2012

23.12.12  Prettige feestdagen en onze beste wensen voor 2013!
16.12.12  Cicero nakomelingen in Frankrijk

De achtjarige Chivas van Paemel Z (vm. River Smile xx) sprong dit jaar al enkele ereplaatsen bij elkaar in Frankrijk met Steve Rousseau. De mooie vos haalde op de verscheidene concoursen in Le Mans prijzen mee naar huis met een 2e en 7e plaats in 1m30, tweemaal een 7e plaats in 1m35 en een 4e plaats in 1m40. In Lamballe werd hij eerste in de 1m35 en 3e in de 1m30 proef. Verder was hij ook nog 5e in de 1m30 van Olivet, 6e en 7e in de 1m30 in Saint Gatien Des Bois en 10e in 1m35 in Saint Hilaire du Harcouet. Vorige maand werd hij nog 5e in een 1m45 proef in Pontivy. De zevenjarige Farinelli van Paemel (vm. Darco) werd 6e in een 1m35 in Chaumont onder het zadel van Jean Charles Bernast. In Dieppe behaalden ze een 4e plaats in de 1m30 en 1m35. Een 5e plaats was er in de 1m35 in La-Neuville-en-Hez.

De zesjarige Arlequine St. Jean (vm. Alexis) bleef tweemaal foutloos in de proeven voor zesjarigen in Pau onder Marie Hemard. Dit herhaalde de merrie in de omlopen van de klassieke cyclus in Coutras. In Lege Cap Ferret was ze ook fouloos. Verder behaalde ze nog tweemaal een 9e plaats in een 1m20 en 1m25 proef in Muret. Gibson (vm. Amadeus Z) sprong tweemaal een foutloze 1m15 proef in Ozoir-la-Ferrière en eenmaal in Liverdy-en-Brie met Olivier Dortet. In de cyclus voor zesjarigen behaalde hij een 2e plaats in Boissets en in Mourmelon Le Grand Cedex een 9e plaats. In La Houssaye en Brie werd hij 7e in de barrage van de 1m20. In de 1m20 in Vincennes behaalde hij een 4e plaats na een foutloze barrage. Gondor van de Sluishoeve (vm. Papi de la Lande) was foutloos in de 1m15 in Meyreuil onder Nicolas Belin. In de cyclus deed hij het tweemaal zonder fouten in Uzès, sprong hij een foutloze ronde in Montpellier en behaalde hij een 7e plaats in Valbonne en St. Gely-du-Fesc en een 5e in Aix-en-Provence. In de cyclus sprong Goemaar (vm. Carbonnieux vd Helle) twee foutloze rondes in Bressuire en drie in Le Lion-d'Angers onder Mathilde Montginoux. Godess (vm. Up To Date) had een nulronde in Lamballe en twee in Dinard en Saint-Lo onder Erwan Andre. Met Marylin Messina werd ze 1e in La Chapelle en 6e in een 1m15 in Lamballe.

 Balisto du Maillet (vm. Corland) sprong dit jaar de cyclus voor vijfjarigen. Onder Max Thirouin was hij tweemaal foutloos in Fontainebleau, Liverdy-en-Brie, Jardy, Senlisse en nogmaals Fontainebleau. Verder sprong de ruin ook nulronde in Barbizon, Saint Valerien, Auvers Saint Georges en Compiegne. Cornus (vm. Sable Rose) sprong in de cyclus met Fabrice Schmidt twee nulrondes in Neewiller-près-Lauterbourg, Rosières-aux-Salines en Dijon. Daarnaast was hij ook foutloos in Rahon en Rouffach. Haroen van de Kopshoeven (vm. Burggraaf) bleef tweemaal foutloos in Lamballe onder het zadel van Tony Cadet.

De vierjarige Choco Z (vm. Tauber vh Kapelhof) bleef onder Remy Deuquet vijfmaal nul in La Celle-Condé. Verder nog driemaal in Riom en twee keer in Magny-Cours en Cluny. Chanel van de Vogelzang Z (vm. Ulft) liet een foutloze 1m ronde optekenen in Baneins met Caroline Hedjam. Isaura van Paemel (vm. Ramiro) bleef foutloos in Sancourt en Bethune. Met Sylvain Lambert sprong ze eveneens twee nulrondes in Verquigneul bij de vierjarige paarden. Impala Minière (vm. Presto de Paulstra) was tweemaal foutloos in Berchères-sur-Vesgre en Jardy en eenmaal in Sandillon onder Bruno Wandji. Indiana Jones vh. Kriekenhof (vm. Robin Z) had vier nulrondes in Bourg-en-Bresse en een in Ambérieux-en-Dombes met Audrey Revel. 

Indiana Jones

13.12.12  Cicero wint in Polen!

Als voorbereiding op Jumping Mechelen eind deze maand trok Dirk Demeersman met onze Cicero Z van Paemel naar de driesterrenwedstrijd in het Poolse Poznan. Dat Cicero in vorm was, bewees hij door op de eerste dag reeds foutloos te springen in de kwalificatie voor de grote prijs. Met een rustige ronde behaalden ze nog een 14e plaats. Ook de volgende dag sprong Cicero een foutloos basisparcours, waarna hij een foutje kreeg in de barrage. Zijn beste prestatie kwam er op zaterdag, waar hij in de finale van de 'middle round' startte. Negen combinaties wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de barrage, waaronder Dirk en Cicero. Cicero bleef ver uit de buurt van het hout en dit in een tijd die niemand kon verbeteren. Zo behaalden ze winst voor Jerome Guery en Pieter Devos.

Cicero Z van Paemel heeft ook zijn nominatie voor 'Paard van het jaar 2012' te pakken. Cicero wist dit jaar veel vooroordelen van zich af te schudden en presteerde heel regelmatig. We zijn dan ook meer dan tevreden dat Cicero met deze nominatie de erkenning krijgt die hij verdient. Ik heb natuurlijk al voor Cicero gestemd, het zou fijn zijn als hij ook jullie steun krijgt. Stemmen kan nog tot en met 14 december via deze link: http://www.landbouwleven.be/nl/page/paard-van-het-jaar-2012/1599.aspx

Alvast bedankt!

Klik hier voor de video van Cicero.

11.11.12  Koriana van Klapscheut wint vrijspringen

Tijdens de Belgian Youngster Trials sprong de Cicero Z van Paemel dochter uit de tot voor kort door Eric Lamaze uitgebrachte merrie Coriana van Klapscheut (Darco x Heartbreaker) zich in de kijker. De door bvba Mivaro gefokte tweejarige Koriana van Klapscheut behaalde een score van 85 punten in de trial, goed voor een eerste plaats. De merrie, die beschikt over een eindeloos vermogen, souplesse en mooie techniek, kreeg in de finale nog een punt meer en haalde verdiend de overwinning binnen.

Op de BWP fokkerijdag in Broechem behaalde Lunatique de Kwakenbeek (Cicero Z x Quidam de Revel) van fokker Jos Hendrickx een 5e plaats in reeks A van de vrouwelijke jaarlingen. Voor Honey (Cicero Z x Pavarotti vd Helle) was er een 6e plaats op de nationale prijskamp. De merrie van Vincent Coppens trad aan in reeks B van de vijfjarigen. Bij de zesjarige merries stond Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureke de la Loge) op de 7e plaats. Ginnis werd gefokt door eigenaar Boudewijn Schepers. Jamaican Sun (Cicero Z x Sierappel), gefokt door Van Dijck - De Cat, werd 10e in het vrijspringen met o.a. een 16 voor vermogen en galop.

