Archief.  2012
                     2011
                     2010
                     2009

26.09.13  Indigo Zangersheide gekeurd

Tijdens de Wereldkampioenschappen voor Jonge Paarden en het Belgisch Kampioenschap werd ook de jaarlijke hengstenkeuring gehouden op de terreinen van Stoeterij Zangersheide in Lanaken. Samen met Stal Bosteels hebben we onze vijfjarige Indigo van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) voorgebracht. Zaterdagmorgen moest hij als eerste de ring betreden voor zijn zadelproef. De zeer mooie vos toonde dat hij naast zijn looks ook over veel vermogen, souplesse en een reactief voorbeen beschikt. Hij werd dan ook beloond met de goedkeuring voor Studbook Zangersheide. Zo wordt hij de derde Z gekeurde zoon van onze Cicero naast Jaguar van Paemel en Cameron Z. Indigo is, net als Jaguar, beschikbaar bij Stal Bosteels.

Klik hier voor de video.

17.09.13  Cicero's behalen ereplaatsen

Terwijl Cicero nog even buiten strijd is, blijven zijn nakomelingen in verscheidene landen zich in de kijker springen. Tijdens la Grande semaine de l'élevage de Fontainebleau werden de in het buitenland geboren paarden nu in een aparte categorie gezet. De zesjarige Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) sprong beide kwalificaties foutloos rond en plaatste zich zo voor de finale. Hierin werd hij knap 3e onder Max Thirouin. 

Nog in Frankrijk werd Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) 7e na een foutloze barrage in de 1m30 Grand Prix van de CSI* Sancourt. Ze bleef de dag ervoor ook foutloos in de 1m25 proef onder Geoffrey Cobbaut. Eerder deze maand was de combinatie ook foutloos in de zesjarigen tijdens het CSI Auvers. Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) was daar eveneens aanwezig. De merrie was duidelijk in vorm met een 2e plaats in de finale voor de zevenjarige paarden en eerder al een 7e plaats.

In Arezzo sprong de Cicero zoon Goran dan weer in de kijker. Onder Mariano Ossa behaalde hij een 3e en 9e plaats bij de zevenjarige paarden. Andrea Bartoletti zadelde dan weer Hyakari (Cicero Z x Mont Royal xx) op, wat resulteerde in een 4e en 8e plaats bij de zesjarigen.

Hummer (Cicero Z x Porsche de Bornival) en Jaime Guerra Piedra bleven dubbel foutloos in de youngster tour in Roosendaal. Vorige week waren ze aanwezig in De Warre waar de tweesterren CSI Neeroeteren doorging. Hij liet zich opmerken door de drie dagen vooraan in het klassement te eindigen in de proeven voor zesjarige paarden. Hij werd 5e in de finale en 4e en 10e door telkens dubbel foutloos te springen. Hero van de Roshoeve (Cicero Z x ) bleef eveneens tweemaal dubbel foutloos onder Marit Haarr Skollerud. 

Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) werd 10e met Catherine Van Roosbroeck in een 1m30 proef tijdens het Flanders Horse Event in Beervelde. Ze waren ook nog eens dubbel foutloos in een 1m35. Tijdens CSI Zandhoven deed de combinatie het dubbel foutloos in een 1m35 en foutloos in de 1m40 kwalificatie voor de GP. Daarnaast bleef Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) ook twee dagen foutloos onder Nina Fagerström in de proef voor jonge paarden.

Hummer

27.08.13  Kirr Royal 2e in Médaille du Roi

Tijdens het jaarlijkse Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden in Gesves wordt naar traditie ook de 'Médaille du Roi' georganiseerd. Dit is het kampioenschap vrijspringen voor driejarige paarden. Op zondag mochten de tien beste paarden aantreden in de finale, waartoe Kirr Royal van Paemel behoorde. De AES licensed hengst is de volle broer van de gekeurde hengsten Gigolo, Inshallah en Jaguar van Paemel. Onze Cicero Z van Paemel tekende dus voor het vaderschap in combinatie met de Sandro merrie Sissi. De bloedmooie Kirr Royal wist ook te overtuigen op de sprong en kreeg zo een knappe 2e plaats toegewezen.

