16/03/1992 | vliegenschimmel
 

Sandro Sacramento Song xx Sicambre xx
Easter Gala xx
Duerte Wahnfried
Velour
Archipelia Argentan Absatz
Worms
Weinbrise Wicht
Schutzinsel

 

Sissi, keizerin uit Hannover...
Onze volgende stammoeder komt uit een succescombinatie, namelijk de Holsteinse prestatiehengst Sandro die internationaal gelopen heeft onder Franke Sloothaak, gecombineerd met een correcte Hannoveraanse merriestam. Moedersvader Argentan staat garant voor een uitstekende basis. Argentan is ook de vader van Argentinus, die vroeger zowel in de top-10 van springververs als in de top-10 dressuurverervers stond vermeld.

De volle broer van Sissi's moeder is de Hannoveraans gekeurde dekhengst Archipel en haar andere broer, Agent, werd gekeurd in het Oldenburg. Een volle zus van Archipelia heeft de internationale dekhengst Cashman (v. Contender) voortgebracht. Archipelia's moeder bracht naast 3 gekeurde zonen ook 5 staatspremiestuten. Airport (v. Argentan I), Donovan (v. Derwisch) en Neptune (v. Roemer) zijn goedgekeurde kleinzonen van Weinbrise. Haar kleindochter Championess (v. Caprimond) schonk het leven aan de veelbelovende KWPN gekeurde hengst Zucchero (v. Depardieu). Sissi's volle broer Savant (sportnaam: Choreography) werd na goedkeuring in Hannover verkocht naar de Verenigde Staten, waar hij de pannen van het dak sprong onder zijn ruiter Tracy Sully.

Als klap op de vuurpijl was Sissi eveneens de volle zus van Sheila 73, één van de beste prestatiemerries uit Hannover gereden door Franke Sloothaak en Daniel Deusser. Sheila behaalde op 8-jarige leeftijd onder meer een 4e plaats in de 1m60-proef te Berlijn en sindsdien stapelde ze de ereplaatsen op in allerlei wereldbekerproeven en Grote Prijzen. Haar eerste nakomeling, Fair Play (v. Fabriano) is Zangersheide gekeurd en sprong op 1m45 niveau onder Giovanni Magaton. Samen wonnen ze onder meer de Grote Prijs van Cervia in 2009. Sissi's jongere zus, Silvia is een dochter van Silvio I. Haar Stakkato zoon Smint 2 doet het uitstekend op 1m45-1m50 niveau met Tina Deuerer en Noemie Goergen. In 2015 werden ze 2e in de 1m50 Nations Cup van Celje, 4e in een 1m45 proef in Eschweiler, 5e in een 1m45 tijdens CSIO Linz,...

Haar tweede oudste zoon Ulexis (v. Alexis Z) werd via Stephex verkocht naar Canada, waar hij succesvol internationaal werd uitgebracht door Natalie Jones.
Zijn jongere halfbroer Apache (v. Darco) werd ex aequo winnaar van de cyclus bij de 5-jarigen na 8 parcours op de 8 foutloos af te leggen met zijn ruiter Filip Lacus. Ook in Gesves kwalificeerde Apache zich voor de finale nadat hij beide kwalificaties zonder springfout had afgelegd. Daarna liep hij succesvol internationale Grote Prijzen met de Italiaan Vincenzo Carlino, met nog een 5e plaats in de GP van CSI Fiumicino
.

In combinatie met de nummer 1 van de wereld, Darco, werd haar oudste dochter, Vilja van de Mullegracht, geboren. Zij is meteen ingezet in de fokkerij en haar eerste nakomeling blijkt een schot in de roos te zijn. Corinne van Paemel (v. Sheyenne de Baugy) kreeg het elite-predikaat van het BWP dankzij haar resultaten. In combinatie met Cicero Z van Paemel schonk Corinne Gazelle van Moretus, die goed springt onder Rani De Doncker. Met Cicero Z van Paemel gaf Vilja Farinelli van Paemel. Onder het zadel van Jean Charles Bernast springt hij op internationaal 1m45 niveau. Ze werden zo 6e in de Grote Prijs van CSI Cagnes-sur-Mer.

