geboren in 2009 | schimmel | 1m74
Z gekeurd (sinds 2012)
Eigenaar : Stoeterij Van Paemel
Ruiter: Dirk Demeersman
Ter dekking bij: ERC De Morette

Cicero Z
van Paemel
Carthago Z Capitol I Capitano
Folia
Perra Calando I
Kerrin
Rendez-Vous
van Paemel
Randel Z Ramiro Z
Alaric Z
Granie Graphit
Goldlady
Sissi Sandro Sacramento Song xx Sicambre xx
Easter Gala xx
Duerte Wahnfried
Velour
Archipelia Argentan Absatz
Worms
Weinbrise Wicht
Schutzinsel

 

De bloedgemaakte Jaguar van Paemel valt meteen op door zijn sprekend hoofd en elegant exterieur. Op de sprong getuigt hij van over een ongelimiteerd vermogen te beschikken en maakt hij gebruik van een mooie techniek. Bij zijn eerste goedkeuring als driejarige bij Studbook Zangersheide beschouwde de jury hem als één van de beste aangeboden hengsten. Onder het zadel wist hij twee jaar later nogmaals te bevestigen. Met een geweldige souplesse en techniek legde hij een vlekkeloos parcours af onder Dirk Demeersman en werd zo definitief goedgekeurd.

Zijn ruiter Dirk Demeersman verwacht veel van hem in de toekomst. De nu zevenjarige hengst wist reeds te imponeren onder het zadel. Zijn excellente techniek en onbegrensd vermogen mogen hem een streling voor het oog. Afgelopen lente en zomer wist hij zijn potentieel al eens te bewijzen met een 2e plaats in de finale voor jonge paarden in Beervelde en verschillende klasseringen in Lummen en op de Stephex Masters. De eerste manche van de hengstencompetitie 2016 wist hij meteen op zijn naam te schrijven. Zijn nakomelingen krijgen zijn hoogbenige model mee. Ze zijn heel lief en staan hoog in het bloed.

photo 164A4131_zpsibrii5wa.jpg photo FRA_3579C_zpszwdj075a.jpg

Jaguar is een zoon van onze eigen Cicero Z van Paemel. Cicero heeft op het hoogste niveau gelopen onder niemand minder dan Olympisch ruiter DIrk Demeersman. Ze behaalden al tal van resultaten met o.a. winst in de zesbarenproef over 2m05 in Dublin, 2e plaats in de GP van Frankfurt en in het Championnat van Linz en hij was tijdens het CSI-W Mechelen 2009 nog 7e in zowel de kwalificatie van de Wereldbeker als ín de Rolex FEI Wereldbeker. In 2010 behaalden Cicero en Dirk tal van ereplaatsen o.a. een 1e plaats in een 1m45 proef te CSN Vilvoorde, een 3e plaats in een 1m45 proef te CSI Ascona, een 4e plaats in een 1m50 proef op de CSI Oldenburg. Als kers op de taart sloten ze het jaar in Mechelen af met een overwinning in de Sires of The World. Het jaar 2011 bracht een 2e plaats in de GP van Wieze en in de Masters van Vidauban. Verder waren er nog klasseringen in CSIO Dublin, La Baule, Sankt Gallen en CSI-W Verona. Zijn laatste twee overwinningen, in de Grote Prijs van Aalst en de kleine GP van Antwerpen waren de kers op de taart. Spijtig genoeg moest zijn sportcarrière vroegtijdig worden beëindigd door een blessure en operatie.

Ook zijn nakomelingen beginnen zich nu meer en meer te profileren in de sport. De resultaten van zijn kinderen in 2015 bewezen waarom. Gigolo van Albert Zoer won de grote prijzen van Arnhem en Mannheim. Fenia van Klapscheut zegevierde in Leszno en Graz, Merqusio in Wiener-Neustadt en Gautcho da Quinta in de landenprijs van Odense. Op een zomerdag in 2015 wonnen drie Cicero-nakomelingen tegelijk een GP. Ook in de handel liggen de Cicero’s in de markt. Bertram Allen kocht Izzy by Picobello. Onyshchenko zwichtte voor Casual Z. Galisco van Paemel werd verkocht naar Brazilië en Jos Verlooy schafte zich na de verkoop van Domino de achtjarige Cicero II aan bij Tina Lund. Op de Fences Eliteveiling in Frankrijk werd de hengst Moneymaker vd Axelhoeve veilingtopper voor een historisch bedrag van 195.000 euro. Julyssi van Orti was voor 165.000 de duurste ooit op de Woodland’s Sales. Tussendoor werd Klacid of Cicero nog topper van de Limburgse Veulenveiling voor 38.000 euro.
Dublin 2m05 Mechelen 09 Ciska van Paemel

