef rechtstreeks op tijd. Dirk reed een rustige, maar vlotte en foutloze ronde en eindigde op een 6e plaats.

Op zaterdag kwamen zijn nakomelingen aan de start in de andere piste. Ditmaal moesten de vijfjarige paarden een barrage springen in de BWP proef voor jonge paarden. De met veel vermogen springende Graffit van de Citadel (Cicero Z x Palestro vd Begijnakker) bleef foutloos over de beide omlopen en behaalde de 4e plaats met Carlo Bruyninckx. De dekhengst Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro) bleef ook foutloos, maar kreeg een fout in de barrage. Samen met Nick Vrins eindigde hij op een 10e plaats. Ook Gina (Cicero Z x Nagano, fokker/eigenaar Peter Goossens) tikte een balk uit de lepels in de barrage met Willem Meeus. Jasper Schepers kreeg met de mooie Ginnis van't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) van fokker Boudewijn Schepers een spijtige tijdfout en mocht daardoor niet aantreden in de barrage.

De achtjarige Darco zoon uit Quechua, Don Camillo van Paemel, die in eigendom is van Starhorses, was ook aanwezig in Lummen. Vrijdag wisten Don en Thiago Ribas da Costa een 9e plaats te bemachtigen na twee foutloze rondes in een 1m40 proef. Hierdoor waren ze gekwalificeerd voor de 1m45 finale van de tweesterren CSI. Het was Don Camillo's eerste keer en hij wist zich meteen bij de barragisten te vervoegen. Een pechfoutje resulteerde in een toch knappe 13e plaats.

De in Frankrijk uitgebrachte Goemaar, een vijfjarig fokproduct van Jan Cox, is een zoon van Cicero Z van Paemel uit de Carbonnieux vd Helle dochter, Coblesse. Onder Caroline Tetot bleef hij tweemaal foutloos in de Franse 'Cycle Libre' in Aurillac. Goemaar is nu in eigendom van Nicolas Athanassiadis.
De vijfjarige Cicero dochter uit Thalassa (Alexis x Graphit), Arlequine St Jean, sprong ook twee foutloze omlopen. Het fokproduct van Mr. en Mvr. Legrand deed dit in Niort onder Loic Durain.
Haroen van de Kopshoeven, gefokt door Jozef Poets, is een vierjarige Cicero x Burggraaf in eigendom van Rachid Djema. Tony Cadet wist Haroen tweemaal foutloos rond te brengen in Lamballe.
De vierjarige Histor (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter, fokker Jan Molenberghs), in eigendom van Herve Lacombrade, realiseerde een foutloze ronde met Kevin Depuiset in Saint-Étienne-à-Arnes.

Klik hier voor de video van Cicero.
Klik hier voor de video van Gigolo.

26.04.11  I-C-Magic vd Bien en Jump to the Future winnen vrijspringen

Op Paasmaandag hield het gewest Lummen een wedstrijd vrijspringen in Heusden. De door Martin Schuurmans gefokte I-C-Magic van de Bien, een dochter van Cicero Z van Paemel uit een Skippy II x Calvani sleepte de overwinning in de wacht met o.a. een score van 19 voor bascule en een 18 voor techniek en afdruk, in reeks 1 van de vrouwelijke driejarigen. Bij de mannelijke driejarigen behaalde Illusion van de Bien (Cicero Z x Feo, fokker Martin Schuurmans) een 3e plaats met o.a. 18 voor bascule en techniek. De tweejarige Jump to the Future won zijn reeks. De Cicero Z x Saygon zoon van fokker Marc Kemps kreeg ook o.a. een 18 voor vermogen en afdruk. Bij diezelfde mannelijke tweejarigen kreeg Jordan D & K (Cicero Z x Feinschnitt I, fokker Dennis Erckens) de 3e plaats toegewezen met eveneens een 18 voor vermogen. 