Gigolo van Paemel (v. Cicero Z van Paemel) werd in 2010 goedgekeurd voor de dekdienst bij het BWP. Gigolo valt op door zijn elegant exterieur, correcte gangen en afdruk. Gigolo oogt niet alleen mooi, hij weet ook nog eens te overtuigen op de sprong door zijn vermogen. Hij behaalde als 5-jarige reeds zijn eerste overwinning op het BWP hengstenkampioenschap onder Nick Vrins. Ook in de hengstencompetitie deed Gigolo het uitstekend, met foutloze omlopen in Flanders Horse Expo Gent, 't Overdijk en de WEN. Op zijn eerste internationale concours met Dirk Demeersman, werd hij verkocht naar Oekraïne. Spijtig genoeg kreeg Gigolo te maken met een blessure wat een verdere sportieve carrière uitsloot. Hij is daarna gestald in Finland waar hij zijn goedkeuring kreeg voor het Finse Stamboek. De eerste jaargang van Gigolo bevat edele veulens met een goede galoppade en belooft voor de toekomst. Eind vorig jaar verhuisde Gigolo van het koude Finland naar het zonnige Italië waar hij momenteel ter dekking staat.

De jongere Jaguar van Paemel (v. Cicero Z van Paemel) is een klasse apart. De bloedgemaakte hengst valt meteen op door zijn sprekend hoofd en elegant exterieur. Op de sprong getuigt hij van over een ongelimiteerd vermogen te beschikken en maakt hij gebruik van een mooie techniek. Begin 2012 werd hij goedgekeurd bij Studbook Zangersheide, waar de jury hem beschouwde als één van de beste aangeboden hengsten. Onder het zadel wist hij twee jaar later nogmaals te bevestigen. Met een geweldige souplesse en techniek legde hij een vlekkeloos parcours af onder Dirk Demeersman en werd zo definitief goedgekeurd.

Met Dirk Demeersman in het zadel wist de hengst steeds te imponeren onder het zadel. Zijn excellente techniek en onbegrensd vermogen maken hem een streling voor het oog. Als zesjarig paard wist hij zijn potentieel al eens te bewijzen met een 2e plaats in de finale voor jonge paarden in Beervelde en verschillende klasseringen in Lummen en op de Stephex Masters. De eerste manche van de hengstencompetitie 2016 wist hij als zevenjarige meteen op zijn naam te schrijven. Een jaar later wist hij zijn eerste 1m40 Grote Prijs te winnen in het Azelhof in Lier. Jaguar en Dirk Demeersman groeiden door tot 1m50 niveau, en na een korte periode waarin Aldrick Cheronnet de teugels had overgenomen, werd Jaguar verkocht naar Amerika. In Californië zet hij zijn carrière verder als dekhengst en blijkt hij populair te zijn.  Zijn nakomelingen krijgen zijn hoogbenige model mee, net als zijn techniek en vermogen. Ze staan hoog in het bloed, maar hebben een zeer aanhankelijk karakter. Zijn eerste nakomelingen presteren goed in de jonge paarden en met Jewel ASK heeft hij ook reeds een goedgekeurde zoon bij het Deense Warmbloed.

Haar dochter Kaiserin van Paemel wist als jong paard reeds te charmeren. De dochter van Cicero Z van Paemel won onder Filip Lacus het regionaal kampioenschap voor vijfjarige paarden na twee foutloze kwalificaties te Incourt. Als zesjarige werd zij succesvol gedekt van Kannan en bracht ons het jaar erop Killer Queen van Paemel Z. Onder Andres Vereecke hervatte ze de competitie en toonde veel potentieel, doch een blessure betekende al snel het einde van haar sportcarrière. Om die reden hebben we Kaiserin ingezet in de fokkerij en haar eerste nakomelingen zijn alvast veelbelovend!

