2010

28.12.10  Dirk en Cicero winnen in Mechelen

Te mooi om waar te zijn, dat is het gevoel dat we kregen toen onze Cicero Z van Paemel de Mechelse Nekkerhal binnenkwam als winnaar. Dit gevoel werd nog versterkt door het feit dat Cicero een eigen fokproduct is en hij deze overwinning behaalde op eigen bodem.
Cicero startte met Dirk Demeersman in de Zangersheide Sires of The World. In het 1m45 hoge basisparcours bleven 9 combinaties van de 42 foutloos. Cicero en Dirk waren als eerste foutloos, dus moesten ze ook als eerste van start gaan in de verhoogde barrage. Een super springende Cicero raakte geen balk en dit in een snelle tijd, die enkel Gregory Wathelet wist te verbeteren, maar hij kreeg een fout. Zo behaalde Dirk een eerste plaats met Cicero en nog een derde met Baron Cento Heldenlaan.

Klik hier voor de video.
Klik hier voor de foto's van CSI-W Mechelen.

24.12.10  Onze beste wensen voor 2011!

23.12.10  Voor de derde keer Don Camillo

Na zijn overwinning in de 1m35 proef te San Giovanni en zijn overwinning bij de zevenjarige paarden in Manerbio behaalde Don Camillo van Paemel een derde overwinning. De zoon van Darco uit onze stammerrie Quechua (Remondo x Randel Z) was vorige week de snelste van 65 combinaties in een 1m35 proef op zaterdag in de tweesterren CSI van Roosendaal. De hengst in eigendom van Starhorses doet het de laatste tijd meer dan goed onder zijn ruiter Thiago Ribas Da Costa.

Zijn grote broer Barbarossa van Paemel was aanwezig op de vijfsterren van La Coruña. Op de eerste dag kreeg hij met Aldrick Cheronnet een fout in de 1m50 proef, maar dankzij een snelle tijd eindigden ze op een 9e plaats.

Klik hier voor de video's van Don Camillo.

Photobucket

13.12.10  Cicero in zesbarenproef

Het prestigieuze concours te Genève was voor onze Cicero Z van Paemel eerder een voorbereiding op Jumping Mechelen, dat binnen een kleine twee weken van start gaat. Donderdagavond koos Dirk Demeersman ervoor om Cicero eens in de zesbarenproef te starten. 16 combinaties namen deel aan de proef, waarvan de meesten in de eerste ronde over de rechte van 1m70 gingen. De helft van de combinaties bleef over na een hoogte van 1m85, onder hen Cicero, die er zonder problemen over sprong. Op een steilsprong van 1m95 kregen ze een fout en zo belandde het duo ex aequo op een derde plaats.

Barbarossa van Paemel was aanwezig op de CSI Porto. Ook op donderdag startte hij samen met de Fransman Aldrick Cheronnet in de hoofdrubriek van de dag. Ze bleven foutloos over de beide 1m45 omlopen en behaalden een 5e plaats, achter Wathelet.

05.12.10  Cicero 10e in Championat Salzburg

Dirk Demeersman bevindt zich momenteel samen met onze Cicero Z van Paemel in Oostenrijk, waar nu de viersterren CSI van Salzburg doorgaat. Donderdag ging de combinatie voor de eerste keer van start in een 1m50 proef direct op tijd. Dirk zette er meteen vaart in en met enkele korte wendingen behaalden ze dan ook een snelle tijd, maar een foutje hield hen uit de top tien.
Gisteren kwam Cicero in het basisparcours van het Championat niet in de buurt van het hout en kwalificeerde zich zo voor de barrage van de 1m55 proef. In een barrage met achttien gaven Dirk en Cicero van meet af aan al gas en moesten spijtig genoeg onderweg één fout laten optekenen. Dankzij een redelijk snelle tijd eindigden ze op een 10e plaats.

Klik hier voor de video.

29.11.10  Net niet voor Cicero in Brussel

Afgelopen weekend vond de vijfsterren CSI Brussel of Audi Masters plaats in de Expo. Op zaterdag ging Cicero Z van Paemel met Dirk Demeersman meteen aan de start in de 1m55 proef. Dat het een zware proef was, werd meteen duidelijk door de vele fouten die werden gemaakt en enkele opgaves. Cicero sprong met zeer veel vermogen en souplesse over de sprongen en wandelde bijna door de tweesprong en driesprong. Spijtig genoeg kreeg de combinatie toch een foutje op een rechte en kon daardoor niet deelnemen aan de barrage. Onderstaande vindt u de link voor de video van Brussel te bekijken. Verder hebben we nu ook de video van Oldenburg.

Klik hier voor de video van Brussel.
Klik hier voor de foto's van Brussel.

Klik hier voor de video van Oldenburg.

15.11.10  Barbarossa in bloedvorm in Montpellier

Niet alleen Don Camillo is in vorm, maar ook Quechua's andere Darco-zoon, Barbarossa van Paemel, verkeerd in topvorm. Met zijn Franse ruiter Aldrick Cheronnet was hij afgelopen weekend aanwezig op de driesterren CSI te Montpellier. Op de eerste dag waren ze aan de start gekomen van de 1m50 hoge proef, die dienst deed als kwalificatie voor de Grote Prijs. Ze bleven dubbel foutloos in een snelle tijd en behaalden zo een 2e plaats en een kwalificatie.
Op zondag sprong Barbarossa een mooi foutloos basisparcours in de Grote Prijs en ook in de barrage raakte hij geen balk aan met als gevolg een knappe 5e plaats. De proef werd gewonnen door Simon Delestre en Oslo Du Chalet.

CSI Villeneuve

13.11.10  Cicero springt naar 4e plaats in Oldenburg

Dit weekend is Dirk Demeersman aanwezig op de Internationale Oldenburger Pferdetage met Cicero Z van Paemel en Bufero vh Panishof. Vandaag startte Dirk met Cicero in de Preis der Oldenburg Wirtschaft. In deze 1m45/1m50 proef werden de deelnemers in groepen verdeeld, waarbij de combinatie met het beste resultaat gekwalificeerd werd voor de barrage. Cicero en Dirk bleven foutloos in de snelste tijd van hun groep en mochten hierdoor aantreden in de barrage. In een barrage met dertien kwamen ze als zevende aan de start. Cicero sprong heel goed en kwam wederom niet in de buurt van het hout. Door een vlotte barrage behaalden Dirk en Cicero een knappe 4e plaats.

11.11.10  Tweede overwinning voor Don Camillo

In de tweesterren CSI van Manerbio was de Darco-zoon Don Camillo van Paemel duidelijk in bloedvorm. Op de eerste dag behaalde hij meteen de overwinning in de proef voor zevenjarige paarden, rechtstreeks op tijd, onder zijn ruiter Thiago Ribas Da Costa. In de finale legden ze een foutloos basisparcours af en ook in de barrage raakten ze het hout niet. Ditmaal werden ze knap 2e, achter Paul Estermann met Quinara 13.