Ook zijn andere nakomelingen bleven ook niet op stal staan de afgelopen weken. Fleur van Paemel, de volle zus van de gekeurde Gigolo van Paemel, nam de voorbije twee weken deel aan de SBB competitie voor jonge paarden in Broechem en Emblem. De zesjarige merrie, die in eigendom is van familie Van Malcot, mocht zich de eerste week aansluiten bij de 29 combinaties van de 240 starters die het dubbel foutloos deden en ook de tweede week kon ze zich bij 33 dubbel foutlozen aansluiten op 220 deelnemers onder het zadel van Nathalie Geeraerts.

 Bij de vijfjarige paarden in Basècles bleef Gallantino (Cicero Z x Sire Major de la Cour, gefokt door Paul Steenackers) foutloos onder Lies Steenackers. Onder Candy Hernalsteen was de door Ronny Bergiers gefokte Gigolo van de Keihoeve, uit de Darco merrie, Wynona van de Keihoeve, eveneens foutloos.

Tijdens de cyclus wedstrijd in Pottes bleef de vijfjarige Gissero (Cicero Z x Garanco, fokker Andre Vorsselmans) foutloos onder Stieven Van Bunder. De zesjarige Fenia van Klapscheut, een Cicero Z dochter uit de Ahorn Z merrie Blendy van Klapscheut, legde zowel haar basisparcours als barrage foutloos af met Steven Van Rossem.

De vijfjarige Cicero Z dochter Gazelle van Moretus uit Corinne van Paemel (Sheyenne de Baugy x Darco) bleef zowel in Basècles als in Pottes foutloos. Gisteren behaalde ze nog een mooie 5e plaats in een 1m10 proef in de Ranch Aalter onder Rani De Doncker.

Fleur van Paemel

25.04.11  6 Cicero's in top 10 selectiedag Lummen

Niet alleen Cicero deed het uitstekend in Lummen, ook zijn nakomelingen lieten zich zaterdag opmerken tijdens de selectieproef voor vijfjarige BWP paarden, die werden beoordeeld op hun stijl. De heel vermogende Cicero dochter Gina, gefokt door Peter Goossens uit een Nagano merrie, sprong een opmerkelijke ronde onder Willem Meeus. De mooi ogende merrie wist de jury te overtuigen van haar springkwaliteiten en kaapte de 1e plaats weg op honderd starters met een score van 87,78. Gina werd gevolgd door de dekhengst Galisco van Paemel, die ook een mooie techniek en vermogen liet zien. Jasper Schepers stond met de goed springende Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureke de la Loge, fokker Boudewijn Schepers) op een knappe 4e plaats. Op de 5e plaats prijkte de elegante Graffit van de Citadel, uit een Palestro van de Begijnakker nakomeling, onder het zadel van Carlo Bruyninckx. Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) legde beslag op de 7e plaats met Bob Janssens. Nick Vrins behaalde een 8e plaats met onze BWP gekeurde Gigolo van Paemel uit de Sandro merrie Sissi. Ook Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) mag zich bij de 25 finalisten vervoegen.

Zondag deed de zesjarige Ciska van Paemel Z, een Cicero dochter uit Cleopatra Z (Campus x Remondo) het mooi foutloos in de CSN Sint-Katelijne-Waver onder het zadel van Dirk Demeersman.

Klik hier voor de video van Gigolo.
Klik hier voor de video van Ciska.

18.04.11  Cicero 5e in finale Lummen

De tweede Spring Tour in Lummen werd gisteren afgesloten met een 1m50 finale. Cicero Z van Paemel en Dirk Demeersman wisten zich donderdag te kwalificeren in een 1m40 proef voor deze grote prijs. Ze kwamen als laatste aan de start en Cicero kwam niet in de buurt van het hout, waardoor ze zich als tiende combinatie bij de barrage mochten aansluiten. Cicero en Dirk gingen goed van start in de barrage en finishten sneller als VDL Groep Verdi en Maikel Van Der Vleuten, maar kregen onderweg een fout op de insprong van de tweesprong. Ze eindigden op een mooie 5e plaats. Onderstaand vindt u foto's en de video van het basisparcours.

Klik hier voor de foto's.
Klik hier voor de video.