BWP Geel organiseerde een aanlegtest voor drie- en vierjarige springpaarden. De driejarige Jinge van de Kopshoeven (Cicero Z x Burggraaf) behaalde een 8e plaats onder Bob Janssens. De vierjarige Icos (Cicero Z x Contender) kreeg een 4e plaats met Sven Breugelmans. Icos kreeg o.a. een 8 voor aanleg en vermogen.

In de driesterren jumping in Luik werd onze goed springende Cicero Z van Paemel met Dirk Demeersman vorig weekend 10e in een 1m45 jachtparcours.

Klik hier voor de video van Cicero.
Klik hier voor de video van Ciska in Genk.

Koriana van Klapscheut

02.11.12  Cicero nakomelingen doen het goed in Genk

De eerste editie van  het Horse and Friends event in Genk vond vorig weekend plaats. Dirk Demeersman startte met Ciska van Paemel Z (Cicero Z x Campus) in de 1m30 proeven. Op de eerste dag sprong de vermogende Cicero dochter tweemaal foutloos en belandde net buiten de top 10. Ook de volgende dag bleef ze ver uit de buurt van de balken en hield de 0 op het scorebord.

In de proeven die voorzien waren voor de zesjarige paarden, viel de zwartbruine Gigolo van de Keihoeve op. Deze Cicero x Darco nakomeling wist onder het zadel van Gilles Dunon te overtuigen. De eerste dag behaalde hij al een 3e plaats na een foutloze barrage. De tweede dag was het duo wederom tweemaal foutloos en waren nu knap 5e. Ook Gala D bleef de eerste dag dubbel foutloos onder Kai Vering. Deze Cicero dochter uit een Cascadeur merrie sprong de laatste dag eveneens naar een 3e plaats. Jessica Geurts bleef de eerste dag met Gissero (Cicero x Garanco) ook foutloos.

Op het nationaal LRV toernooi in Genk behaalde Goldpie van Koekshof (Cicero Z x Lys de Darmen) onder het zadel van Luc Geerts een knappe 2e plaats in de M-klasse na 2 foutloze omlopen en een foutloze barrage. Gucci of Roses (Cicero Z x Darco) wist eenmaal foutloos te blijven in dezelfde klasse met Sven Grouwels. Net als Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) met Jasper Schepers. De Cicero dochter Hamira van het Roelhof bleef foutloos in klasse L met Stijn Craessaerts. Hastalavista Ijzeren Lindehof (Cicero x Praktiker) was ook eenmaal foutloos onder Leen Geysen.

Klik hier voor de video van 3e plaats Gigolo.
Klik hier voor de video van 5e plaats Gigolo.

Gigolo van de Keihoeve

28.10.12  Herciro voor € 60.000 onder de hamer

Gisteren vond in Koninghooikt de veelbesproken Woodland's International Sales plaats. In deze collectie, die onder meer werd samengesteld door Niels Bruynseels en Nick Vrins, bevond zich Herciro van 't Kiezelhof. Deze vijfjarige zoon van Cicero Z van Paemel uit Belle van 't Kiezelhof (Puccini x Latano I) werd beschreven als grootramig, met razend veel vermogen en een geweldige springtechniek. Dat Herciro ook de aanwezigen kon bekoren, bleek uit de verkoopprijs. De hengst ging voor een bedrag van maar liefst €60.000 onder de hamer. Hiermee werd hij het 3e duurste veilingpaard.

Herciro

06.10.12  Cicero 2e, 3e en 4e in Lanaken

Dat onze Cicero Z van Paemel de laatste maanden in uitstekende vorm verkeert, bewees hij nogmaals op de terreinen van Zangersheide in Lanaken. Op vrijdag ging hij samen met Dirk Demeersman van start in de warm up van de Sires. Cicero en Dirk behoorden tot de 9 combinaties die foutloos bleven. Ze reden een vlotte ronde, die meteen beloond werd met een 2e plaats. De volgende dag stond de echte Sires of The World op het programma. Dat de hengsten een moeilijke proef voorgeschoteld kregen, bleek uit de vele fouten die gemaakt werden en de slechts 7 foutloze combinaties. Ook Cicero en Dirk bleven knap foutloos en plaatsten zich zo voor de barrage. Net zoals in Aalst dacht niemand dat de tijd nog kon verbeterd worden, maar niets was minder waar. Cicero klokte af in een tijd die nog bijna een halve seconde sneller was dan Scendix, maar spijtig genoeg ging de laatste balk tegen de grond. Zo behaalden ze niet de eerste, maar de vierde plaats.

Daarnaast was er ook de prijsuitreiking van de Z-ranking, een lijst waarbij de prestaties van alle Z paarden over de gehele wereld bijgehouden worden. Dat Cicero het hele jaar constant presteerde, werd beloond met een knappe 3e plaats op deze ranking, die nogmaals werd gewonnen door Regina Z.

In het wereldkampioenschap der vijfjarigen bevond zich eveneens een nakomeling van Cicero. De KWPN gefokte Chicago (Cicero Z x Heartbreaker) liep zich in de kijker onder de Tsjech Kamil Papousek. De bruine hengst liet veel vermogen zien en sprong beide kwalificaties foutloos. In de finale wist hij zich eveneens te plaatsen voor de barrage, maar door een te korte wending kon hij de nul niet op het bord houden. 

Klik hier voor de video van de warm up.
Klik hier voor de video van de Sires.
Klik hier voor de foto's.

21.09.12  Esperanto 3e in de Masters, Cicero nakomelingen vallen op

Vorig weekend werd er een tweesterren CSI georganiseerd in manege De Kraal in Zandhoven. Dirk Demeersman werd vergezeld door Esperanto van Paemel en Ciska van Paemel Z. Hij startte Ciska tweemaal in de 1m30 proeven, waarin ze telkens foutloos was. De Cicero dochter etaleerde haar eindeloos vermogen en behaalde een 10e plaats op vrijdag. Esperanto van Paemel startte zaterdagavond in de Masters. Hierin werd met 10 combinaties gestart en wie een foutloze ronde rijdt, mag door naar de volgende ronde en telkens wordt er 1 hindernis hoger gezet, die de ruiter kiest. Na de 4e ronde stonden de hindernissen op 1m60 en de triple bar zelfs op 1m70. Esperanto toonde geen enkel probleem te hebben met de hoogte en raakte moeiteloos tot in de barrage, die tussen 3 combinaties werd verreden. Ze eindigden knap 3e.

Daarnaast waren er ook proeven voorzien voor de jonge paarden. Verscheidene zesjarige nakomelingen van Cicero namen deel en lieten een goede indruk na. Op de eerste dag sprong Gissero (Cicero Z x Garanco) zowel het basisparcours als de barrage foutloos onder het zadel van Jessica Geurts. De BWP gekeurde Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) sprong eveneens zonder fouten, maar kreeg een tijdsfout in de barrage met Nick Vrins. De vermogende Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) en Catherine Van Roosbroeck waren eveneens geplaatst voor de barrage, waarin ze een balk en tijdsfout kregen. Op de tweede dag bleef Gitania VG (Cicero Z x Chellano Z) foutloos onder Ben Beevers, net als Galisco van Paemel. Zowel Gautcho da Quinta als Gissero bleven uit de buurt van het hout, maar kregen een tijdsfoutje. In de finale op zaterdag wist Gautcho opnieuw te imponeren door geen fout te maken, maar kreeg wel een tijdsfout (video). 