24.10.10  Goed weekend voor Cicero in Odense

Op donderdag begon in Denemarken de driesterren concours van Odense. Dirk Demeersman besloot om Cicero Z van Paemel in de Big Tour te starten. Ze begonnen de eerste dag meteen met twee foutloze omlopen in de 1m40 proef. Ook op vrijdag bleven Cicero en Dirk foutloos in het basisparcours dat ditmaal op een hoogte van 1m45-1m50 stond. Door een miscommunicatie in de barrage verlieten ze met 4 strafpunten de barrage en eindigden zo net buiten de top tien, op een 11e plaats.
Gisteren nam Cicero eveneens de Grote Prijs voor zijn rekening. Wederom legde hij samen met Dirk een knappe foutloze ronde af. In de winning round werden 13 combinaties toegelaten, waarvan 12 foutloos bleven in het basisparcours. Cicero sprong zowaar nog beter in deze omloop en zette de vierde snelste tijd neer. Onderweg kregen ze wel één foutje waardoor ze als 9e finishten.

20.10.10  Have Patience blijft oppermachtig

Have Patience van het Westhof is nog maar drie jaar, maar ze heeft al een indrukwekkende erelijst op haar naam staan. De fraaie dochter van Cicero Z van Paemel en Tina van de Westgavers, een Palestro van de Begijnakker nakomelinge, behaalde eerder dit jaar al de overwinning in Torhout en op de provinciale prijskamp van West-Vlaanderen werd Have Patience, in eigendom van Comm. V. Boncor 't Westhof, nogmaals bekroond met de eerste plaats in haar reeks.

Haar vader, Cicero Z, was vorig weekend aanwezig in de eerste indoorwedstrjid te Saint-Lô. Cicero en Dirk bleven op vrijdag dubbel foutloos in de 1m45 rubriek. In de Grote Prijs kregen ze een pechfoutje.

17.10.10  Winst voor Don Camillo van Paemel

Don Camillo van Paemel, de Darco-zoon van Quechua (Remondo x Graphit), wordt sinds kort bereden door de Braziliaanse ruiter Thiago Ribas Da Costa, de nieuwe stalruiter van Starhorses. Don Camillo nam dit weekend deel aan de proeven voor zevenjarige paarden in de driesterren concours van San Giovanni te Italië. Op vrijdag waren ze in deze 1m35 hoge proef rechtstreeks op tijd de 45 andere combinaties te snel af en werden knap eerste.

Photobucket

13.10.10  15.000 euro voor Ciao Pattino 111

In het Azelhof te Lier werd naar jaarlijkse traditie de Auction Antwerp georganiseerd. Naast veulens waren er ook zes driejarige paarden geselecteerd, die gemiddeld iets meer dan tienduizend euro opbrachten. Onder hen was er ook een nakomeling van Cicero Z van Paemel uit Eveline (Action Breaker x Coriolan). Ciao Pattino 111 beschikt over veel vermogen en kon de kopers overtuigen. De hengst, gefokt door Harrie Theeuwes, werd voor het op één na hoogste bedrag van € 15.000 afgeklopt.

30.09.10  Cicero-nakomelingen doen het goed

In het Nederlandse Stuifzand ging vorige week donderdag een Individueel Bruikbaarheid Onderzoek Paarden of kortweg IBOP door. Een opvallende merrie was de Cicero Z van Paemel-dochter Cicera. De dochter van de prok Tess (v. Quattro), halfzus van het internationale springpaard Pino, behaalde in de maand augustus al een voorlopig keur predikaat na haar optreden op de CK van Gelderland.
' "Gedurende de proef deed de merrie nog iets groen aan, maar toont wel voor haar leeftijd al veel houding. Op de sprong springt ze goed met de schoft omhoog. Haar voorbeengebruik was eerst wat wisselend, maar naarmate de verrichting vorderde werd dit beter", vertelt Henk Dirksen. De merrie, die nu elite is, behaalde een fraaie eindscore van 78.5 punten. Fokker en eigenaar van Cicera is H.K. Vruwink-Berenschot uit Winterswijk Miste. ' (auteur Ellen Treep - Het Sportpaard)
Op de site van het KWPN kunnen we ook nog lezen dat de merrie opviel door haar goede reflexen waarbij ze elke keer veel overzicht toont op de sprong. (bron
kwpn.nl)

In België was Kalisse de la Pierre aanwezig op de Waalse veulenprijskamp te Battice begin september. Kalisse is een dochter van Cicero Z uit de Latano merrie Pepite de Ste Anne. Het fokproduct van Veronique Debod kreeg een mooie 3e plaats toegewezen van de jury. De jaarling Joker de Fallogne (Cicero Z x Skippy II, in eigendom van Ignace Kessler) werd eerste.

In Heist op den Berg vorig weekend behaalde de éénjarige merrie Jozefien ook een 3e plaats. Deze Cicero Z x Nagano dochter is in eigendom van Jos Michiels - Yskout.

Op de Belgian Horses Auction in De Warre werd Kavalia van het Heidehof geveild. De soepele, zeer mooi ogende Cicero Z dochter uit een Darco moeder verandere voor een bedrag van € 7.000 euro van eigenaar. 

14.09.10  Net niet in Madrid

Na Gijon vervolgden Cicero Z van Paemel en Dirk Demeersman hun weg naar het zonnige Madrid. Op vrijdag sprong Cicero de 1m50 proef van de vijfsterren CSI. Hij sprong een fantastische ronde, maar kreeg een pechfoutje op de laatste hindernis. In de 1m40 van zaterdag deden Dirk en Cicero het rustig aan en sprongen een vlot foutloos parcours. In de 1m55 hoge King's Cup op zondag werd het hout niet geraakt, maar nadat Cicero's hoefijzer was losgekomen, besloten ze de ring te verlaten.

Esperanto van Paemel sprong dit weekend de proeven voor zesjarige paarden in de CSI Hulsterlo. Esperanto behaalde donderdag een 9e plaats met zijn ruiter Nick Vrins. Ook de volgende dagen deed hij het dubbel foutloos met een 11e plaats op vrijdag en 8e plaats in de finale op zaterdag.

Klik hier voor de foto's van Madrid.
Klik hier voor de video van het 1m50 parcours van Cicero.

05.09.10  CSIO Gijon en Zandhoven

Zowel Cicero Z van Paemel als Esperanto van Paemel gingen dit weekend op jumping. Cicero was aanwezig op de vijfsterrenwedstrijd in het Spaanse Gijon, waar de Belgen, met Dirk en Bufero, de landenwedstrijd wonnen en zo terug promoveren naar de Super League. Op deze zesdaagse jumping kwam Cicero 5 dagen aan de start om in het juiste wedstrijdritme te komen. Samen met Dirk bleef hij driemaal foutloos. In de 1m40 proef van vandaag, rechtstreeks op tijd, behaalden ze 10e plaats.

