2014

24.12.14  Vrolijk kerstfeest en de beste wensen voor 2015!

Best wishes for 2015!

09.11.14  Overwinningen en tal van ereplaatsen voor Cicero nakomelingen

In het Spaanse Oliva verkeerde de vijfjarige Chilli Cheeks (Cicero Z x Cassini II) de afgelopen weken in bloedvorm. Onder de Zwitser Fabian Gachnang sprong hij tweemaal naar de overwinning in de proeven voor vijfjarigen! Daarnaast behaalden ze nog een 2e, tweemaal de 3e, een 4e en een 10e plaats. Hella van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) werd 8e in de finale voor zevenjarige paarden onder Primitivo Nieves Zorrilla.

Ook met Ulysses van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) behaalde Gachnang een overwinning in Oliva, ditmaal in een 1m40 proef. Voor hen was er eveneens een 6e en 10e plaats in een 1m40. Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) werd 8e in een 1m45 en 9e in een 1m40 met Aldrick Cheronnet. Andreas Knippling sprong met Gala D (Cicero Z x Cascadeur) naar een 9e plaats in een 1m45 en een 10e in een 1m40 proef. Final Strike (Cicero Z x Brownboy) behaalde op zijn beurt een overwinning in een 1m25 proef onder Nick Charles. Dit naast een 3e, 5e en 6e plaats.

Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) sprong met Marcel Marschall naar een 7e plaats in de Grote Prijs van CSI Opglabbeek. Albert Zoer werd knap 7e in een 1m45 proef met Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) tijdens het CSI Kiel.

In Vilamoura werd Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) 9e in een 1m45 proef onder Jake Saywell. My Little One (ex Elance T) (Cicero Z x Wellington) behaalde een 4e, 5e en 8e plaats in de proeven voor vijfjarige paarden met Maaike Schoormans. In een 1m40 werd Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) 4e onder het zadel van Luis Sabino Gonçalves. De combinatie werd ook nog 5e in een 1m35.

Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) werd 5e in een 1m35 proef in Saint Lô onder Christophe Vanderhasselt. Het duo behaalde op het CSI Luik een 3e plaats in een 1m40 proef. Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) werd onder het zadel van Bertram Allen 6e in de proef voor zes- en zevenjarige paarden in Luik. In Assen sprong Dalton (Cicero Z x Concorde) met Harrie Wiering Jr. naar een 5e plaats in een 1m30 proef.

Heaven van de Zanddijkhoeve (Cicero Z x Landetto) en Jef Wellens bleven tijdens CSI Opglabbeek drie dagen dubbel foutloos wat resulteerde in een 6e en 9e plaats bij de zevenjarige paarden.

Tijdens de Costa del Sol Equestrian Tour in Mijas werd Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) 5e bij de zevenjarigen onder Chloe Aston. Divaro Maeza (Cicero Z x Persian II) behaalde een 8e plaats bij de zesjarigen onder Ricardo Jurado.

Onder Sarah Toussaint werd Ideale van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) ex aequo eerste in de proef voor zes- en zevenjarigen in Rosières Aux Salines. Een 5e plaats was er voor Costa Rica vh Waterschoot (Cicero Z x Parco) en Julia Dallamano in de zesjarigen.

Dalton (Cicero Z x Kashmir vh Schuttershof) & Hubert Lamontagne werden 3e in de finale voor vijfjarige paarden op het CSI Angelstone.


Chilli Cheeks © Herve Bonnaud

11.10.14  Cicero's in topvorm

Met twee overwinningen en tal van ereplaatsen waren de Cicero nakomelingen in topvorm de afgelopen weken. Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) won met Max Thirouin een proef voor zevenjarige paarden in Barbizon. In de finale werd de combinatie ook nog knap 3e.

Ook voor Havinia van de Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) was er winst bij de zevenjarigen. Met Jake Saywell behaalde ze de overwinning in Vilamoura, nadat ze eerder al dubbel foutloos was. De week voordien bleven Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) & Jake Saywell foutloos in een 1m45 proef. In de 1m40 bleef Goran van den Ossezak (Cicero Z x Littorio) van het hout met Luis Sabino Gonçalves.

Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) deed het super in Wiener Neustadt. In de 1m45 proeven behaalde ze een mooie 3e en 4e plaats onder het zadel van Marcel Marschall. Galand van het Venushof (Cicero Z x Pachat II) werd er nog 6e in een 1m35 onder Marietta Robitza.

Tijdens CSI Salland behaalde de zesjarige Dalton (Cicero Z x Concorde) onder Harrie Wiering Jr alle dagen een ereplaats. Zo was er een 4e en 6e plaats in de 1m25 proeven en een 9e plaats in de finale. Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) werd met Christophe Vanderhasselt 9e in een 1m40 proef in Strazeele.

Naast de hengstenkeuring vond natuurlijk ook het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden plaats in Zangersheide. Bij de vijfjarigen presteerde Candyman Z (Cicero Z x Balougran Z) sterk onder Jeroen Blomen. Na twee foutloze kwalificaties was er een 7e plaats in de finale. Ook Jacomo von Rocherath (Cicero Z x Nagano) sprong beide kwalificaties foutloos met Joy Lammers.  De vermogende Izzy by Picobello (Cicero Z x Capriano) sprong sterk onder Bertram Allen. Zo was er een 4e plaats voor de combinatie in de tweede kwalificatie. Net als Isaura VG (Cicero Z x Heartbreaker) en Petronella Andersson behaalden ze de finale na twee foutloze kwalificaties. Voor de zesjarige nakomelingen was er pech in de finale. I Watch (Cicero Z x Darco) werd 5e in de tweede kwalificatie onder Dayro Arroyave.

Daarnaast was er de knappe 4e plaats van Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) in de Sires of the World na dubbel foutloos te springen. Onder Nick Vrins sprong hij daags ervoor ook al een foutloze warm-up.

In Arezzo sprong Cicero Barelière Z (Cicero Z x Concorde) drie dagen foutloos in de proeven voor zesjarige paarden. Met Andres Rodriguez werd hij 9e in de finale.

Candyman Z

21.09.14 Jaguar van Paemel definitief Z gekeurd!

Zoals het reglement het voorschrijft, moest onze Jaguar van Paemel op vijfjarige leeftijd opnieuw naar de Zangersheide hengstenkeuring voor een levenslang dekbrevet. De bloedmooie Cicero Z zoon uit onze Sandro merrie Sissi is een streling voor het oog, zowel exterieurmatig als op de sprong. Onder het zadel van Dirk Demeersman legde hij zijn proef met glans af. Jaguar toonde met een perfecte techniek zijn eindeloos vermogen, enorme souplesse en uitzwaaiende achterhand. Hij werd dan ook  beloond met een definitieve goedkeuring voor het Studbook Zangerheide.

Klik hier voor de video.

Klik hier voor de foto's.


16.09.14  Gigolo wint in Paderborn

De achtjarige Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) heeft dit weekend zijn eerste internationale overwinning behaald onder Albert Zoer. In het Duitse Paderborn sprongen ze zondag in de 1m45 proef. Gigolo was niet alleen dubbel foutloos, hij behaalde ook nog eens de snelste tijd op 66 deelnemers.

In Samorin behaalde Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) een knappe 2e plaats onder het zadel van Marcel Marschall in een 1m40-45 proef. Galand van het Venushof (Cicero Z x Pachat II) werd er 7e in een 1m35-40 proef en 10e in een 1m35 onder Marietta Robitza. In de proeven voor zes- en zevenjarigen bleef Cicero II (Cicero Z x Guidam) foutloos was een ex aequo eerste plaats opleverde met Naji Rachid.

Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) was op Franse bodem in goede doen onder Geoffrey Cobbaut. In Sancourt werd de merrie 5e in een 1m25 proef. Tijdens de eerste week van de CSI Auvers behaalde ze een mooie 2e plaats in de finale voor zevenjarige paarden nadat ze eerder ex aequo eerste was na een foutloze ronde. De tweede week was er wederom een ex aequo eerste plaats. I Circa d'Or (Cicero Z x Pluriel) werd met Marie Kundycki eveneens ex aequo eerste, ditmaal bij de zesjarige paarden.

Vanuit Canada kregen we bericht dat Dalton (Cicero Z x Kashmir vh Schuttershof) onder zijn eigenaar Hubert Lamontagne knap 2e werd in de cumulatieve scores voor de cyclus voor vijfjarige paarden in Québec.

Ideale van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) werd met Sarah Toussaint ex aequo eerste bij de zesjarige paarden tijdens de CSI Maisons-Laffitte. Cornus (Cicero Z x Sable Rose) behaalde een 4e plaats in de finale voor zevenjarige paarden. Onder Fabien Acide werd hij daags ervoor eveneens 8e.

In Opglabbeek bleef Merqusio (Cicero Z x Flamenco de Semilly) dubbel foutloos in de proef voor zevenjarige paarden met Chloe Aston. Garmex van Mawo (Cicero Z x Blauer Vogel) en Nathan Budd werden 4e in een 1m20 proef.


Gigolo - Albert Zoer

22.08.14  Opnieuw klasseringen

Albert Zoer kon in Ommen opnieuw rekenen op Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer van Koekshof) om een prijs mee naar huis te nemen. In de 1m50 proef behaalde hij een 8e plaats, nadat ze de eerste dag al dubbel foutloos waren in een 1m45 proef.

Ook Catani Z (Cicero Z x Cardino) was wederom in goede doen. De merrie sprong drie dagen foutloos in de proeven voor zes- en zevenjarige paarden op de CSI Millstreet. In de finale behaalde ze een 3e plaats met Clem McMahon. Eerder behaalden ze al een 7e plaats in de kwalificatie. Hyakari (Cicero Z x Mont Royal xx) werd 6e in een andere kwalificatie onder Gerard O'Neill.

Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn) was met Marcel Marshall afgezakt naar de Baltica Equestrian Tour in Choczewo. Ze sprong naar een 4e plaats in een 1m40 proef.

In Lier werd Hippolien van 't Gebergte (Cicero Z x Marne de Darmen) 2e en 3e in de 1m20 proeven onder het zadel van Bob Janssens.

Chicago (Cicero Z x Heartbreaker) deed het goed in de proeven voor zevenjarige paarden tijdens CSI Wiener Neustadt. Met Kamil Papousek behaalde de KWPN'er een gedeelde eerste plaats en een 9e plaats.

Marietta Robitza nam deel aan de 1m35 ladies competitie in Samorin. Hiervoor deed ze een beroep op Galand van het Venushof (Cicero Z x Pachat II). De combinatie werd mooi 2e.


Hyakari.jpg

14.08.14  Resultaten Cicero's

Op de Dublin Horse Show stal Catani Z (Cicero Z x Cardino) de show. De over veel vermogen beschikkende merrie werd 2e en 10e in de proeven voor zesjarige paarden onder Clem McMahon. Bij de zeven- en achtjarigen werd Hyakari (Cicero Z x Mont Royal xx) 7e onder Gerard O'Neill.

In Valkenswaard was Gina (Cicero Z x Nagano) in goede doen onder Nick Vrins. De merrie behaalde een 7e en 9e plaats in 1m40 proeven. Ook met Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) behaalde Vrins een klassering. Ze werden 8e in een 1m45.

Gala D (Cicero Z x Cascadeur) was op de CSI Wiener Neustadt met Andreas Knippling. Gala werd knap 5e in het 1m45 Championat.

Tijdens CSI Bonheiden bleef Indigo van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) foutloos bij de zesjarige paarden, wat resulteerde in een 8e plaats met Jody Bosteels. De goedgekeurde Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo xx) werd op zijn beurt 9e in een 1m45 proef onder José Thiry.