Klik hier voor de video van Esperanto.
 Klik hier voor de video van Ciska.
Klik hier voor de tweede video van Ciska.
Klik hier voor de foto's van Esperanto.
Klik hier voor de foto's van Ciska.

02.09.12  Cicero in bloedvorm

Dat onze Cicero Z van Paemel het voorbije weekend in goede doen was, bewees hij door geen enkele balk aan te raken en met 3 klasseringen huiswaarts te keren. Samen met Dirk Demeersman was hij aanwezig op de vijfsterren CSI Donetsk in Oekraïne. Zijn rit in het vliegtuig was hem duidelijk goed bevallen want al op de eerste dag gingen ze van start in de 1m50 proef op tijd die hij foutloos afrondde in een tijd goed voor de 9e plaats. De volgende dag startte Dirk hem in de 1m45 proef als 'warming-up' voor de volgende proef. Hij stuurde Cicero rustig foutloos rond en ging daarna met hem van start in de 1m50 proef. Ook nu zagen we een super springende Cicero die zich moeiteloos plaatste voor de barrage, waarin Dirk met Bufero een tweede ijzer in het vuur had. Ondanks dat hij met Cicero als eerste binnen moest, zette hij een knappe tijd neer die drie ruiters wisten te verbeteren, waaronder Dirk zelf als winnaar. Met Cicero behaalde hij dus een mooie 4e plaats. Op zondag hield onze schimmelhengst eveneens zijn bloedvorm door nogmaals foutloos te springen. In de 1m45 accumulator op tijd bleef hij ver uit de buurt van het hout en wist hij een 5e plaats te behalen. We kunnen dus spreken van een zeer geslaagd weekend!

Klik hier voor de video van de 4e plaats.
Klik hier voor de video van de 5e plaats.
Klik hier voor de video van de 9e plaats.

29.08.12  Cicero nakomelingen onder het zadel

De afgelopen maanden verschenen er op diverse wedstrijden tal van nakomelingen van Cicero Z van Paemel. Eclipse (Cicero Z x Skippy II) was afgelopen weekend van de partij op het CSI Verbier. Met Philippe Le Jeune sprong de merrie dubbel foutloos in een 1m30 proef en foutloos in een 1m40 proef. Op het CSI Royan sprong Cyrano d'Orbri (Cicero Z x Fabiolo xx) zich in de kijker onder Jose Thiry met foutloze omlopen die een ex aequo 1e plaats en een 4e plaats opleverden in de proeven voor zesjarige paarden. In Dinard werd de combinatie eveneens 4e na een foutloos parcours en barrage. En een foutloze omloop in Fontainbleau bracht hen ook op een gedeelde 1e plaats.
Op de VOR wedstrijd Yspaardje sprong de vierjarige Izora van de Eyckenhoeve (Cicero Z x Alcanar xx) zonder fouten, maar kreeg een tijdsfoutje onder Niels Haesen. Dit was ook het resultaat van de vijfjarige Heaven van de Zanddijkhoeve (Cicero Z x Landetto) met Kristien Peeters. Hira (Cicero Z x Ircolando) en Stijn Van Gorp deden het foutloos en kregen een tijdsfout in Loenhout. Net als Gerco van Daknam (Cicero Z x Major de la Cour) onder Jorik Vervoort. Nick Vrins behaalde een 8e plaats met Gina (Cicero Z x Nagano) na een foutloze ronde en nog een 4e plaats door dubbel foutloos te springen. Op VOR De Jong waren zowel Isminde de Rêve (Cicero Z x Conan Z) als Ikarios de Rêve (Cicero Z x Darco) foutloos onder Frans Van Miert. Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano Z) behaalde een 6e plaats onder Ben Beevers met twee foutloze omlopen. Op de VOR wedstrijd in Loenhout sprong Ilision van de Groendijk (Cicero Z x Utrillo vd Heffinck) foutloos onder Yentl Korsten bij de vierjarige paarden. Izzy van de Wateringhoeve (Cicero Z x Capriano) deed hetzelfde met Sander Kenis. Hisha (Cicero Z x Concorde) sprong naar een 5e plaats onder Evelien Dekkers na een foutloze barrage in het 1m05. Ook Gistria (Cicero Z x Kashmir vh Schuttershof) was dubbel foutloos met Nick Dekkers, net als in De Kraal. Op VOR Katershoeve kreeg Candiamo Z (Cicero Z x Andiamo Z) een tijdsfout met Patrick Van Dijck. Op de HROV wedstrijd in Hulsterlo bleef de combinatie foutloos bij de vierjarigen. In de 1m15 proef sprong Grey Mist (Cicero Z x Pavarotti vd Helle) dubbel foutloos onder het zadel van Stefanie Bessemans. Op de VOR wedstrijd De Kraal sprong Indy (Cicero Z x Hamlet) foutloos bij de vierjarigen onder Ronald Krijnen. Bij de zesjarige paarden was Nick Vrins 6e met Gina en 7e met Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter). Gautcho da Quinta (Cicero Z x Upsilon vd Heffinck) bleef ook foutloos onder Catherine Van Roosbroeck. Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) deed het foutloos met Geoffrey Cobbaut in de HROV wedstrijd in 't Overdijk. Petra Blavier sprong foutloos met Izerro (Cicero Z x Olisco) op de Dagen vh Paard. Christophe Vanderhasselt behaalde een 4e plaats in Aalter met zijn zesjarige Gellah III (Cicero Z x Epsom Gesmeray) door dubbel foutloos te springen. 

Gautcho da Quinta & Catherine Van Roosbroeck

16.07.12  Winst voor Lunatique, Ginnis en Kien

Dat de Cicero Z van Paemel nakomelingen het meestal goed doen op prijskampen werd nogmaal bewezen de afgelopen weken. In het gewest Wambeek kreeg Lunatique de Kwakenbeek de eerste plaats toegewezen bij de vrouwelijke jaarlingen. Lunatique is een Cicero uit de Quidam de Revel merrie Euridyce vd Padenborre en werd gefokt door Jos Hendrickx. In de reeks voor merries van 5 t.e.m. 7 jaar behaalde Gellah III een tweede plaats. Deze Cicero x Epsom Gesmeray dochter is in eigendom van Sportstal Vanderhasselt en werd gefokt door Jos Wuyts.

In Heusden was er zowel een exterieurprijskamp als een wedstrijd vrijspringen. De mooie zesjarige Ginnis van 't Geyzeven won de reeks voor merries van 6 jaar en ouder. Deze Cicero dochter werd door Boudewijn Schepers gefokt uit de Heureka de la Loge dochter Alfa van 't Geyzeven. Kien van Koekshof toonde haar capaciteiten als springpaard in het vrijspringen. Ze kreeg voor alle onderdelen een 17 en werd beloond met de eerste plaats. Deze Cicero Z x Contender, gefokt door Jaak Evens, werd 4e in de reeks voor 2 jarige B. De door Jan Ramakers gefokte Karane van de Roode Winning (Cicero Z x Goodtimes) werd 4e in het vrijspringen, met o.a. een 17 voor vermogen en afdruk. In reeks A van de tweejarigen werd ze 5e.

Izzy van de Middelstede werd in Hoogstraten tweede geplaatst in het vrijspringen voor vierjarigen. Deze Cicero zoon uit Eclipse van de Middelstede (Cantos) werd gefokt door Nick Adriaensen.