De zesjarige Nonstop zoon, Esperanto van Paemel, sprong op de Jumping Zandhoven met Nick Vrins. Vandaag sprong hij een mooi foutloos 1m30 basisparcours. In de ingesloten barrage tikte hij een balk uit de lepels.

Klik hier voor foto's van Esperanto.

29.08.10  Goud voor merrieveulen Esperanto

Esperanto van Paemel tekende dit jaar voor het vaderschap van het chique merrieveulen, uit zijn eerste jaargang, dat gisteren Nationaal Kampioene werd. Katega II AC beschikt over een edel hoofd met zeer veel uitstraling en ruime gangen. Met veel schwung liep ze door de ring en Katega II mocht met het kampioenslint wegdraven.
Grote broer Cicero Z van Paemel, die in 2007 tevens de Nationaal Kampioene leverde, zorgde ditmaal voor het brons. In combinatie met Contender werd de mooie Kien van Koekshof geboren in de stallen van Jaak Evens.

26.08.10  Barbarossa in Grote Prijs Royan

Vorige maand behaalde Barbassa van Paemel (Darco x Remondo) nog een 4e plaats in een 1m40 proef in Santander. Nu was de negenjarige ruin samen met zijn Franse ruiter Aldrick Cheronnet naar de driesterren concours in Royan gegaan. Zondag gingen ze van start in de Grote Prijs die 1m60 hoog stond. Barbarossa sprong een foutloze ronde en wist zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin kregen ze één foutje waardoor ze op de 6e plaats belandden.


(copyright dreamclic - EquiVista.fr)

22.08.10  Cicero behaalt de overwinning in CSN Vilvoorde

Als opwarming voor de komende maand ging Dirk Demeersman met Cicero Z van Paemel van start in Vilvoorde. Het duo nam op zaterdag deel aan de 1m45 rubriek. Ze gingen als eerste combinatie van start en Cicero was duidelijk in goede doen. Hij sprong met veel vermogen en gemak een foutloos basisparcours in een snelle tijd.
In een barrage met 7 gingen Cicero en Dirk als eerste van start. Ook nu bleven ze foutloos en met de snelste tijd stak Cicero de overwinning op zak.

Klik hier voor de foto's.
Klik hier voor de video.

18.08.10  Gigolo van de Keihoeve 'Elite' in Gesves

Afgelopen weekend werd het terrein van Gesves omgebouwd tot het decor van het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden. De vierjarige Gigolo van de Keihoeve, een nakomeling van Cicero Z van Paemel uit een Darco moeder, wist de twee kwalificaties foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de finale op zaterdag. In die finale wisten slechts 15 van de 56 paarden dubbel foutloos te blijven. Onder hen ook Gigolo, die hiermee 'Elite 4 jaar' werd verklaard. De Cicero zoon werd gereden door Candy Hernalsteen en is in eigendom van Ronny Bergiers.
Bij de zevenjarige paarden werd Don Camillo van Paemel (Darco x Remondo) onder het zadel van Jan Vinckier 14e in de finale.

Naast het Belgisch Kampioenschap vond er ook een veulenkampioenschap plaats. Crooner du Cerisier Z (Cicero Z x Falkland) kreeg de hoogste score voor zijn galop en hij behaalde een knappe 4e plaats.

In Nederland nam de driejarige Cicera deel aan Centrale Keuring van de regio Gelderland. Cicera (Cicero Z x Quattro B, gefokt bij H.K. Vruwink Berenschot) behaalde een mooie 7e plaats en kreeg het 'voorlopig keur' predikaat toegewezen.

16.08.10  Esperanto springt naar 5e plaats

Terwijl zijn 'grote' broer Cicero genoot van een weekje rust, kwam de Nonstop zoon Esperanto van Paemel dit weekend in actie. Hij sprong de proeven voor jonge paarden tijdens de CSI Valkenswaard op de terreinen van Tops. De eerste dag was hij een beetje onder de indruk en kreeg hij 2 foutjes aangerekend. Op zaterdag voelde Esperanto zich al meer thuis op de piste en sprong hij met veel gemak naar een 5e plaats bij de zesjarige paarden. In het totale klassement, samen met de zevenjarigen, werd hij samen met Nick Vrins knap 11e.

Klik hier voor de video van Esperanto.

06.08.10  Video Beervelde online

Cicero toonde afgelopen weekend nogmaals uit het goede hout gesneden te zijn. Hij bewijst dat hij stilaan terug op zijn oude niveau springt door tijdens de CSI te Beervelde met de hindernissen, die toch aan de maat stonden, te spelen. Klik op onderstaande link voor de Grote Prijs te bekijken.

De video van de Grote Prijs in Beervelde.

02.08.10  Cicero vorig weekend in Beervelde

Afgelopen weekend was Dirk Demeersman aan het werk op het CSI Beervelde. Voor Cicero Z van Paemel was het de eerste keer dat hij daar aan de start kwam. Om de piste eens te verkennen startte hij donderdag in een 1m40 proef. Deze warming-up proef legde hij mooi foutloos af.
Zondag verscheen Cicero in de Grote Prijs. Dirk was vastberaden om een foutloos basisparcours te rijden en ook Cicero wou duidelijk niet in de buurt van het hout komen. Hij sprong ruim boven de hindernissen en ze bleven net binnen de tijd. In de barrage kregen ze een pechfoutje op de eerste hindernis.

Klik hier voor de fotoreportage van Beervelde.

27.07.10  Cicero in Ascona

Cicero Z van Paemel is ondertussen terug in België na zijn trip naar Ascona. De 10-jarige hengst was in bloedvorm en werd op vrijdag 3e in de 1m45 proef. De video van deze proef is nu beschikbaar. Cicero zal dit weekend aan de start komen in Beervelde.

Klik hier voor de video van Ascona.

26.07.10  Icilato wint in Heusden

De tweejarige Icilato van de Schievelhoek (Cicero Z x Larome, in eigendom van Daniel Luyckx) kon de jury op de prijskamp van het gewest Heusden van 21 juli duidelijk imponeren. Ze behaalde de overwinning op de exterieurbeoordeling en in het vrijspringen kreeg ze de 5e plaats toegewezen.
Bij de driejarige paarden was de Cicero-dochter uit een Feo moeder, Hera van de Bien, ook duidelijk aanwezig. Deze merrie, in eigendom van Martin Schuurmans, bemachtigde de 2e plaats in het vrijspringen en een 4e plaats voor exterieur.

Op dezelfde dag vond het Open Veulenkampioenschap van Fokkerijpromotie Vlaanderen plaats. Het hengstenveulen Camoso van de Axelhoeve Z behaalde daar een knappe 8e plaats. Camoso is een zoon van Cicero Z van Paemel uit een Chellano Z moeder gefokt door Yves Lippens en Evelyn Daemers.

