Archief.  2010
                     2009

29.06.11  SBB finale Merksplas

De finale van de SBB competitie werd afgelopen weekend verreden in Merksplas. Gigolo van Paemel, de Cicero Z zoon uit Sissi (Sandro x Argentan), toonde dat hij geen moeite had met de hoogte bij de vijfjarigen en sprong met veel vermogen een foutloze ronde onder Nick Vrins. Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) bleef ook eenmaal foutloos. Gallantino (Cicero Z x Sire Major de la Cour, fokker Paul Steenackers) sprong met Lies Steenackers eveneens een foutloos parcours. De door Roger Van Nuffelen gefokte Godess + (Cicero Z x Up to Date) hield de teller ook eenmaal op nul met Marco Van der Schraelen.

Klik hier voor de video van Gigolo.
Klik hier voor de foto's van Gigolo.

23.06.11  Gigolo in Heusden

De SBB competitie in Heusden vond twee weken geleden plaats. Onze BWP gekeurde Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro) nam deel bij de vijfjarigen onder Nick Vrins. De opvallend mooie zoon van Cicero deed het tweemaal knap foutloos en wist ook zijn barrage zonder fouten te springen, wat hem een ex aequo eerste plaats opleverde.

04.05.2011  Gigolo 10e in Lummen

De laatste week in Lummen bij de familie Postelmans werd traditioneel afgesloten met een 4 sterren CSIO, die sinds dit jaar bekend staat onder de naam 'Hyundai Spring Classic'. Op zaterdag kwamen enkele nakomelingen van Cicero Z van Paemel aan de start in de andere piste. Ditmaal moesten de vijfjarige paarden een barrage springen in de BWP proef voor jonge paarden. De dekhengst Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro) sprong een mooie foutloze ronde, maar kreeg een spijtige fout in de barrage. Samen met Nick Vrins eindigde hij op een verdienstelijke 10e plaats.

Klik hier voor de video van Gigolo.

25.04.11  6 Cicero's in top 10 selectiedag Lummen

Niet alleen Cicero deed het uitstekend in Lummen, ook zijn nakomelingen lieten zich zaterdag opmerken tijdens de selectieproef voor vijfjarige BWP paarden, die werden beoordeeld op hun stijl. De heel vermogende Cicero dochter Gina, gefokt door Peter Goossens uit een Nagano merrie, sprong een opmerkelijke ronde onder Willem Meeus. De mooi ogende merrie wist de jury te overtuigen van haar springkwaliteiten en kaapte de 1e plaats weg op honderd starters met een score van 87,78. Gina werd gevolgd door de dekhengst Galisco van Paemel, die ook een mooie techniek en vermogen liet zien. Jasper Schepers stond met de goed springende Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureke de la Loge, fokker Boudewijn Schepers) op een knappe 4e plaats. Op de 5e plaats prijkte de elegante Graffit van de Citadel, uit een Palestro van de Begijnakker nakomeling, onder het zadel van Carlo Bruyninckx. Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) legde beslag op de 7e plaats met Bob Janssens. Nick Vrins behaalde een 8e plaats met onze BWP gekeurde Gigolo van Paemel uit de Sandro merrie Sissi. Ook Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) mag zich bij de 25 finalisten vervoegen.

Klik hier voor de video van Gigolo.
Klik hier voor de foto's van Gigolo.

04.04.11  Gigolo geslaagd

De drie BWP gekeurde 'Van Paemel' hengsten, Gigolo, Esperanto en Che Guevara slaagden in hun hengstenexamen, waarbij ze aan sportprestaties moeten voldoen.

   

25.02.11  Gigolo bevestigt in Gent

Donderdag werd de 4e manche van de pavo hengstencompetitie in de Flanders Horse Expo te Gent verreden. Wederom was Stoeterij Van Paemel vertegenwoordigd door 3 hengsten. De mooie vijfjarige BWP gekeurde Gigolo van Paemel (CIcero Z van Paemel x Sandro) ging als eerste van start onder Nick Vrins. Gigolo zwaaide met veel elasticiteit hoog boven de sprong uit en bleef knap foutloos. Hiermee behoudt hij zijn tweede plaats in de tussenstand.

Klik hier voor de video van Gigolo.

14.02.11  Gigolo foutloos in de WEN

Dit weekend werd de derde editie van de Winter Equestrian Nights in het Azelhof te Lier georganiseerd. De pavo hengstencompetitie stond vrijdag op het programma. Onze BWP gekeurde Gigolo van Paemel ging van start in de rubriek voor vijfjarige hengsten. Deze zoon van Cicero Z van Paemel uit Sissi (Sandro x Argentan) sprong wederom een mooie foutloze ronde, waarmee hij voorlopig op de 2e plaats in de tussenstand staat.  

Klik hier voor de video van Gigolo.

05.02.11  Hengstencompetitie 't Overdijk

Gisteren vond de 2e manche van de hengstencompetitie plaats in manege 't Overdijk te Moerzeke. De eerste 'Van Paemel' die van start ging was Galisco van Paemel, de vijfjarige BWP gekeurde zoon van Cicero Z van Paemel uit een Feinschnitt I vd Richter merrie. Galisco sprong met Nick Vrins een zeer fijne nulronde en behaalde daarmee een ex aequo eerste plaats.

De volgende was Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro), die net als Galisco startte bij de vijfjarige hengsten. Gigolo toonde eveneens vermogen op de sprong en ook hij liet een foutloze ronde optekenen, waarmee hij ex aequo eerste eindigde.

Klik hier voor de video van Gigolo.

24.01.11  Gigolo wint BWP hengstenkampioenschap

Op vrijdag vonden de BWP Hengstenkampioenschappen plaats in het Zilveren Spoor te Moorsele.  De vijfjarige hengsten kregen een aan de maat gebouwd parcours voorgeschoteld. Gigolo van Paemel, de Cicero zoon uit Sissi (Sandro x Argentan), kwam als eerste aan de start onder Nick Vrins. Gigolo toonde meteen hoe het moest door een knappe foutloze ronde neer te zetten. Hoewel Gigolo het parcours simpel deed lijken, werd het tegendeel bewezen doordat hij de enige was die foutloos bleef. Gigolo behaalde daarmee zijn eerste kampioenslint en nam de beker mee naar huis.

Klik hier voor de video.