Lunatique de Kwakenbeek - copyright K. De Pauw

13.07.12  CHIO Aachen

Cicero Z van Paemel mocht samen met Dirk Demeersman afreizen naar Aken, waar het jaarlijkse Weltfest des Pferdesports opnieuw van start ging. Cicero begon dinsdag goed in een 1m45 proef, die hij mooi foutloos afrondde. Ook zondag bleef een zeer goed springende Cicero uit de buurt van het hout. Met een 11e plaats belandden ze net buiten de top 10 in de 1m45 proef. Dirk Demeersman kreeg eveneens het goede nieuws te horen dat hij samen met Bufero van het Panishof deel uitmaakt van het Belgisch Olympisch team. We wensen hen alvast veel succes en hopen op een goed resultaat!

Klik hier voor de video van zondag.
Klik hier voor de foto's.

08.07.12  Honey wint voor de tweede keer prijskamp Tienen

Het prijskampseizoen is weer van start gegaan en zoals elk jaar deden de nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel het uitstekend in Tienen. De nu vijfjarige Honey wist, net als vorig jaar, de overwinning binnen te halen in de reeks voor 5 en 6 jarige springmerries. Deze mooie Cicero Z dochter uit de Pavarotti vd. Helle merrie Rendal is in eigendom van Vincent Coppens. Bij de vierjarige merries stond Iron Lady op de derde plaats. De Cicero Z x Darco is in eigendom van Hilaire Donvil. De driejarige Jamaican Sun (Cicero Z x Sierappel), in eigendom van Raf en Sofie Van Dijck - De Cat, kreeg de vierde plaats toegewezen in haar reeks. 

In Sint-Lievens-Houtem vond er een veulenprijskamp plaats. De enige Cicero nakomeling deed het voortreffelijk. Massimo van 't Hulsthof behaalde de tweede plaats bij de hengstenveulens. Deze Cicero zoon werd door Joshua Van Der Hulst gefokt uit Winde van de Meyhoeve (Stew Boy x Township xx).

Massimo van 't Hulsthof

03.07.12  SBB competities voor jonge paarden

Zoals elk jaar vinden er in elke provincie twee lrv-wedstrijden plaats van de SBB competitie voor jonge paarden. Zowel bij de vier-, vijf- als zesjarige paarden wisten de nakomelingen van Cicero Z van Paemel foutloos te springen. Zo sprong de vierjarige Iron Lady (Cicero Z x Darco) onder Rob Holsbeek tweemaal foutloos in Broechem en Wespelaar. In Lommel, Heusden en Emblem bleef ze eenmaal foutloos. Isaura VG (Cicero Z x Heartbreaker) sprong dubbel foutloos in Lommel. In Broechem en Emblem sprong ze een nulronde onder Gert Van Gorp. Nick Adriaensen was met Izzy van de Middelstede (Cicero Z x Cantos) tweemaal nul in Emblem en eenmaal in Broechem. Met Iella van het Hof Ten Aart onder het zadel, een andere Cicero nakomeling, deed hij het foutloos in Broechem. De Cicero Z x Feo ruin Illusion van de Bien was dubbel nul in Lommel onder Katrien Cox. In Heusden liet hij een nulronde optekenen. Ikaro van het Eusselhof sprong in Lommel een foutloze ronde onder Nick Brosens. Deze Cicero x Laredo zoon herhaalde dit ook in Wespelaar. Chanel van het Groenhof Z (Cicero Z x Canabis Z) sprong in Emblem onder het zadel van Roel De Nijs een nulronde. Jasper Rooms deed het dubbel foutloos in Roeselare met de Cicero nakomeling Capriol van het Hobos Z. In Kieldrecht-Vrasene en Tielt was het telkens een nulronde.

De vijfjarige Herciro van 't Kiezelhof (Cicero Z x Puccini) sprong in Broechem twee foutloze omlopen waardoor hij zich plaatste voor de barrage, die hij onder Toon Janssens eveneens foutloos afrondde. Ook in Emblem bleven ze driemaal foutloos. Hippolien van 't Gebergte (Cicero Z x Marne de Darmen) was in Lommel geplaatst voor de barrage na twee foutloze ronden. Hierin bleef ze nogmaals foutloos wat haar een elfde plaats opleverde onder Bob Janssens. Honey (Cicero Z x Pavarotti vd. Helle) wist in Herent de tweede plaats te bemachtigen na twee foutloze omlopen en een snelle barrage. Ze bleef ook tweemaal foutloos in Broechem met Vincent Coppens. In Lommel sprong ze eveneens een nulronde, net als in Emblem, Wespelaar en Heusden. Leen Geysen sprong met Hastalavista Ijzeren Lindehof (Cicero Z x Praktiker) in Emblem zowel de twee omlopen als de barrage foutloos. Met Greet Geysen deed ze het eenmaal foutloos in Broechem. Gert Vermeiren raakte met Hira (Cicero Z x Ircolando) geen enkele balk in Broechem, maar kon niet in de barrage starten door een tijdsfoutje. Ook H2O (Cicero Z x Fleuri du Manoir) en Koen Buyens lieten daar elke omloop een tijdsfout optekenen. De Cicero zoon Horatio van de Wolkenheide wist in Heusden driemaal zonder te fouten te springen onder het zadel van Nick Brosens. In Broechem waren ze eenmaal foutloos, net als in Lommel en Emblem.  Houston (Cicero Z x Skippy II) bleef in Broechem ook foutloos onder Evelien Van Looveren. Marco van der Schraelen wist met de ruin Horatio van Paemel (Cicero Z x Capitol I) een nulronde te springen in Broechem. Onder het zadel van Brent D'Haese deed hij dit ook in Emblem. In Kieldrecht-Vrasene bleef hij tweemaal foutloos met Jonas Meeus. De Cicero dochter Holimpia van het Eelshof bleef foutloos onder Thomas Mertens in Emblem, Kieldrecht-Vrasene, Herent en Eksaarde Doorslaar. Hamira van het Roelhof (Cicero Z x Wendekreis) sprong in Kieldrecht-Vrasene drie foutloze omlopen onder Stijn Craessaers.

De zesjarige Goldpie van Koekshof (Cicero Z x Lys de Darmen) sprong in Herent naar de tweede plaats in de barrage na twee foutloze rondes met Luc Geerts. In Heusden plaatsten ze zich ook voor de barrage door twee foutloze omlopen. Het duo was ook eenmaal foutloos in Broechem en Emblem. Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) behaalde in Lommel een derde plaats door drie foutloze omlopen met Jasper Schepers. Gallantino (Cicero Z x Sire Major de la Cour) en Yves Vervoort stonde in Herent op de 5e plaats na twee nulrondes. In Wespelaar en Heusden bleef de combinatie eenmaal foutloos. Kristof Lemmens sprong met Gicero van het Lemmenshof (Cicero Z x Sunlight vd. Zuuthoeve) een foutloze ronde in Heusden en Lommel. In Broechem kregen ze twee tijdsfouten. Gardith (Cicero Z x Codexco) bleef zowel in Broechem als in Emblem en Heusden foutloos met Toon Raeymaeckers. Ghana van de Pikkerie (Cicero Z x Lauriston) was in Broechem foutloos met Pieter Goyvaerts. Gitano (Cicero Z x Dublin) bleef met Pieter Kenis foutloos in Lommel, Emblem en Broechem. De Cicero dochter Gamine van 't Stekje sprong een nulronde in Roeselare. In Tielt deed ze dit tweemaal met Tijs Vandenberghe, maar kreeg ze tijdsfouten. Gucci of Roses (Cicero Z x Major de la Cour) bleef foutloos in Eksaarde Doorslaar, Heusden en Kieldrecht-Vrasene onder het zadel van Sven Grouwels. Gerco van Daknam (Cicero Z x Major de la Cour) sprong een nulronde in Emblem met Jorik Vervoort. In Broechem kregen ze een tijdsfout. Glamador H (Cicero Z x Wendekreis) bleef foutloos in Lommel onder Kris Hermans. Dit deed ook Geronimo van 't Moleke (Cicero Z x Equitop de Moyon) in Broechem met Nick Van Laer. In Herent bleef Grey Mist (Cicero Z x Pavarotti vd. Helle) tweemaal ver van het hout, maar kreeg ze in een ronde een tijdsfout onder het zadel van Stephanie Bessemans.

