2015


24-12-2015  Vrolijk kerstfeest en beste wensen voor 2016!

20-12-2015  Cicero nakomelingen blijven het goed doen in de sport en op de veiling!
Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) behaalde een knappe 2e plaats met Jake Saywell in de 1m45 U25 Grand Prix van Lichtenvoorde op Jumping de Achterhoek. In Roosendaal was er een 7e plaats in de Grote Prijs voor Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) en Albert Zoer. Goran Imperio Egipcio (Cicero Z x Littorio) behaalde een 10e plaats in een 1m45 proef in La Coruña. De week erop wisten ze een 1m40 proef te winnen op de CSI Alfeizerao.

Voor Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) was er een 4e plaats met nieuwe ruiter Yves Vanderhasselt in een 1m45 proef in Lier. Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) werd er 9e in een 1m30 proef. Tijdens de CSI-W Madrid sprong Cicero II (Cicero Z x Guidam) een foutloze 1m45 ronde onder Harrie Smolders.

Dolitaire Chavannaise (Cicero Z x Voltaire) wist in Opglabbeek de finale voor vijf- en zesjarige paarden te winnen onder Lorenzo de Luca. Dit nadat de combinatie de twee eerste dagen ook al dubbel foutloos sprong. In de 1m30 proeven was er een 7e plaats voor Jacardi S (Cicero Z x Chamberlain) en Ruben Lamers en een 8e plaats voor Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) onder het zadel van Catherine Van Roosbroeck.

In Neeroeteren behaalde It's Me (Cicero Z x Poor Boy) een 3e plaats in een 1m35 proef onder Jelmer Hoekstra. Met Isaura VG (Cicero Z x Heartbreaker) wist Marcel Marschall naar de 3e plaats te springen in een 1m25 proef tijdens CSI Kreuth. Hans-Dieter Dreher zadelde Douglass Chavannais
(Cicero Z x Ogano Sitte) op in een 1m30 proef in Salzburg. De nieuwe combinatie deed het knap foutloos.

Op de kersteditie van de Horse Auction Belgium werd Cisco von Rotheck Z (Cicero Z x Flamenco de Semilly) het duurste veulen. De volle broer van Laura Kraut's Chuckles en Chloe Aston's Merqusio werd voor een bedrag van 16.000 euro verkocht aan niemand minder dan Chloe Aston zelf. Zo krijgt het prachtige veulen alle kansen in de toekomst!

photo by Franck Papelard - Equnews.be
22-11-2015  Alweer overwinning voor Gigolo en Retro III
Geen maand gaat voorbij zonder een overwinning voor Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) en Albert Zoer. Voor de negenjarige schimmel was er ditmaal een eerste plaats in de 1m45 kwalificatie voor de grote prijs in Strazeele. Ook Harrie Smolders heeft nu een Cicero nakomeling onder zich. Met Cicero II (Cicero Z x Guidam) behaalde hij meteen een 10e plaats in een 1m45 proef op de CSI-W Stuttgart.

Ook in de laatste week van de MET Tour in Oliva was er nog succes. In de afsluitende 1m45 Grand Prix was er een 5e plaats voor de imposante Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) onder Chloe Aston. Retro III (Cicero Z x For Pleasure) sprong opnieuw naar de overwinning met Jamie Wingrove bij de zesjarige paarden. Op de 7e plaats volgden Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) en Ferenc Szentirmai. Divaro Maeza (Cicero Z x Persan II) werd ook nog 9e in een 1m35 proef en 10e in een 1m30. Met Ricardo Jurado werd hij daaropvolgend 3e in een 1m35 proef
op de CSN 5* Aniversario CES Valencia.

Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) behaalde een 10e plaats met Yves Vanderhasselt in een 1m50 proef in Luik. In Opglabbeek werd Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) 7e in een 1m35 proef onder Catherine Van Roosbroeck. Daags nadien sprongen ze dubbel foutloos in een 1m40 proef. Voor Gardith (Cicero Z x Codexco) was er een 4e plaats in een 1m35 met Bjorn Egberink.
In Mijas werden Frederico van Paemel (Cicero Z x Graf Grannus) en Karina Truelsen 7e in een 1m30 proef.

Gigolo & Albert Zoer
05-11-2015  Cicero 83e op de WBFSH Sire Ranking!
Wat zijn we trots op onze Cicero Z van Paemel! Op vijftienjarige leeftijd komt onze oogappel op de WBFSH Sire Ranking op de 83e plaats binnen! Een fantastische bekroning van een geweldig jaar dankzij de uitstekende prestaties van zijn nakomelingen zoals Gigolo, Gautcho da Quinta, Fenia van Klapscheut, Merqusio,... Een heel knappe prestatie van Cicero, gezien hij pas op vijfjarige leeftijd gekeurd werd voor het BWP stamboek. De meerderheid van zijn nakomelingen zijn dus 9 jaar en jonger.


02-11-2015  Winst voor Gigolo, Galisco, Merqusio en Retro III
Nadat Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) vorig jaar op Jumping Indoor Maastricht op GP-niveau debuteerde met meteen een 3e plaats in de GP, was hij nu opnieuw aanwezig. Een wending die onmogelijk leek, werd vlot gemaakt door Gigolo en Zoer in de 1m50 kwalificatie voor de Grote Prijs. Zo sprong de gretige schimmelruin naar een fantastische overwinning onder het zadel van Albert Zoer.

Aan de andere kant van de wereld wist Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) zich in de kijker te springen. Met Alessandra Battilana won hij de 1m55 Grote Prijs van Zangersheide Argentina. De goedgekeurde hengst blijft het dus goed doen in Zuid-Amerika! In Porto Alegre was er een 8e plaats voor Guldenboom Rembrandt (Cicero Z x Hors la Loi II) en Tiago Mesquita in een 1m45 proef. Chicago (Cicero Z x Heartbreaker) werd 10e met Tracey Epp in de 1m40-1m60 Wereldbeker van CSI Calgary.

De
Mediterranean Equestrian Tour is van start gegaan in het Spaanse Oliva. Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) wist er met Chloe Aston een 1m45 ranking proef in de wacht te slepen. Opvallende aanwezige bij de zesjarige paarden was Retro III. Deze Cicero Z x For Pleasure zoon wist zich in elke proef die hij sprong te klasseren met Jamie Wingrove. Zo won hij de GP voor zesjarigen, daags na een andere overwinning. Daarnaast werd Retro nog tweemaal ex aequo eerste, 3e en 8e. Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) behaalde een 5e plaats in dezelfde GP met Ferenc Szentirmai.

In Opglabbeek werd Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) 2e in de finale voor zevenjarige paarden onder Catherine Van Roosbroeck, nadat ze eerder al dubbel foutloos waren. VDS Indianapolis (Cicero Z x Nagano) wist een 1m20 proef te winnen met Mario Vermeire.

Retro III & Jamie Wingrove
19-10-2015  Fenia wint GP Leszno
In het Poolse Leszno ging Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) op haar goede elan door met Marcel Marschall. De combinatie wist de Grote Prijs op hun naam te schrijven na een foutloze en snelle barrage! Calero Z (Cicero Z x Sandro) werd tweemaal 10e met Aleksandra Kozanecka in een 1m25 en een 1m30 proef.

De laatste week van de Vilamoura Equestrian Tour zadelde Bertram Allen Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) op. Samen behaalden ze een 2e en 4e plaats bij de zevenjarige paarden. Ferenc Szentirmai sprong foutloos met de zesjarige Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) en met de vijfjarige Kashmire (Cicero Z x Lancelot).

Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) was ook in goede doen met Luis Sabino Gonçalves. Ze werden 8e in een 1m45 proef en nog eens 4e in een 1m40. Chloe Aston sprong ook nog een fantastische nulronde met Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) in een 1m45 proef.

In Cagnes-sur-Mer werden Gitania VG (Cicero Z x Chellano Z) en Nadège Janssen 6e in een 1m35 proef. Costa Rica vh Waterschoot Z (Cicero Z x Parco) sprong tweemaal foutloos in een 1m30 en 1m35 proef onder Julia Dalamano in Chevenez. In Lier werd Intermezzo (Cicero Z x Skippy II) 4e in een 1m20 proef met Mike Hosewol.

Op het GPA Jump Festival behaalden Candide Flabémont Z (Cicero Z x Veneur du Prelet) & Emanuele Massimiliano Bianchi en Jericho St. Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) & Alice Sara Pasquino een ex aequo eerste plaats in de proef voor zes- en zevenjarige paarden.