Copyright Equpics

31.07.13  Cicero nakomelingen presteren

In Nederland werd de afgelopen twee weken het CSI Zuidwolde georganiseerd. Ook daar sprongen de Cicero nakomelingen zich in de kijker. In de eerste week presteerde Frederico van Paemel (Cicero Z x Graf Grannus) sterk in de Grote Prijs onder Manuel Fernandez Saro. Het duo behaalde een knappe 4e plaats na dubbel foutloos te springen. De dag ervoor waren ze ook al foutloos in de 1m40 proef. Ook Albert Zoer heeft nu met Gigolo een Cicero zoon onder het zadel waarmee het lijkt te klikken. Nadat ze in juni al de overwinning behaalden in het ZZ-springen op CH Zuidenveld, was de combinatie nu ook in vorm. De eerste dag behaalden ze een 4e plaats in het 1m30, de volgende dag een 7e plaats. De tweede week werd de Cicero x Quickfeuer vh Koekshof knap 3e in een 1m40 proef. De zesjarige Chapeau (Cicero Z x Guidam) sprong drie dagen foutloos in de 1m20 proeven onder Bert-Jan Zuidema, met een 9e plaats op vrijdag. In de tweede week onderging Chapeau een naamsverandering naar Cicero II. In de youngster tour behaalde hij meteen een 4e plaats met Zuidema en bleef ook de volgende dag dubbel foutloos.

De nu negenjarige Ulysses van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) was in goede doen tijdens het CSI Dettighofen. Onder het zadel van Fabian Gachnang behaalde hij een 2e, 5e en 7e plaats in het 1m40. Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) werd met Marcel Marschall 8e en 10e in de proef voor zeven- en achtjarige paarden. 

Tijdens het CSI Ascona behaalde Bonanza van Paemel (Darco x Sheyenne de Baugy) een mooie 5e plaats in de 1m55 Grote Prijs onder de Amerikaanse Catherine Pasmore. De eerste dag haalden ze de barrage niet door een tijdfout in de 1m50 proef.

Albert Zoer - Gigolo © Roos Meertens

30.07.13  Cerits 2e op Z-Festival, Ginnis dagkampioene in Heusden

Tijdens het jaarlijkse Z-Festival op het domein in Lanaken waren er vier nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel aanwezig. De driejarige Cerits vd Veldekenshoeve Z trad aan in het vrijspringen. Cerits is een fokproduct van Emiel en Gert Malfliet en is nu in eigendom van Tessa Verschoren. De Cicero zoon uit de merrie Goldfarm (Zandigo x Cartoonist xx) kreeg een 18 voor zijn vermogen en 8 voor galop, beentechniek en elasticiteit. Zo kreeg hij van de internationale jury, bestaande uit Harm Thormählen, Ulrich Kasselman en Xavier Leredde een 2e plaats toegewezen. 

Voor de vierjarige paarden was er een proef voorzien waarin ze niet alleen foutloos moesten springen, maar de beste tien ook door een jury werden beoordeeld. De Zangersheide gekeurde Cameron Z (Cicero Z x Caretano Z) sprong niet alleen foutloos onder Nicole Caris, hij werd ook nog eens beloond met een 7e plaats. Cameron is in eigendom van Stal Peters en werd gefokt door M. Van Der Bruggen. Eveneens foutloos was de door B. Vink gefokte Calero Z (Cicero Z x Sandro Z) onder Bart Van Oojen, die in eigendom is van Stal Everse en Casaleo Z (Cicero Z x Nelson Z) met fokker/eigenaar Robby Schils. Zij werden beide ex aequo 11e.

De prijskamp van Heusden werd gedomineerd door twee Cicero's. De zeer mooie Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) won de reeks voor merries van zes jaar en ouder. Ze werd daarenboven bekroond als 'dagkampioene'. Ginnis is een fokproduct van Boudewijn Schepers. De reeks A voor driejarige merries werd gewonnen door de knappe Kien van Koekshof. Deze Cicero Z x Contender werd gefokt door Jaak Evens.