De video van Cicero in Ascona zal morgen beschikbaar zijn.

23.07.10  Cicero goed van start in Ascona!

Na het opbouwend werk van de vorige weken lijkt Cicero Z van Paemel weer zijn beste niveau te halen. Vrijdag gingen Cicero en Dirk tijdens het CSI Ascona van start in een 1m45 rubriek. Na een foutloze omloop in het basisparcours gingen ze als vijfde combinatie van start in de barrage. In de barrage zagen we een gretige en snelle Cicero die niet in de buurt van het hout wou komen. Ook nu deed hij het zonder fouten, in een tijd waar heel wat combinaties hun tanden op stukbeten.
Uiteindelijk moesten Cicero en Dirk enkel Pius Schwizer en Leon Thijssen laten voorgaan. Met een 3e plaats op 70 deelnemers zijn we dan ook meer dan tevreden over de prestatie van Cicero!

22.07.10  Een tweede 'ster' in Nederland

Op de stamboekkeuring in Varsseveld, regio Gelderland, op 16-17 juli was Cicera aanwezig. Deze driejarige dochter van Cicero uit Tess (Quattro B x Burggraaf) kreeg 75 punten voor exterieur en 80 punten voor springen, met 80 voor zowel reflex, techniek als vermogen. Cicera, gefokt bij H.K. Vruwink Berenschot, Winterswijk Miste, behaalde het sterpredikaat en kreeg een uitnodiging voor de Centrale Keuring.

De driejarige Coraggio GLN (Cicero Z van Paemel x Burggraaf) kwam op de centrale keuring van Noord-Brabant in aanmerking voor het predikaat 'voorlopig keur'.

17.07.10  Barbarossa in Sandillon

2 weken geleden begon de driesterren CSI te Sandillon, Frankrijk op donderdag. Aldrick Cheronnet was daar samen met Barbarossa van Paemel, de 9-jarige Darco-zoon van Quechua (Remondo x Graphit). Op vrijdag startten ze in de 1m50 proef. Barbarossa legde een foutloos basisparcours af en hij wist ook een mooie foutloze barrage te springen. Ze eindigden op een 8e plaats.

14.07.10  Cicero dochter wordt ster

In Asten vond op 5 en 6 juli de laatste stamboekkeuring van Brabant, Nederland plaats. De 3-jarige Coraggio GLN, een dochter van Cicero Z uit de elite merrie Whisper GLN (Burggraaf x Haarlem), behoorde tot de opvallendste paarden. Deze merrie, in eigendom van G.A.E.M. van der Linden uit Vlierden, werd sterwaardig met 70 punten voor exterieur en 80 voor springen, waaronder 85 voor haar techniek en vermogen. “Een grootramige, royaal ontwikkelde merrie die met veel techniek en vermogen sprong. Ze doet veel denken aan haar grootvader Burggraaf” aldus Loeffen. Coraggio mag op 17 juli aantreden op de Centrale Keuring van Brabant. (bron - JS voor KWPN, kwpn.nl)

13.07.10  Video's beschikbaar

Cicero Z van Paemel komt stilaan weer op dreef. Samen met Dirk Demeersman wordt nu nieuw leven in zijn sportcarrière geblazen. De video's van La Coruña en Wiener Neustadt zijn nu beschikbaar.

Video van Wiener Neustadt.
Video van La Coruña.

11.07.10  Cicero 4e in La Coruña

Dirk Demeersman zakte dit weekend af naar het Spaanse La Coruña. Cicero Z van Paemel ging de eerste dag van start in de 1m45 proef van het viersterren concours. Cicero bekrachtigde, na zijn 5e plaats vorige week, dat hij in vorm is door twee foutloze rondes te springen en beslag te leggen op de 4e plaats.

In België deden Cicero's nakomelingen het ook goed. Vorige zondag, op de prijskamp in Tienen, waren 3 dochters van Cicero aanwezig. De driejarige Honey (Cicero Z x Pavarotti van de Helle, in eigendom van Vincent Coppens) behaalde een knappe 2e plaats. Ook Iron Lady, een tweejarige Cicero Z uit een Darco moeder, in eigendom van Hilaire Donvil, werd 2e. Bij de jaarlingen kreeg Jamaican Sun (Cicero Z x Sierappel, eigenaars Raf en Sofie Van Dijck - De Cat) ook de 2e plaats toegewezen.

Gisteren vond de exterieurprijskamp van gewest Wambeek plaats. Bij de driejarige paarden behaalde Havanna van Paemel (Cicero Z x Remondo) een 2e plaats, gevolgd door Hawaï van Paemel (Nonstop x Randel Z), de volle zus van Esperanto van Paemel. De reeks van de vier- en vijfjarige paarden werd gewonnen door een nakomelinge van Cicero Z uit Nouchka (Sheyenne de Baugy x Ramiro) in eigendom van Koen Roobaert, namelijk G-Star van de Duvelshoeve. Zij wist ook Dagkampioene te worden. In diezelfde reeks werd Fortuna van Paemel (Darco x Remondo) knap 2e en de vijfjarige zus van Esperanto, Francesca van Paemel (Nonstop x Randel Z), werd 3e.

Video van Cicero in Wiener Neustadt zal weldra beschikbaar zijn.

02.07.10  Cicero 5e in Oostenrijk

Cicero Z van Paemel (Carthago Z x Randel Z) is dit weekend aanwezig op het driesterren concours in het Oostenrijkse Wiener Neustadt. Na het forfait van Dirk, door zijn handbreuk, voor CSIO Rome en CSI Bourg-en-Bresse, zijn ze nu, amper enkele weken na zijn operatie, terug op de internationale tour. Op de eerste dag ging het alvast goed. Cicero trad aan in de 1m45 proef direct op tijd. Deze 'warming-up' proef legden ze foutloos af en Dirk voelde dat 'Cice' terug was!
Cicero bevestigde vandaag dat hij in zijn goede doen is door in het 1m50 hoge Championat dubbel foutloos te springen en een prachtige 5e plaats te behalen op zo'n 90 deelnemers.

01.07.10  Have Patience wint opnieuw

De eerste prijskampen zijn sinds vorige week achter de rug. Op 26 juni was er de prijskamp voor springpaarden in Torhout. Have Patience van het Westhof, een Cicero uit een Palestro van de Begijnakker, wist meteen de reeks van de vrouwelijke 3-jarige paarden op haar naam te schrijven. Have Patience, in eigendom van Comm. V. Boncor 't Westhof, kan deze 1e plaats op haar palmares zetten, naast o.a. overwinningen in Sint-Lievens-Houtem, Moerbeke en het Nationaal veulenkampioenschap in 2007.