Fenia van Klapscheut - Marcel Marschall
12-10-2015  Vilamoura Equestrian Tour
Ook de tweede week van de Vilamoura Equestrian Tour was succesvol. Bij de zevenjarige paarden werd It's Me (Cicero Z x Poor Boy) 6e met Jelmer Hoekstra, gevolgd door Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) en Jack Dodd op een 8e plaats. Chuckles (Cicero Z x Flamenco de Semilly) sprong eveneens dubbel foutloos onder Laura Kraut. In de finale was er een 3e plaats voor Izzy en een 4e plaats voor Chuckles. Met Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) sprong Kraut foutloos bij de zesjarige paarden. Voor Kashmire en Ferenc Szentirmai waren er drie foutloze omlopen bij de vijfjarige paarden.

In de 1m45 Grote Prijs van Vilamoura behaalde Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) een 5e plaats onder Luis Sabino Gonçalves. Chloe Aston volgde op de 9e plaats met Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly). In een 1m30 proef werden Aragorn 94 (Cicero Z x Fatal Z) en Maria Do Rosario Libano Monteiro 10e.

Ook Gigolo deed het goed met Albert Zoer. Tijdens CSI Kiel sprongen ze naar een 5e plaats in een 1m50 proef. Havinia van de Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) werd 9e in een 1m40 proef onder Jake Saywell in de Horse of the Year Show in Birmingham. Op een nationale show in Nîmes Costières wist Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) een 1m35 proef te winnen onder het zadel van Aldrick Cheronnet. Het duo werd ook nog 8e in een 1m40 proef.

Merqusio
05-10-2015  Verscheidene ereplaatsen bij jonge paarden en in Grote Prijzen
In Vilamoura begon de drie weken durende Equestrian Tour. In de proeven voor jonge paarden deden verschillende Cicero's het goed. Bij de zevenjarige paarden sprong Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) drie dagen foutloos onder Bertram Allen en Jack Dodd met een 3e plaats in de finale. Met Chuckles (ex Inshallah von Rocherath) (Cicero Z x Flamenco de Semilly) sprong Laura Kraut naar een 7e plaats. It's Me (Cicero Z x Poor Boy) & Jelmer Hoekstra sprongen ook dubbel foutloos.

Laura Kraut had ook succes bij de zesjarige paarden met Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral). Nadat ze de eerste dag ook al foutloos sprongen, behaalden ze nog een 5e en 6e plaats. Voor Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) was er eveneens een foutloze ronde met Ferenc Szentirmai. Bij de vijfjarige paarden sprong Szentirmai drie dagen foutloos met Kashmire (Cicero Z x Lancelot), wat hen een 8e plaats opleverde. Ook Kappa Play (Cicero Z x Peking Opera xx) deed het driemaal foutloos onder Chloe Aston.

Naast de jonge paarden was er ook een driesterren CSI voorzien in het Vilamoura Equestrian Center. Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) werd 3e in een 1m40 proef met Luis Sabino Gonçalves. Voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) was er een 4e plaats in een 1m35 proef onder Vitor Alves Teixeira.

In Pöttmes was Marcel Marschall in goede doen met zijn twee Cicero nakomelingen. Zo was er een 3e plaats in de 1m45 Grote Prijs met Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z). Met Isaura VG (Cicero Z x Heartbreaker) onder het zadel wist hij de finale voor zes- en zevenjarige paarden te winnen, nadat ze eerder ook al dubbel foutloos waren.

Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) behaalde een 5e plaats met Albert Zoer in de 1m45 Grand Prix van CSI Salland. In Opglabbeek werd Icos (Cicero Z x Contender) 3e onder Olivier Philippaerts in de zevenjarige paarden, nadat ze de eerste dag eveneens dubbel foutloos waren.

In Strazeele behaalde Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo xx) een 10e plaats in de 1m45 Grote Prijs onder José Thiry. Lieven Devos werd 3e en 10e in 1m30 proeven en behaalde ook nog een 10e plaats in een 1m35 met Caredo C (Cicero Z x Obsession B). Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) werd 9e in een 1m25 onder Guillaume Foutrier.

Galand van het Venushof (Cicero Z x Pachat II) en Marietta Robitza behaalen in Wiener Neustadt een 3e plaats in een 1m35 proef en een 9e in een 1m25. In Barbizon werd Jessi d'Haverlande (Cicero Z x Grandeur) 9e in de zesjarige paarden met Olivier Perreau. In een 1m30 proef was er een 7e plaats voor Chilhac de Macheco (Cicero Z x Darco) en Marie Pailloux.

Fenia van Klapscheut
29-09-2015  Cicero levert ene veilingtopper na de andere
Dat nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel goed in de markt liggen, werd nogmaals duidelijk de afgelopen weken. In Bonheiden vond zaterdag de vierde editie van de Woodland's International Sales plaats. In hun collectie bevonden zich maar liefst drie Cicero nakomelingen. De zesjarige Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) ging voor een bedrag van €165.000 onder de hamer en vertrok richting de stallen van Pieter Devos. Hiermee werd de topmerrie, die beschikt over veel vermogen en de typisch uitzwaaiende achterhand, de veilingtopper van de avond. Ze is bovendien het duurste Woodland's paard allertijden. Voor de hengst Jacardi (Cicero Z x Chamberlain) werd €68.000 betaald.

De donderdag ervoor was er de vijftiende editie van de Limburgse Veulenveiling, die traditioneel tot de top drie van de best scorende veulenveilingen in Nederland behoort. Met een prijs van €38.000 werd de speelse Klacid of Cicero (Cicero Z x Indoctro) de absolute veilingtopper. Hij is bovendien het duurste veulen ooit verkocht op deze veiling. De mooie schimmelmerrie Charm du Buisson Z (Cicero Z x Mr. Blue) veranderde voor €15.000 van eigenaar.

In Samorin sprong Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) naar een 8e plaats in een 1m45-1m50 proef onder de Duitser Marcel Marschall. Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) was in goede doen tijdens dezelfde concours. Met Catherine Van Roosbroeck sprong de merrie in de Bronze tour, goed voor 1m35 proeven.
Ze werden de eerste dag 7e en 3e daags nadien. Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) behaalde een 4e plaats in een 1m40 proef in Vilamoura onder Luis Sabino Gonçalves.

Julyssi van Orti
21-09-2015  Kingston voor het leven Z gekeurd
Onze Kingston van Paemel moest afgelopen weekend tijdens de wereldkampioenschappen voor jonge paarden zijn zadelproef afleggen voor de hengstenjury van Studbook Zangersheide. De Numero Uno zoon uit de Randel Z merrie Rendez-Vous van Paemel werd als driejarige hengst reeds gekeurd voor Zangersheide. Voor een definitieve keuring is de zadelproef echter vereist. De vijfjarige hengst toonde zijn vermogen en sprong een mooi parcours met uitzwaaiende achterhand onder Filip Lacus. Hierdoor werd hij voor het leven Z gekeurd.

Op het wereldkampioenschap was er pech voor de Cicero nakomelingen. In de kwalificaties kregen de meeste telkens een pechfoutje, net als onze Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro). De opvallende schimmel sprong wel een mooie foutloze ronde onder het zadel van Dirk Demeersman in de troosting voor zesjarige paarden. Voor FTS Elliot (Cicero Z x Lancelot) was er een knappe 8e plaats in de finale, na twee foutloze kwalificaties onder de Ier Neal Fearon. De vijfjarige Kirr Royal van Paemel (Cicero Z x Sandro) sprong foutloos met Bernardo Mathias, maar een tijdsfout haalde hen uit de finale. Bij de zevenjarige paarden sprong Icos (Cicero Z x Contender) tweemaal knap foutloos en haalde zo de finale met Olivier Philippaerts. Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) had pech de eerste dag met een foutje in de driesprong. In de tweede kwalificatie werd ze mooi 9e en in de troosting was er een 8e plaats voor haar en Catherine Van Roosbroeck.

In Donaueschingen behaalde Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn) een 4e plaats onder Marcel Marschall in een 1m50 proef. Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) was met Celine Bradt in Jardy, waar de combinatie 5e en 10e werd in 1m30 proeven. Galand van het Venushof (Cicero Z x Pachat II)
en Marietta Robitza werden 7e in een 1m30 proef en 10e in een 1m25 in de tweesterren CSI van Wenen.

