Cicero staat voor een nieuwe uitdaging

Na een operatieve ingreep hebben we samen met zijn ruiter Dirk Demeersman en de dierenartsen, de beslissing genomen om Cicero’s sportieve carrière voortijdig stop te zetten. Dat dit een zeer moeilijke keuze was, zowel professioneel als emotioneel, ligt voor de hand. Cicero is niet zomaar een paard, hij is meer dan dat, hij is een “once is a lifetime” paard. Hij maakt deel uit van onze familie en zeker ook die van zijn ruiter Dirk. Volgens Dirk kwamen de beste jaren van Cicero er nog aan, wat het nog moeilijker maakt. We hadden dus liever meer tijd gehad, maar het is nu eenmaal anders gelopen. 2013 leek zijn jaar te worden, met zijn overwinning in de kleine Grote Prijs te Antwerpen als eerste belangrijk item. Hij ging in de maanden na La Baule ook enkele landenwedstrijden mogen springen, kortom er waren plannen genoeg. Maar in La Baule liep hij een spierscheurtje op. Wat geen al te groot probleem leek, bracht andere dingen naar boven. Zijn herstel verliep moeizaam en zolang Cicero niet topfit was, wou Dirk hem niet starten, met het diepste respect voor Cicero. Uiteindelijk moest Cicero geopereerd worden wat een comeback op sportief vlak onmogelijk maakt.

Jaar na jaar zagen we het palmares van Cicero groeien. O.a. zijn knappe overwinning in de Grote Prijs van Aalst, de eerste plaats in de Sires of the World in Mechelen, de winst in Dublin over 2m05, zijn eerste Wereldbekerrit die hij foutloos aflegde in Mechelen….. Dit zijn maar enkele beelden die in ons geheugen gegrift staan. Bedankt Dirk! Je hebt steeds in Cicero geloofd en je bracht hem op het hoogste niveau. Je hebt er zoveel jaren tijd en werk ingestoken en je zou nog steeds alles voor hem doen. We zijn er allemaal van overtuigd dat Cicero ook voor jou door een vuur zou gaan. Net nu jullie het perfecte paar vormden, is het voorbij.

Daarnaast houden wij aan dit mooie avontuur kostbare blijvende vriendschappen over. We kunnen alleen maar diegenen bedanken die, naast Dirk, altijd achter Cicero stonden en steeds in hem geloofden. Bedankt Hilde, jij hebt altijd het volste vertrouwen in hem gehad en de kostbare momenten op beeld vastgelegd. Ook bedankt aan de Dirk De Cree en Hanna, jullie gaven hem de beste zorgen en hebben hem meer dan verwend. Uiteraard moeten we ook onze oogappel, Cicero, bedanken voor de mooie tijd die hij ons gegeven heeft. Nu hopen we hem nog een gelukkig leven te geven, hoewel we er van overtuigd zijn dat hij de actie zal missen.

Cicero toonde niet alleen zijn kwaliteiten in de ring, maar als vererver is hij bezig zijn stempel te drukken. Zijn nakomelingen beschikken evenals de vader over een onbeperkt vermogen, veel souplesse en een zeer goede instelling. Na een gunstige revalidatie zal Cicero opnieuw vers ter beschikking staan van de vele fokkers. Voor het dekseizoen 2014 zal later nog worden gecommuniceerd.

26-09-13

Indigo Zangersheide gekeurd 

17-09-13

Cicero's behalen ereplaatsen
Hummer
27-08-13
Kirr Royal 2e in Médaille du Roi 
Copyright Equpics
31-07-13
Cicero nakomelingen presteren
Albert Zoer - Gigolo © Roos Meertens
30-07-13
Cerits 2e op Z-Festival, Ginnis dagkampioene in Heusden
Cerits vd Veldekenshoeve Z