Cyrano bleef ook foutloos in een 1m40 in Beervelde. Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) bleef drie dagen foutloos onder Catherine Van Roosbroeck in de 1m40-45 proeven. Cesar Franck (Cicero Z x Voltaire) behield de nul met Celine Bradt in een 1m30 proef. Net als Heaven vd Zanddijkhoeve (Cicero Z x Landetto) met Jef Wellens en Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) onder Christophe Vanderhasselt. In een 1m25 werd Illusion van de Bien (Cicero Z x Feo) 7e onder het zadel van Caroline De Laet.

In Roosendaal werd Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) 10e in de Grote Prijs onder Manuel Fernandez Saro, nadat ze eerder al dubbel foutloos was in een 1m40 competitie.

Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) werd 5e in een 1m45 onder Aldrick Cheronnet in Courlans.

Ideale van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) werd 7e in de grote prijs voor zesjarige paarden onder Sarah Toussaint in Fontainebleau. Chilhac de Macheco (Cicero Z x Darco) sprong er naar een 10e plaats in een 1m25 proef onder Marie Pailloux.


Catani Z

05.08.14  Regionaal succes

Tijdens het Z-Festival in Lanaken op Stoeterij Zangersheide wist Candyman L.G. Z   (Cicero Z x Balougran Z) zaterdag een 4e plaats te veroveren in de proef voor vijfjarige paarden. Onder Jeroen Blomen bleef de door Mooren Gijsen gefokte ruin dubbel nul. Bij de vierjarige paarden behaalde Cedo van het Hobos Z (Cicero Z x Flamenco de Semilly) een mooie 5e plaats met Luc Geerts. Cedo werd gefokt door Frank Goossens en behaalde o.a. een 9 voor vermogen en rijbaarheid.

In 't Overdijk werd het HROV Kampioenschap verreden voor jonge paarden. Bij de vijfjarige paarden behaalde twee Cicero nakomelingen de top 5 met een dubbele foutloze ronde. Ann Carton-Grootjans werd 3e op Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arouilles). Zij werden gevolgd door Je T'adore Cicero di Cabra (Cicero Z x Idaho) en Carolien Buyens.

Op de Limburgse Fokkerijdag was er opnieuw succes. De mooie Cicero Z van Paemel dochter Kien van Koekshof behaalde de overwinning bij de vierjarige merries. Daarbovenop werd ze nog eens verkozen tot dagkampioene bij de oudere merries. Kien is een fokproduct van Jaak Evens uit de Contender merrie Berenice van Koekshof.

Ma-Belle van de Nachtegaele (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) werd op de BWP prijskamp Hoogstraten tweede in de reeks voor tweejarige merries. Ma-Belle is in eigendom van Marcel Jacobs.

Voor het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden in Gesves zijn de bijkomende kwalificatieproeven bezig. Bij de vijfjarigen wisten nog drie Cicero nakomelingen een deelname af te dwingen. Diva Chavannaise (Cicero Z x Ogano Sitte) met Emilie Evrard, Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) onder Ann Carton-Grootjans en Evico vd Berghoeve (Cicero Z x Ahorn) & Sus Dirickx.


Diva Chavannaise

29.07.14  Cicero's succesvol

Op het CH De Wolden en CSI Zuidwolde, die de afgelopen twee weken plaatsvonden, behaalden enkele Cicero nakomelingen mooie resultaten. De immer presterende Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) behaalde verscheidene ereplaatsen met Albert Zoer. Hij werd tweemaal 2e en eens 4e in de 1m40 proeven. Een 3e plaats was er voor Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) met Manuel Fernandez Saro in een 1m40. In La Coruña bleef Ginnis drie dagen foutloos in een 1m45 proef en twee 1m35 proeven.

Ook in de youngster tour van CSI Zuidwolde was er succes. De vermogende Daegen Lalan TSH (Cicero Z x Julio Mariner xx) won de finale met Doron Kuipers, nadat ze eerder reeds een 3e plaats hadden behaald. Harrie Wiering Jr deed het met Dalton (Cicero Z x Concorde) ook dubbel foutloos en in de finale behaalden ze een 6e plaats.

Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) leidde het Britse Junioren team mee naar een gouden medaille op het Europees Kampioenschap voor Junioren in Arezzo. Tijdens de landenwedstrijd bleef hij tweemaal knap foutloos met Jake Saywell, resulterend in een eerste plaats voor het team. Ook de eerste dag was er individueel een 9e plaats in de 1m40 proef na een foutloze ronde.

Op Jumping Vlamertinge was er winst voor I Watch (Cicero Z x Darco) en Dayro Arroyave in de finale voor zesjarige paarden. Bij de zevenjarige paarden behaalde Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) een 5e plaats met Geoffrey Cobbaut.

Tijdens CSI Kuringen bleef Hadise van de Wijngaardhoeve (Cicero Z x Ahorn) met Savyana Verstappen tweemaal foutloos in de proeven voor zevenjarige paarden. De tweede dag behaalden ze een 6e plaats. Hummer (Cicero Z x Skippy II) bleef ook van het hout onder het zadel van Jan Verellen.

Daegen Lalan TSH

21.07.14  Vooraan op prijskampen, Emmerson veilingtopper

De nakomelingen van Cicero Z van Paemel doen het niet alleen goed in een springparcours, maar ze bewijzen ook steeds over een mooi exterieur te beschikken en vooraan te eindigen op prijskampen. Op de prijskamp in Tienen kaapte de mooie Honey nogmaals de eerste plaats weg, ditmaal in de categorie voor zes- tot achtjarige merries. De merrie van Vincent Coppens werd geboren uit de Pavarotti vd Helle merrie Rendal. In Wambeek won Lunatique de Kwakenbeek het vrijspringen en werd qua exterieur derde bij de driejarige merries. De Cicero Z x Quidam de Revel dochter werd gefokt door Jos Hendrickx. In Moerbeke werd Oliva Odeveld knap tweede bij de vrouwelijke veulens. De door Tom en Roger Van De Vijver gefokte Oliva is een Cicero dochter uit Finesse Odeveld (Lord Z).

Ook in Nederland werd een Cicero nakomelinge beloond met het sterpredikaat. Meest compleet was Gina V (Cicero van Paemel uit Wina V ster prok v.Namelus R) van fokker Peter Verdellen uit Horst. “Dat is een royaal ontwikkelde merrie die over veel lengte beschikt, een mooi front heeft en correct fundament. Ze draafde goed en galoppeert lichtvoetig. Ze springt met een goede afdruk, mooi met de schoft naar boven en toonde veel vermogen.” Gina V kreeg 80 punten voor zowel het exterieur als het springen. (bron kwpn.nl)

Uit de eerste KWPN Online Sales kwam de Cicero Z x Cash zoon Emmerson als veilingtopper. Emmerson werd verkocht voor een bedrag van €32.500. Zijn koper: "Ik vind dat hij veel vermogen toont, een mooi voorbeen heeft en een goed achterbeen erin heeft. Ik ben zeker heel blij met hem!" (bron kwpn.nl)

Emmerson

17.07.14  Opnieuw klasseringen voor Cicero's

Albert Zoer lijkt een nieuwe topper te hebben met zijn Cicero Z van Paemel zoon Gigolo. Hij geeft hem het gevoel 'over de vlagmasten heen te kunnen'. Op het CHIO Rotterdam werd de combinatie 5e in een 1m45 proef. Afgelopen weekend was er eveneens een knappe 5e plaats voor hen. Ditmaal in een 1m50 proef in Spangenberg. Daags ervoor was hij al foutloos in een 1m45 proef. Ook Cinderella van Paemel Z (Cicero Z x Corrado I) bleef in die proef van het hout onder Abdel Said.