De goedgekeurde hengst Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) werd vorig jaar verkocht naar het Zuid-Amerikaanse Chili. Ook daar doet hij het heel goed met zijn nieuwe eigenaars. Zo werd Galisco dit jaar al 1e, 2e, 3e en 5e met Rodrigo Carrasco en 3e en 7e met zijn vriendin Alexandra Battilana in verschillende 1m45 tot 1m60 Grote Prijzen.

Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) was in goede doen in Barcelos. Zo werd hij 2e in de Grote Prijs, won hij een 1m40 proef en werd 3e in een andere 1m40 onder het zadel van Luis Sabino Gonçalves. Op een nationale concours in Vimeiro won Goran eerder al een 1m40 proef en werd hij 7e in de 1m45 Grote Prijs.

In Hickstead behaalde Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) een 4e plaats in een 1m40 proef met Jake Saywell. Henrik (Cicero Z x Graaf Grande) werd 6e met Mario Deslauriers in een 1m35 proef tijdens de American Gold Cup in North Salen.
Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) behaalde een 9e plaats met David Simpson in een 1m40 proef in Neeroeteren

Cicera de la Vayrie B (Cicero Z x April Night xx) behaalde een 4e plaats onder Tobias Bachl bij de jonge paarden, nadat de de eerste dag ook al foutloos sprongen op de CSI Ising am Chimsee. Jessi d'Haverlande (Cicero Z x Grandeur) sprong drie dagen foutloos en werd op haar beurt 4e met Olivier Perreau in de finale voor zesjarige paarden tijdens de CSI Chazey.

Klik hier voor de video van Jaguar.
Klik hier voor de foto's van Jaguar.
Klik hier voor de video van Kingston.

Kingston van Paemel
08-09-2015  Moneymaker met €195.000 absolute veilingtopper Fences
In Frankrijk vond afgelopen week de befaamde Fences veiling plaats in Bois-le-Roi. Zaterdagavond zette de driejarige Moneymaker van de Axelhoeve, die de kwalificatiewedstrijd voor het vrijspringen in Mechelen won, de veiling in vuur en vlam. De talentvolle Cicero Z van Paemel zoon uit de Cumano dochter Cacharel Z sprong de pannen van het dak en wist menige bieders te bekoren.  Na een strijd tussen Italië en Frankrijk, was het uiteindelijk Haras des Coudrettes (HDC), sponsor van Staut en Delaveau, die Moneymaker in huis haalde voor een bedrag van maar liefst 195.000 euro. Hiermee werd hij de absolute veilingtopper! Van een goede naam gesproken...

In Wolvertem ging op de eigendom van Stephan Conter de Stephex Masters door. In de CSI 1* liet onze Jaguar van Paemel zich opmerken onder het zadel van Dirk Demeersman. De bloedmooie Cicero Z x Sandro zoon wist zich twee dagen te klasseren in de 1m25 proeven. De eerste dag werd de combinatie 6e door zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos te springen. Daags nadien was er een accumulator proef. Een probleemloze ronde en 65 punten bracht hen op een mooie 5e plaats!

Klik hier voor de video van de eerste dag.
Klik hier voor de video van de accumulator proef.
Klik hier voor de foto's van Jaguar.

01-09-2015  Gautcho 4e in 1m60 Grote Prijs Gijon!
Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) mocht met Catherine Van Roosbroeck meereizen naar Spanje voor de CSIO Gijon. De machtige, met veel vermogen springende Gautcho bleef als eerste foutloos in de 1m60 Grote Prijs van de vijfsterren competitie. Uiteindelijk wisten 16 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Gautcho en Catherine moesten als tweede van start en deden het opnieuw knap foutloos! Dit bracht het top duo op een 4e plaats. Opnieuw een prachtige prestatie, nadat Gautcho eerder in de 1m60 kwalificatie voor de grote prijs al knap dubbel nul wist te springen en zo mooi 7e werd! Voor Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) stonden de proeven voor jonge paarden op het programma. Ze bleef driemaal foutloos en sprong naar een 6e plaats en een 7e plaats in de finale. Divaro Maeza (Cicero Z x Persan II) en Ricardo Jurado bleven ook foutloos. Voor hen was er een 5e plaats in de finale.

In het Glock's Performance Center in Treffen was de nieuwe stalruiter van Betram Allen, Jack Dodd aanwezig met Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano).  De combinatie behaalde een 2e en 10e plaats in de 1m40 proeven. De eerste dag werden ze ook al 8e in een 1m35 proef.

Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) deed het uitstekend op de Angelstone Tournaments in Rockwood. Met Nina Fagerström won ze een 1m40 proef en werd ze ook nog 3e in een 1m40 en 1m35 proef. Voor Chuckles (Cicero Z x Flamenco de Semilly) en Laura Kraut was er een foutloze ronde bij de zes- en zevenjarige paarden in Verbier.

In Zandhoven deed Gina (Cicero Z x Nagano) het goed met Dries Goossens. Ze werden 8e in een 1m40 proef, nadat ze eerder al 5e werden in een 1m35. Voor Hospita van de Rostal (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) was er een 6e plaats in de 1m45-50 proef onder Nick Vrins. Casaleo Z (Cicero Z x Nelson Z) en Eline Peeters deden het twemaal foutloos in de 1m25 proeven, net als Jungle Boy (Cicero Z x Obsession B) en Francois Brichart.

In Auvers was er succes voor de Fransman Max Thirouin. Met Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) werd hij 2e en 3e in 1m30 proeven, terwijl hij met Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) 2e werd bij de zesjarige paarden, nadat hij eerder al foutloos sprong. In de finale werd Jiggly (Cicero Z x Wiensender) 6e met Benjamin Robert, na eerdere een ex aequo eerste plaats. Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) werd 9e in een 1m30 proef en 8e in een 1m25 met Geoffrey Cobbaut.


Gautcho da Quinta
18-08-2015  Machtige Merqusio en Grand Cru in team GB op EK YR
In de Lake Arena in Wiener Neustadt vond het Europees Kampioenschap voor Young Riders plaats. In het team van Groot-Brittannië zaten niet minder dan twee nakomelingen van Cicero Z van Paemel. Chloe Aston werd geselecteerd met de machtig springende Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) en Jake Saywell zadelde Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) op. Beiden sprongen mooi foutloos in de eerste individuele manche. Ook daags nadien in de eerste ronde van de Nations Cup lieten ze een knappe 1m50 nulronde optekenen. De pas achtjarige Merqusio kreeg een pechfout in de tweede ronde, maar Grand Cru bleef wederom foutloos. Zo wisten beiden zich te plaatsen voor de individuele finale, waarin de vermoeidheid zijn tol eiste. Een bijzonder knappe prestatie voor deze twee jonge paarden, die bij de 30 beste paarden waren!

Ook in Valkenswaard waren enkele Cicero's aanwezig. Gina (Cicero Z x Nagano) werd 8e in een 1m40 proef onder Dries Goossens, nadat ze eerder al dubbel foutloos sprong in een 1m40. Izerro (Cicero Z x Olisco) behaalde een 8e plaats onder Karel Cox in een 1m35 proef. Bij de jonge paarden was er een nulronde voor Jericho St Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) en Alice Sara Pasquino.


Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn) en Marcel Marschall werden 9e in de Grote Prijs van San Giovanni in het Horses Riviera Resort. Icarus VW (Cicero Z x Clinton) was eveneens in goede doen met Catherine Offner. Zo werden ze tweemaal 6e en tweemaal 7e in de 1m35 proeven voor zevenjarige paarden. Caillou de la Pierre Z (Cicero Z x Lansing) sprong naar een ex aequo eerste plaats en een 10e plaats bij de vijfjarige paarden.

In Bonheiden was er ook succes bij de zevenjarige paarden. Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) behaalde een 3e plaats onder Catherine Van Roosbroeck, gevolgd door Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) en Jack Todd op een 5e plaats in de zevenjarige paarden. In de youngster tour in Roosendaal behaalde Candyman (Cicero Z x Balougran Z) een 7e plaats met Peter Bulthuis.

Gicero van het Lemmenshof (Cicero Z x Sun Light vd Zuuthoeve) behaalde een 8e plaats in een 1m45 proef met Georgia Founta op CSI Bojourishte.
Hira (Cicero Z x Ircolando) werd tweemaal 2e en eens 5e in 1m30 proeven onder het zadel van Emily Short tijdens CSI Millstreet.

