geboren in 2000 | schimmel | 1m72
AES gekeurd (sinds 2003)
BWP gekeurd (sinds 2005)
SF gekeurd (sinds 2012)
Eigenaar : Stoeterij van Paemel
ter dekking bij: Stoeterij Zangersheide

ruiter:
Dirk Demeersman

Carthago Z Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
Perra Calando I Cor de la Bruyère
Furgund
Kerrin Mambo
Fangelica
Rendez-Vous
van Paemel
Randel Z Ramiro Z Raimond
Valine
Alaric Z Almé
Grandiola
Granie Graphit Grande
Frutana
Goldlady Gotthard
Patience

 

Cicero Z van Paemel is een zoon van de alom bekende schimmelhengst Carthago Z. Onder Jos Lansink behaalde Carthago succes op de Olympisch Spelen van zowel Atlanta als Sydney en op het EK te Hickstead. Verder behaalde ze o.a. eveneens een 2e plaats in de Grote Prijs van Aken. Naast zijn sportprestaties heeft Carthago ook wereldfaam verkregen als topvererver.
Rendez-Vous van Paemel voert het nodige bloed met Randel Z als vader. Randel heeft dan ook al meermaals bewezen dat hij succesvol is in de moederlijn. Daarna volgt de Hannoveraanse formule Graphit x Gotthard gevolgd door de volbloed Poet xx.

 

Cicero liet zich als jong paard reeds opmerken door zijn ongelimiteerd vermogen in de cyclus voor jonge paarden onder Willem Meeus. Op dit elan ging hij ook voort op het hoogste niveau met niemand minder dan de Olympische topruiter Dirk Demeersman. Spijtig genoeg kwam er op dertienjarige leeftijd een einde aan Cicero's sportcarrière na een operatieve ingreep die een sportieve comeback onmogelijk maakte.

Jaar na jaar zagen we het palmares van Cicero groeien. O.a. zijn knappe overwinning in de Grote Prijs van Aalst, de eerste plaats in de Sires of the World in Mechelen, de winst in Dublin over 2m05, zijn eerste Wereldbekerrit die hij foutloos aflegde in Mechelen….. Dit zijn maar enkele beelden die in ons geheugen gegrift staan.

Over Cicero Z verscheen in februari 2008 een artikel in het Z-magazine, als Paard van de Maand. Klik hier om het te lezen.

De eerste nakomelingen van Cicero zijn geboren in 2004. Van de weinige nakomelingen die toen geboren zijn, is het merendeel reeds naar het buitenland verkocht. Sinds Cicero voor het BWP werd gekeurd, kreeg hij meteen het vertrouwen van een heel aantal fokkers. Die nakomelingen profileren zich nu niet alleen op veilingen, wedstrijden vrijspringen en prijskampen, maar treden ook op de voorgrond in de sport. Denken we maar aan Gigolo (vm. Quickfeur v Koekshof) van Albert Zoer die al talloze klasseringen behaalde op 1m45-1m50 niveau, Fenia van Klapscheut (vm. Ahorn) onder Marcel Marschall, Gautcho da Quinta (vm. Upsilon vd Heffinck) met Catherine Van Roosbroek, Ginnis van 't Geyzeven (vm. Heureka de la Loge) van Manuel Fernandez Saro, Izzy by Picobello (vm. Capriano) onder de Ier Bertram Allen, I Watch (vm. Darco) met Dayro Arroyave,...

Tevens heeft Cicero wereldwijd reeds verschillende goedgekeurde zonen. Voor Zangersheide werden Jaguar van Paemel (vm. Sandro), Indigo van de Lindehoeve (vm. Heartbreaker) en Cameron Z (vm. Caretano Z) reeds goedgekeurd. Galisco van Paemel (vm. Feinschnitt I vd Richter) en Gigolo van Paemel (vm. Sandro) werden toegelaten tot het BWP. Cyrano d'Orbri (vm. Fabiolo xx) werd in het Luxemburgse SCSL gekeurd en Jackson vh Dauwhof (vm. Fruhlingsball) in het Estse ESHB.Daarnaast zijn er nog enkele goedgekeurd in het AES, zoals Graffiti van de Worfthoeve (vm. Samber).
Ciska van Paemel Frederico van Paemel

Cicero is de halfbroer van de BWP gekeurde dekhengst Esperanto van Paemel, die reeds opviel door als 4-jarige de LRV cyclus af te ronden zonder één springfout. Als een echte krachtpatser wist hij zowel de hengstenproef tijdens de Winter Equestrian Nights in Lier als de finale van de 5-jarigen in Jumping Panhof op zijn naam te schrijven. Als 6-jarige eindigde hij 4e in de hengstencompetite en werd hij knap 3e op het Nationaal Kampioenschap van de LRV. Onder Dirk Demeersman leverden zijn vermogen en wendbaarheid hem een 2e plaats op in de kwalificatie van het WK in Zangersheide, een 4e plaats in Marcq-en-Baroeul, een 5e plaats in Zandhoven,... Daarna werd Esperanto verkocht naar Frankrijk.