Houston

12.06.12  Eerste Grote Prijs is binnen!

Een fantastisch weekend, dat is de samenvatting van Jumping Aalst. Dirk Demeersman ging met onze twee hengsten Cicero Z van Paemel en Esperanto van Paemel naar Jumping Aalst. Cicero, die de laatste weken in uitstekende vorm verkeert met verscheidene top 5 plaatsen, bleef ook nu die lijn doortrekken. Op zaterdag gingen ze van start in de 1m45 kleine Grote Prijs waarin sowieso 15 combinaties mochten terugkeren in de tweede ronde. Het duo bleef mooi foutloos in de vierde snelste tijd, waardoor ze in de tweede ronde achteraan mochten binnenkomen. Met het oog op zondag besloot Dirk een vlotte barrage te rijden zonder al te veel risico's. Dit vertaalde zich in een foutloze ronde en een 4e plaats. Zondagmorgen begon Dirk goed met een nulronde met Esperanto in de 1m40 proef, wat hen een 9e plaats opleverde.

Zondagnamiddag stond de Grote Prijs op het programma, die ook in twee ronden werd verreden. Dirk en Cicero mochten als 11e de ring betreden. Een super springende Cicero, die in bloedvorm was, sprong net als de vorige dag een nulronde. Uiteindelijk bleven 15 combinaties foutloos en mochten Dirk en Cicero als voorlaatste aantreden, door hun zeer snelle tijd in de eerste ronde. Toen ze van start gingen, hadden Vigo d'Arsouilles en Philippe Le Jeune een scherpe chrono neergezet waarvan niemand dacht dat iemand nog sneller zou kunnen. Dirk besloot om er voor te gaan en risico's te nemen. Met enkele zeer korte wendingen en door Cicero's onbegrensd vermogen slaagden ze erin om foutloos én in een snellere tijd door te finish te lopen. Ook de laatste ruiter was niet sneller en zo haalden Cicero en Dirk hun eerste Grote Prijs binnen. Echt fantastisch om onze oogappel helemaal vooraan te zien staan met een ontroerde Dirk op zijn rug. Dankjewel voor de mooie overwinning!

Klik hier voor de video van de Grote Prijs.
Klik hier voor de video van de 4e plaats.
Klik hier voor de video van Esperanto.
Klik hier voor de foto's van Cicero.
Klik hier voor de foto's van Esperanto.

08.06.12  Cicero 5e in Sankt Gallen

Vorige week reisde onze hengst Cicero Z van Paemel mee naar de Zwitserse vijfsterren CSIO in Sankt Gallen. Cicero kwam tweemaal aan de start in de 1m50 proeven onder het zadel van Dirk Demeersman. De eerste dag bewees Cicero meteen dat hij in goede doen was door met veel vermogen een knappe nulronde neer te zetten. Dirk en Cicero bleven ook in de barrage nogmaals foutloos in een tijd die goed was voor de vijfde plaats, van de eenentwintig barrage combinaties. Ook de volgende dag was het duo op weg naar een nulronde, maar een super springende Cicero tikte onderweg een balk uit de lepels, wat hen door een snelle tijd op de 15e plaats bracht.

Klik hier voor de 5e plaats van Cicero.

01.06.12  Ereplaatsen in Nieuwpoort

In Nieuwpoort vond vorig weekend de North Sea Jumping plaats onder een stralende zon. Dirk Demeersman werd vergezeld door de twee halfbroers, Cicero Z en Esperanto van Paemel. De eerste dag ging Esperanto van start in de 1m30 proef die hij foutloos afrondde, met in de ingesloten barrage een fout. Cicero werd opgezadeld voor de 1m45 proef rechtstreeks op tijd. Dirk en Cicero namen van in het begin een stevig tempo aan en bleven knap foutloos in een snelle tijd, die goed was voor een mooie 4e plaats op 62 deelnemers. Cicero die duidelijk in vorm was, kreeg de volgende twee dagen telkens een pechfoutje in de driesprong, die tamelijk kort voor zijn ruime galop gebouwd stond. De vermogende Esperanto wist de volgende dag in de 1m35 proef, eveneens rechtstreeks op tijd, nog een 10e plaats te bemachtigen onder Dirk.

Klik hier voor de foto's van Cicero.
Klik hier voor de foto's van Esperanto.
Klik hier voor de video van Esperanto.

13.05.12  Cicero's onder het zadel

De afgelopen weken sprongen tal van nakomelingen van Cicero Z van Paemel zich in de kijker. Tijdens het CSIO Lummen waren er eveneens proeven voorzien voor vijf- en zesjarige paarden. De BWP gekeurde Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) sprong tweemaal een foutloze ronde bij de zesjarigen onder Nick Vrins. Met Gitania V.G. (Cicero Z x Chellano) sprong Ben Beevers op zondag foutloos. De vijfjarige Hadise van de Wijngaardhoeve (Cicero Z x Ahorn) sprong de eerste dag ook foutloos met Gilles Kalmes. In de BWP finale jonge paarden behaalde de vierjarige Ilision vd Groenendijk (Cicero Z x Utrillo vd Heffinck) onder het zadel van Yentl Korsten een 6e plaats met o.a. een 17 voor vermogen. Met Iken von der Weretherbach (Cicero Z x Calvin) belandde Yentl op een 9e plaats. Hippolien van 't Gebergte (Cicero Z x Marne Darmen) wist bij de vijfjarigen de derde plaats te veroveren door twee foutloze rondes met Bob Janssens. Ten slotte behaalde de zesjarige Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) onder Jasper Schepers een 4e plaats door eveneens tweemaal foutloos te springen.

Ook de cyclus voor jonge paarden gaat verder. In Gèsves sprong bij de vierjarigen Juan-Pablo Van Der Haegen samen met Chilhac de Macheco (E.T.) (Cicero Z x Darco) een foutloos parcours. Dit deed Cisco Z eveneens onder het zadel van Jean Baptiste Balancier. Cisco is een zoon van Cicero Z uit de Contender merrie Cordula. Jean Haberscheidt fokte naast Cisco, ook Carlo Z. Deze Cicero x Kimball zoon sprong ook foutloos onder Laetitia Surin. Met Ideale (Cicero Z x Burggraaf) liet Jean Baptiste een foutloze ronde optekenen. De vijfjarige Hercules van Paemel (Cicero Z x Darco) wist foutloos te springen met Laurent Pabiszak. Bij de zesjarigen liet Geronimo van 't Moleke (Cicero Z x Equitop de Moyon) zowel in het basisparcours als in de barrage de balken in de lepels liggen onder Nick Van Laer.

In de cycluswedstrijd in Moorsele sprong de vierjarige Chilhac de Macheco (E.T.) eveneens een foutloze ronde met Juan-Pablo. Bij de vijfjarigen bleef ook Hummer (Cicero Z x Skippy II) foutloos onder Abdulfattah Khalifa Mleton. Hypnose (Cicero Z x Goliath) en Kelly Van Den Brande behaalden hetzelfde resultaat.