In Blaye sprong Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) op zijn beurt naar een mooie 2e plaats in de 1m35 GP met Max Thirouin na een foutloze barrage. Op het CSI Twente sprong Dalton (Cicero Z x Concorde) eenmaal foutloos onder Harrie Wiering Jr. in de youngster tour. Havinia van de Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) werd knap 4e in de finale met de Brit Jake Saywell. Saywell zadelde daarnaast Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) op in een 1m40 proef wat resulteerde in een 7e plaats.

Voor Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) stonden de proeven voor zevenjarige paarden op het programma tijdens CSI Sancourt. Ze bleef tweemaal foutloos onder Geoffrey Cobbaut, wat resulteerde in een 6e en ex aequo 1e plaats.

© Jean Louis Perrier

14.06.14  Nakomelingen Cicero internationaal geklasseerd

Zo goed als elk weekend springt een Cicero nakomeling zich in de kijker op de internationale wedstrijden over heel Europa. Een overzicht van de voorbije maanden.

In Lummen deden ze het goed bij de jonge paarden. Bij de vijfjarigen werd Sus Dirickx met Elietro van de Berghoeve (Cicero Z x Goodtimes) 8e in de finale, na twee foutloze kwalificaties. Junior D (Cicero Z x Sheyenne de Baugy) sprong met Igna Dergent ook een foutloze ronde. Iken von der  Weretherbach (Cicero Z x Calvin) & Kristien Peeters werden 7e in de finale van zesjarigen. Illusion van de Bien (Cicero Z x Feo) wist tweemaal foutloos te blijven, net als Costa Rica vh Waterschoot Z (Cicero Z x Parco) & Gudrun Patteet. Eclipse (Cicero Z x Skippy II) & James Peeters werden 5e in een 1m40 proef. Goran van de Ossezak (Cicero Z x Littorio) en Luis Sabino Goncalves behaalden een 2e plaats in een 1m30 proef.

De tweede week werd Gina (Cicero Z x Nagano) 9e in een 1m40 met Nick Vrins. Iris (Cicero Z x Carthago Z) sprong met Nicol Carron naar de overwinning in een 1m30 proef. Terwijl ze de week ervoor een 3e plaats behaalde in de finale voor zesjarige paarden na een ex aequo 1e en een 7e plaats op CSI Sancourt. Daarna werden ze nog 8e in een 1m30 proef tijdens Outdoor Gelderland.

De zesjarige I Watch (Cicero Z x Darco) en Dayro Arroyave vormen een super combinatie, die de ereplaatsen moeiteloos opstapelen. Ze behaalden in Lummen een 3e plaats bij de zesjarigen. In Maubeuge werden ze 1e, 2e en ex aequo 1e. Ook in Bourg en Bresse werden ze ex aequo 1e na een knappe nulronde.

Festo van Paemel (Cicero Z x Darco) werd met Camilla Franci 4e in een 1m35 proef op CSIO J Arezzo. Op CSI San Giovanni sprong Jacomo von Rocherath (Cicero Z x Nagano) dubbel foutloos in de proef voor vijfjarige paarden onder Vincenzo Chimirri. Chilli Cheeks (Cicero Z x Cassini II) deed het eenmaal foutloos met Fabian Gachnang. Voor Gachnang was er met Ulysses van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) ook een 7e plaats in een 1m35 proef.

Hera van de Bien (Cicero Z x Feo) won het 1m30 kampioenschap op het Nissan Easter Festival in Zuid-Afrika met Kellly O'Connor. Op CSI Linz-Ebelsberg werd Chicago (Cicero Z x Heartbreaker) 2e in de youngster tour en 3e in de finale met Kamil Papousek. In Magna Racino werd de combinatie 2e en 7e in de proeven voor zevenjarige paarden.

In Le Touquet werd Gazelle vt Dauwhof (Cicero Z x Wertschatz) 6e met Guy Williams in een 1m35. In de 1m35 GP voor zevenjarige paarden sprong Belle Chavannaise (Cicero Z x Ogano Sitte) naar een 7e plaats met Emilie Evrard. De gekeurde Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo xx) behaalde een 10e plaats in een 1m40 met José Thiry. Cyrano werd daarna 5e in de GP van Bonheiden en 7e in de kleine GP.