Merqusio - Grand Cru
10-08-2015  Jaguar 2e in finale Beervelde
In Beervelde vond dit jaar de 10e editie van het Flanders Horse Event plaats. Ook ambassadeur Dirk Demeersman was aanwezig met onze Jaguar van Paemel. Hij zadelde de Z gekeurde hengst op voor de proeven voor zesjarige paarden. De eerste dag viel nog de laatste balk in de barrage, maar de tweede dag was er een ex aequo eerste plaats dankzij een knappe nulronde. In de finale sprong Jaguar een fantastische ronde, wat hij overdeed in de barrage. Dit leverde hen een knappe 2e plaats op!

De eveneens zesjarige Eristov (Cicero Z x Concorde) werd de eerste dag 8e en sprong daags erna opnieuw foutloos. Voor Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) was er een 7e plaats in de finale voor zevenjarige paarden, nadat ze elke dag een foutloos parcours had gesprongen met Catherine Van Roosbroeck. Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) behaalde met Christophe Vanderhasselt een 10e plaats een 1m40 proef.
Gitania VG (Cicero Z x Chellano Z) werd 6e in een 1m20 proef onder Nadège Janssen.

Voor Gigolo
(Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) was er bijna opnieuw winst in een grote prijs. Met Albert Zoer startte hij in de 1m55 Grote Prijs van CSI Ommen, die hij knap foutloos aflegde. Als laatste starter in de barrage ging Zoer er volledig voor. De snelste tijd, maar een fout op de laatste hindernis bracht hen op een 7e plaats. In de Puissance deed een Cicero nakomeling het wederom goed. Gitte vd Molendrieshoeve (Cicero Z x Nagano) werd ex aequo tweede onder Matthew Sampson. Tinkerbell W (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) en Guy Williams werden 3e in een 1m20 proef. Voor Cicero's Isaura (Cicero Z x Lacantus) was er een 5e plaats in een 1m25 en een 4e in een 1m20 proef onder Rodrigo Giesteira Almeida.

 Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) behaalde een mooie 2e plaats onder het zadel van Marcel Marschall in een 1m45 proef in San Giovanni. Tijdens de Baltica Equestrian Tour werd Caredo C (Cicero Z x Obsession B) 9e in een 1m30 proef onder Lieven Devos.

Klik hier voor de video van Jaguar in de finale.
Klik hier voor de video van Jaguar in de kwalificatie.
Klik hier voor de foto's van Jaguar.


03-08-2015   Mooie ereplaatsen voor Cicero's
Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) kwam aan de start in London onder Jake Saywell. Het duo behaalde een 5e plaats in een 1m40-45 proef.

In Donaueschingen sprong Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) mooi foutloos in een 1m45 proef, wat haar een 6e plaats opleverde onder het zadel van Marcel Marschall.

Iris (Cicero Z x Carthago Z) werd 5e in een 1m40 proef met haar ruiter Carron Nicol tijdens de Baltica Equestrian Tour. In Lier won Galentino (Cicero Z x Type d'Elle) een 1m15 proef onder Charlotte Fokker.

In Fontainebleau werd Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) 3e in een 1m35 proef met Max Thirouin. Met Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) sprong hij naar een 2e plaats in de kwalificatie en 4e plaats in de grote prijs voor zesjarige paarden. Betty Boop (Cicero Z x 
Vainqueur de Cheux) was duidelijk in vorm met Jeremy Le Roi. De combinatie behaalde een 3e plaats in een 1m35 proef, een 10e in de 1m30 Speed Derby en een 9e plaats in een 1m20. Chilhac de Macheco (Cicero Z x Darco) werd 10e onder Marie Pailloux in een 1m30 proef.

In Zuidwolde sprong Cicero's Isaura (Cicero Z x Lacantus) naar een 5e plaats in een 1m25 proef onder Rodrigo Giesteira Almeida. Excellent (Cicero Z x Ahorn) behaalde met Pim Mulder een 8e plaats in een 1m20.

Tijdens CSI Hasselt behaalde Hascos vd Wijngaardhoeve (Cicero Z x Chellano Z) een 6e plaats in een 1m35 proef onder Stefan Corten. Casaleo Z (Cicero Z x Nelson Z) werd 10e in de finale voor zesjarige paarden met Eline Peeters. Voor Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) en Celine Bradt was er een 2e plaats in een 1m20 proef en een 6e plaats in de 1m20 finale.


Fenia van Klapscheut
21-07-2015  Tal van overwinningen
Voor Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) was er nu een 10e plaats in een 1m55 proef onder het zadel van Albert Zoer tijdens CSIO 2015 Mannheim. In Opglabbeek deed Jake Saywell het goed met zijn twee Cicero's. Zo werd hij 4e in de Grote Prijs met Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) en 10e met Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus). Eerder wist hij met Havinia al een 1m40 proef te winnen en was er een 8e plaats voor Grand Cru in een 1m40.

Op het gras van Spruce Meadows  sprong Hamlet (Cicero Z x Heartbreaker) naar de overwinning in een 1m40 proef onder het zadel van Lucy Deslauriers. In een andere 1m40 proef werden ze nog 10e. Vader Mario Deslauriers wist met Durango VDM (Cicero Z x Karandasj) een 1m30 proef op zijn naam te schrijven, na een eerdere 3e plaats.

In Vichy werd Douglass Chavannais (Cicero Z x Ogano Sitte) ex aequo eerste in de proef voor zesjarige paarden onder Adelaide Lautie.
I Circa d'Or (Cicero Z x Pluriel) en Marie Kundycki werden 8e in de finale voor zevenjarige paarden, na een eerdere 8e plaats op CSI Zuidwolde.

Tijdens CSI Koningsbosch behaalde Izerro (Cicero Z x Olisco) een 7e plaats in de 1m30 Grote Prijs onder Marit H. Skollerud. Gardith (Cicero Z x Codexco) werd 10e in een 1m40 proef met Jens Nijs. Voor Hira (Cicero Z x Ircolando) en Emily Short was er een 10e plaats in een 1m20 proef .

Ook op de nationale wedstrijden in Nederland doen de Cicero nakomelingen het goed. Connection (Cicero Z x Clinton) won met Hans de Vries ZZ speedclass op een hoogte van 1m35 en werd ook 2e na een foutloze barrage in een andere ZZ proef op de CH Dokkum. Op Jumping Etten-Leur was het Emmerson (Cicero Z x Cash) die in de winning mood was onder Thom de Koff. De combinatie won een 1m20 proef en de finale van klasse M. Ook Eristov (Cicero Z x Concorde) was in goede doen. Onder Rob de Bruijn werd hij 4e in het kampioenschap van Etten Leur, 6e bij de zesjarige paarden en 10e in een 1m20 proef.  De Cicero dochter Evita Bella behaalde een 4e plaats in klasse Z met Jordy Duijndam op Jumping Maassluis.

Hamlet vd Lindehoeve - Lucy Deslauriers
06-07-2015 Hattrick voor Cicero nakomelingen!
Wat een weekend! Niet minder dan 3 nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel wisten de overwinning te behalen in Grote Prijzen uitgestrekt over Europa. De immer presterende Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) sprong naar winst in Arnhem. Slechts drie combinaties wistten zich te kwalificeren voor de barrage. Met de snelste tijd schreef de combinatie de 1m55 Grote Prijs van Outdoor Gelderland op hun palmares. Daags ervoor behaalden ze reeds een 7e plaats in de 1m50 proef.

In het Oostenrijkse Wiener Neustadt was het Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly), ex Helios von Rocherath, die het snelste finishte van de elf barragisten. Met de Britse Chloe Aston zegevierde de machtig springende schimmel zo in de 1m45 Grote Prijs.

Cicero II (Cicero Z x Guidam), ex Chapeau, zorgde voor de derde overwinning van de dag onder het zadel van Tina Lund. Op het Deense Baekgaarden Horse Festival won de sterk uitzwaaiende vos de 1m50 Grote Prijs.

Ook in de andere proeven deden de Cicero's het goed. Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) en Catherine Van Roosbroeck werden knap 4e en 5e in 1m45 proeven tijdens CSI Mons. It's Me (Cicero Z x Poor Boy), ex IBN Dancer van Oz, sprong naar een 3e en 9e plaats in 1m30 proeven onder Sanne Thijssen op Outdoor Gelderland. Handsome (Cicero Z x Major de la Cour) & Federico Ciriesi werden 8e in de 1m25 finale in Wiener Neustadt.


