Archief.     2020     2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009

2021

24-12-2021  Vrolijk Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar!
19-12-2021  Coconut sluit het jaar af in stijl
Voor de laatste wedstrijd van dit jaar zadelde Andres Vereecke Coconut van Paemel Z (Cicero Z van Paemel x Sandro Z) op in het Azelhof te Lier. Coconut begon de eerste dag met een mooie foutloze ronde bij de zevenjarige paarden. Op zaterdag werd de finale verreden en Coco was opnieuw van de partij. Ze sprong een foutloos basisparcours waardoor ze zich plaatste voor de barrage. Andres loodste haar opnieuw efficiënt en foutloos door de barrage wat resulteerde in een knappe tweede plaats. Zo sloot de combinatie het jaar af in stijl.

05-12-2021  Balouto & Moulin Rouge klasseren zich
Voor onze Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) stond deze week zijn laatste concours van 2021 op het programma. Andres Vereecke besloot om naar het Sentower Park te Opglabbeek te trekken. In de proef voor zeven- en achtjarige paarden behaalde het duo een 4e plaats.

Eind november nam Moulin Rouge van Paemel (Numero Uno x Carthago Z) deel aan de CSIO3* Vilamoura. Onder het zadel van Duarte Seabra behaalde de merrie een 2e plaats in een 1m40 proef.

11-11-2021  Coconut wint de finale!
De laatste week van de Mediterranean Equestrian Tour betekent traditioneel dat de finale voor de jonge paarden op het programma staat. Waar de voorbije proeven voor de zevenjarigen 1m35 gebouwd waren, staat de finale op een hoogte van 1m40. Voor Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro Z), die haar eerste 1m40 proef ooit sprong, bleek dit helemaal geen probleem te zijn, integendeel. De merrie toonde haar vermogen, techniek en wedstrijdmentaliteit. Samen met Andres Vereecke plaatste ze zich vlot voor de barrage, die uiteindelijk uit dertien combinaties bestond. Andres voelde dat het goed zat en ging voluit met Coconut, die opnieuw een super ronde sprong. Ze slaagden erin de tijd te verbeteren en wisten zowaar de overwinning binnen te halen!

Autumn MET II bleek dus een waar succes te zijn voor Coconut en Andres. Op acht proeven behaalde het duo twee overwinningen, een tweede en achtste plaats en een ex aequo eerste plaats. Ze bleken uiteindelijk ook derde beste zevenjarige over de drie weken te zijn.

05-11-2021  Coconut wint eerste proef in Oliva
Na een geslaagde eerste week in Oliva, zijn Coconut van Paemel Z en Andres Vereecke deze week op hetzelfde elan voortgegaan. De zevenjarige dochter van onze Cicero Z van Paemel en Sissi (Sandro Z x Argentan I) bleef de eerste dag al foutloos wat een ex aequo eerste plaats opleverde. De derde dag voelde Andres het vertrouwen van Coconut en maakte hij gebruik van haar goede galop en vermogen in de twee fasen proef. Ze wist opnieuw van het hout te blijven en dat in een tijd die niemand kon verbeteren. Zo was hun eerste overwinning een feit!

30-10-2021  Coconut 2e in Oliva
Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro Z) mocht met Andres Vereecke mee naar de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva, om drie opeenvolgende weken aan de start te komen in de proeven voor zevenjarige paarden. Gelet op haar gebrek aan ervaring, was het vooral de bedoeling om haar op niveau en in wedstrijdritme te krijgen. Coconut weet echter duidelijk van aanpakken en toonde meteen haar uitstekende wedstrijdmentaliteit. Waar ze de eerste dag nog een pechfoutje kreeg, bleef ze de tweede dag knap foutloos en kwalificeerde zich zo voor de barrage. Haar eerste echte barrage leverde haar meteen een fantastische tweede plaats op! Ook de dag erop bleef het duo opnieuw foutloos met een vlotte ronde die een 8e plaats opleverde.

09-10-2021  Coconut debuteert foutloos
Afgelopen zomer nam Andres Vereecke de teugels over van Coconut van Paemel Z (Cicero Z x Sandro Z). De bloedmooie merrie debuteerde de afgelopen dagen in Bonheiden en haar eerste internationale concours kon op geen betere manier verlopen. Coconut kwam niet in de buurt van het hout en sprong drie dagen foutloos in de proeven voor zevenjarige paarden. Zelfs in de 1m35 finale sprong ze moeiteloos foutloos. Een belofte voor de toekomst!

29-09-2021  Balouto en Cuba Libre tonen potentieel op WK
Het indrukwekkende domein van Stoeterij Zangersheide was na een jaar afwezigheid opnieuw het toneel voor het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden. Geluk was helaas niet aan de zijde van onze paarden. De zevenjarige Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) sprong overtuigend onder het zadel van Andres Vereecke, maar kreeg in beide kwalificaties en ook in de troosting een pechfoutje. Ook de vijfjarige Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) toonde zijn vermogen onder Frederik Dekens.