 Zijn moeder, Sissi, is een dochter van de Holsteinse hengst Sandro, die internationaal presteerde onder Franke Sloothaak, ondersteund door een sterke moederstam met moedersvader Argentan, die garant staat voor een uitstekende basis. De volle broer van Jaguar's grootmoeder is de Hannoveraans gekeurde dekhengst Archipel en haar andere broer, Agent, werd gekeurd in het Oldenburg. Een volle zus van Archipelia heeft de internationale dekhengst Cashman (v.Contender) voortgebracht. Archipelia's moeder bracht naast 3 gekeurde zonen ook 5 staatspremiestuten. Airport (v. Argentan I), Donovan (v. Derwisch) en Neptune (v. Roemer) zijn goedgekeurde kleinzonen van Weinbrise. Haar kleindochter Championess (v. Caprimond) schonk het leven aan de veelbelovende KWPN gekeurde hengst Zucchero (v. Depardieu).

Sissi's volle broer Savant (sportnaam : Choreography) werd na goedkeuring in Hannover verkocht naar de Verenigde Staten, waar  hij uitgebracht werd onder zijn ruiter en eigenares Tracy Sully. Als klap op de vuurpijl is Sissi eveneens de volle zus van Sheila 73, één van de beste prestatiemerries uit Hannover gereden door Franke Sloothaak en Daniel Deusser. Sheila behaalde reeds op 8-jarige leeftijd onder meer een 4e plaats in de 1m60-proef te Berlijn en sindsdien stapelde ze de ereplaatsen op in allerlei wereldbekerproeven en Grote Prijzen. Haar eerste nakomeling, Fair Play (v. Fabriano) is Zangersheide gekeurd en sprong op 1m45 niveau onder Giovanni Magaton. Samen wonnen ze onder meer de Grote Prijs van Cervia in 2009. Sissi's jongere zus, Silvia is een dochter van Silvio I. Haar Stakkato zoon Smint 2 doet het uitstekend op 1m45-1m50 niveau met Tina Deuerer en Noemie Goergen. In 2015 werden ze 2e in de 1m50 Nations Cup van Celje, 4e in een 1m45 proef in Eschweiler, 5e in een 1m45 tijdens CSIO Linz,...

Jaguars volle broer Gigolo werd in 2010 goedgekeurd voor de dekdienst bij het BWP. Ook hij valt op door zijn elegant exterieur, correcte gangen en afdruk. Gigolo oogt niet alleen mooi, hij weet ook nog eens te overtuigen op de sprong door zijn vermogen. Hij behaalde als vijfjarige reeds zijn eerste overwinning op het BWP hengstenkampioenschap onder Nick Vrins. Ook in de hengstencompetitie deed Gigolo het uitstekend, met foutloze omlopen in Flanders Horse Expo Gent, 't Overdijk en de WEN. Op zijn eerste internationale concours met Dirk Demeersman, werd hij verkocht naar Oekraïne. Spijtig genoeg kreeg Gigolo te maken met een blessure wat een verdere sportieve carrière uitsloot. Hij is daarna verkocht naar Finland.  De eerste jaargang van Gigolo bevat edele veulens met een goede galoppade en belooft voor de toekomst.

Zijn halfbroer, Ulexis (v. Alexis Z), werd via Stephex verkocht naar Canada waar hij succesvol internationaal werd uitgebracht door Natalie Jones. Met Maia Aspe komt hij stilaan terug op zijn vroegere niveau. Apache (v. Darco)  werd ex aequo winnaar van de cyclus bij de 5-jarigen na 8 parcours op de 8 foutloos af te leggen met zijn ruiter Filip Lacus. Ook in Gesves kwalificeerde Apache zich voor de finale nadat hij beide kwalificaties zonder springfout had afgelegd. Met de Italiaan Vincenzo Carlino liep hij succesvol internationale Grote Prijzen, met nog een 5e plaats in de GP van CSI Fiumicino.

In combinatie met nummer 1 van de wereld, Darco, werd zijn oudste zus geboren, met name Vilja van de Mullegracht. Zij is meteen ingezet in de fokkerij en haar eerste nakomeling blijkt nu een schot in de roos te zijn. Corinne van Paemel (v. Sheyenne de Baugy) kreeg het elite-predikaat van het BWP dankzij haar resultaten. In combinatie met Cicero Z van Paemel schonk Corinne Gazelle van Moretus, die goed springt onder Rani De Doncker. Met Cicero Z van Paemel gaf Vilja Farinelli van Paemel. Onder het zadel van Jean Charles Bernast springt hij op internationaal 1m45 niveau. Ze werden zo 6e in de Grote Prijs van CSI Cagnes-sur-Mer.