 
01-07-2015  Cyrano goed in Canteleu, Gotti in Derby
Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo xx) was aanwezig in Canteleu met José Thiry. De combinatie behaalde op de eerste dag een 6e plaats in de 1m45 proef. In de Puissance werden ze 3e. It's Me (Cicero Z x Poor Boy) behaalde een 4e plaats in de 1m40 finale voor jonge paarden onder het zadel van Sanne Thijssen. Voor Chilhac de Macheco (Cicero Z x Darco) was er nog een 10e plaats in een 1m15 proef met Marie Pailloux.

De CSI Hickstead stond in het teken van derby's. Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) startte in de 
1m60 Derby Trial onder het zadel van David Simpson. Met een enkele tijdsfout werden ze knap 8e.

In Geesteren behaalde Emmerson (Cicero Z x Cash) een 3e plaats in een 1m25 proef onder Thom De Koff. Met Cicero's Isaura (Cicero Z x Lacantus) werd Rodrigo Giesteira Almeide 6e in een 1m20 proef.

Ook op Spruce Meadows blijven ze presteren. Hamlet van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) behaalde enkele ereplaatsen met Lucy Deslauriers. Zo werden ze 2e en 9e in 1m40 proeven, wonnen ze de 1m30  "Prix de Nations" met twee foutloze omlopen en werden ze nog 3e in een 1m30. Durango VDM (Cicero Z x Karandasj) werd 4e in een 1m30 proef onder Mario Deslauriers, waarin ook Hero vd Roshoeve (Cicero Z x Porche de Bornival) en Kara Chad een 10e plaats behaalden.

Hallo-Croket van Puyenbroeck (Cicero Z x Darco) en Jenna-Jasmin Pehkonen werden 2e in een 1m30 proef in een nationale competitie in Finland.

Cyrano d'Orbri
23-06-2015  Gotti wint Puissance
Op de CSI Bolesworth sprongen de Cicero nakomelingen zich in de kijker. Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) behaalde een ex aequo overwinning in de Puissance. Onder David Simpson sprong hij vijf rondes knap foutloos, waarbij de muur uiteindelijk een hoogte van 2m10 had. Jake Saywell boekte ook resultaat met zijn twee Cicero's. Met Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) behaalde hij een 7e plaats in de 1m45 Grand Prix, nadat ze eerder al een foutloze 1m45 ronde sprongen. Voor Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) was er een 8e plaats in een 1m25 en een 10e plaats in een 1m20. In de finale voor zesjarige paarden was er een overwinning voor Jordanta vd Eyckenhoeve (Cicero Z x Alcanar xx) en Claire Shepherd.

Gala D (Cicero Z x Cascadeur) behaalde een 7e plaats onder Andreas Kreuzer in een 1m45 proef in Pforzheim. Tijdens deze Goldstadt Cup werd Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) ook 2e in de youngster tour met Geoffrey Cobbaut.

In Bonheiden sprong Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) naar een 8e plaats in een 1m35 proef onder Christophe Vanderhasselt. Bij de vijfjarige paarden werd Kavalia vh Heidehof (Cicero Z x Darco) ex aequo eerste met Pascale Haep.
Hetzelfde resultaat was er voor Icos (Cicero Z x Contender) en Olivier Philippaerts bij de zevenjarige paarden.

In het Italiaanse Gorla Minore belandde Douglass Chavannais (Cicero Z x Ogano Sitte) op een 8e plaats in de finale voor zesjarige paarden onder Adelaide Lautie. De eveneens zesjarige Casual Z (Cicero Z x Andiamo Z) en Ferenc Szentirmai werden daags voordien 9e.

Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) en Albert Zoer strandden net buiten de top tien na een foutloze ronde in een 1m55 proef op CHIO Rotterdam. Ook voor Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) was er een foutloze ronde en een 11e plaats met Catherine Van Roosbroeck in een 1m50.

Ook nationaal doen ze het goed. Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) won de 1m25 HROV Grote Prijs in het Hof Ter Couter in Vosselare met Celine Bradt. Carla Z (Cicero Z x Parco) won op haar beurt enkele proeven met Cassy Depresseux. Zo wonnen ze een 1m20 proef op de Gold League in Neeroeteren en een 1m25 en 1m20 proef in Libramont.

Gotti van Paemel - Puissance Bolesworth
16-06-2015  Cicero II 3e in Deens Kampioenschap, Ginnis wint in Roeser
In Denemarken vond het Deens Kampioenschap voor Senioren plaats. Tina Lund nam deel met de achtjarige Cicero II (ex Chapeau) (Cicero Z x Guidam) aan de 1m50 proeven.  De combinatie behaalde uiteindelijk brons na een barrage om de derde plaats. Een heel knappe prestatie!

In het Luxemburgse Roeser wist Ginnis van 't Geyzeven
(Cicero Z x Heureka de la Loge) naar winst te springen in een 1m40 proef onder het zadel van Lorenzo de Luca. Albert Zoer behaalde een tweede plaats met zijn topper Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) in een 1m45 proef.

Op het gras van Spruce Meadows behaalde Hamlet van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) onder Lucy Deslauriers een 2e plaats in een 1m40 proef. Met vader Mario Deslauriers werd hij 7e in een andere 1m40 proef. Hero van de Roshoeve (Cicero Z x Porche de Bornival) en Kara Chad landden op een 8e plaats in een 1m30 proef.

In Brazilië laat Guldenboom Rembrandt (Cicero Z x Hors la Loi II) zich dan weer opmerken onder Tiago Mesquita. Zo werd hij 3e in een 1m50 proef en 6e in een 1m45 tijdens de CSI Curitiba.

Voor Dundee van het Marienshof (Cicero Z x Libero H) en Roberto Arioldi was er een 2e plaats in de finale voor zevenjarige paarden, na een 2e plaats daags ervoor in Gorla Minore. In Lier werd Ino Dancer van Oz (Cicero Z x Uno de Laubry) tweemaal 7e onder Nicole Walker in 1m20 proeven. Jamaica van Paemel (Cicero Z x Darco) werd 8e met Christophe Verhulsel in een 1m20. Camiel (Cicero Z x Nimmerdor) sprong in Vittel naar een 9e plaats in een 1m25 proef onder het zadel van Baptiste Trigan.

In de Arena UK in Groot-Brittanië behaalde Gotti van Paemel (Cicero Z x Calido I) een 6e en een 9e plaats in 1m45 proeven met David Simpson. Ook Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) werd 6e in een 1m45 proef onder Jake Saywell. Nick Skelton zadelde Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral)  op voor de grote prijs voor zesjarige paarden, waarin ze 5e werden. Havinia van de Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) behaalde met Jake Saywell nog een overwinning in een nationale 1m30 proef.Cicero II - Tina Lund
09-06-2015  Klasseringen internationaal
De negenjarige Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) mocht met de Belgische equippe mee naar de CSIO Sopot. Het was zijn tweede landenwedstrijd onder het zadel van Catherine Van Roosbroeck. Gautcho sprong tweemaal fantastisch, maar kreeg telkens een pechfoutje. Zo hielpen ze België naar een derde plaats in de Nations Cup.

Op de CSI Reims behaalden Tinkerbell W (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) en Guy Williams een 2e plaats in een 1m25 proef en een 6e plaats in een 1m35. Voor Cornus (Cicero Z
x Sable Rose) en Fabien Acide was er een 10e plaats in een 1m25 proef. In de 1m15 werd Jackpot (Cicero Z x Phillip S) 7e onder Nicolas Billebaut.

Iris (Cicero Z x Carthago Z) sprong met Carron Nicol op de
Baltica Equestrian Tour. De combinatie werd 5e in een 1m40 proef en 3e in een 1m35. Excellent (Cicero Z x Ahorn Z) behaalde een 8e plaats onder het zadel van Pim Mulder in een 1m30 proef in Wierden.

In Sentower Park in Opglabbeek deden de Cicero nakomelingen het ook goed. Zowel Gardith (Cicero Z x Codexco) & Jens Nijs, als Merqusio
(Cicero Z x Flamenco de Semilly) & Chloe Aston behaalden een 8e plaats in de 1m40 proeven. Bij de zevenjarige paarden werd Dubai (Cicero Z x Lux) 4e onder Brecht Goossens. Gloria (Cicero Z x Silvio) sprong met Hilary Hinde naar een 4e en 10e plaats in de proeven voor vijf- en zesjarige paarden.