De nu achtjarige Coconut van Paemel Z valt op door haar mooie looks en uitmunde springtechniek. De vermogende Cicero Z van Paemel dochter wist zich als zesjarige te kwalificeren voor het BK onder het zadel van Jelle Limbourg na enkele mooie nulrondes in de cyclus. Afgelopen zomer nam Andres Vereecke de teugels over en niet zonder succes. In Bonheiden sprongen ze begin oktober hun eerste internationale wedstrijd en Coconut noteerde meteen drie knappe nulrondes. Daaropvolgend stond drie weken Mediterranean Equestrian Tour in Oliva op het programma. Coconut maakte indruk door vijf klasseringen, waaronder een eerste, tweede en achtste plaats én de overwinning in de 1m40 finale voor zevenjarige paarden! We kijken alvast uit naar de toekomst.

Op 24 maart 2020 hebben we spijtig genoeg afscheid moeten nemen van onze liefste Sissi.
Lieve Sissi, vandaag hebben we met veel pijn in het hart en een zwaar gemoed afscheid moeten nemen van jou. 28 jaar lang hebben we jou -hopelijk- een mooi leven gegeven. Want ook al ben je niet bij ons op stal geboren, je had het hart van Luc al veroverd toen je amper 3 dagen oud was en hij besloot jou aan te kopen. Een prachtige verschijning, een keizerin... Een dame met pit, vol doorzettingsvermogen en soms wat ongeduldig, maar met een gouden karakter. Eigenschappen die je ook aan jouw kinderen hebt meegegeven. Sissi, we zullen jou ongelooflijk hard missen. Slaapzacht.

Nakomelingen

 • Tabasco (v. Alexis Z)
 • Ulexis (v. Alexis Z)
 • Vilja van de Mullegracht (v. Darco)
 • Corinne van Paemel (v. Sheyenne de Baugy)
 • Gazelle van Moretus (v. Cicero Z van Paemel) NSJ 1m25
 • Kastaar d'Affligem Z (v. Kannan)
 • Orlando van Moretus (v. Kannan)
 • Padagio van Moretus (v. Adagio de Talma)
 • Davidoff van Paemel (v. Sheyenne de Baugy)
 • Crack van Paemel Z (v. Carthago Z)
 • Farinelli van Paemel (v. Cicero Z van Paemel) ISJ 1m45
 • Aighen (v. Cicero Z van Paemel)
 • Welshman van Paemel (Welshman II) (v. Darco) ISJ 1m55
 • Apache van Paemel (v. Darco) ISJ 1m45
 • Batman van Paemel (v. Qarco van het Graethemhof)
 • Cassius van Paemel Z (v. Caridor Z)
 • Centurio van Paemel Z (v. Cicero Z van Paemel)
 • Fleur van Paemel (v. Cicero Z van Paemel)
 • Karamelle van la Prise (v. Nabab de Rêve)
 • Ukso Stabico (v. Chaiton F Z)
 • Gigolo van Paemel (v. Cicero Z van Paemel) BWP gekeurd
 • Inshallah van Paemel (v. Cicero Z van Paemel) AES gekeurd
 • Jaguar van Paemel (v. Cicero Z van Paemel) ISJ 1m50 - Z gekeurd
 • Kirr Royal van Paemel (v. Cicero Z van Paemel) ISJ 1m40 - AES gekeurd
 • Kaiserin van Paemel (E.T.) (v. Cicero Z van Paemel) ISJ 1m35
 • Lipstick van Paemel (E.T.) (v. Esperanto van Paemel)
 • Mona Lisa van Paemel (E.T.) (v. Cicero Z van Paemel)
  • Baron van 't Breezerhof Z (v. Bamako de Muze)
  • Apache van 't Breezerhof Z (v. Aganix du Seigneur)
 • Coconut van Paemel Z (E.T.) (v. Cicero Z van Paemel) ISJ 1m45
 • Chili Pepper van Paemel Z (E.T.) (v. Cicero Z van Paemel)
 • California van Paemel Z (E.T.) (v. Cicero Z van Paemel)