Cerits vd Veldekenshoeve Z

28.07.13  Icarus VW eindwinnaar cyclus

Bij de vijfjarigen werd de door de gebroeders Van Wassenhoven gefokte Icarus VW (Cicero Z van Paemel x Clinton) als eerste eindwinnaar van de cyclus. Onder het zadel van Peter Boelens sprong Icarus 10 foutloze omlopen wat de eindwinst betekent in de klassieke cyclus. Ichiban van de Sluishoeve (Cicero Z x Papi de la Lande) sprong met Marc Bellemans zeven foutloze rondes. De merrie Chilhac de Macheco (E.T.) (Cicero Z x Darco) bleef onder Juan-Pablo Van Der Haegen foutloos in Pottes, Hulsterlo, Basècles en Gèsves. Chilhac werd gefokt door Ecurie du Morteuil. Ciceron Chavannais (Cicero Z x Ogano Sitte) bleef tweemaal foutloos in Basècles en ook nog in Gèsves. De SBS'er sprong met Christophe Leutenez en werd gefokt door Yvan Evrard.

De vierjarige Jeepiler (Cicero Z x Skippy II) van fokker Walter Konings sprong nulrondes in Aalter, Basècles en Moerzeke onder het zadel van Alexandra Stares. Je T'Adore Cicero Di Cabra (Cicero Z x Idaho) was foutloos in Moorsele met fokker Sandra Carboni.

De zesjarige Hamlet van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) werd door Schruers-Awouters gefokt en is de volle broer van onze gekeurde Indigo. Met Stefanie Verbeke was hij vijfmaal dubbel foutloos. Hypnose (Cicero Z x Goliath), gefokt door Philip Verbergt, sprong onder Nadege Janssen dubbel foutloos in Pottes en tweemaal in Basècles. 

De zevenjarige Geronimo van 't Moleke (Cicero Z x Equitop De Moyon) bleef dubbel foutloos in Courrière met een 7e plaats en ook in Meerdonk. Dit onder het zadel van Nick Van Laer. Geronimo werd gefokt door Delcloo-Devroey.

Icarus VW

08.07.13  Eclipse 3e in Geesteren, Honey mooiste van Tienen

Op de tweesterren CSI in Geesteren was de negenjarige Eclipse duidelijk in vorm. De Cicero Z van Paemel x Skippy II dochter behaalde onder James Peeters een knappe 3e plaats in de 1m45 Grote Prijs. Slechts zes combinaties wisten foutloos te blijven en mochten naar de barrage, waarin James op veilig speelde en met Eclipse enkele tijdsfouten verzamelde. De dag voordien sprongen ze ook al naar een 3e plaats in de 1m40 kwalificatie.

In Mons vond een nieuw concours plaats waar ook proeven voor jonge paarden voorzien waren. Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) en Christophe Vanderhasselt werden in de finale op zaterdag knap 3e. De eerste dag behaalden ze ook al een 8e plaats na een dubbele foutloze ronde. Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) wist over de drie dagen telkens foutloos te blijven met Catherine Van Roosbroeck, maar viel telkens buiten de top tien. 

De zevenjarige Goika van de Paardenhoeven (Cicero Z x Victor vh Plutoniahof) deed het dan weer goed in Sancourt. Met Thierry Goffinet werd Goika 4e in een 1m30 proef en 8e in een 1m25, dit telkens na een foutloze rit.

Op de prijskamp in Tienen wist Honey (Cicero Z x Pavarotti vd Helle) de reeks voor vijf- en zesjarige paarden te winnen. Zo wordt deze merrie voor de derde maal op rij tot mooiste van Tienen verkozen. Honey is in eigendom van Vincent Coppens. Op de 4e plaats stond Iron Lady (Cicero Z x Darco) van Hilaire Donvil. 
In Wambeek werd Lunatique van de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) van Jos Hendrickx derde in de reeks voor tweejarige merries. 
De mooie Jamaican Sun (Cicero Z x Sierappel) van Raf en Sofie Van Dijck-De Cat behaalde een tweede plaats bij de vierjarige merries op de prijskamp van gewest Geluwe.