10.04.11  Cicero nakomelingen onder het zadel

Tijdens de Springtour Jumping Lummen dit weekend nam de zevenjarige Eclipse (Cicero Z x Skippy II), in eigendom van Filip Van Laethem, onder het zadel van Melissa Seneca deel. Op vrijdag maakte ze geen fouten in een 1m30, maar kreeg 2 tijdsfoutjes aangerekend. Zondag werd ze knap 9e in een 1m30 proef van de driesterren CSI. Op diezelfde dag sprong Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio) met Nick Vrins een foutloze ronde bij de vijfjarige paarden.

Ook in de klassieke cyclus wordt onze Cicero vertegenwoordigd. Bij de vijfjarige paarden heeft Gissero, gefokt door Andre Vorsselmans uit de Garanco-merrie Midnight Lady, zowel in Meerdonk als in Moorsele een foutloze ronde afgelegd onder ruiter Stieven Van Bunder. De door Ann Lauwers gefokte Gazelle van Moretus, uit Corinne van Paemel (Sheyenne de Baugy x Darco), liet ook een foutloze ronde noteren in Moorsele onder Rani De Doncker.

Dit weekend werd Gigolo van de Keihoeve (Cicero Z x Darco), gefokt door Ronny Bergiers, met Candy Hernalsteen ex aequo eerste in de proef voor vijfjarige paarden in Overdijk, Moerzeke.

Niet alleen in België, maar ook in Frankrijk worden de Cicero nakomelingen stilaan uitgebracht. De zevenjarige ruin Chivas van Paemel Z (Cicero Z x River Smile xx) behaalde vorige maand in Boulerie Jump, Le Mans nog een 10e plaats in een 1m30 parcours onder ruiter en eigenaar Steve Rousseau. In november behaalde hij een eerste plaats op diezelfde hoogte en in een 1m20 proef in Alencon. In oktober werd hij knap 2e in een 1m30 GP in Saran en in een 1m35 Grote Prijs te Jardy.

Arlequine St Jean uit de Alexis-merrie Thalassa, gefokt door mr. en mvr. Legrand, legde al 4 keer haar parcours voor vijfjarige paarden foutloos af met Marie Hemard in Lège-Cap-Ferret, Barbaste en Saint-Seurin-sur-l'Isle.

Gibson (Cicero Z x Amadeus Z, gefokt door Dirk Van Looveren) behaalde een 9e plaats onder Benoit Parent in Rodez in een proef voor vijfjarigen. Deze hengst, in eigendom van Pauline Vialsoubrane, werd als vierjarige ook al eens eerste en derde.

De vierjarige Haroen van de Kopshoeven (Cicero Z x Burggraaf, gefokt door Jozef Poets), die nu in eigendom is van Rachid Djema, bleef driemaal foutloos in Lamballe en Hennebont met Tony Cadet.

Ook Balisto du Maillet, gefokt door Delphine Mambour uit de Corland-merrie Samia rondde 2 parcours voor vierjarige paarden in Fontainebleau foutloos af met eigenaar Max Thirouin.

06.04.11  Cicero heeft sterkste gemiddelde

"Cicero Z van Paemel behaalde in de zes jaar dat hij geregistreede veulens heeft vijfmaal de jaarlijkse top tien. In 2008 stond hij met 126 nakomelingen hemelemaal bovenaan. Het jaar nadien deed de Carthago-zoon het nog beter en kaapte de eerste plaats weg met 170 veulens. De schimmel haalde in zes jaar een gemiddelde van iets meer dan 96 veulens per jaar. Voor dit criterium is dat de sterkste score van alle 333 hengsten. In de totaalstand klimt hij met 580 nakomelingen al naar een derde plaats in de totaalstand.
Cicero's prestaties onder het zadel van Dirk Demeersman vormen de basis van zijn populariteit. In 2010 won de combinatie de Sires of the World op de Kerstjuming van Mechelen. Het lijkt waarschijnlijk dat hij nog een verlengstuk kan breien aan zijn faam."
(Van Muylem E., Tien jaar productie van BWP gekeurde hengsten. Het Sportpaard, 05-04-2011, p. 13)

04.04.11  Hengsten geslaagd

De drie BWP gekeurde 'Van Paemel' hengsten, Gigolo, Esperanto en Che Guevara slaagden in hun hengstenexamen, waarbij ze aan sportprestaties moeten voldoen.