Ook elders was er bij de jonge paarden succes. Eristov
(Cicero Z x Concorde) deed het in Roosendaal goed onder Rob De Bruyn. In de finale voor zesjarige paarden behaalden ze een 5e plaats, nadat ze daags ervoor 7e waren. Jiggly (Cicero Z x Wiensender) werd 2e in de finale voor zesjarige paarden met Benjamin Robert op de CSI Fontainebleau. Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) werd op zijn beurt 9e in de youngster tour finale. Met Bertram Allen finishte hij met de snelste chrono, maar een foutje hield hen van de overwinning in Wiesbaden. It's Me (Cicero Z x Poor Boy) werd ex aequo eerste bij de zevenjarigen onder Jelmer Hoekstra in Lons-le-Saunier.

Gautcho da Quinta - photo by Equnews.be
18-05-2015  Gigolo wint opnieuw en Gautcho wint landenwedstrijd!
Nog geen twee weken nadat Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) naar winst sprong in de Grote Prijs van Mannheim, schreef hij opnieuw een 1m50 proef op zijn naam. Tijdens de CSI Eindhoven wist Gigolo zijn goede vorm aan te houden. Nadat hij de kwalificatie van de grote prijs won met Albert Zoer, ging hij bijna opnieuw aan de haal met de overwinning in de Grote Prijs zelf. De snelste tijd, maar een foutje op de laatste hindernis, bracht hen op een knappe 4e plaats.

Op de CSIO Odense toonde de machtige Gautcho da Quinta dat hij nog veel in zijn mars heeft. Met Catherine Van Roosbroeck was de negenjarige Cicero van Paemel Z x Upsilon vd Heffinck zoon geselecteerd voor de landenprijs. Met een fantastische foutloze ronde brachten ze het Belgische team mee naar de overwinning!

Cyrano d'Orbri
(Cicero Z x Fabiolo xx) behaalde een mooie 8e plaats in een 1m50 proef in Le Touquet onder José Thiry. Cicero II (Cicero Z x Guidam) werd 8e in een 1m40 proef onder Tina Lund op de CSIO La Baule.

Jericho (Cicero Z x Parcival) sprong naar de 6e plaats onder Chanel De Baedts in de proef voor zes- en zevenjarige paarden in Lier. Cicera de la Vayrie B Z (Cicero Z x April Night xx) behaalde een 8e plaats in een 1m35 proef voor jonge paarden tijdens de CSI München-Riem.

Klik hier voor de video van Gautcho.


Gigolo
12-05-2015  Ginnis wint 1m50 proef
  Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) deed het super onder haar nieuwe ruiter Lorenzo de Luca. De merrie wist een 1m50 proef op haar naam te schrijven, nadat ze voordien al 5e werd in een 1m40 proef in het Italiaanse Busto Arsizio.

Tijdens de CSI in Bonheiden werd Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) 6e in de finale, na een ex aequo eerste plaats bij de zevenjarige paarden. De eerste dag behaalde I Circa d'Or (Cicero Z x Pluriel) ook een ex aequo eerste plaats onder Marie Kundycki.


Jewel de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) wist een proef voor zesjarige paarden te winnen in Mantes la Jolie. Met Max Thirouin was de vermogende Jewel de snelste en behaalde hij nog een 6e plaats in de finale. Thirouin werd ook nog 2e met Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) in een 1m35 proef.

Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) werd 6e onder het zadel van Laurenz Buhl in de proef voor zevenjarige paarden tijdens de CSI in Norten-Hardenberg. In Palaiseau werd Chilhac de Macheco (Cicero Z x Darco) ex aequo eerste bij de zevenjarige paarden onder het zadel van Geoffrey Beant.

Ginnis van 't Geyzeven
08-05-2015  Gigolo wint Grote Prijs Mannheim!
De negenjarige Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) bevond zich samen met Albert Zoer in het Duitse Mannheim. De combinatie wist zich te plaatsen voor de Grote Prijs na een 9e plaats in een 1m55 kwalificatieproef. De goede vorm van de vermogende Gigolo werd doorgetrokken naar de 1m55 Grote Prijs. Nadat hij een foutloze omloop had gesprongen, mocht hij als zevende combinatie van start in een barrage van veertien. Met een fenomenale barragerit schreven ze de Grote Prijs op hun naam.

Albert Zoer was vol lof over de Cicero-zoon. "Mijn gevoel over dit paard is goed geweest, het klopte. Hij kan echt overal over! Het is echt een goed paard en hij sprong ook gewoon goed. Hij heeft nu de kans om zich verder te ontwikkelen, dat is mooi." (bron De Paardenkrant)

photo by Remco Veurink
03-05-2015 Icos 4e in BK 7 jarigen, Douglass wint in Fontainebleau
Tijdens de Longines Spring Classic of Flanders in Lummen vond het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarige paarden plaats. In de eerste kwalificatie wisten zowel Icos (Cicero Z x Contender) onder Olivier Philippaerts als Igor F (Cicero Z x Campus) onder Gilles Dunon foutloos te blijven. Uiteindelijk wist Icos zich te plaatsen voor de finale waarin hij zich ook plaatste voor de barrage na een foutloze ronde. In de barrage bleef hij wederom van het hout wat hen een knappe 4e plaats opleverde in het BK waarin meer dan 210 paarden waren gestart. Ems Illusion van de Bien (Cicero Z x Feo) behaalde in Lummen nog een 5e plaats in een 1m30 proef onder Benny Naessens.

In Fontainebleau deed Douglass Chavannais (Cicero Z x Ogano Sitte) het fantastisch met Emilie Evrard. De machtige schimmel won de finale voor zesjarige paarden, nadat hij eerder al 7e was geworden. Dalton (Cicero Z x Concorde) sprong ook een nulronde onder Harrie Wiering Jr.

Leon Thijssen behaalde in Maubeuge een ex aequo eerste plaats in de zevenjarige paarden met It's Me (Cicero Z x Poor Boy). In Redefin sprong Gala D (Cicero Z x Cascadeur) een foutloze 1m45 ronde.

Icos - photo by Rik Vander Sanden
26-04-2015  Grand Cru van Paemel wint GP Lier en Gautcho da Quinta super in Antwerpen
Op de prachtige locatie aan de kaai in Antwerpen ging er dit weekend de Global Champions Tour van start. Daarnaast werd ook de driesterren jumping Antwerpen verreden. De negenjarige Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) liet zich opmerken onder het zadel van Catherine Van Roosbroeck. In de 1m50 3* Grote Prijs bleef de fenomenale Gautcho dubbel foutloos en belandde op een 4e plaats. Ook daags voordien sprong hij moeiteloos een foutloze eerste ronde, met enkel een tijdsfout op het bord. In de tweede ronde bleven ze opnieuw foutloos was hen een 9e plaats opleverde in de 1m50 proef. Heaven van de Zanddijkhoeve (Cicero Z x Landetto) werd knap 8e in een 1m30/35 proef onder Jef Wellens.

Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) was met de Brit Jake Saywell in Lier voor de CSI Youth. Daar behaalde de combinatie de overwinning in de 1m45 Grote Prijs voor de Young Riders. Op hetzelfde moment behaalde Galand van het Venushof (Cicero Z x Pachat II) een overwinning in Magna Racino. Onder het zadel van Marietta Robitza bleven ze dubbel foutloos in een 1m40 proef.

Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) was in vorm in Hardelot met drie klasseringen. Onder Christophe Vanderhasselt behaalde ze een 2e plaats in een 1m40 proef. De dagen voordien werd ze 3e en 8e in 1m35 proeven.

Grand Cru van Paemel
19-04-2015  Cicero's doen het goed in Lummen
In Lummen vond de jaarlijkse springtour plaats waar een belangrijke rol wordt weggelegd voor de jonge paarden. Onze bloedmooie Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro Z) deed het drie dagen fantastisch. Met Dirk Demeersman sprong hij de drie dagen foutloos en werd hij knap 4e in de finale. In de andere finale voor zesjarige paarden sprong Jericho (Cicero Z x Parcival) naar een 8e plaats met Chanel De Baedts, na een eerdere foutloze ronde. Loris Berrittella werd er 10e met Dirka des Brumes (Cicero Z x Voltaire).

In de kwalificaties behaalde Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) een 3e plaats met Ann Carton-Grootjans.  Met JJ Baba (Cicero Z x Diamant de Semilly) werd Dirk Demeersman 5e. Verder sprongen ook Jethro van 't Smishof (Cicero Z x Darco) en Mike Van Haudt, Excellent (Cicero Z x Ahorn Z) en Pim Mulder
en Elietro vd Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) en Jan Vlemmix foutloos.