Eclipse

01.07.13  Cicero nakomelingen inter-nationaal

Tijdens de CHIO Rotterdam startte Gautcho da Quinta (Cicero Z van Paemel x Upsilon vd Heffinck) met Catherine Van Roosbroeck in de 1m45 proef en reed een dubbele nulronde. De zevenjarige ruin sprong de volgende dag terug tweemaal foutloos in een 1m40 proef. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) was in bloedvorm tijdens de CSI Canteleu. Hij won maar liefst de 3 proeven die op het programma stonden voor de zesjarige paarden. Met Max Thirouin werd hij vorige week ook nog 3e in een 1m30 proef in Fontainbleau, waar ook proeven voorzien waren voor jonge paarden. De eerste dag was hij ex aequo eerste na een foutloze ronde bij de zesjarigen. Op de CSI in Vlamertinge behaalde Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) een 4e plaats in de finale van de zesjarigen onder Geoffrey Cobbaut. De dag voordien was ze ook al foutloos. Gellah III (Cicero Z x ) & Christophe Vanderhasselt waren de eerste dag dubbel foutloos in de proef voor zes- en zevenjarigen. Net als Hypnose (Cicero Z x ) & Nadège Janssen. Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) debuteerde dan weer onder haar nieuwe ruiter, Marcel Marschall, in Pforzheim. De combinatie was drie dagen foutloos in 1m35 proeven. 

Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro) ging met Dirk Demeersman naar Stal Hulsterlo in Meerdonk waar de Gold League doorging. In deze 1m30 proef sprong de BWP gekeurde hengst een knappe foutloze ronde waarin hij zijn vermogen etaleerde. Gina (Cicero Z x Nagano) bleef ook van het hout onder Nick Vrins. Met de andere gekeurde hengst Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) werd Nick 10e in de 1m40 proef na een foutloze barrage.

Klik hier voor de video van Gigolo.

Balisto du Maillet

09.06.13  Gigolo 4e met Dirk Demeersman

Vorige maand was Cicero Z van Paemel aanwezig in het Franse La Baule. Cicero behaalde vrijdag een nog 10e plaats in de 1m45 proef, maar later bleek dat hij een lichte blessure opgelopen had. Bijgevolg moet hij het sindsdien rustig aan doen. De afgelopen weken ging Dirk Demeersman op stap met enkele jonge paarden, waaronder de nu zevenjarige Gigolo van Paemel. Deze bloedmooie Cicero zoon kwam recent opnieuw onder het zadel van Dirk en het leek meteen te klikken tussen de combinatie. Vorige week in Duisburg kreeg hij in de 1m30 een foutje in de barrage na wat verrast geweest te zijn door een schuine wending. Donderdag bleven ze dubbel nul in de 1m25 in Kuringen. Om het weekend mooi af te sluiten, behaalde een super springende Gigolo in 's Gravenwezel een knappe 4e plaats na een foutloze ingesloten barrage. Dit op meer dan 100 deelnemers die aantraden in de 1m30 proef. Eclipse (Cicero Z x Skippy II) en James Peeters volgenden op de 5e plaats.

Klik hier voor de video van Cicero.
Klik hier voor de video van Gigolo.

Photo by Hilde Demeersman

29.04.13  Cicero wint kleine GP Antwerpen

Aan de Rijnkaai vond er afgelopen weekend opnieuw de viersterren jumping van Antwerpen plaats. In de 1m50 kleine Grote Prijs wisten Cicero en Dirk zich te plaatsen voor de barrage, na een knappe foutloze ronde. Door het sterke deelnemersveld sprongen er in totaal 16 combinaties een nulronde. Cicero en Dirk gingen als 7e van start en moesten de scherpe tijd van Wilm Vermeir zien te verbeteren. Dirk ging voor de overwinning en een super springende Cicero slaagde er opnieuw in foutloos te blijven en de tijd met nog een seconde te verbeteren. Zo behaalde de combinatie hun eerste overwinning op Antwerpse bodem. Ook in de Grote Prijs gingen ze goed van start, maar een miscommunicatie tussen paard en ruiter zorgde ervoor dat ze hun mooi resultaat van de vorige dag niet konden herhalen.