In de VOR wedstrijd in het hippisch centrum De Kraal sprong Indy (Cicero Z x Hamlet) foutloos bij de vierjarige paarden onder Ronald Krijnen. In Vosselare was er eveneens een wedstrijd voor jonge paarden waar de vierjarige Costa Rica van het Waterschoot Z (Cicero Z x Parco) sprong een nulronde onder Gudrun Patteet.

Ginnis van 't Geyzeven

06.05.12  Goldpie wint selectie Lummen

Gelijktijdig met Jumping Antwerpen vond er op de terreinen van Lummen een selectie voor BWP paarden plaats. Bij de vierjarigen wist Yentl Korsten zich met twee Cicero nakomelingen te plaatsen voor de finale. Met Iken van der Weretherbach onder het zadel kreeg hij een 9e plaats toegewezen. Iken is een zoon van Cicero Z van Paemel uit de Calvin merrie Calvina Z en werd gefokt door Heinz Lentz. Met de door Gerard Claes gefokte Ilision van de Groenendijk (Cicero Z x Utrillo van de Heffinck) wist hij zich eveneens te plaatsen. De vijfjarige door Herman Janssens gefokte Hippolien van 't Gebergte (Cicero Z x Marne de Darmen) kwalificeerde zich eveneens onder Bob Janssens. De beste prestatie werd geleverd bij de zesjarigen waar er een barrage werd verreden. Goldpie van Koekshof sprong met Luc Geerts naar winst na een foutloze barrage in een zeer snelle tijd. Deze Cicero zoon uit een Lys de Darmen merrie werd gefokt door Jaak Evens. Op de tweede plaats stond Gala-D, eveneens een nakomeling van Cicero uit Good Luck (Cascadeur x Fasolt). De merrie, gefokt door Luc Didden, sprong tweemaal foutloos onder het zadel van Andrew Bonelli-Baird. Ginnis van 't Geyzeven (Cicero Z x Heureka de la Loge) behaalde een vijfde plaats onder Jasper Schepers na twee foutloze ronden. Kristof Lemmens klokte af in een scherpe tijd met Gicero van het Lemmenshof, maar kreeg een foutje onderweg en belandde op een 11e plaats. Gicero is een Cicero Z zoon uit de Sun Light van de Zuuthoeve merrie Aurinda van het Lemmenshof en werd gefokt door Jos Lemmens.

Goldpie van Koekshof

03.05.12  Cicero in topvorm tijdens Jumping Antwerpen

Vorige week vond aan de Kaai in Antwerpen wederom Jumping Antwerpen plaats na een jaar afwezigheid. Dirk Demeersman nam onze Cicero Z van Paemel mee om het op te nemen tegen de wereldtop. Zaterdag gingen ze van start in de 1m50 kleine Grote Prijs, waarin 13 combinaties opnieuw mochten aantreden. Cicero en Dirk sprongen een knappe nulronde en herhaalden dit in de barrage. Met enkele korte wendingen tikten ze af in een snelle chrono wat hen een 4e plaats opleverde, met enkel Kraut, Lamaze en Lejeune ervoor. Op zondag begon het zonnetje aan de start van de 1m60 Grote Prijs toch te schijnen. Hier werd eveneens met een tweede ronde gewerkt waardoor 13 combinaties mochten terugkeren. Cicero sprong een super eerste ronde, maar kreeg een lichte fout in de insprong van de driesprong. Dirk loodste hem snel door het parcours, wat hem de tweede snelste tijd opleverde onder de vierfouters en een ticket voor de tweede ronde, aangezien slechts 3 combinaties de nul wisten te behouden. Hierin gingen ze als 5e laatste van start en Cicero sprong met veel vermogen een foutloze ronde in een tijd die hem de 6e plaats opleverde.

Klik hier voor de video van zijn 4e plaats.
Klik hier voor de video van de GP.

19.04.12  Cicero nakomelingen op (inter)nationale wedstrijden

Onze Cicero Z van Paemel werd de afgelopen weken goed vertegenwoordigd door zijn nakomelingen op diverse internationale en nationale wedstrijden.
In Arezzo sprong de vijfjarige Hyakari (Cicero Z x Mont Royal) vorige week 3 dagen foutloos onder Andrea Bartoletti. Ook tijdens de eerste week van het CSI sprong Hyakari, die in eigendom is van de Italiaanse Moline Corte, foutloos.
Tijdens het CSI Lummen sprong Galisco van Paemel zich in de kijker onder Nick Vrins. De vermogende BWP gekeurde hengst sprong driemaal foutloos, net als de vijfjarige Hippolien van't Gebergte (Cicero Z x Marne de Darmen) onder Bob Janssens. De Cicero dochter Gina deed het tweemaal foutloos met Vrins. Heaven van de Zanddijkhoeve (Cicero Z x Landetto) sprong bij de vijfjarigen een foutloze ronde onder Kristien Peeters.
Ook op de VOR Groentenjumping waren er enkele Cicero's. Bij de vierjarigen sprongen zowel Indy (Cicero Z x Hamlet) met Ronald Krijnen, Isminde de Reve (Cicero Z x Conan Z) met Frans van Miert als Ilision van de Groenendijk (Cicero Z x Utrillo van de Heffinck) onder Yentl Korsten foutloos. De vijfjarige Hira uit de Ircolando dochter No Exqze K bleef eveneens zonder fouten met Gert Vermeiren (
video). Bij de zesjaars noteerde Gerco van Daknam (Cicero Z x Major de la Cour) een dubbel foutloos parcours met Jorik Vervoort. De Cicero Z x Codexco Gardith bleef foutloos in het basisparcours, maar kreeg een tijdsfoutje in de barrage onder Toon Raeymaekers.
In 't Overdijk, gelegen in Moerzeke, werd er eveneens een jumping georganiseerd. De vierjarige Icarus VW (Cicero Z x Clinton) sprong een mooie nulronde onder Tim Van Den Broeck. Dit deden ook Hilton AC (Cicero Z x Darco) onder het zadel van Nathalie Geeraerts en Himalaya van Paemel (Cicero Z x Skippy II) met Geoffrey Cobbaert. De zesjarige Aragorn behaalde een 6e plaats na twee foutloze ronden met Chloe Ruys. Aragorn is een zoon van Cicero uit Octopussy-Light (Fatal Z).
De tweede manche van de cyclus werd in Pottes verreden. De vierjarige Chilhac de Macheco (E.T.) (Cicero Z x Darco) en Juan-Pablo Van Der Haegen bleven foutloos. Ook Hypnose (Cicero Z x Goliath) liet alle balken liggen met Kelly Van Den Brande. Bij de zesjarige paarden sprong Geronimo van 't Moleke (Cicero Z x Equitop de Moyon) tweemaal foutloos onder Nick Van Laer.