Igor F (Cicero Z x Campus) sprong foutloos met Gilles Dunon in de zevenjarige paarden, net als Icos (Cicero Z x Contender) onder Olivier Philippaerts. Doirin Clover Boy (Cicero Z x Captrain Clover) bleef foutloos in de kwalificatie onder het zadel van David Simpson en behaalde een 10e plaats in de finale voor vijfjarige paarden. Ook Ksicedoro St. Hubertushoeve (Cicero Z x Landor S) was foutloos met Manfredi Macchiarella.

Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) behaalde de overwinning in een 1m35 proef met Luis Sabino Gonçalves. Daarnaast werden ze ook 5e in een andere 1m35 proef. Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) werd op haar beurt 4e in een 1m30 proef onder Geoffrey Cobbaut. Harena van de Rostal (Cicero Z x Lux Z) sprong naar een 10e plaats met Fabienne Lange Daigneux in een 1m30 proef.

Klik hier voor de video van de finale van Jaguar.
Klik hier voor video van Jaguar dag 1.
Klik hier voor video van Jaguar dag 2.


14-04-2015  Springtour Lummen, Lanaken, Vilamoura en Oliva
Tijdens de Spring Tour in Lummen was de super springende Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) duidelijk in vorm.  Onder het zadel van Catherine Van Roosbroeck behaalde hij een mooie 3e, 4e en 7e plaats in 1m45 proeven. In een andere 1m45 proef was er een 8e plaats voor Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) met Jake Saywell. Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) werd 10e in een 1m40 proef onder Chloe Ashton.

Havinia vd Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) werd 3e in de 1m30 Grote Prijs met Jake Saywell. Karel Cox behaalde met Izerro (Cicero Z x Olisco) een 4e plaats in een 1m20 proef. Jackpot van de Molendreef (Cicero Z x Heartbreaker) behaalde een 7e plaats in een 1m10 proef onder Louke Baeten.

Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) behaalde onder Catherine Van Roosbroeck een 4e en een 5e plaats bij de zevenjarigen. Kristien Peeters sprong ook twee dagen foutloos met Iken von der Weretherbach (Cicero Z x Calvin).

In de proef voor zesjarige paarden behaalde Camargue (Cicero Z x Orlando) een 3e plaats met Christoph Brüse. Ann Carton-Grootjans behaalde een 7e plaats met Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles). Ook voor J Adore van de Keihoeve (Cicero Z x Pachat II) onder Jeroen Appelen, Douglass Chavannais (Cicero Z x Ogano Sitte) en Emilie Evrard, Retro III (Cicero Z x For Pleasure) & Anthony Condon en Jericho V (Cicero Z x Darco) en Jan Van Dijck waren er foutloze rondes.

In de finale voor vijfjarige paarden werd Kyara van de Haverbilken (Cicero Z x Wandor vd Mispelaere) 6e onder Kristien Peeters. Zij sprong ook met Kicero van 't Steenbeek (Cicero Z x Wellington) dubbel foutloos. Net als de dagen ervoor.

Op de domeinen van Zangersheide in Lanaken vindt de Z-Tour plaats. Gala D (Cicero Z x Cascadeur) werd mooi 8e in een 1m45 proef met Andreas Kreuzer. Onder Betram Allen sprong Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) naar een 7e plaats in een 1m35 proef. In een 1m30 proef behaalde Iris (Cicero Z x Carthago Z) een 4e plaats onder Carron Nicol.

Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) behaalde een 10e plaats onder Lorenzo de Luca in een 1m45 proef in Vilamoura.  Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) werd 8e in een 1m35 proef met Geoffrey Cobbaut op de CSI Sancourt.

In Arezzo sprong Goika van de Paardenhoeven (Cicero Z x Victor vh Plutoniahof) naar een 7e en 10e plaats in 1m30 proeven onder het zadel van Vittoria Vignale. In Oliva werd Grandis van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) met Laura Robinson in een 1m35 proef.

photo by Rik Vander Sanden
04-04-2015  Jonge paarden doen het goed
Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) werd onder het zadel van Marcel Marschall 10e in een 1m50 proef tijdens CSI Braunschweig. Ze behaalden ook een 3e plaats in een 1m45 proef.

Op het Winter Equestrian Festival in Wellington startte Laura Kraut met
Cicero's Electric (Cicero Z x Mistral) in de proeven voor zesjarige paarden, wat resulteerde in een 3e, 4e en 7e plaats.

Met Icos (Cicero Z x Contender) heeft Olivier Philippaerts een nieuwe troef in handen. Bij de proeven voor zevenjarige paarden tijdens de springtour in Arezzo behaalde de combinatie tal van top tien plaatsen. Zo werden ze 3e, tweemaal 4e, 6e en 9e. Petronella Andersson werd 7e met Isaura VG (Cicero Z x Heartbreaker).
Vive la Vies Ciwino (Cicero Z x Drossan) werd 10e in een 1m35 proef onder Andrea Campagnaro.

Jungle Boy (Cicero Z x Obsession B) behaalde een 3e en 6e plaats onder Francois Brichart in de proef voor zesjarige paarden in de Vilamoura Atlantic Tour.
It's Me (Cicero Z x Poor Boy) werd er 8e bij de zevenjarige paarden onder het zadel van Leon Thijssen.

Op de Z-Tour werd Gitte van de Molendrieshoeve (Cicero Z x Nagano) 8e in een 1m25 proef onder Reece Oliver. I Circa d'Or (Cicero Z x Pluriel) en Marie Kundycki belandden op een 9e plaats in een 1m25 proef. Bij de zesjarige paarden sprong Claudette Z (Cicero Z x Karandasj) dubbel nul onder Felix Schneider.

Vitalia d'Ash (Cicero Z x Ou Vas Tu III) behaalde een ex aequo eerste plaats met Guillaume Fourtrier bij de zejsarigen in Oliva tijdens de Mediterranean Equestrian Tour. Jessi d'Haverlande (Cicero Z x Grandeur) bleef twee dagen foutloos in de proeven voor zesjarigen in Cagnes sur Mer. Costa Rica vh Waterschoot Z (Cicero Z x Parco) werd 8e met Julia Dallamano bij de zevenjarige paarden in Barbizon.

J.C. Jewel's Ruby (Cicero Z x Pik Solo) en Julie Marie Czekalla
waren succesvol in Greven. Zo wonnen ze een 1m25 proef voor zesjarige paarden en werden ze daarnaast nog 2e en 4e in 1m15 proeven. Hallo-Croket van Puyenbroeck (Cicero Z x Darco) won een 1m30 proef in Finland met Jenna-Jasmin Pehkonen.

Fenia van Klapscheut

22-03-2015  Kirr Royal wint hengstencompetitie, Kingston 4e
De finale van de Pavo hengstencompetitie editie 2015 werd verreden in Het Zilveren Spoor in Moorsele. Bij de vijfjarige hengsten was het succes van Stoeterij Van Paemel groot. Van de 40 vijfjarigen waren uiteindelijk 9 combinaties erin geslaagd om vijf foutloze parcours te springen. Zo wisten ze zich te kwalificeren voor de barrage in de strijd voor het eindklassement. Onze Zangersheide gekeurde Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) kwam als een van de eersten aan de start en deed het mooi foutloos met Filip Lacus. Dit leverde hem een knappe 4e plaats op in de eindstand. De overwinning was weggelegd voor de Cicero Z van Paemel x Sandro zoon, Kirr Royal van Paemel. Met Bernardo Mathias was de soepele hengst bijna 3 seconden rapper dan de tweede. Die plek werd bezet door Kasperato van de Roshoeve, een zoon van Esperanto van Paemel uit een Lacantus merrie en Bob Janssens.

De machtig springende Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro Z) sprong het basisparcours foutloos onder het zadel van Dirk Demeersman, net als in Gesves.

Klik hier voor de video van Kingston in Moorsele.
Klik hier voor de video van Kingston in Bocholt.
Klik hier voor de video van Jaguar in Moorsele.
Klik hier voor de video van Jaguar in Gesves.


15-03-2015  Mooie internationale resultaten en Cicero levert Provinciale kampioenen Brabant
In Dortmund behaalde Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) een mooie 10e plaats in een 1m50 proef onder het zadel van Albert Zoer. Bertram Allen zadelde Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) op voor de youngster tour. In de 1m45 finale sprongen ze naar een knappe 6e plaats.

Tijdens CSI Le Mans werd Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) 6e en 9e onder Geoffrey Cobbaut in 1m40 proeven. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) en Max Thirouin behaalden een 8e plaats in een 1m35 proef.