   

01.04.11  Ulysses en Ciska in de kijker

Uit de oudste, maar zeer beperkte jaargang van 2004 van Cicero komen Ulysses en Ciska van Paemel. De eerstgenoemde komt uit de Feinschnitt I van de Richter dochter, Querida Mia van Paemel, en is dus de volle broer van de gekeurde Galisco van Paemel. Terwijl Galisco het goed deed in België, liet Ulysses van zich spreken in Frankrijk. De Cicero zoon nam met Fabian Gachnang deel aan de proeven voor zevenjarige paarden in Vidauban. Vorige week deed hij het de eerste dag mooi foutloos, waardoor hij op een ex aequo eerste plaats eindigde. In de finale bleef hij dubbel nul en behaalde een 5e plaats. Deze week was hij wederom ex aequo eerste in het 1m25-1m30 parcours met een foutloze ronde.

Ciska van Paemel Z, uit Cleopatra (Campus x Remondo), neemt dit weekend deel aan de CSN Sint Katelijne Waver, beter bekend als de 'Groentenjumping'. Vrijdag sprong ze de 1m20 proef zonder het hout te raken, maar kreeg wel twee tijdsfoutjes.

Klik hier voor de video van Ciska.

28.03.11  Cicero 2e in Masters

Zoals eerder al vermeld, was Cicero Z van Paemel samen met Dirk Demeersman van de partij in de driesterren CSI van Vidauban. Zaterdag kwam Cicero aan de start in de Masters. Cicero sprong heel goed en wist de vierde en laatste barrage te bereiken na een hindernis van 1m65. Dirk, die eerder die dag al gewonnen had, had een snellere tijd, maar met een foutje kwamen ze terecht op een knappe 2e plaats.

22.03.11 Cicero voor 2 weken in Vidauban

Cicero Z van Paemel zal komende zaterdag, 26/03, niet aanwezig zijn op de hengstenshow van de Roshoeve, aangezien hij in Frankrijk verblijft om aan de CSI van Vidauban deel te nemen. Cicero en Dirk Demeersman sprongen afgelopen weekend al voor de eerste keer in Vidauban. Cicero nam deel aan de medium tour om op te warmen en realiseerde enkele foutloze omlopen.

18.03.11  Inspector Gadget JPS wint vrijspringen

Het BWP gewest Hoogstraten organiseerde naar jaarlijkse gewoonte een exterieurkeuring gekoppeld aan een wedstrijd vrijspringen. Cicero Z van Paemel werd vertegenwoordigd door de driejarige Inspector Gadget JPS, een zoon van Danielle (Davignon x Acapulco). Het fokproduct van Noah en Feline Proost sprong heel goed en kreeg o.a. een 18 voor vermogen en bascule. Inspector behaalde bij het vrijspringen 6 punten meer dan de tweede, waarmee hij zo de overtuigende winnaar werd. Samengeteld met de exterieurkeuring kwam hij met 1 punt verschil terecht op een tweede plaats in de einduitslag van de showdag.
Choki Doki TZ (Cicero Z x Palestro vd Begijnakker, eigenaar Sofie Thone) sprong in de reeks van mannelijke tweejarigen naar een zesde plaats. In de exterieurkeuring werd hij op een zevende plaats gezet, wat ook zijn einduitslag was.

In het gewest Wambeek was er ook een wedstrijd vrijspringen, waar 2 nakomelingen van Cicero aan deelnamen. Jamaican Sun, een tweejarige Cicero Z x Sierappel in eigendom van Raf Van Dijck en Sofie De Cat, behaalde een knappe tweede plaats.
Bij de driejarigen was het de beurt aan Irrection Hof ter Bruggen (Cicero Z x Olympic Ramiro, in eigendom van Pieter & Luc Lerno). Hij belandde op een achtste plaats.

13.03.11  Cicero zoon geveild voor € 19.000

Vrijdag ging de negende editie van de Horse Auction Belgium in het Panhof te Peer door. Er werd een mooie selectie aangeboden aan het publiek, waaronder twee nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel. De vierjarige ruin, Hercules van Paemel, uit een Darco x Sheyenne de Baugy merrie, toonde veel potentieel en ging bijgevolg onder de hamer voor een mooi bedrag van 19.000 euro.