12-09-2021  Balouto geklasseerd in Bonheiden
Afgelopen weekend was Balouto van Paemel Z op concours in Bonheiden. De mooie Baloubet du Rouet zoon uit Isis van Paemel (Colman x Darco) wist onder Andres Vereecke naar een 8e plaats te springen in de proef voor zevenjarige paarden.

22-08-2021  Kingston wint GP en Moulin Rouge pakt prijzen in Deauville
Onze Zangersheide goedgekeurde Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) imponeerde vandaag in het Franse Villeneuve sur Lot. Op de nationale wedstrijd sprong hij op zijn indrukwekkende manier naar de overwinning in de 1m45 Grote Prijs onder het zadel van Aldrick Cheronnet.

De door ons gefokte Moulin Rouge van Paemel (Numero Uno x Carthago Z) sprong vorig weekend eveneens in de prijzen. Op de driesterren wedstrijd in Deauville wist de merrie onder de Portugese ruiter Duarte Seabra een mooie 2e en 5e plaats te behalen in de 1m40 proeven.

Dichter bij huis was onze vijfjarige Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) aanwezig op het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden te Gesves. Met Frederik Dekens sprong hij een knappe foutloze ronde in de tweede kwalificatieproef, maar een pechfout de eerste dag hield hen helaas uit de finale.

14-08-2021  Balouto finalist BK zevenjarigen
Het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarige paarden vond dit jaar plaats in Sentower Park te Opglabbeek. Onder het zadel van Andres Vereecke kwam ook onze goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) aan de start in de 1m40 kwalificatieproeven. De eerste dag kreeg de combinatie een pechfoutje, maar dankzij een knappe foutloze én snelle ronde in de tweede kwalificatie plaatsten Balouto en Andres zich voor de finale. In de pittige finale bleek de vermoeidheid helaas te groot, maar Balouto heeft zeker zijn potentieel getoond.

17-07-2021  Cuba Libre opnieuw foutloos
Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) wist tijdens de STX cyclus in Waregem zijn vierde foutloze ronde te springen met Frederik Dekens. Zo verzekert de vijfjarige goedgekeurde hengst zich van een plaats tijdens het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden te Gesves.

10-07-2021  Balouto foutloos in Ommen en Cuba Libre in Wuustwezel
Onze AES goedgekeurde Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) is duidelijk in vorm. Op de STX cyclus in Wuustwezel bewees het lage aantal foutloze paarden dat de proef voor vijfjarige paarden duidelijk zwaar gebouwd stond. Dit bleek helemaal geen probleem te zijn voor onze Cuba Libre, die een overtuigende nulronde neerzette en zowaar zijn beste ronde van dit jaar sprong onder Frederik Dekens.

Ook onze Zangersheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z liet dit weekend mooie dingen zien. Met Andres Vereecke kwam de zevenjarige Baloubet du Rouet x Colman zoon aan de start tijdens CSI1* Ommen. De eerste dag sprong hij een mooie ronde in de 1m35 proef met een enkele tijdsfout en daags nadien bleef de combinatie knap dubbel foutloos in de 1m35 proef.

27-06-2021  Cuba Libre en Fiesta foutloos
Op Sportstal Vanderhasselt vond de derde manche plaats van de STX cyclus voor jonge paarden. Onze vermogende Cicero Z x Calvaro Z zoon Cuba Libre van Paemel Z toonde een knappe ronde en bleef mooi foutloos bij de vijfjarige paarden met Frederik Dekens. Ook de vierjarige Fiesta van Paemel (For Pleasure x Quidam de Revel) sprong netjes foutloos onder Jelle Limbourg.

21-06-2021  Kingston 8e in Grote Prijs Barcelona
Terwijl Jazira van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Numero Uno) een tweede foutloze manche sprong in de STX cyclus te Basècles, deed Kingston van Paemel het uitstekend in Barcelona. De voor Zangersheide goedgekeurde Numero Uno x Randel Z hengst begon met een 10e plaats in een 1m40 proef alvorens aan te treden op zondag. In de 1m45 Grote Prijs sprong hij knap foutloos onder Aldrick Cheronnet en plaatste zich zo voor de barrage. Kingston bleef opnieuw van het hout en wist uiteindelijk een knappe 8e plaats te behalen in de zeventienkoppige barrage.

14-06-2021  Geslaagde eerste manche STX cyclus 
Wat een droomstart voor onze jonge paarden op de eerste manche van de STX cyclus in Baudour, waar geen enkele balk uit de lepels viel. Voor onze vierjarige merries was dit hun wedstrijddebuut en onder het zadel van Jelle Limbourg hielden Killer Queen van Paemel Z (Kannan x Cicero Z), Kiss Me Quick van Paemel Z (Kannan x Colman), Jazira van Paemel Z (Jaguar van Paemel x Numero Uno) en Fiesta van Paemel (For Pleasure x Quidam de Revel) de nul op het scorebord.