28.06.10  Esperanto 3e Nationaal Kampioenschap

Gisteren vond het Nationaal Kampioenschap voor jonge paarden plaats in Stal Hulsterlo te Kieldrecht. Onze zesjarige BWP gekeurde hengst, Esperanto van Paemel (Non Stop x Randel Z), nam deel onder Nick Vrins. Al van bij de eerste omloop toonde Esperanto dat hij in vorm was en sprong met veel overtuiging foutloos over de hindernissen. Ook in de tweede omloop bruiste Esperanto nog van de energie en toonde hij zijn groot vermogen. Door twee foutloze rondes mocht hij aantreden in de barrage met 21 combinaties. Esperanto bleef, als één van de weinigen, nogmaals foutloos en hij legde beslag op een knappe 3e plaats.
Ook Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro) was aanwezig. Gigolo, die pas sinds nieuwjaar onder het zadel is, had een iets mindere dag met twee foutjes in de eerste omloop en een balkje in de tweede omloop.

Ciska van Paemel Z, de zesjarige dochter van Cicero Z uit een Campus merrie, nam zondag deel aan de klassieke cyclus voor jonge paarden onder Gilles Dunon. Ook zij legde een knap foutloos parcours af. Zij kreeg een foutje in de ingesloten barrage.

Klik hier voor de eerste omloop, de tweede omloop en de barrage van Esperanto.
Klik hier voor het parcours van Ciska.

Klik hier voor de foto's van Esperanto.
Klik hier hier voor de foto's van Gigolo.

24.06.10  Veulens

Hebt u een veulen van Cicero Z van Paemel of Esperanto van Paemel? Stuur dan gerust uw foto's door naar kim@stoeterijvanpaemel.be samen met de verdere afstamming en uw veulen zal zo snel mogelijk op de site geplaatst worden.

De meeste onder jullie zullen het wel al gezien hebben. Onze dekhengst Cicero Z van Paemel heeft ook een fanpagina op Facebook. Blijf op de hoogte met het laatste nieuws en krijg als eerste nieuw beeldmateriaal of foto's te zien. Voor al diegene die hem nog niet toegevoegd hebben, klik op onderstaande link.

16.06.10  Cyclus in Flémalle

Ciska van Paemel Z is een dochter van Cleopatra Z van Paemel (Campus x Remondo) en Cicero Z van Paemel. Deze zesjarige merrie staat sinds eind 2009 op de stal van Dirk Demeersman. Onder zijn stalruiter Gilles Dunon wordt ze uitgebracht in de klassieke cyclus voor jonge paarden. Vorig weekend vond de wedstrijd plaats in Flémalle. Dat Ciska beschikt over veel vermogen toont ze keer op keer. Na een pechbalkje in Moerzeke, sprong Ciska nu een overtuigend, foutloos basisparcours, gevolgd door een foutloze barrage.

Ook de vierjarige Gigolo van de Keihoeve (Cicero Z x Darco) was wederom foutloos onder zijn ruiter Candy Hernalsteen.

10.06.10  Chivas van Paemel Z

Uit de eerste jaargang van Cicero werden slechts enkele veulens geboren. Toch hebben de meesten hun weg al gevonden naar het buitenland nadat ze opvielen door hun vermogen dat ze van Cicero erfden. Zo ook Chivas van Paemel Z. De zesjarige ruin uit een dochter van de volbloed Riversmile loopt dezer dagen onder het zadel van de Franse ruiter Steve Rousseau. Chivas nam vorig weekend deel aan het CSI Le Mans in de proeven voor jonge paarden. In beide omlopen raakte hij geen hout aan, maar kreeg wel tijdsfouten aangerekend. Chivas en Steve behaalden een knappe 5e en een 8e plaats.

07.06.10  Esperanto in Bonheiden

Dit weekend gaat er een internationale tweesterren concours door in Bonheiden. Onze BWP gekeurde dekhengst Esperanto van Paemel (Non Stop x Randel Z) was daar aanwezig met zijn ruiter Nick Vrins. Hij nam deel aan de proeven voor zesjarige paarden op vrijdag en zaterdag. Esperanto sprong zowel op vrijdag als zaterdag een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage.

Verder kregen we een mail van de familie Mulder. Zij kochten vorig jaar op de veiling te Peer de inmiddels 4 jarige Gigolo van de Roshoeve. Gigolo is een zoon van Cicero Z uit een Quickfeuer van Koekshof moeder. Onder Hennie Coremans sprong hij zijn eerste 1m10 parcours. Er stond een dikke proef, maar hij speelde met de hindernissen. De eigenaars lieten ons verder weten dat Gigolo beschikt over een erg goede techniek, gekoppeld aan enorm veel afdruk en vermogen.

26.05.10  Cicero nakomelingen in België en Oostenrijk

Op de competitie voor jonge paarden te Heusden-Zolder was ook de vierjarige Gucci of Roses (Cicero Z x Major de la Cour) aanwezig. Ze legde haar parcours dubbel foutloos af onder Sven Grouwels. 

Gigolo van de Keihoeve was wederom foutloos in de klassieke cyclus voor jonge paarden te Gesves. De zoon van Cicero Z uit een Darco moeder nam dus met succes deel aan de proef voor vierjarige paarden onder Cindy Hernalsteen.

Ulysses van Paemel behaalde onder Fabian Gachnang een knappe 10e plaats in de finale voor zesjarige paarden op het CSI Magna Racino.

Klik hier voor parcours 1 en parcours 2 van Esperanto in Heusden-Zolder.

25.05.10  Jonge paarden Heusden-Zolder

Op zaterdag en zondag vond de SBB competitie voor jonge paarden plaats te Heusden-Zolder. Gigolo van Paemel, de BWP gekeurde zoon van Cicero Z uit onze stammoeder Sissi (Sandro x Argentan), nam zaterdag deel aan de proef voor de vierjarige paarden. Hij kwam niet in de buurt van het hout en wist in beide parcours foutloos te blijven. Net als Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter).
Ook onze andere dekhengst, Esperanto van Paemel (Non Stop x Randel Z), nam deel aan de competitie. Hij startte in de proef voor zesjarige paarden op zondag. Het zonnetje deed hem goed, want Esperanto barstte van de energie. Hij sprong met veel macht over de sprong en liet twee nulritten noteren.

18.05.10  CSI Magna Racino

Ulysses van Paemel was ook in de tweede week van de CSI Magna Racino Tour van de partij. Hij nam in de loop van vorige week deel aan drie 1m25 proeven die voorzien waren voor de zesjarige paarden. De zoon van Cicero Z van Paemel uit Querida Mia van Paemel (Feinschnitt I vd Richter x Carneval) behaalde een gedeelde 1e plaats, een knappe 3e en ook nog een 7e plaats in Oostenrijk onder Fabian Gachnang.

14.05.10  Cyclus Wisbecq

De vierjarige ruin Gigolo van de Keihoeve was nog niet te betrappen op een fout tijdens de cyclus. De zoon van Cicero uit een Darco moeder liet ook in Wisbecq een mooie nulronde noteren.