25.02.11  Van Paemel hengsten bevestigen in Gent

Donderdag werd de 4e manche van de pavo hengstencompetitie in de Flanders Horse Expo te Gent verreden. Wederom was Stoeterij Van Paemel vertegenwoordigd door 3 hengsten. De mooie vijfjarige BWP gekeurde Gigolo van Paemel (CIcero Z van Paemel x Sandro) ging als eerste van start onder Nick Vrins. Gigolo zwaaide met veel elasticiteit hoog boven de sprong uit en bleef knap foutloos. Hiermee behoudt hij zijn tweede plaats in de tussenstand.

De volgende was de eveneens vijfjarige gekeurde zoon van Cicero Z van Paemel uit een Feinschnitt I vd Richter merrie, Galisco van Paemel. Ook deze hengst wist te imponeren op de sprong en behield evenzeer de 0 op het scorebord.

Esperanto van Paemel kwam als laatste aan de beurt bij de proef voor zevenjarige hengsten. Al van bij zijn eerste sprong was duidelijk dat Esperanto in uitstekende vorm verkeerde. Hij sprong een knappe nulronde en wist zich zo te plaatsen voor de herkansing. In de barrage sprong hij als het ware nog beter en ook nu bleef hij foutloos. Esperanto behaalde een knappe 2e plaats achter Harrie Smolders (Emerald).

Klik hier voor de video van Gigolo.
Klik hier voor de video van Esperanto.
Klik hier voor de video van Galisco.

14.02.11  Gigolo foutloos in de WEN

Dit weekend werd de derde editie van de Winter Equestrian Nights in het Azelhof te Lier georganiseerd. De pavo hengstencompetitie stond vrijdag op het programma. Onze BWP gekeurde Gigolo van Paemel ging van start in de rubriek voor vijfjarige hengsten. Deze zoon van Cicero Z van Paemel uit Sissi (Sandro x Argentan) sprong wederom een mooie foutloze ronde, waarmee hij voorlopig op de 2e plaats in de tussenstand staat.  

Klik hier voor de video van Gigolo.

05.02.11  Hengstencompetitie 't Overdijk

Gisteren vond de 2e manche van de hengstencompetitie plaats in manege 't Overdijk te Moerzeke. De eerste 'Van Paemel' die van start ging was Galisco van Paemel, de vijfjarige BWP gekeurde zoon van Cicero Z van Paemel uit een Feinschnitt I vd Richter merrie. Galisco sprong met Nick Vrins een zeer fijne nulronde en behaalde daarmee een ex aequo eerste plaats.

De volgende was Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro), die net als Galisco startte bij de vijfjarige hengsten. Gigolo toonde eveneens vermogen op de sprong en ook hij liet een foutloze ronde optekenen, waarmee hij ex aequo eerste eindigde.

Bij de zevenjarigen was het de beurt aan Esperanto van Paemel. Deze Nonstop zoon uit Rendez-Vous van Paemel (Randel Z x Graphit) kwam ook niet in de buurt van het hout en kwalificeerde zich zo voor de barrage. Daarin kreeg hij een pechfout en belandde hij op een zesde plaats.

Klik hier voor de video van Gigolo.
Klik hier voor de video van Esperanto.

24.01.11  Gigolo wint hengstenkampioenschap

Op vrijdag vonden de BWP Hengstenkampioenschappen plaats in het Zilveren Spoor te Moorsele.  De vijfjarige hengsten kregen een aan de maat gebouwd parcours voorgeschoteld. Gigolo van Paemel, de Cicero zoon uit Sissi (Sandro x Argentan), kwam als eerste aan de start onder Nick Vrins. Gigolo toonde meteen hoe het moest door een knappe foutloze ronde neer te zetten. Hoewel Gigolo het parcours simpel deed lijken, werd het tegendeel bewezen doordat hij de enige was die foutloos bleef. Gigolo behaalde daarmee zijn eerste kampioenslint en nam de beker mee naar huis.

Klik hier voor de video.