Casual Z
(Cicero Z x Andiamo) werd opnieuw 6e met Karel Cox in de zesjarige paarden tijdens de Costa Del Sol Equestrian Tour in Mijas.
Flavio (Cicero Z x Erdball) werd 10e in de vijfjarige paarden met Daniel Moseley in Vilamoura. Divaro Maeza (Cicero Z x Persian II) en Ricardo Jurado sprongen naar een 9e plaats in een 1m30 proef op de Sunshine Tour.

In Oliva op de Mediterranean Equestrian Tour was er een eveneens een 10e plaats voor Gloria (Cicero Z x Silvio I) en Hilary Hinde bij de zesjarigen.
Chilli Cheeks (Cicero Z x Cassini II) was daags voordien foutloos onder Fabian Gachnang, net als Jannike P (Cicero Z x Cevin) met Pascal Bettschen. Ikita von der Weretherbach (Cicero Z x Lambada v Berkenbroeck) werd 3e met Ivan Dalton in een 1m30 proef.

Op het Provinciaal LRV Kampioenschap van Brabant was er succes voor de nakomelingen van Cicero. Hamira van het Roelhof (vm. Wendekreis) werd in klasse Zwaar de nieuwe Provinciaal kampioen onder Stijn Craessaerts! In klasse midden was er winst voor Delphine Coomans en Gitta van het Tweevijvershof (vm. Cevin).

Gigolo
28-02-2015  Fenia wint 1m45 en andere ereplaatsen voor Cicero nakomelingen
Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) heeft zich laten opmerken tijdens het CSI Graz. Onder het zadel van Marcel Marschall won ze er een 1m45 proef! Tina Lund deed het ook super met Cicero II (Cicero Z x Guidam). De combinatie werd 6e in een 1m45 proef in Abu Dhabi.

Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) behaalde op haar beurt met Aldrick Cheronnet een 6e plaats in de 1m45 Grote Prijs van de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva.
Ikita von der Weretherbach (Cicero Z x Lambada van Berkenbroeck) en Ivan Dalton werden er 10e bij de zevenjarige paarden. Ilias (Cicero Z x Orame) was eveneens foutoos met Ben Dunning.  Gloria (ex Jitzke van't Heirhof) sprong twee dagen foutloos met Hilary Hinde in de zesjarigen. Chilli Cheeks (Cicero Z x Cassini II) was ook foutloos onder Fabian Gachnang, net als Jannike P (Cicero Z x Cevin) en Pascal Bettschen.

Hot Topic (Cicero Z x Hattrick) liet van zich horen in Wellington. In The Ridge werd ze 2e in de 1m40 Grote Prijs met Nina Fagerstrom. Ze won ook een 1m35 proef en werd ook nog tweede in een andere 1m35 proef.

In Vilamoura was er een 9e plaats voor
Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) en Luis Sabino Goncalves in een 1m35 proef. Flavio (Cicero Z x Erdball) bleef tweemaal foutloos bij de vijfjarigen onder Daniel Moseley.
 
Casual Z (Cicero Z x Andiamo) behaalde een 6e plaats bij zesjarige paarden onder het zadel van Karel Cox in Mijas.

Divaro Maeza (Cicero Z x Persian II) en Ricardo Jurado bleven tweemaal fouloos bij de zevenjarigen tijdens de Sunshine Tour. Ideale van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) bleef eveneens foutloos met Sergio Alvarez Moya.

Fenia van Klapscheut
18-02-2015  Jaguar 2e in hengstencompetitie
Ondertussen doen de 'van Paemel' hengsten het goed in de Pavo hengstencompetitie. De derde manche ging door in Stal Hulsterlo tijdens Jump 4 Victory. Onze bloedmooie Jaguar van Paemel (Cicero Z x Sandro Z) sprong met Dirk Demeersman naar een knappe 2e plaats bij de zesjarigen op enkele honderdsten van de overwinning. Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) deed het opnieuw foutloos onder Filip Lacus, net als Kirr Royal van Paemel (Cicero Z x Sandro Z) en Bernardo Matthias.

In de Grote Prijs van Jump 4 Victory werd de 3e en 4e plaats bezet door Cicero's. De derde plaats was er voor Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) en Christophe Vanderhasselt. Zij werden gevolgd door Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) en Catherine Van Roosbroeck.

Albert Zoer werd 9e met Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) in een 1m40 proef tijdens CSI Roosendaal. Cicero II (Cicero Z x Guidam) kwam aan de start van het CSIO Abu Dhabi met Tina Lund. Ze behaalden een 4e plaats in een 1m30 proef.

Op de Costa del Sol Equestrian Tour in Mijas was er een 3e plaats voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) met Manuel Fernandez Saro in een 1m45 proef. De combinatie werd ook nog 4e in een 1m40 proef. Een 8e plaats was er voor Jericho St. Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) in de zesjarigen met Jesus Torres Garcia. Divaro Maeza (Cicero Z x Persian II) werd 8e in de zevenjarigen met Ricardo Jurado. Ideale van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) deed het foutloos met haar nieuwe ruiter, Sergio Alvarez Moya.

Klik hier voor de video van Jaguar in Hulsterlo.
Klik hier voor de video van Kingston in Hulsterlo.

Jaguar van Paemel
31-01-2015  Cicero's doen het inter-nationaal goed
Cicero II (ex Chapeau) (Cicero Z x Guidam) werd 7e in een 1m40 proef onder Naji Rachid op het CSI Sharjah. It's Me (Cicero Z x Poor Boy) sprong onder het zadel van Karel Cox naar een 2e plaats bij de jonge paarden in Drachten. Op het Winter Equestrian Festival in Wellington werd Cicero's Electric (Cicero Z x Mistal) 4e bij de zesjarige paarden onder Derek Bauer.

In Mijas is de Costa del Sol Equestrian Tour aan de gang. Jericho St. Hubertushoeve (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) deed het goed met Jesus Torres Garcia. Zo behaalde hij een 2e en 6e plaats en was hij de eerste dag ex aequo 1e bij de zesjarige paarden. De zevenjarige Divaro Maeza (Cicero Z x Persian II) werd ex aequo 1e onder Ricardo Jurado.


Ook nationaal deden de Cicero nakomelingen het uitstekend. Jordan D&K (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) werd op pas zesjarige leeftijd 3e in de Masters met Jurgen Gregoor in Zutendaal. Java S Fair (Cicero Z x Burggraaf) werd met Bob Janssens 5e in de zesjaars tijdens de WEN.

Onze Z gekeurde Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) doet het goed in de Pavo hengstencompetitie. Met Filip Lacus sprong hij al tweemaal foutloos bij de vijfjarige hengsten. Kirr Royal van Paemel (Cicero Z x Sandro Z) deed hetzelfde onder Bernardo Matthias. Zijn volle broer Jaguar van Paemel zal blijven springen onder het zadel van Dirk Demeersman. In Lier bleef de combinatie foutloos bij de zesjarigen.

Op de Horse Auction Belgium in Peer werd Kalinka von der Weretherbach (Cicero Z x Calvin) verkocht voor de mooie prijs van € 31.000. Hiermee was ze één van de duurdere paarden op de veiling. Het veulen Insolante des Brumes (Cicero Z x Voltaire) ging voor € 13.000 onder de hamer.

Klik hier voor de video van Jaguar in Lier.
Klik hier voor de video van Kingston in Lier.

Divaro Maeza
10-01-2015  Gigolo 3e in GP Maastricht en Moneymaker wint vrijspringen
Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) presteerde wederom sterk de laatste maanden van 2014. In de Grote Prijs van CSI Maastricht behaalde hij onder Albert Zoer een knappe 3e plaats! Dit na een 8e plaats in een 1m50 proef daags voordien. Enkele weken later was er tijdens het CSI Roosendaal een 4e plaats in de Grote Prijs.

Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) sprong naar een mooie 4e plaats in de Queens Cup op CSI Mechelen. Hij bleef dubbel foutloos in deze 1m45 proef onder Catherine Van Roosbroeck.

In Le Mans werd Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) 3e en 7e in de proeven voor zevenjarige paarden onder het zadel van Geoffrey Cobbaut.

Ook in het vrijspringen leverde Cicero een echte eyecatcher. Moneymaker van de Axelhoeve (vm. Cumano) won de kwalificatie voor het vrijspringen in Mechelen. De imposante, hoog uitzwaaiende springer werd tijdens Jumping Mechelen knap tweede in de finale.

Moneymaker vd Axelhoeve