Hypnose

14.04.12  Nakomelingen Cicero domineren vrijspringen Heusden

Op Paasmaandag werd in het Limburgse Heusden een wedstrijd vrijspringen georganiseerd. Bij de tweejarige merries ging Kien van Koekshof met de overwinning aan de haal. Kien, die als veulen een derde plaats behaalde op het Nationaal Veulenkampioenschap, bewees dat ze niet alleen mooi is, maar ook beschikt over de nodige springaanleg. De Cicero Z van Paemel x Contender dochter kreeg een 18 voor bascule en 17 voor vermogen en afdruk. Karane van de Roode Winning (Cicero Z x Goodtimes) stond als 10e geplaatst. Ook voor Jordan D & K was er een eerste plaats weggelegd, ditmaal in de reeks voor mannelijke driejarigen. Deze mooie Cicero zoon uit een Feinschnitt I van de Richter x Lugano van la Roche kreeg voor alle onderdelen een 17, wat hem 8 punten voorsprong opleverde op de tweede. Op de 4e en 5e plaats stonden respectievelijk Jump To The Future (Cicero Z x Saygon) en Jethro van de Brouwershoeve (Cicero Z x Poor Boy). Uit dezelfde fokkerij kwam ook de Cicero zoon uit een Libero H merrie Jaguar van de Brouwershoeve die een 9e plaats bekleedde. Bij de driejarige merries kreeg Jiecera van het Vosvijvershof (Cicero Z x Goldspring) een 6e plaats toegewezen. Een tweejarige kleinzoon van Cicero, Koeshi van de Zielenberg (Quintus x Cicero Z), behaalde eveneens een overwinning in zijn reeks.

Jordan D & K

05.04.12  Cyclus Meerdonk

De Nationale Cyclus voor Jonge Paarden is wederom van start gegaan. In Meerdonk vond de eerste manche plaats en onder de deelnemers waren er enkele nakomelingen van Cicero Z van Paemel. Bij de vierjarigen waren dit er vijf. Cisco Z, die gefokt werd door Jean Haberscheidt uit de Contender merrie Cordula, sprong een foutloze ronde onder Jean Baptiste Balancier. Diezelfde Jean Baptiste sprong ook met Ideale (Cicero Z x Burggraaf) van fokker Raymond Theeuwissen knap foutloos. Ecurie de Morteuil fokte Ciano de Macheco (E.T.) (Cicero Z x Quidam de Revel) en Chilhac de Macheco (E.T.), een Cicero Z uit de Darco dochter Babette vh. Lindehof, die eveneens geen balk aanraakten onder Juan-Pablo Van Der Haegen. Ook Italo de My bleef nul onder Caroline Piens. Italo werd gefokt door Micheline Mathot uit Naomy (Slaney xx).
Bij de vijfjarigen liet de door Walter Konings gefokte Hummer (Cicero x Skippy II) een nulronde optekenen onder Abdulfattah Khalifa Mleton. Dit resultaat behaalde ook Hamlet van de Lindehoeve, de volle broer van Indigo vd. Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker). Hamlet sprong onder het zadel van Stefanie Verbeke en werd gefokt door Schruers - Awouters.
De zesjarige Cicero zoon Geronimo Van 't Moleke bleef zowel foutloos in het basisparcours als in de barrage met Nick Van Laer. Geronimo werd door Delcloo - Devroey gefokt uit Equitop de Moyon merrie Equina Z.

Icarus VW, een Cicero zoon uit Bofailah-V (Clinton) uit de fokkerij van Emiel-Roland Van Wassenhove, bleef foutloos onder Tim Van Den Broeck in het pavo criterium voor vierjarigen in Aalter. In de VOR wedstrijd in de Cavalier in Geel sprong Indy bij de vierjarigen een foutloze ronde onder Ronald Krijnen. Indy is een Cicero uit de Hamlet dochter Tikelien en werd gefokt door Cornelis Krijnen. Ook Ilision van de Groenendijk (Cicero Z x Utrillo vd. Heffinck, fokker Gerard Claes) bleef foutloos onder Yentl Korsten. Met Koen Buyens bleef de vijfjarige H2O (Cicero Z x Fleurie du Manoir) van fokker Johan van de Vliet van de balken, maar kreeg wel 2 tijdsfoutjes aangerekend. Bij de zesjarigen sprong Gitania V.G. dubbel foutloos met Ben Beevers. Gitania is een Cicero dochter uit de Chellano merrie Chelsea VG Z en werd gefokt door Jozef Van Gorp. Onder Nick Vrins sprong ook Gina (Cicero Z x Nagano, fokker Peter Goossens) twee foutloze omlopen.

Gina

18.03.12  Indigo wint hengstencompetitie

Afgelopen weekend vond de finale van de pavo hengstencompetitie plaats in Neeroeteren. Bij de vierjarigen waren er slechts 3 hengsten die tot dan toe alle parcours foutloos hadden afgerond. In dit selecte groepje zat ook Indigo van de Lindehoeve, de AES gekeurde Cicero Z van Paemel zoon uit Ureka (Heartbreaker x Capital), die we in mede-eigendom hebben met ruiter Jody Bosteels. De imposante vos sprong wederom een knappe foutloze ronde en wist hiermee de competitie op een gedeelde eerste plaats af te sluiten, samen met I Am Moerhoeve's Star. Bij de zesjarigen behaalde Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) een 5e plaats na een foutloze basisomloop en een foutje in de barrage onder Nick Vrins.

In het Franse Vidauban was het eveneens een concours. Op donderdag startte José Thiry in een proef voor zesjarige paarden met Cyrano D'Orbri, een nakomeling van Cicero Z van Paemel uit een Fabiolo merrie. Cyrano sprong een foutloze ronde en eindigde daarmee op een ex aequo eerste plaats. Ook de volgende dag deed de combinatie het mooi foutloos wat hen een 15e plaats opleverde. Zaterdag werden er twee omlopen verreden. De eerste omloop rondden ze wederom foutloos af, maar in de tweede omloop kregen ze een balkje.

Klik hier voor het parcours van Indigo.

Inmiddels werd er eveneens een video gemaakt van de Zangersheide hengstenkeuring van Jaguar van Paemel. Klik hier voor het filmpje.

11.03.12  Cicero 9e in Euroclassics

Het eerste weekend van maart ging Dirk Demeersman samen met Cicero Z van Paemel en Esperanto van Paemel naar het 'Euroclassics Pferde-Festival' in Bremen. Voor de achtjarige Nonstop zoon was het zijn eerste optreden in Duitsland. Esperanto kreeg twee 1m40 proeven voorgeschoteld die 'op z'n Duits' gebouwd was. Esperanto sprong zeer goed en bewees dat hij geen moeite had met de brede oxers, maar kreeg onderweg in beide proeven een foutje. 'Grote' broer Cicero ging mee voor de zwaarste proeven. De eerste dag kreeg Cicero, die duidelijk in vorm was, een stom foutje op de tweede hindernis in de 1m50 proef. Zaterdag stond de eerste proef van de 'Euroclassics' op het programma. Deze 1m50 proef was rechtstreeks op tijd en maakte eveneens deel uit van de landenwedstrijd, waarin België 2e werd. Cicero en Dirk bleven knap foutloos in een tijd die hen een 10e plaats opleverde. In de Grote Prijs kreeg een super springende Cicero een pechfoutje. Over deze twee omlopen werd een ranking bijgehouden, de Euroclassics, waarin Cicero en Dirk op een mooie 9e plaats belandden.

04.03.12  Wedstrijden vrijspringen

De voorbije weken werden reeds enkele wedstrijden vrijspringen gehouden in sommige BWP gewesten. In Oudenaarde organiseerde men het Open Kampioenschap Vrijspringen. Bij de driejarigen werden 2 nakomelingen van Cicero Z van Paemel geklasseerd in de top 10. De eerste vijf paarden mochten nogmaals aantreden in een superfinale, de "Special Five Final", waarin ze het tegen elkaar mochten opnemen. Onder hen Judy Van Den Ossezak (Cicero Z x Pachat II). Judy kreeg een 17 voor vermogen en 16 voor bascule, afdruk, techniek en galop. Dit leverde een 4e plaats op voor de merrie in eigendom van Martin Wandels. Op de 7e plaats stond Jackpot van de Molendreef. Deze Cicero Z x Heartbreaker zoon kreeg een 17 voor techniek en bascule en een 16 voor afdruk.