Ook Albert Zoer is lyrisch over zijn Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof). Ze werden 3e in de 1m45 finale en 7e in een 1m40 op CSIO Odense. In Hardenberg werden ze 3e in een 1m40 proef. Daarnaast behaalden ze nog een 5e plaats in het 1m45 in Bourg en Bresse.

Grand Cru van Paemel (Cicero Z x Silvio I) sprong dubbel nul in de Junior Nations Cup van CSIO Yr Deauville met Jake Saywell. Op CSI YH Fontainebleau behaalde Balisto du Maillet (Cicero Z x Corland) de overwinning in de jonge paarden GP, na een 3e en ex aequo 1e plaats met Max Thirouin.

Esomein (Cicero Z x Cruising) & Sabrina Pollhammer werden tweemaal 7e en 8e bij de vijfjarige paarden tijdens CSI Lamprechtshausen. Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) klasseerde zich in een 1m45 proef op de 6e plaats met Manuel Fernandez Saro. Ze werden ook nog 4e in een 1m35 op het CSI Roosendaal.

Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) en Nick Vrins werden 6e in het 1m40 in Lier. Vorige week behaalden ze nog een 2e plaats in de 1m40 van de Gold League. Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) bleef drie dagen foutloos onder Catherine Van Roosbroeck met een 6e plaats in de finale voor de zesjarige paarden in Sint Katelijne Waver.

Belle Chavannaise

23.04.14  Cicero beschikbaar met vers sperma

Het werd reeds eerder aangekondigd maar Cicero Z van Paemel is sinds enkele dagen in blakende gezondheid op Stoeterij Zangersheide toegekomen. Hij is inmiddels dus beschikbaar met vers sperma van uitstekende kwaliteit!

Fokkers die interesse hebben moeten bij Stoeterij Zangersheide bestellen via onderstaande link.

http://www.zangersheide.com/nl/hengsten/CICERO-VAN-PAEMEL-Z-CARTHAGO-Z-x-RANDEL-Z 

14.04.14  Cicero nakomelingen in vorm

De laatste maanden waren de nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel duidelijk in vorm. Op de derde Z-Tour in Lanaken sprong de achtjarige Gigolo (Cicero Z x Quickfeuer v Koekshof) zich in de kijker onder Albert Zoer. Hij behaalde een knappe 3e en 5e plaats in de 1m45 proeven. Tijdens de eerste tour sprong de fenomenale Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) eveneens dubbel foutloos in een 1m45 proef met Catherine Van Roosbroeck. It's Me (Cicero Z x Poor Boy) werd 5e in een 1m20 proef en was daarna nog eens foutloos met Andres Osborne in de proeven voor zesjarige paarden.

Costa Rica vh Waterschoot Z (Cicero Z x Parco) was eerst foutloos in Zangersheide bij de zesjarige paarden en herhaalde dit tijdens de springtour in Lummen. Ook Camargo Z (Cicero Z x Landor S) was foutloos met Marit Haar Skollerud, net als Igor F (Cicero Z x Campus) met Gilles Dunon. Cerise des Brumes (Cicero Z x Nonstop) was eveneens in de finale voor zesjarigen dubbel foutloos onder Catherine Van Roosbroeck. Bij de vijfjarigen waren het Jabberwocky (Cicero Z x Hinault) met Yanick Beirens en Julyssi van Orti (Cicero Z x Vigo d'Arsouilles) onder Ann Carton-Grootjans die foutloos sprongen. Daarnaast sprong Nick Vrins met de elitehengst Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) een foutloze 1m45 ronde.