Klik hier voor de video van Farinelli in Wisbecq.
Klik hier voor de video van Ciska in Wisbecq.

09.05.10  Cyclus Wisbecq

Dit weekend was de cyclus wederom in Haras de Wisbecq. Gisteren was het de beurt aan de vijfjarige paarden. Onder hen waren 3 nakomelingen van Cicero Z.
Ferrari van Paemel, uit een Capitol I merrie, legde onder Dominique Joassin een foutloos parcours af. Ook Farinelli van Paemel, uit Vilja (Darco x Sandro), bleef foutloos met Jelle Limbourg. De hengst Festo van Paemel, moedersvader Darco, sprong een vlot parcours maar kreeg een fout onder zijn ruiter Nathalie Cop.
Vandaag waren de zesjarige paarden van de partij. Ciska van Paemel Z, een dochter van Cicero uit zijn eerste jaargang, sprong onder Gilles Dunon. Ciska kwam niet in de buurt van het hout, maar een tijdsfoutje hield haar uit de barrage.

06.05.10  CSI Magna Racino

In Oostenrijk gaat de Magna Racino Spring Tour met proeven voor jonge paarden door. Een nakomeling uit Cicero's eerste jaargang is daar aanwezig. De zesjarige Ulysses van Paemel, de volle broer van Galisco van Paemel, liet op dinsdag onder zijn Zwitserse ruiter Fabian Gachnang een mooie nulronde noteren in de 1m25 proef.
04.05.10  BWP finale Lummen

Op 1 mei ging de finale voor jonge BWP paarden door in Lummen. De vierjarige merrie Ginnis van 't Geyzeven behaalde onder het zadel van Jasper Schepers een prachtige 4e plaats. Ginnis is een dochter van Cicero Z van Paemel uit Alfa van 't Geyzeven (Heureka de la Loge x Skippy II) in eigendom van Boudewijn Schepers.

 

Heeft u (binnenkort) een veulentje van één van onze hengsten? Aarzel dan niet en maak enkele foto's en stuur deze naar kim@stoeterijvanpaemel.be en we zullen uw veulen bij de nakomelingen van onze hengsten, Cicero Z van Paemel en/of Esperanto van Paemel, plaatsen.

27.04.10  Jonge paarden

Vorig weekend vond de cyclus voor jonge paarden plaats in Basècles. De vierjarige Gigolo van de Keihoeve (Cicero Z van Paemel x Darco) was weer van de partij. Onder zijn ruiter Cindy Hernalsteen legde hij het parcours opnieuw foutloos af.

In Lummen was er de selectie voor jonge paarden die de finale op 1 mei tijdens de CSIO 5* mogen rijden. Bij de vierjarige paarden nam Galisco van Paemel, de BWP gekeurde zoon van Cicero uit een Feinschnitt I merrie, deel. Hij kreeg met Willem Meeus op alle onderdelen een score van 17, wat goed was voor de hoogste score van 85, gedeeld met Gitano en Grand Chance-S. Ook Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) wist zich te kwalificeren voor de finale onder Jasper Schepers. Een andere nakomeling van Cicero Z, met name Gobi van de Roshoeve, mag ook deelnemen aan de finale onder Nadège Janssens.

19.04.10  Jonge paarden Broechem

Gisteren vond er op de terreinen in Broechem de competitie voor jonge paarden plaats. De zesjarige Esperanto van Paemel (Nonstop x Randel Z) verkeerde duidelijk in bloedvorm. Hij sprong met groot gemak en souplesse over de hindernissen en legde beide parcours foutloos af onder Nick Vrins.

Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro) trad voor de eerste maal aan in een proef voor vierjarige paarden met Nick Vrins. Ook hij toonde zijn vermogen en uitzwaaiende achterhand in een foutloos parcours. In zijn tweede parcours kreeg hij een fout waardoor hij uit zijn concentratie was en naast de daaropvolgende hindernis liep.

De andere BWP gekeurde zoon van Cicero, Galisco van Paemel, nam deel aan dezelfde proef als Gigolo onder het zadel van Willem Meeuws en deed het op een overtuigende manier dubbel foutloos. Net als Gazelle van Moretus, een dochter van Cicero Z uit de elitemerrie Corinne van Paemel (Sheyenne de Baugy x Darco), die in eigendom van Ann Lauwers ook haar twee parcours foutloos aflegde. In Pottes sprong de vierjarige Gigolo van de Keihoeve (Cicero Z x Darco) onder Cindy Hernalsteen wederom een foutloze ronde.

Klik hier voor de video van Gigolo van Paemel.
Klik hier voor video 1 en video 2 van Esperanto van Paemel.

17.04.10  Cicero nakomelingen onder het zadel

Ciska van Paemel Z, een dochter van Cicero uit zijn eerste jaargang, sprong vandaag met Gilles Dunon de proef voor zesjarige paarden tijdens het CSI Lummen. Hoewel het een pittig parcours was, was Ciska zeer geconcentreerd en sprong ze een mooie nulronde en werd zo ex aequo eerste.

De vijfjarige Farinelli van Paemel (Cicero Z x Darco) sprong dan weer in Pottes, waar de derde manche van de cyclus voor jonge paarden doorging. Ook hij legde zijn parcours foutloos af onder Jelle Limbourg.

Klik hier voor de video van Ciska van Paemel Z in Lummen.

12.04.10  Dat tikkeltje geluk...

Cicero Z van Paemel was dit weekend samen met Dirk Demeersman afgezakt naar Birmingham voor The British Open Show Jumping Championships. Op donderdag startte hij in een 1m50 proef direct op tijd. Alles verliep vlot tot hij met een korte wending een balk uit de lepels tikte. Dirk wist deze proef wel te winnen met Tymoon.
De volgende dag sprong hij in de accumulator met één joker, die 1m70 stond, tegen de klok. Cicero sprong echt super, maar kreeg spijtig genoeg een foutje op de voorlaatste hindernis. Door een goeie tijd behaalde hij nog een 10e plaats.

Cicero's dochter, Ciska van Paemel Z, sprong vrijdag in Geel onder Gilles Dunon, de stalruiter van Dirk Demeersman, in een regionale proef voor zesjarige paarden (1m20). Dat de proef aan de maat en moeilijk genoeg stond, bewees het kleine aantal foutloze paarden. Ciska sprong goed en werd knap 5e.

Esperanto van Paemel ging dan weer van start in de proef voor zesjarige paarden op het CSI Lummen. Vandaag sprong hij een overtuigende nulronde.

Klik hier voor een compilatievideo van Cicero.
Klik hier voor de video van Esperanto.
Klik hier voor de video van Ciska. 

 

07.04.10  Vrijspringen Heusden

Op Paasmaandag vond er een wedstrijd vrijspringen plaats in Heusden. In de eerste reeks van de tweejarigen kreeg Icilato van de Schievelhoek, een dochter van Cicero Z van Paemel uit een Larome x Touch of Fairway xx merrie, een 8e plaats toegekend.

Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) bleef diezelfde dag ook foutloos in de proef voor vijfjarige paarden in de Toscana Tour te Arezzo.

06.04.10  Cyclus Hulsterlo

Gigolo van de Keihoeve is een zoon van Cicero uit de Darco merrie Wynona van de Keihoeve. Gigolo springt onder Candy Hernalsteen in de cyclus voor jonge paarden. Na zijn foutloze omloop in Wisbecq was hij nu ook foutloos in Hulsterlo.

Een andere zoon van Cicero, de vijfjarige Ferrari van Paemel, uit een Capitol I merrie was ook aanwezig in Hulsterlo. Ook hij sprong een foutloos parcours ditmaal onder Dominique Joassin.

05.04.10  CSI Arezzo

Afgelopen week was de derde week van de Toscana Tour in Arezzo. Op dinsdag, woensdag en donderdag waren er proeven voorzien voor de jonge paarden. Bij de vijfjarige nam Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) elke dag deel. Hij legde elk parcours foutloos af onder Nathalie Cop. Festo, in eigendom van Magic Horses, werd recent nog toegelaten tot het AES stamboek.

04.04.10  Farinelli in de cyclus

Gisteren sprong Farinelli van Paemel, een vijfjarige zoon van Cicero uit een Darco moeder, in Stal Hulsterlo waar het tweede parcours van de cyclus voor jonge paarden plaatsvond. Hij sprong een goed parcours, maar nog steeds wat onwennig maakte hij één foutje in de tweesprong.

Klik hier voor de video van Cicero van de 1m40 proef.

03.04.10  Cicero 2e op Groentenjumping

Vooraleer Cicero volgende week naar zijn laatste indoorwedstrijd in Birmingham gaat, startte hij samen met Dirk Demeersman als voorbereiding op het buitenseizoen op de 'Groentenjumping' in Sint-Katelijne-Waver de 1m40 proef. Cicero voelde zich duidelijk goed in zijn vel en hij had er zin in! Cicero wist dat ook te vertalen in een vlotte nulronde en een ticket voor de barrage. Cicero kwam als 3e aan de start  en kon met enkele korte en efficiënte wendingen een scherpe tijd neerzetten, die enkel Jeroen Appelen wist te verbeteren. Dirk behaalde niet alleen een knappe 2e plaats met Cicero, maar ook een 3e met Baron Cento.

01.04.10  Vrijspringen Hoogstraten

Op de provinciale showdag Jonge Paarden in Hoogstraten waren enkele nakomelingen van Cicero aanwezig. Onder hen Izzy van de Middelstede (Cicero Z x Cantos). Het tweejarige fokproduct van Jef Adriaensen behaalde een derde plaats. Ideale van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof, Marcel Jacobs) behaalde een zevende plaats en op de tiende plaats stond een kleindochter van Cicero Z van Paemel genaamd Ixy van de Nachtegaele (Echo vh Neerenbosch x Cicero Z, Marcel Jacobs).

31.03.10  Barbarossa 2e GP Vidauban

Vorige zondag sprong Barbarossa van Paemel, de inmiddels negenjarige zoon van Darco uit Quechua, onder het zadel van de Franse ruiter Aldrick Cheronnet in de Grote Prijs van het CSI Vidauban. Barbarossa was dubbel foutloos en behaalde een knappe 2e plaats.

29.03.10  Buitenseizoen gestart

Dit weekend startte de cyclus voor jonge paarden in Haras de Wisbecq. Bij de vijfjarige paarden kwam Farinelli van Paemel (Cicero Z x Darco) aan de start van zijn eerste 'echte' parcours. Farinelli toonde zijn potentieel hoewel hij twee beginnersfoutjes op de eerste en laatste hindernis maakte. 
Imponerend was Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus). Zij debuteerde onder het zadel van Dirk Demeersman bij de zesjarige paarden. Ciska waande zich in de hemel of daar wou ze toch geraken. Ze demonstreerde het vermogen dat ze duidelijk van haar vader heeft geërfd. Nog een beetje te enthousiast, waardoor ze de ring verliet met 8 strafpunten, maar wat we te zien kregen was zeker en vast veelbelovend!
Gigolo van de Keihoeve (Cicero x Darco) in eigendom van Ronny Bergiers sprong met Candy Hernalsteen een foutloze rit bij de vierjarige paarden.
Wie ook voor de eerste keer in een buitenpiste kwam, weliswaar op de thuisbasis, was Gigolo van Paemel (Cicero Z x Sandro). Ook hij heeft ons aangenaam verrast en liet  mooie sprongen zien. Net als Esperanto van Paemel (Nonstop x Randel Z) die zich duidelijk goed in zijn vel voelde. Hij liep relaxed en toonde zijn macht op de sprong.

Foto's Wisbecq - Ciska & Farinelli
Foto's training - Esperanto & Gigolo

14.03.10  Gigolo definitief BWP gekeurd

De derde en laatste fase van de BWP hengstenkeuring begon deze woensdag en eindigde zaterdag. Gigolo toonde afdruk, souplesse en vermogen in het parcours en zijn werkwilligheid en overvloed aan energie en bloed tijdens de ruiterwissel. Hiermee wist Gigolo van Paemel te overtuigen en kreeg hij gisteren een definitieve 'ja' van de BWP hengstenjury. Gigolo is zo de 2e BWP gekeurde zoon van Cicero van Paemel.

Zijn andere zoon Galisco van Paemel bleef foutloos tijdens de finale van de hengstencompetitie en wist zijn eerste plaats te behouden in het klassement. Che Guevara van Paemel en Esperanto van Paemel bleven elk in hun basisparcours foutloos en kregen een foutje in de barrage. In het eindklassement eindigde ze beiden op de 4e plaats.

Klik hier voor de pagina van Gigolo.

09.03.10  Cicero nakomelingen winnen vrijspringen Oud-Turnhout

Vrijdag 6 maart organiseerde het gewest Oud-Turnhout, Antwerpen een wedstrijd vrijspringen. Bij de 2-jarige paarden overtuigde IBN Dancer van OZ, een zoon van Cicero uit een Poor Boy merrie van Jozef Willems, met zijn afdruk, techniek en aanleg voor de sprong. Met een totaal van 78 punten behaalde hij de overwinning.
Gardith (Cicero x Codexco, eig. Vanherck-Verhaeren) toonde veel afdruk en ook hij behaalde met dezelfde score de overwinning, ditmaal bij de 4-jarige paarden.