Ook onze vijfjarige paarden deden het uitstekend. Zo bleef onze voor het AES stamboek goedgekeurde Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z x Calvaro Z) knap foutloos met Frederik Dekens. Voor Chance van Paemel Z (Cicero Z x Cento) en Cheetah van Paemel Z (Cardento x Carthago Z) waren er ook nulrondes onder Jelle Limbourg.

Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) sprong op zijn beurt tweemaal foutloos in een 1m40 en 1m45 proef onder Aldrick Cheronnet op de tweesterren concours te Vidauban.

05-06-2021  Kingston wint nationale GP en Balouto klasseert zich in Bonheiden
Twee weken geleden sprong de Zangersheide gekeurde Kingston van Paemel op een nationaal concours te Toulouse Saint-Orens. De Numero Uno zoon uit Rendez-Vous van Paemel (Randel Z x Graphit) sprong niet alleen overtuigend dubbel foutloos, maar wist met Aldrick Cheronnet ook de snelste tijd neer te zetten in de Grote Prijs. Een mooie overwinning voor het duo.

Vorige week sprong ook onze andere Zangersheide goedgekeurde Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) in de kijker. Onder het zadel van Andres Vereecke kwam Balouto aan de start in de proeven voor zevenjarige paarden tijdens CSIYH Bonheiden. De combinatie sprong op de eerste dag naar een knappe 4e plaats en eindige hun concours met een 7e plaats in de 1m35 finale.

10-05-2021  Balouto 3e finale youngster tour Valkenswaard
Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman) reisde dit weekend mee naar de prachtige accommodatie van Tops International Arena te Valkenwaard. Onder het zadel van Andres Vereecke sprong de voor Zangersheide goedgekeurde hengst voor de eerste maal op de imposante graspiste. Balouto was niet onder de indruk en sprong zondag naar een knappe derde plaats in de barrage van de finale van de rubriek voor jonge paarden. Daags voordien bleef hij eveneens foutloos wat resulteerde in een zevende plaats.

02-04-2021  Casanova goedgekeurd
Met trots stellen wij u voor aan Casanova van Paemel Z. De opvallende genetische parel is de laatste zoon van onze geliefde Rendez-Vous van Paemel (Randel Z x Graphit) in combinatie met de legendarische Casall ASK. Casanova is een typische zoon van zijn vader, een bloedgemaakte hengst met veel uitdrukking en een aangenaam karakter. In vrijheid toont hij vermogen op de sprong gecombineerd met een mooie techniek.

Als zoon van Rendez-Vous is Casanova niet alleen de halfbroer van de alombekende vererver Cicero Z van Paemel, maar ook van de Zangersheide gekeurde Kingston van Paemel (ISJ 1m60), Hawaï van Paemel (ISJ 1m60), de BWP gekeurde Esperanto van Paemel en de 1m45 springende Clovis van Paemel Z. Verder in de moederlijn vinden we onder meer de 1m50-1m60 presterende paarden Che Guevara van Paemel Z, Moulin Rouge van Paemel, Barbarossa van Paemel, Don Camillo van Paemel, Ciska van Paemel Z, Jamaica van Paemel en Winona van Paemel .

Casanova werd goedgekeurd voor het AES stamboek en is dagelijks beschikbaar met vers sperma bij Hengstenhouderij Dekens.


07-03-2021  Balouto wint!
Na drie weken leerschool in de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva neemt Balouto van Paemel Z zijn eerste beker mee naar huis. Onze Baloubet du Rouet x Colman hengst, die werd goedgekeurd voor Studbook Zangersheide, bleef foutloos in de twee fasen en was duidelijk de snelste in de laatste 1m35 proef voor zevenjarige paarden. Samen met Andres Vereecke wist hij zo hun eerste overwinning op zijn palmares te schrijven. We kijken hoopvol naar de toekomst!

23-02-2021  Moulin Rouge 5e in Vilamoura  -  Cuba Libre foutloos HC
De achtjarige Moulin Rouge van Paemel (Numero Uno x Carthago Z) doet het uitstekend onder de Portugese ruiter Duarte Seabra. Het duo behaalde een knappe 5e plaats in een 1m45 proef tijdens de 3* wedstrijd in Vilamoura.

Voor onze vijfjarige Cuba Libre van Paemel Z stond de eerste manche van de PAVO hengstencompetitie op het programma in het Sentower Park te Opglabbeek. De Cicero Z van Paemel zoon uit Roxanne K du Kulterken (Calvaro Z x Quito de Baussy) toonde zijn kunnen en bleef mooi foutloos onder het zadel van Frederik Dekens.

11-02-2021  Balouto debuteert met Andres Vereecke
Onze Zangersheide gekeurde Balouto van Paemel Z is verhuisd naar de stallen van Andres Vereecke. De zevenjarige Baloubet du Rouet zoon uit onze Isis van Paemel (Colman x Darco) debuteerde tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. Met zijn nieuwe ruiter leverde hij een nulronde af in de proef voor zevenjarige paarden.