Cicero's oudere halfbroer Umberto van Paemel (v. Darco) sprong succesvol de internationale tour in Italië
(sportnaam: Umberto de Guldenboom) en 
won onder meer de Derby van Italië die werd verreden in Vinovo en behaalde de overwinning in San Patrignano en Alpignano.
Zijn andere halfbroer,
Waterloo (v. Darco) was als 6-jarige een van de finalisten te Gesves na 2 foutloze kwalificaties. 

Zijn jongere halfzus, Betina (v. Darco) werd meteen ingezet in de fokkerij waar ze meteen haar waarde bewees. Haar eerste nakomeling was Che Guevara van Paemel (v. Carthago), die op zijn 3 jaar werd goedgekeurd voor het BWP en succesvol de hengstencompetitie afrondde op een 4e plaats. Haar tweede veulen, Cayenne van Paemel is een van de laatste nakomelingen van Carthago Z. Zij is nu net als haar moeder ingezet in de fokkerij.


Rendez-Vous' halfzus, Quechua (v. Remondo) staat eveneens garant voor het leveren van top springpaarden.
Uncle Sam (v. Darco), haar eerste veulen, was een uitzonderlijk mooi veulen met veel springkwaliteiten. Hij won de 4-jarigen te Gesves, was ex aequowinnaar bij de 5-jarigen en was 10e bij de 6-jarigen. Op 7 jarige leeftijd behaalde hij verscheidene ereplaatsen in 1m40 proeven en belandde vi
a Stephex in Amerika. Daar werd hij nog in hetzelfde jaar 4e in de Grote Prijs van Ontario. Sindsdien sprong hij onder Ashley Fleischhacker in grote proeven en zelfs wereldbekers.

Haar tweede veulen was de hengst Versace (v. Darco) die verkocht is naar Canada waar hij meteen het kampioenschap van de 5-jarigen op zijn naam schreef onder Yann Candele. Op 6 jarige leeftijd was hij 5e in het kampioenschap en hij werd dat zelfde jaar aanvaard als dekhengst.

Quechua's docher Winona van Paemel (v. Darco) bevindt zich op Italiaanse bodem waar ze reeds verscheidene internationale proeven heeft gewonnen met Ignace Philips. Barbarossa van Paemel (v. Darco) was als 4-jarige 8e in de finale in Gesves met 7 op 8 foutloze parcours. Het volgende jaar is hij kampioen geworden onder Marc Bellemans na 10 foutloze parcours op 10. Op dit moment wordt hij gereden door Aldrick Cheronnet die hem al naar de overwinning bracht in een 1m50 proef op het CSI Vidauban en in de GP van CSI Caserta, 2e in de Grote Prijs van het CSI San Sebastian en 3e in de Grote Prijs op het CSI Vichy.

Haar andere zoon, Don Camillo van Paemel (v. Darco), is AES gekeurd en hij behaalde een 7e plaats in de proef voor jonge dekhengsten op het CSI Hasselt. Verder maakte hij geen enkele springfout in de cyclus, maar een tijdsfout liet hem de kampioenstitel in Gesves mislopen. n 2010 debuteerde hij met Thiago Ribas Da Costa, met wie hij 3 overwinningen in San Giovanni, Manerbio en Roosendaal op korte tijd behaalde en andere ereplaatsen. Het daaropvolgende jaar ging de combinatie op hetzelfde elan verder met o.a. een overwinning en een 2e plaats in Bonheiden, een 3e plaats in de derby van Eindhoven en de kleine Grote Prijs van Aalst.

Cicero's grootmoeder, Granie, werd als veulen aangekocht in Duitsland. Granie's volle zus, Gromanique liep S-dressuur. Haar andere zus Goldene bracht de dekhengst Lord Charles, voort, die het voortreffelijk deed in het Bundeschamionat en de St. Pr. Stute Goldbirke die internationaal S-springen liep onder Otto Becker.

In het BWP tijdschrift van oktober 2004 werd de Granie als stammoeder uitvoerig besproken. (Klik hier om het artikel te lezen)