Bij de tweejarigen in het BWP gewest Oud-Turnhout vonden we de eerste nakomeling van onze Esperanto van Paemel. Kahlua van de Klynhoeve is in eigendom van Rudi Hass en werd gefokt uit een Marne de Darmen merrie. Deze zoon van Esperanto kreeg een 4e plaats toegewezen met o.a. een 14.5 voor type, stap, draf en galop. Eveneens op de 7e plaats stond Kashmire van het Molenrietven, een dochter van Cicero Z x Lancelot. Kashmire kreeg een 15.5 voor type en is in eigendom van Pascale De Backer en  Francois van den Eynde. De volle zus van Kashmire trad aan bij de driejarigen. Jasmira behaalde in haar reeks een 4e plaats met o.a. een 15 voor type en een 14.5 voor afdruk, aanleg en draf.

In Gent vond de Flanders Horse Expo plaats. Reeds op donderdag waren de hengstenproeven voorzien. Indigo van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) startte met Jody Bosteels bij de vierjarige hengsten. De AES gekeurde hengst sprong wederom een foutloze ronde, wat hem voorlopig aan de leiding van het klassement brengt. Onze andere Cicero zoon uit Sissi (Sandro x Argentan), Inshallah van Paemel, raakte eveneens geen balk en zette een mooie nulronde neer onder Jody Bosteels.

27.02.12  Cicero zoon Grandis geveild voor € 50.000

De Horse Auction Belgium die jaarlijks wordt gehouden in het Panhof in Peer is reeds een begrip geworden in de paardenwereld. Ook nu was er veel belangstelling voor de aangeboden paarden. In de selectie waren ook 2 nakomelingen van onze Cicero Z van Paemel opgenomen. De zesjarige Grandis van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) bleek één van de smaakmakers op de veiling. De volle broer van Indigo van de Lindhoeve toonde dat hij het vermogen van zijn vader geërfd heeft door met een groot gemak over de hindernissen te springen. Dat Grandis over zeer veel kwaliteit beschikt, zagen ook de kopers. Hij werd uiteindelijk voor een bedrag van € 50.000 afgeklopt, wat hem het tweede duurste veilingpaard van de avond maakte.

In 's Gravenwezel vond op hetzelfde ogenblik de derde manche van de Pavo hengstencompetitie plaats. Onze vierjarige Indigo van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) sprong een wederom een foutloze ronde onder mede-eigenaar Jody Bosteels. Bij de zesjarigen sprong Galisco van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I vd Richter) eveneens een knappe foutloze ronde onder Nick Vrins en kwalificeerde zich hierdoor voor de barrage. Galisco, die over veel vermogen en een mooie techniek beschikt, bleef nogmaals foutloos en dit in de snelste tijd.

Grandis van de Lindehoeve

25.02.12  Cicero's doen het goed op de WEN

Naast de voorjaarshengstenkeuring werd er ook de vierde editie van de Winter Equestrian Nights georganiseerd. De WEN ging ditmaal door op een nieuwe locatie, namelijk Stal Hulsterlo in Meerdonk. Bij de amateurproef van 1m05 op dinsdag bleef Hollywood (Cicero Z x Der Senaat 111) zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos onder Melanie Valckx.

Op woensdag waren de eerste proeven voorzien voor de jonge paarden. Zowel bij de vier- als bij de vijfjarigen verschenen enkele nakomelingen van Cicero Z van Paemel aan de start. Bij de vierjarigen sprong de vermogende Cicero Z x Voltaire dochter Cerise des Brumes foutloos met Tessa Verschoren. Onder het zadel van Gudrun Patteet sprong de hengst Costa Rica vh Waterschoot (Cicero Z x Parco) eveneens een foutloze ronde. De Cicero Z x Capitol I ruin Horatio van Paemel bleef foutloos bij de vijfjarigen onder Marco Van Der Schraelen. Met Thomas Van Minnebruggen sprong Hero, een zoon van Cicero Z uit een Porche De Bornival merrie, ook knap foutloos. De volle zus van Esperanto van Paemel, Hawaï van Paemel (Nonstop x Randel Z), was eveneens aanwezig onder ruiter Jody Bosteels. Ze sprong met veel vermogen mooi foutloos.

In de 1m15 proef behaalde Gazelle van Moretus een knappe 10e plaats met Rani De Doncker. Gazelle is een dochter van Cicero Z uit de elite merrie Corinne van Paemel (Sheyenne de Baugy x Darco). Met Bob Janssen sprong Hippolien van 't Gebergte (Cicero Z x Marne de Darmen) ook dubbel foutloos.

De hengstencompetitie ging door op zondag. De AES gekeurde Inshallah van Paemel trad aan bij de vierjarigen. Deze zoon van Cicero is de volle broer van de BWP gekeurde Gigolo en Z gekeurde Jaguar van Paemel. Onder Jody Bosteels sprong Inshallah een foutloze ronde waarin hij zijn mooie techniek en vermogen toonde. Ook hij bleef woensdag foutloos bij de vierjarigen. De eveneens AES gekeurde Indigo van de Lindehoeve (Cicero Z x Heartbreaker) sprong ook foutloos onder Jody Bosteels.

Inshallah van Paemel

15.02.12  Jaguar van Paemel Zangersheide goedgekeurd

Afgelopen weekend vond in Lanaken op Stoeterij Zangerheide de voorjaarskeuring plaats. In totaal werden er 69 hengsten aangeboden, waaronder 45 driejarigen. Onder hen onze bloedgemaakte Jaguar van Paemel, een zoon van Cicero Z van Paemel uit stammerrie Sissi (Sandro x Argentan). Jaguar, die de volle broer van Gigolo en Inshallah van Paemel is, toonde zijn ongelimiteerd vermogen, souplesse en mooie techniek met krachtige sprongen over de hindernissen. Hij werd bijgevolg beloond met de goedkeuring.

Bij de tien driejarige hengsten die goedgekeurd werden was er nog een andere nakomeling van Cicero. Cameron Z werd in België geboren in de stallen van M. Van Der Bruggen uit de merrie Claudia Z (Caretano Z x Carthago Z). Hij werd voorgesteld door de Nederlander Cyriel Niessen. Ook Cameron toonde zijn vermogen op de sprong. Beide hengsten werd een stokmaat van 1m70 aangemeten.

Copyright Julien Counet

03.02.12  Esperanto 4e in Marcq-en-Baroeul

Om te herstellen van zijn blessure bleef ruiter Dirk Demeersman enkele weken thuis. Met Esperanto van Paemel trok hij dit weekend richting Frankrijk waar de tweesterren CSI in Marcq-en-Baroeul doorging. Op de eerste dag stond voor de combinatie de 1m35 proef op het programma. Esperanto was rustig en geconcentreerd en legde de omloop foutloos af. Dirk en Esperanto belandden op een knappe 4e plaats.

20.01.12  Cicero goedgekeurd bij SF

De Carthago x Randel zoon Cicero Z van Paemel werd op basis van zijn prestaties toegelaten tot het Selle Français stamboek. Hierdoor wordt Cicero nog toegankelijker voor de Franse fokkers.

03.01.12  Cicero beschikbaar bij Berkenbroeck

In 2012 zal onze succesvolle dekhengst Cicero Z van Paemel via Michel Spaas - Stoeterij Berkenbroeck - middels diepvriessperma worden verdeeld.