Klik hier voor de video.
Klik hier voor foto's.

12.04.13  Geslaagde Z-Tour

Op het domein Zangersheide te Lanaken werd voor de eerste keer de 'Z-Tour' georganiseerd. Dirk Demeersman nam er onze Cicero Z van Paemel en Esperanto van Paemel mee naartoe. Voor Esperanto was het voornamelijk om te leren. Hij bleef de eerste dag foutloos, en kreeg de volgende dagen enkele fouten. Cicero nam de 6 dagen de 1m45 proeven voor zijn rekening en bewees dat hij in vorm is door zijn regelmaat. Cicero en Dirk behaalden ofwel een ereplaats, ofwel kregen ze een pechfoutje. Op woensdag wisten ze zich meteen te plaatsen voor de barrage, waarin ze 9e werden. Vrijdag bleven ze eveneens foutloos, wat hen een 8e plaats opleverde. In de Grote Prijs van maandag waren ze één van de 12 combinaties die zich plaatsten voor de barrage. Cicero kreeg een foutje onderweg, maar ze werden toch knap 7e. 

Klik hier voor de video van de 9e plaats van Cicero.
Klik hier voor de foto's van Cicero.
Klik hier voor de foto's van Esperanto.

02.04.13  Cicero 2e en 3e, Gigolo op groentenjumping

Om zich voor te bereiden op het buitenseizoen trok Dirk Demeersman o.m. met onze Cicero Z van Paemel naar het Zilveren Spoor in Moorsele. De mooie schimmelhengst voelde zich opperbest en behaalde een 2e en 3e plaats in de 1m40 kwalificatieproeven door vlotte rondes met korte wendingen.

Jody Bosteels nam Gigolo van Paemel en Hawaï van Paemel mee naar CSI St.-Katelijne-Waver, beter gekend als de 'Groentenjumping'. Hawaï, die de volle zus is van Esperanto, startte in de proeven voor zesjarige paarden. De merrie bleef de eerste dag foutloos, net als de tweede dag met ook een foutloze barrage. Voor Gigolo was het zijn eerste echte wedstrijd na een blessure. Hij werd dan ook rustig ingezet in de 1m20 proeven, wat de eerste dag enkele tijdsfouten opleverde. De laatste dag kreeg de superspringende BWP gekeurde hengst een tijdsfout in de barrage.

Klik hier voor de video van Gigolo.

Gigolo van Paemel

22.03.13  Cicero nakomelingen presteren

Midden februari ging de 19e editite van de vijf weken durende Sunshine Tour van start. Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) liet zich opmerken onder het zadel van Guy Williams. In de proeven voor 7 jarige paarden behaalde de ruin na twee omlopen met een foutloze barrage eenmaal de overwinning en nog een 3e plaats. Daarnaast werd hij nog driemaal ex aequo eerste. In de finale werd het duo knap 4e. In dezelfde reeks bleef Circe vd Smis Z (Cicero Z x Skippy II) driemaal dubbel foutloos met Dimitri Berestov. De vijfjarige Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) bleef de eerst week over de drie omlopen foutloos, maar kreeg eenmaal een tijdsfout onder Ismael Garcia Roque. Hij had indruk duidelijk gemaakt, want in de daaropvolgende weken verscheen hij onder het zadel van Manuel Añon. Met hem werd hij 10e en bleef hij nog vijfmaal foutloos, maar kreeg wel een tijdsfout en twee keer een fout in de barrage.

In de Atlantic Tour in Vilamoura liep de zevenjarige Grandis van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker), de volle broer van onze gekeurde Indigo met Louise Saywell. De voorbije vier weken werden ze tweemaal 10e en bleven ze nog driemaal foutloos. 

Daarnaast was er ook nog de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. Daar sprong de zesjarige Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) in de kijker onder Nina Fagerström. Deze combinatie bleef driemaal foutloos in de MET I. Op de MET II afgelopen week was ze foutloos en dubbel foutloos.

De Toscana Tour in Arezzo ging vorige week van start. De zesjarige Hyakari (Cicero Z x Mont Royal) werd deze week knap 4e met de Italiaan Matteo Zamana en bleef ook de volgende dag foutloos.