In Arezzo sprong Neriske Prinsloo met Hira (Cicero Z x Ircolando) driemaal dubbel foutloos in de proeven voor zevenjarige paarden. Havinia van de Roshoeve (Cicero Z x Lacantus) en Jake Saywell wonnen er een 1m20 proef. Feingluk de Guldenboom (Cicero Z x Hors la Loi II) sprong op zijn beurt foutloos in een 1m30 proef onder Mario Wilson Fernandes.

Garmex van Mawo (Cicero Z x Blauer Vogel) werd met Philippe Le Jeune 7e in een 1m25 in CSI Villeneuve Loubet. Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) werd 4e met Aldrick Cheronnet in een 1m45 proef tijdens CSI Vidauban. Ook Fenia van Klapscheut (Cicero Z x Ahorn Z) deed het goed in het buitenland. Tijdens CSI Graz werd ze 10e onder Marcel Marshall in de 1m50 kwalificatie voor de grote prijs. Daarna werd de combinatie nog eens 4e in een 1m45 op de CSI Magna Racino.

Daarnaast werd de achtjarige Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo xx), die loopt onder José Thiry, goedgekeurd voor het Luxemburgse SCSL of Studbook du Cheval de Selle Luxembourgeois.

Cyrano d'Orbri

31.03.14  Dekvoorwaarden 2014

Zoals reeds werd aangekondigd zal onze Cicero Z van Paemel beschikbaar zijn met vers sperma bij Stoeterij Zangersheide, van zodra hij hersteld is.

Zijn zoon Jaguar van Paemel uit de Sandro merrie Sissi zal tot eind april beschikbaar zijn met vers sperma bij ERC De Morette. Daarna zal er diepvriessperma ter beschikking staan.

Klik hier voor de dekvoorwaarden van 2014

01.02.14  Galisco elitehengst en knappe prestaties in de hengstencompetitie

Zoals de traditie het wil, is er jaarlijks een 'hengstendag' op Jumping Mechelen. De hengsten van alle leeftijden mogen dan aan de start verschijnen. Voor de zevenjarige Galisco van Paemel (Cicero Z van Paemel x Feinschnitt I vd. Richter) kon er geen mooiere afsluiter van het jaar zijn. Nadat hij vorig jaar nog derde werd bij de zesjarigen in Mechelen, plaatste hij zich nu opnieuw voor de barrage. Slechts twee andere combinaties slaagden er ook in. Galisco kon onder het zadel van Nick Vrins als laatste van start en bleef als enige dubbel nul. Een mooie overwinning voor de Cicero zoon!

Op de BWP hengstenkeuring in Sentower Park was er nog meer goed nieuws voor Galisco van Paemel. Hij werd bekroond tot 'elite-hengst' door zijn sportprestaties. Er werd daar eveneens een zoon van hem toegelaten tot de derde fase. Lagrisco (Galisco van Paemel x Lacantus) werd gefokt en voorgesteld door de Roshoeve. Hier ging ook de nieuwe pavo hengstencompetitie van start. Onze vijfjarige Jaguar van Paemel, de volle broer van Gigolo van Paemel, was ook van de partij met Jody Bosteels. De Zangersheide gekeurde Cicero Z x Sandro zoon sprong met veel vermogen en souplesse een nulronde. De eveneens Zangersheide gekeurde Indigo van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) werd knap 5e bij de zesjarigen in Sentower Park.

Op de Winter Equestrian Nights in Lier bleef Jaguar wederom foutloos en ook onze vierjarige Zangersheide gekeurde Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) liet een mooie nulronde optekenen. Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) & Christophe Vanderhasselt werden 5e in een 1m30 proef. Ze bleven ook de volgende dag foutloos, net als Gipsy (Cicero Z x Brownboy) & Jan Van Dyck en Hadise vd. Wijngaardhoeve (Cicero Z x Ahorn) met Savyana Verstappen. Catherine Van Roosbroeck bleef foutloos met Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) in de 1m40 proef. 

Klik hier voor de video van Jaguar in Sentower.
Klik hier voor de video van Jaguar in de WEN.
Klik hier voor de video van Indigo in Sentower.

Galisco van Paemel