28.02.10  Goede resultaten voor nakomelingen van Cicero

Op 20 februari organiseerde het BWP Gewest Torhout, West Vlaanderen een wedstrijd vrijspringen gekoppeld aan een exterieurkeuring. Bij de vrouwelijke tweejarigen haalde Ina vh Klein Reigaertsvliet (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter, Koen Van de Sompele) de overwinning binnen. De 2e plaats bij de driejarige paarden was ook voor een Cicero-nakomelinge namelijk Have Patience vh Westhof (Cicero Z x Palestro vd Begijnakker, Comm. V. Boncor 't Westhof), die Nationaal Kampioen werd in 2007.
In Nederland organiseerde de Rijpaarden Fokvereniging Twente diezelfde dag een voorselectie vrijsprigen. Daar kwalificeerde de driejarige Ciro (Cicero Z x Dutchboy, Fam. Oosterbroek) uit Denekamp, Nederland zich voor de finale op 15 maart.
Op de wedstrijd vrijspringen te Kuringen, Hasselt werd Cordoba Z (Cicero Z x Nelson Z, Robby Schils) gisteren 5e bij de driejarigen. Op de 9e plaats bij de tweejarigen vonden we Chanel vh Groenhof Z (Cicero Z x Canabis Z, Stephanie Derboven) terug.

Cicero zelf was dit weekend aanwezig op het CSI-W Göteborg. Donderdag liep hij de  1m40 proef als 'warming-up' waarin hij 2 tijdsfoutjes kreeg. Spijtig genoeg kreeg Cicero vrijdag een allergie, wat het voor het duo onmogelijk maakte om nog te starten in de Rolex FEI Wereldbeker van zondag. Veel pech dus voor Dirk Demeersman en Cicero die zich hiervoor gekwalificeerd hadden.

27.02.10  Flanders Horse Expo

De Flanders Horse Expo te Gent ging gisteren van start, waar de 3e manche van de hengstencompetitie doorging. Galisco van Paemel (v. Cicero) toonde opnieuw zijn ongecompliceerde stijl in een mooie nulronde en bevestigt hiermee zijn regelmaat. In het klassement staat hij op een gedeelde 1e plaats.
Ook Che Guevara van Paemel (v. Carthago) kwam voor de 3e maal op rij niet in de buurt van het hout. In de barrage mocht Che Guevara, net als in Stal Hulsterlo, met een lintje van de 3e plaats naar huis gaan. Hij staat ook op een gedeelde 1e plaats.
Esperanto van Paemel (v. Nonstop) nam deel bij de 6-jarigen. Hij sprong het parcours met veel vermogen en souplesse. Met Nick Vrins behaalde hij een 4e plaats in de barrage, wat hem op een 5e plaats brengt in het voorlopig klassement.

Klik hier voor de video van Esperanto.

 

14.02.10  Winter Equestrian Nights

Dit weekend vond er in het Azelhof te Lier voor de tweede maal de Winter Equestrian Nights plaats. Donderdag waren er proeven voorzien voor de jonge paarden. Bij de 6-jarigen deed Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) mee. Het was haar eerste parcours onder het zadel van Dirk Demeersman. Ze sprong een ronde waarin ze haar vermogen ten toon stelde, maar, een beetje onder de indruk, maakte ze een foutje.
Vrijdag stonden de hengstenproeven op het programma. Galisco van Paemel (Cicero x Feinschnitt I) sprong wederom een mooi foutloos parcours bij de 4-jarigen. De 5-jarige Carthago zoon uit Betina (Darco), Che Guevara van Paemel, wist ook foutloos te blijven onder Nick Vrins. Esperanto van Paemel (Nonstop x Randel Z) had minder geluk. Hij sprong een zeer goed parcours en was op weg naar een foutloze ronde, maar kreeg uiteindelijk toch een fout.

31.01.10  Hengstencompetitie

Gisteren vond in Stal Hulsterlo de hengstencompetie plaats. Bij de 4-jarige hengsten kwam Galisco van Paemel, een zoon van Cicero uit een Feinschnitt I merrie, aan de start. Hij legde een zeer mooi foutloos parcours af en wist zich bovenaan het klassement te plaatsen met de snelste tijd. Dan was het de beurt aan Che Guevara van Paemel (Carthago x Darco), die zich wist te plaatsen voor de barrage. Hij behaalde door enkele korte wendingen een knappe 3e plaats. Esperanto van Paemel, Nonstop x Randel, kwam als eerste aan de start bij de 6-jarige hengsten. Hij sprong het parcours met veel vermogen, maar door onoplettendheid maakte hij een fout op de allereerste hindernis.

De video van Gigolo van Paemel op de BWP hengstenkeuring is nu beschikbaar.

25.01.10  Cicero & Dirk in Amsterdam

Dirk Demeersman was samen met Cicero, Tymoon en Baron Cento afgezakt naar de CSI 4* wedstrijd van Amsterdam. Zondag stond de Grote Prijs (1m60) op het programma. Cicero en Dirk kwamen als 18e aan de start en vanaf de eerste sprong toonde Cicero dat hij in topvorm was. Met veel kracht en souplesse sprong hij zowaar nog beter dan in Mechelen. Alles wees erop dat ze foutloos gingen blijven, maar één hindernis besloot daar anders over, wat resulteerde in 4 strafpunten en geen plaats voor de barrage. Ondanks dit foutje heeft Cicero een geweldig parcours gesprongen.

Klik hier voor de foto's.

17.01.10  Gigolo van Paemel op de BWP Hengstenkeuring

We trokken dit jaar naar de BWP hengstenkeuring met Gigolo van Paemel. Gigolo is een zoon van Cicero Z van Paemel uit onze Sandro merrie, Sissi. Deze bloederige hengst imponeerde door zijn elegant exterieur, bewegingen én vermogen. Dat hij ook de hengstenjury wist te bekoren, bewees hij doordat hij groen licht kreeg voor de 3e fase en goedgekeurd werd.

12.01.10  Rendez-Vous bewezen stammoeder

Rendez-Vous van Paemel, onze Randel Z dochter uit Granie, heeft bijgedragen tot het succes van 'Stoeterij Van Paemel' op het voorbij CSI Mechelen.
Haar 5-jarige zoon, Esperanto van Paemel (v. Nonstop) wist dubbel foutloos te blijven in de hengstenproef en ook Che Guevara van Paemel (v. Carthago), de eerste nakomeling van Rendez-Vous' dochter Betina van Paemel (v. Darco) bleef foutloos bij de 4-jarige hengsten en kreeg door loting de beker mee naar huis.
Het grootste succes was wel voor haar andere zoon, Cicero Z van Paemel (v.Carthago) die deelnam aan het CSI-W 5* toernooi. Hij behaalde 2 resultaten die we op voorhand nooit hadden durven dromen nadat hij enkele maanden buiten strijd was. Hij werd 7e in zowel de kwalificatie van de wereldbeker (1m50) als ín de wereldbeker (1m60)! En dit alles hebben we te danken aan één merrie, Rendez-Vous.

Klik hier voor de foto's van Cicero.
Klik hier voor de foto's van Esperanto.

Che Guevara van Paemel