In de PAVO hengstencompetitie deed Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) het uitstekend! De BWP gekeurde hengst werd 2e in het eindklassement met Nick Vrins. Zo wist hij de overwinning te behalen in Gèsves, werd hij 2e in 't Overdijk en in de finale en 3e in 's Gravenwezel. Indigo van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) bleef foutloos op de WEN, in 's Gravenwezel en Gèsves.

Hot Topic

03.03.13  Dekvoorwaarden 2013

Hieronder kan u het dekgeld en de condities voor 2013 raadplegen van onze zes dekhengsten. Voor Cicero en Esperanto is er enkel diepvriessperma beschikbaar. Gigolo is dit jaar opnieuw vers beschikbaar, net als Jaguar, Kingston en Indigo.

Klik hier voor de dekvoorwaarden.

05.02.13  Jaguar foutloos, Galisco ijzersterk bezig

Onze Zangersheide gekeurde Jaguar van Paemel maakte dit weekend zijn debuut onder het zadel. Deze bloedmooie zoon van Cicero Z van Paemel uit onze Sandro merrie Sissi liet een heel goeie indruk na op de eerste manche van de pavo hengstencompetitie. Onder het zadel van Jody Bosteels sprong Jaguar zich in de kijker door zijn vermogen te etaleren en met zijn mooie techniek een nulronde te springen. 

Ook de andere Cicero zoon blijft zich maar op de voorgrond springen, met name Galisco van Paemel. Hij deed het reeds uitstekend met een tweede plaats in Mechelen in de hengstenproef voor zesjarigen. De nu zevenjarige Galisco gaat op dit elan verder en belandde met Nick Vrins op het BWP hengstengala ook op een tweede plaats na een foutloze barrage. Dit werd ook zijn resultaat in 't Overdijk, tijdens de hengstencompetitie waar de vermogende hengst tweede werd.

Klik hier voor de video van Jaguar.

16.01.13  Elita wint VSN Trofee!

In Nederland werd een tweetal weken geleden de finale van de VSN Trofee gehouden in Lunteren. Deze trofee voor driejarige paarden staat erom bekend een gelegenheid te vormen om jonge, talentvolle paarden aan het werk te zien. Dit jaar ging de overwinning naar Elita, een dochter van Cicero Z van Paemel uit de Holsteinse merrie Calita (v.Cardino). 'Elita is een opvallende merrie die al meteen met haar bloeduitstraling en opvallende kleur alle aandacht naar zich toe trekt. Ze is nu van fokker Tony van Santen die haar nu samen heeft met Faan Pompen. "Ze is pas drie maanden onder het zadel en als je ziet hoe snel ze het oppakt, dat is geweldig. Een bloedbeest dat super wil meewerken." aldus Christel van der Schans, die de merrie voorstelde. "Ze is echt super voorzichtig en geeft een heel goed gevoel. Je weet het natuurlijk nooit, maar ik denk dat het een heel fijn springpaard kan worden." Elita kreeg een 9 voor afdruk en vermogen en een 8,7 voor haar goede galop. Ze springt vlug van de grond en lijkt zeer voorzichtig en heeft veel 'go'.' (J. van Tartwijk, De Paardenkrant, 9/01/2013). Pieter Kersten en Wout Jan van der Schans beoordeelden de springpaarden, die in de finale door Wout Jan van der Schans werden overgereden. Pieter Kersten: "Elita is een bloedpaard om te zien met een zeer goede galoppade, lichtvoetig met veel ruimte in de beweging maar niet altijd even makkelijk in de aanleuning. Ze heeft zeer goede reflexen en opent achter zeer goed op de sprong. Heeft veel vermogen, versnelt goed naar voren en is een heel modern sportpaard. Onder Wout Jan werd de aanleuning beter en Wout Jan kreeg een heel goed gevoel op de merrie." Ze begon de finale met een totaalscore van 42.3 en kreeg daar van Kersten en Van der Schans een 9.5 bij waarmee ze uiteindelijk op een score uitkwam van 51,8. (NRR voor KWPN, kwpn.nl)

Elita